Γωνιακός νεροχύτης για την κουζίνα (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γωνιακός νεροχύτης για την κουζίνα (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα

Γωνιακός νεροχύτης για την κουζίνα (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα

Η διάταξη των περισσότερων διαμερισμάτων, για κάποιον άγνωστο λόγο, εκχωρεί μια μάλλον μικρή περιοχή στην κουζίνα, αν και εδώ πραγματοποιούνται επίπονες καθημερινές διαδικασίες μαγειρέματος, οι οποίες απαιτούν έναν πλήρη χώρο. Συχνά, οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της τοποθέτησης όλων των απαραίτητων επίπλων και εξοπλισμού, το οποίο είναι τόσο δύσκολο να χωρέσει σε ένα μικρό έμπλαστρο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο γωνιακός νεροχύτης γίνεται πραγματική σωτηρία, χρησιμοποιώντας το χώρο της τυφλής γωνίας. Εδώ φαίνεται σωστά, επιλεγμένο με γούστο, μπορεί να γίνει ένα πραγματικό “highlight” του εσωτερικού, επειδή η πρόοδος δεν μένει στάσιμη και η παραγωγή υδραυλικών εγκαταστάσεων δεν παύει να εκπλήσσει, βελτιώνοντας τόσο οικεία οικιακά αντικείμενα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των γωνιακών νεροχύτων

Φυσικά, το κύριο πλεονέκτημα ενός γωνιακού νεροχύτη είναι η κατάλληλη θέση του, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μια άδεια, κατά κανόνα, γωνία, απελευθερώνοντας έτσι χώρο για την τακτοποίηση άλλων εσωτερικών αντικειμένων. Εκτός από αυτόν τον δείκτη, άλλες θετικές πτυχές μαρτυρούν υπέρ ενός τέτοιου σχεδιασμού, και συγκεκριμένα:

– Ευκολία στη χρήση;

– Δυνατότητα τοποθέτησης νεροχύτη με πολλούς θαλάμους χωρίς απώλεια της απαιτούμενης επιφάνειας πάγκου.

– Ευρύχωρος μεγάλος χώρος κάτω από το νεροχύτη, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο κομοδίνα με πιάτα, αλλά και άλλα συστήματα αποθήκευσης, για παράδειγμα, με ηλεκτρικές συσκευές ή οικιακά σκεύη.

– Δυνατότητα τοποθέτησης ενός γωνιακού ντουλαπιού πάνω από το νεροχύτη.

– Η εγκατάσταση γωνιακού νεροχύτη με πάγκο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέσο χωροθέτησης χώρου σε μεγάλες κουζίνες ή σε συνδυασμό με σαλόνια.

– Μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων, που διαφέρουν σε μέγεθος, υλικά κατασκευής, σχήματα, μεταξύ των οποίων μπορείτε να βρείτε τις πιο απροσδόκητες λύσεις σχεδιασμού.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, σε αυτή την περίπτωση πρακτικά απουσιάζουν. Onlyσως μόνο η ακατάλληλη εγκατάσταση, η στεγανοποίηση κακής ποιότητας ή η λάθος επιλογή επίπλων για αυτό μπορεί να χαλάσει τις εντυπώσεις από τη λειτουργία του γωνιακού νεροχύτη για την κουζίνα..

Γωνιακός νεροχύτης κουζίνας - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Γωνιακός νεροχύτης κουζίνας - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τύποι γωνιακών νεροχύτων

Η σημερινή αγορά προσφέρει μια τεράστια γκάμα νεροχύτες κουζίνας, που διαφέρουν ως προς τη λειτουργικότητα, τη χωρητικότητα, τα σχήματα και άλλους δείκτες. Αυτό καθιστά δυνατή την επιλογή μιας επιτυχημένης επιλογής, η οποία όχι μόνο θα ικανοποιήσει με την πρακτικότητα της, αλλά και θα τονίσει το στυλ του εσωτερικού, θα γίνει η επιτυχής προσθήκη της..

Υλικά κατασκευής

Κατά την επιλογή νεροχύτη, οι πρώτες ύλες από τις οποίες παράγεται παίζουν σημαντικό ρόλο. Αυτό ισχύει όχι μόνο για την ανθεκτικότητα του προϊόντος, αλλά και για τη συμμόρφωσή του με το συνολικό σχεδιασμό της κουζίνας. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων υλικών για την κατασκευή νεροχύτες κουζίνας:

1. Ανοξείδωτο ατσάλι. Οι νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα οφείλουν τη δημοτικότητά τους στην υψηλή αντοχή του υλικού στις οικιακές χημικές ουσίες, καθώς και στα οξέα τροφίμων. Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν φοβάται τη σκουριά και τις ακραίες θερμοκρασίες. Ταυτόχρονα, οι νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν χαμηλό κόστος, το οποίο καθορίζει την υψηλή ζήτηση των καταναλωτών. Τα προϊόντα έχουν διάφορους τύπους επικάλυψης: γυάλισμα, διακόσμηση και ματ, γεγονός που καθιστά δυνατή την επιλογή του σωστού μοντέλου για ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Ταιριάζουν απόλυτα στις σύγχρονες τάσεις της σύγχρονης, υψηλής τεχνολογίας, σοφίτας, σύντηξης. Το μειονέκτημα των δομών είναι ο αυξημένος θόρυβος κατά τη λειτουργία, αλλά αυτό το μειονέκτημα μπορεί να εξαλειφθεί με τη βοήθεια σύγχρονων μονωτικών μέσων..

2. Κεραμικά. Οι νεροχύτες από αυτό το υλικό έχουν εξαιρετική εμφάνιση και υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης, αλλά το μεγάλο βάρος των κατασκευών προκαλεί συχνά δυσκολίες κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Μπορούν να είναι άσπρα, χρωματιστά, να έχουν σχέδια, ενώ φαίνονται αξιοσέβαστα και κομψά και να συμπληρώνουν οποιαδήποτε κατεύθυνση στυλ. Η κεραμική επιφάνεια δεν φοβάται ακραίες θερμοκρασίες, γρατζουνιές, έκθεση σε οικιακές χημικές ουσίες. Η χαμηλότερη ζήτηση για κεραμικούς νιπτήρες εξηγείται επίσης από το υψηλό κόστος τους, το οποίο μπορεί να μην είναι προσιτό για έναν συνηθισμένο άνθρωπο στο δρόμο..

3. Πορσελάνινα είδη από πέτρα. Οι νιπτήρες κουζίνας από πορσελάνινη πέτρα μπορούν να ονομαστούν, ίσως, οι πιο εντυπωσιακοί. Ένα τέτοιο υλικό αποτελείται από γρανίτες και συνδετικά στοιχεία (πολυμερή) και είναι σε θέση να αντέξει θερμοκρασίες άνω των 250 μοίρες. Έχει απόλυτα λεία (ακόμη και ολισθηρή) επιφάνεια με προστατευτική επίστρωση. Τα προϊόντα έρχονται στα πιο ασυνήθιστα σχήματα, που συχνά αντιπροσωπεύουν συλλογές σχεδιαστών. Η παλέτα χρωμάτων είναι ποικίλη και κατά τη λειτουργία δεν ξεθωριάζει, δεν χάνει τον κορεσμό της. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για κλασικούς, πρωτοποριακούς εσωτερικούς χώρους, εξοχικές κουζίνες, αρ νουβό.

4. Χυτοσίδηρος. Το άλλοτε πολύ δημοφιλές υλικό δεν χρησιμοποιείται συχνά σήμερα για την κατασκευή γωνιακών νιπτήρων για την κουζίνα. Ο λόγος για αυτό είναι η ομοιομορφία των μορφών, οι οποίες δεν διαφέρουν ως προς την πρωτοτυπία και τη λειτουργικότητα. Εδώ δεν μπορείτε να βρείτε δομές πολλαπλών θαλάμων ή ασυνήθιστα χρώματα και το σμάλτο με το οποίο καλύπτεται η επιφάνεια από χυτοσίδηρο είναι ασταθές σε μηχανική καταπόνηση. Το πλεονέκτημα του υλικού είναι η αναμφισβήτητη αντοχή του, η οποία εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής και η επίστρωση μπορεί να αποκατασταθεί κατά διαστήματα. Οι νεροχύτες από χυτοσίδηρο ταιριάζουν απόλυτα σε στυλ ρετρό, vintage, provence, φέρνοντας το πνεύμα της αρχαιότητας στο εσωτερικό.

Εκτός από τη χρήση των υλικών που εξετάσαμε για την κατασκευή νεροχύτη, μπορείτε επίσης να βρείτε τους συνδυασμούς τους. Για παράδειγμα, ένα ντουέτο από γυαλί και μέταλλο, το οποίο είναι πιο σχετικό για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Σε αυτή την περίπτωση, το ίδιο το μπολ είναι μεταλλικό και το σκληρυμένο γυαλί βαρέως τύπου παίζει το ρόλο ενός πλαισίου και ενός φτερού. Κατά τη διάρκεια σύνθετων τεχνολογικών διαδικασιών, το γυαλί αποκτά το απαιτούμενο χρώμα και μετριάζεται, μετατρέποντας σε ένα όμορφο και αξιόπιστο υλικό.

Τύποι γωνιακών νεροχύτων για την κουζίνα - Υλικά κατασκευής Τύποι γωνιακών νεροχύτων για την κουζίνα - Υλικά κατασκευής Τύποι γωνιακών νεροχύτων για την κουζίνα - Υλικά κατασκευής

Μέθοδος τοποθέτησης

Οι σύγχρονοι γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα διαφέρουν στις μεθόδους εγκατάστασης, σε αυτά που πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι – εναέριοι και νεροχύτες, καθένας από τους οποίους έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα:

1. Νεροχύτης πάνω από τη γωνία – ένα προϊόν που έχει πλευρές και, όταν εγκατασταθεί, «επικαλύπτεται» πλήρως στην επιφάνεια του αντίστοιχου βάθρου. Συχνά, τέτοια προϊόντα είναι εξοπλισμένα με πλευρικά “φτερά” στα οποία τοποθετούνται πλυμένα πιάτα, λαχανικά και φρούτα κλπ. Τέτοιες νεροχύτες είναι συχνά κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι και δεν έχουν μεγάλη ποικιλία μοντέλων.

2. Ξεπλύνετε γωνιακό νεροχύτη – η πιο σύγχρονη έκδοση. Τοποθετείται σε προεγκατεστημένη υποδοχή στο επιτραπέζιο ύφασμα. Επιπλέον, ο νεροχύτης μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με την κορυφή του τραπεζιού: να προεξέχει λίγο, να είναι στο ίδιο επίπεδο ή να βυθίζεται στα βάθη (αυτός ο σχεδιασμός ονομάζεται επίσης κάτω από το τραπέζι). Τα σωματεία των ίδιων επιφανειών νεροχύτη και πάγκων από πορσελάνινο πέτρα φαίνονται πολύ όμορφα. Τα πλεονεκτήματα των δομών θέρμανσης περιλαμβάνουν εξοικονόμηση χώρου, δυνατότητα εγκατάστασης σε οποιοδήποτε σετ κουζίνας και επιλογή μοντέλου με υψηλό βαθμό λειτουργικότητας. Η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων απαιτεί μια ιδιαίτερα προσεκτική προσέγγιση στη διάταξη της στεγανοποίησης, οπότε είναι καλύτερο να αναθέσετε αυτό το έργο σε επαγγελματίες..

Όπως δείχνουν οι στατιστικές, οι δομές θανάτου αναγνωρίζονται ως οι πιο δημοφιλείς. Αυτό εξηγείται όχι μόνο από την εξωτερική αισθητική, αλλά και από την ευκαιρία αγοράς ενός γωνιακού νεροχύτη οποιουδήποτε σχήματος και μοντέλου, ο οποίος είναι εύκολο να προσαρμοστεί στα υπάρχοντα έπιπλα. Σε αντίθεση με αυτούς, οι νεροχύτες, κατά κανόνα, αγοράζονται πλήρεις με ένα ντουλάπι, καθώς πρέπει να αντιστοιχούν στις παραμέτρους του..

Τύποι γωνιακών νεροχύτων για την κουζίνα - Μέθοδος στερέωσης Τύποι γωνιακών νεροχύτων για την κουζίνα - Μέθοδος στερέωσης Τύποι γωνιακών νεροχύτων για την κουζίνα - Μέθοδος στερέωσης

Μεγέθη, σχήματα και λειτουργικότητα νιπτήρων

Όταν επιλέγετε γωνιακό νεροχύτη για την κουζίνα, χρειάζεστε τη σωστή προσέγγιση για την επιλογή του μεγέθους και του σχήματος. Ο σύγχρονος κατασκευαστής προσφέρει μια τεράστια ποικιλία, συμπεριλαμβανομένων πολυλειτουργικών σχεδίων με επιπλέον μπολ και επιφάνειες.

Διαστάσεις και λειτουργικότητα

Οι διαστάσεις ενός γωνιακού νεροχύτη κουζίνας εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα επαρκούς χώρου, τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών, το μέγεθος της οικογένειας και τη συχνότητα λειτουργίας του προϊόντος. Εάν το δωμάτιο είναι μάλλον μικρό και η οικογένεια είναι μικρή, μπορείτε να επιλέξετε μια συμπαγή έκδοση του νεροχύτη με ένα μπολ, χωρίς περιττά.

Όσον αφορά τις μεγάλες οικογένειες, όπου υπάρχει συχνή ανάγκη όχι μόνο για μαγείρεμα, αλλά και για πλύσιμο βρώμικων πιάτων, είναι προτιμότερο να αγοράσετε γωνιακό νεροχύτη με μεγάλες διαστάσεις, κατά προτίμηση με πολλά μπολ, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε ταυτόχρονα μεγάλη ποσότητα βρώμικα και καθαρά πιάτα.

Το βάθος του μπολ παίζει σημαντικό ρόλο – θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μην πέφτουν πιτσιλιές στην επιφάνεια του πάγκου. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένας νεροχύτης με βάθος τουλάχιστον 20 cm. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η απόσταση από το νεροχύτη μέχρι την άκρη του πάγκου – θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 cm, ώστε να μην πέσουν τυχαίες πιτσιλιές στο πάτωμα.

Τα μοντέρνα σχέδια έχουν μεγάλη λειτουργικότητα. Μπορείτε να βρείτε μοντέλα που αποτελούνται από πολλά μπολ, όπου μπορείτε όχι μόνο να πλένετε πιάτα, αλλά και να ξεπαγώνετε φαγητό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα πρόσθετο στοιχείο όπως το καπάκι του νεροχύτη, το οποίο χρησιμεύει επίσης ως σανίδα κοπής. Ορισμένοι νεροχύτες παρέχουν ειδικά διαμερίσματα για σφουγγάρια, απορρυπαντικά, ενσωματωμένο φωτισμό.

Γωνιακός νεροχύτης για την κουζίνα - Διαστάσεις και λειτουργικότητα Γωνιακός νεροχύτης για την κουζίνα - Διαστάσεις και λειτουργικότητα

Γωνιακά σχήματα νεροχύτη

Όσον αφορά το σχήμα, οι κλασικοί ορθογώνιοι και τετράγωνοι νεροχύτες κατέχουν την ηγετική θέση εδώ και δεκαετίες. Για κάποιο χρονικό διάστημα, τα στρογγυλά σχέδια ήταν στην κορυφή της δημοτικότητας, ωστόσο, όπως έχει δείξει η πρακτική, δεν είναι αρκετά βολικά για το πλύσιμο των ογκωδών πιάτων. Τώρα στην πώληση μπορείτε να βρείτε εντελώς ασυνήθιστους τραπεζοειδείς νεροχύτες για εμάς, αλλά αν σας αρέσει να εκπλήσσετε, αυτή η επιλογή θα είναι χρήσιμη – δεν είναι λιγότερο ευρύχωρες από τις ορθογώνιες, αλλά μπορούν να “αναβιώσουν” σημαντικά την καθημερινή ζωή των διαδικασιών κουζίνας.

Γωνιακός νεροχύτης κουζίνας - Καλούπια Γωνιακός νεροχύτης κουζίνας - Καλούπια Γωνιακός νεροχύτης κουζίνας - Καλούπια

Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα – φωτογραφία

Στην περαιτέρω συλλογή, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με την τρέχουσα γκάμα νεροχύτες για κουζίνες με περισσότερες λεπτομέρειες. Εδώ θα βρείτε πολλές φωτογραφίες με διάφορα μοντέλα, μεταξύ των οποίων, ίσως, θα βρείτε την καλύτερη επιλογή για τη δική σας κουζίνα. Καλή προβολή!

Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία Γωνιακοί νεροχύτες για την κουζίνα - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας 7 τ.μ. (+100 φωτογραφία)
Next Post
Glidende garderobe i gangen: 65 fotoideer