Σχεδιασμός σκανδιναβικής κουζίνας (80 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός σκανδιναβικής κουζίνας (80 φωτογραφίες)

Σκανδιναβικός σχεδιασμός κουζίνας (80 φωτογραφίες)

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια στο σπίτι, επειδή η διαδικασία προετοιμασίας μιας ποικιλίας πιάτων είναι συνεχώς σε εξέλιξη εδώ, πραγματοποιούνται οικογενειακά δείπνα και καλεσμένοι συναντήσεων. Ο χώρος πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά, να τοποθετηθούν οι απαραίτητες λειτουργικές περιοχές και ταυτόχρονα να διατηρηθεί ο χώρος και η άνεση της εστίας. Για να κάνετε την κουζίνα σας ακριβώς έτσι, σας συμβουλεύουμε να δώσετε προσοχή στο σκανδιναβικό στυλ. Είναι ιδανικό για δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους, δίνοντάς τους μια ιδιαίτερη, ασύγκριτη ατμόσφαιρα, ευνοϊκή για μετρημένο μαγείρεμα και φαγητό..

Χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού στυλ

Το σκανδιναβικό στυλ μπορεί να ονομαστεί, ίσως, το πιο σεμνό. Η απλή αισθητική σε συνδυασμό με ανοιχτά χρώματα, φυσικά υλικά, ελάχιστη διακόσμηση και πολλές τοπικές πηγές φωτός τονίζουν την ταυτότητα και την τάξη του περιβάλλοντος. Η Νορβηγία και η Φινλανδία θεωρούνται η γεωγραφική πατρίδα της κατεύθυνσης, αν και πολλά χαρακτηριστικά έχουν μεταφερθεί εδώ από το σουηδικό παραδοσιακό εσωτερικό. Αν και το σκανδιναβικό στυλ έχει αναπτυχθεί με την πάροδο των αιώνων, η επίσημη αναγνώρισή του έγινε μόνο το 1954 στην Αμερική σε μία από τις εκθέσεις σχεδιασμού.

Η παρουσία κυρίως λευκής διακόσμησης τοίχων, ζεστών χαλιών και ξύλινων επίπλων οφείλεται στις ιδιαίτερες φυσικές συνθήκες, όπου το σκληρό κλίμα ανάγκασε τον πληθυσμό να χτίσει γρήγορα ζεστές, άνετες κατοικίες. Πολλές πηγές φωτός με τη μορφή πολυέλαιων, απλίκων, λαμπτήρων δαπέδου, τεράστιων καντηλιών παρέχουν επαρκές επίπεδο φωτισμού, το οποίο οι βόρειοι λαοί είχαν μεγάλη ανάγκη. Η επιθυμία για ένα φωτεινό εσωτερικό τονίζεται επίσης από το συχνά ανοιχτό σχέδιο, όπου η κουζίνα ρέει ομαλά στην τραπεζαρία και στη συνέχεια στο σαλόνι και ένας μεγάλος αριθμός παραθύρων γεμίζει την ατμόσφαιρα με το μέγιστο φως της ημέρας.

Οι πολυτελείς διακοσμητικές λεπτομέρειες δεν είναι ευπρόσδεκτες εδώ, ωστόσο μια σκανδιναβική κουζίνα φαίνεται πάντα άνετη λόγω της μεγάλης ποσότητας ξύλου που υπάρχει στα έπιπλα και τη διακόσμηση..

Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - Χαρακτηριστικά Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - Χαρακτηριστικά

Χρώματα για την κουζίνα

Το κύριο χαρακτηριστικό στην κατεύθυνση είναι ένα ανοιχτόχρωμο φόντο με αντίθετες λεπτομέρειες. Το σκανδιναβικό εσωτερικό κυριαρχείται από ένα λευκό χρώμα, παρέχοντας πολύ φως και ελεύθερο χώρο. Εκτός από το χιόνι-λευκό χρώμα, μπορείτε να βρείτε εδώ το χρώμα του ελεφαντόδοντου, το ψημένο γάλα, την κρέμα βανίλιας, την ανοιχτή άμμο, τις λευκές αποχρώσεις του γκρι, του πράσινου και του μπλε. Η έμφαση γίνεται από χρώματα όπως το μαύρο (άσφαλτος, γραφίτης), το κίτρινο, το πράσινο και, φυσικά, το καφέ ως η κύρια απόχρωση του ξύλου..

Εάν είστε κατηγορηματικός αντίπαλος του φυσικού λευκού σχεδιασμού, μπορείτε να δοκιμάσετε να πειραματιστείτε με έναν συνδυασμό τόνων τοίχου και ακουστικών. Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα σετ σιωπηλής μπλε απόχρωσης στους ανοιχτούς τοίχους τέφρας ή, αντίθετα, εγκαταστήστε λευκά έπιπλα με φόντο μπλε επιφάνειες τοίχων. Κάνουν το ίδιο με άλλες αποχρώσεις – αν θέλετε να κάνετε το χρώμα της κουζίνας, είναι σημαντικό να υπάρχει τουλάχιστον μια μικρή αντίθεση μεταξύ της επένδυσης και του σετ..

Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - χρώματα Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - χρώματα Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - χρώματα

Υλικά διακόσμησης

Όταν επιλέγετε υλικά φινιρίσματος για την κουζίνα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ότι αυτό το δωμάτιο έχει ένα ειδικό μικροκλίμα, όπου βασιλεύει υψηλή υγρασία, επομένως, θα απαιτηθεί μια ανθεκτική επένδυση. Επίσης, είναι πιθανή η συχνή μόλυνση εδώ, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών σταγόνων, της αιθάλης, οπότε είναι απαραίτητο να επιλέξετε υλικά που πλένονται καλά χωρίς να χάνουν την αρχική τους εμφάνιση.

Πάτωμα

Στο σχεδιασμό της επιφάνειας του δαπέδου, κυριαρχεί η ξύλινη σανίδα, η οποία συχνά βάφεται λευκή. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το υλικό με ένα ανθεκτικό στην υγρασία πολυστρωματικό υλικό ή λινέλαιο που μιμείται το ξύλο. Στα στούντιο διαμερίσματα, οι Σκανδιναβοί προτιμούν να καλύπτουν το πάτωμα με το ίδιο υλικό σε ολόκληρη την περιοχή, γεγονός που δίνει πλάτος στο χώρο..

Στο έδαφος της περιοχής εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμικά πλακίδια, τα οποία είναι πιο πρακτικά και καθαρίζονται εύκολα. Μπορεί να είναι τέλεια λευκό, να έχει σκιά ή, πάλι, να μιμείται μια ξύλινη επιφάνεια..

Μερική διακόσμηση με πλακάκια συνονθύλευμα φαίνεται όμορφη, η οποία θα προσθέσει μια πινελιά χαρούμενης διάθεσης. Στην τραπεζαρία, ένα ζεστό χαλί δαπέδου με σχέδια από φυσικά υλικά δεν θα επηρεάσει.

Σκανδιναβικός σχεδιασμός κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου Σκανδιναβικός σχεδιασμός κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου Σκανδιναβικός σχεδιασμός κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Οι τοίχοι της κουζίνας σε σκανδιναβικό στιλ είναι διακοσμημένοι σε λευκό, ανοιχτό γκρι, κρύο μπεζ χρώματα. Η διακόσμηση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή, χωρίς λάμψη, γυαλάδα και φωτεινά μοτίβα.

Η ζωγραφική ή η λεύκανση θα ήταν ιδανική για κατεύθυνση · μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία που πλένεται στην τραπεζαρία. Για αλλαγή, μπορείτε να δανειστείτε καμβάδες σοφίτας που μιμούνται τοιχοποιία. Τα πάνελ PVC χρησιμοποιούνται επίσης ενεργά, τα κεραμικά πλακίδια είναι οι καλύτερες επιλογές για τοίχους στην περιοχή εργασίας..

Η ποδιά πάνω από το τραπέζι αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Συχνά λειτουργεί ως φωτεινό διακοσμητικό στοιχείο, οπότε εδώ μπορείτε να ονειρευτείτε με πολύχρωμα δέρματα, κεραμίδια με σχέδια ή να το κάνετε με τη μορφή ενός μαύρου επιπέδου σχιστόλιθου, το οποίο θα δώσει βάθος στο χώρο..

Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - Διακοσμήσεις τοίχων Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - Διακοσμήσεις τοίχων Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - Διακοσμήσεις τοίχων

Οροφή

Το ταβάνι στις σκανδιναβικές κουζίνες είναι βαμμένο, κολλημένο με ταπετσαρία ή διακοσμημένο με ματ τεντωμένους καμβάδες. Το χρώμα είναι κατά προτίμηση λευκό, καθώς αυξάνει σημαντικά τον όγκο ολόκληρου του δωματίου. Δεν υπάρχει χώρος για σύνθετες κατασκευές γυψοσανίδας, εκτός αν αποφασίσετε να διαφοροποιήσετε το εσωτερικό με απομίμηση δοκών οροφής, που θα τονίσουν την κατεύθυνση του στυλ. Εάν η κουζίνα βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό ξύλινο σπίτι, είναι καλύτερα να αφήσετε τα δοκάρια σε απλή θέα..

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκανδιναβικό στυλ - Οροφή Σχεδιασμός κουζίνας σε σκανδιναβικό στυλ - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα κουζίνας και συσκευές

Οι σκανδιναβικές κουζίνες χαρακτηρίζονται από συμπαγή έπιπλα από είδη ελαφρού ξύλου. Συχνά ανοίγεται επιπρόσθετα με ένα στρώμα υπόλευκου χρώματος για να γίνει το εσωτερικό ελαφρύτερο. Προτιμούνται οι ματ επιφάνειες, αν και γυαλιστερές επιφάνειες βρίσκονται επίσης σε μοντέρνες μικρές κουζίνες. Για να αποφευχθεί η ακαταστασία του δωματίου, χρησιμοποιούνται τα πιο απαραίτητα στοιχεία επίπλωσης εδώ..

Η ανώτερη βαθμίδα της μονάδας κουζίνας μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή ανοιχτών ράφια ή να έχει γυάλινες πόρτες, που φωτίζει οπτικά το χώρο. Ένα φως με φόντο τους ίδιους τοίχους μπορεί να δημιουργήσει μια βαρετή ατμόσφαιρα, η οποία θα βοηθήσει στην εκτόνωση του αρχικού σχεδίου του πάγκου σε σκούρα χρώματα ή σε μεταλλική (πέτρινη) επιφάνεια. Όσον αφορά την τραπεζαρία, ένα τεράστιο ξύλινο τραπέζι με είναι κατάλληλη η λακαρισμένη επιφάνεια ή ένας μεγάλος μετρητής ράβδων..

Στην κουζίνα, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς εξοπλισμό, το κύριο πράγμα είναι να το επιλέξετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παραβιάσετε την πρωτοτυπία των σύγχρονων τεχνολογιών. Είναι καλύτερα να καταφύγετε στην επιλογή των ενσωματωμένων συσκευών που δεν θα αποσπούν την προσοχή με τη μεταλλική γυαλάδα και τις γυαλιστερές επιφάνειες τους. Το ψυγείο είναι ένα σημαντικό στοιχείο της επίπλωσης, το οποίο δεν πρέπει να φαίνεται λιγότερο υγιές από τα έπιπλα. Συνήθως έχει αρκετά συμπαγείς διαστάσεις και εγκαθίσταται πιο κοντά στο παράθυρο. Στη σύγχρονη παραγωγή, η τεχνολογία άρχισε να παράγει προϊόντα προσαρμοσμένα σε διαφορετικά στυλ και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ένα ψυγείο που να ταιριάζει με τον σκανδιναβικό χαρακτήρα..

Σκανδιναβικός σχεδιασμός κουζίνας - Έπιπλα και συσκευές κουζίνας Σκανδιναβικός σχεδιασμός κουζίνας - Έπιπλα και συσκευές κουζίνας Σκανδιναβικός σχεδιασμός κουζίνας - Έπιπλα και συσκευές κουζίνας

Φωτισμός και διακόσμηση

Στις σκληρές βόρειες συνθήκες, οι Σκανδιναβοί έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά φωτιστικά για να γεμίσουν τα σπίτια τους με τη μέγιστη ποσότητα φωτός και ζεστασιάς. Μια ποικιλία σημείων φωτισμού μπορεί να υπάρχουν στην κουζίνα ταυτόχρονα: ένας κεντρικός πολυέλαιος, κρεμαστά φωτιστικά πάνω από τον πάγκο της μπάρας ή το τραπέζι φαγητού, ένα σύστημα φωτισμού σημείου πάνω από την περιοχή εργασίας, απλίκες και ακόμη και ένα φωτιστικό δαπέδου σε ψηλά πόδια. Συχνά, οι ίδιοι οι λαμπτήρες είναι υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία, με μη τυποποιημένα γεωμετρικά σχήματα..

Τα υφασμάτινα στοιχεία βοηθούν στη διακόσμηση της ατμόσφαιρας και φέρνουν άνεση στους κρύους τόνους της διακόσμησης: καλύμματα καρέκλας, μαλακά διακοσμητικά μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, πετσέτες, χαλιά δαπέδου με έθνικ στολίδια. Στα περβάζια και τα τραπέζια, μπορείτε να τοποθετήσετε ζωντανές γλάστρες ή βάζα με λουλούδια, λαμπερά πήλινα σκεύη με φρούτα. Οι τοίχοι είναι κρεμασμένοι με εικόνες σε ξύλινα πλαίσια, αφίσες ή ανοιχτά ράφια για βιβλία μαγειρικής.

Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - Φωτισμός και διακόσμηση Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - Φωτισμός και διακόσμηση Σχεδιασμός κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - Φωτισμός και διακόσμηση

Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ – φωτογραφία

Το σκανδιναβικό στυλ είναι προικισμένο με ελευθερία και καθαρότητα, αυτοσυγκράτηση και, ταυτόχρονα, ασύγκριτη άνεση. Είναι ιδανικό τόσο για μικρούς εσωτερικούς χώρους όσο και για ευρύχωρες κουζίνες-τραπεζαρίες, όπως σας προτείνουμε να δείτε στα παραδείγματα των φωτογραφιών στη συλλογή μας. Εδώ είναι πολλά επιτυχημένα έργα που θα εντυπωσιάσουν ακόμη και την πιο επιλεκτική εστέτ. Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία

Βίντεο: Κουζίνα σκανδιναβικού στιλ 2019

Previous Post
Dvojne postelje (70 fotografij): vrste in modeli
Next Post
DIY kattehus: 70 fotoideer