Ραφιέρα παπουτσιών στο διάδρομο (80+ φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ραφιέρα παπουτσιών στο διάδρομο (80+ φωτογραφίες)

Ραφιέρα παπουτσιών στο διάδρομο (80+ φωτογραφίες)

Με τα χρόνια, ένα τέτοιο έπιπλο όπως ένα ράφι παπουτσιών γίνεται αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού των διαδρόμων. Αυτό οφείλεται, πρώτα απ ‘όλα, στην αδιαμφισβήτητη ευκολία αποθήκευσης, όταν τα παπούτσια, παραγγελθέντα σε τακτική θέση στα ράφια, έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν την αρχική τους κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά μιας σχάρας παπουτσιών θα σας σώσει από το πρόβλημα της αποθήκευσης παπουτσιών που δεν χρησιμοποιούνται ενεργά. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς συχνά με την έναρξη της άνοιξης, τα χειμερινά παπούτσια πρέπει να κρύβονται σε παλιά κουτιά, προσπαθώντας να βρουν ένα κατάλληλο μέρος για αυτά. Το υλικό σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια ποικιλία ντουλαπιών παπουτσιών παρουσιάζονται σήμερα και πώς μπορείτε να φτιάξετε μια σχάρα παπουτσιών με τα χέρια σας στο σπίτι.

Τύποι ραφιών παπουτσιών για το διάδρομο

Ο σχεδιασμός των ραφιών υποδημάτων στις μέρες μας περιλαμβάνει απεριόριστο αριθμό μοντέλων, τα οποία βελτιώνονται κάθε χρόνο. Διαφέρουν ως προς το μέγεθος, τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται, τις μεθόδους εγκατάστασης και άλλα χαρακτηριστικά. Για να κάνουμε τη σωστή επιλογή, θα κάνουμε μια σύντομη επισκόπηση των κύριων χαρακτηριστικών των σύγχρονων ραφιών παπουτσιών στο διάδρομο.

Ντουλάπι παπουτσιών

Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για πλήρεις ντουλάπες στο διάδρομο, οι οποίες είναι κατάλληλες στις συνθήκες των ευρύχωρων δωματίων. Ο σχεδιασμός τέτοιων ραφιών παπουτσιών έχει πολλά διαμερίσματα, υποθέτει την παρουσία θυρών, μερικές φορές τύπου διαμερίσματος. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η μεγάλη χωρητικότητα, η οποία σας επιτρέπει να τοποθετήσετε όχι μόνο εποχιακά παπούτσια, αλλά και μια πλήρη οικογενειακή ντουλάπα..

Τύποι ραφιών παπουτσιών για το διάδρομο - ντουλάπι παπουτσιών

Ράφια

Το σύστημα αποθήκευσης ραφιών αναλαμβάνει τον συνολικό σχεδιασμό μιας σχάρας παπουτσιών ανοιχτού τύπου με πολλά οριζόντια ράφια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εγκαθίσταται σε ξεχωριστά γκαρνταρόμπα, αποθήκες ή τοίχους. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε ευρύχωρους διαδρόμους.

Τύποι ραφιών παπουτσιών για το διάδρομο - Ράφια Τύποι ραφιών παπουτσιών για το διάδρομο - Ράφια

Λεπτή μορφή

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των βάθρων, που συχνά γίνεται «σωτήρας» για τους ιδιοκτήτες μεγάλων στενών διαδρόμων. Το μοντέλο διαφέρει στο μικρό βάθος (περίπου 20 εκατοστά), γι ‘αυτό πήρε το όνομα “λεπτό”, που σημαίνει “λεπτό, λεπτό” σε μετάφραση από τα αγγλικά. Είναι εξοπλισμένο με πτυσσόμενα ράφια που μπορούν να φιλοξενήσουν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό παπουτσιών. Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός της λεπτότητας του σχεδιασμού της σχάρας παπουτσιών με ένα σημαντικό ύψος κάνει κάποιον να σκεφτεί τη σταθερότητά του και την ανάγκη για πρόσθετους συνδετήρες..

Τύποι ραφιών παπουτσιών για το διάδρομο - Λεπτή μορφή

Ντουλάπι παπουτσιών

Αυτό το μοντέλο είναι ένα μικρό ντουλάπι με πολλά ράφια, συνήθως όχι ψηλά. Αυτά τα σχέδια έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν casual παπούτσια αντί να αποθηκεύουν ολόκληρη την ντουλάπα των οικογενειακών υποδημάτων. Το λιθόστρωτο λειτουργεί ως καλή βοήθεια σε συνθήκες μικρών διαδρόμων με χαμηλά ταβάνια. Μπορεί να τοποθετηθεί σε γωνία δίπλα σε τοίχο με πόρτα εισόδου. Σε αυτή την περίπτωση, η δομή δεν θα καταλαμβάνει πολύ χώρο και η επιφάνειά της θα παίξει το ρόλο ενός τραπεζιού. Συχνά, τα ντουλάπια παπουτσιών πωλούνται πλήρη με άλλα έπιπλα, για παράδειγμα, συμπαγείς κρεμάστρες..

Τύποι ραφιών παπουτσιών για το διάδρομο - ντουλάπι παπουτσιών

Ντουλάπι παπουτσιών

Η απλούστερη συσκευή για την αποθήκευση παπουτσιών είναι ένα κουτί παπουτσιών, γνωστό στην πλειοψηφία του ενήλικου πληθυσμού από την παιδική ηλικία. Ο σχεδιασμός του είναι ένα ανοιχτό ράφι για καθημερινά παπούτσια. Συχνά, τέτοια ράφια παπουτσιών μπορούν να βρεθούν σε μικρούς διαδρόμους, όπου, εξοικονομώντας κάθε τετραγωνικό μέτρο, οι ιδιοκτήτες προσαρμόζουν την άνω επιφάνεια του για ένα κάθισμα ή ένα μικρό τραπέζι για διάφορα μικροπράγματα. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για αυτοσχέδιες κατασκευές στο σπίτι..

Τύποι ραφιών παπουτσιών για το διάδρομο - ντουλάπι παπουτσιών

Ράφι παπουτσιών

Μια μάλλον πρωτότυπη επιλογή είναι ένα ράφι παπουτσιών. Η ιδιαιτερότητα ενός τέτοιου μοντέλου είναι ότι δεν υπάρχουν ράφια και οι λεπίδες παίζουν το ρόλο των κατόχων. Τα παπούτσια τους τοποθετούνται κάθετα, ενώ αερίζονται καλά και διατηρούν μια ελκυστική εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συχνά, τα σχέδια των ράφια παπουτσιών που τοποθετούνται στο ράφι είναι εξοπλισμένα με μακρόστενα στηρίγματα που σας επιτρέπουν να τοποθετείτε ψηλές γυναικείες μπότες. Το πλεονέκτημα του σχεδιασμού της δομής είναι η ευελιξία της και, ταυτόχρονα, η μεγάλη χωρητικότητα (έως 40 ζευγάρια).

Τύποι ραφιών παπουτσιών για το διάδρομο - Ράφι παπουτσιών

Ανοιχτά και κλειστά ράφια παπουτσιών: υπέρ και κατά

Οι ανοιχτές βιτρίνες είναι ο πιο δημοφιλής τύπος ραφιών παπουτσιών, οι οποίοι παρέχουν υψηλής ποιότητας στέγνωμα παπουτσιών, επιπλέον, έχουν χαμηλότερο κόστος. Από την άλλη πλευρά, η αποθήκευση σε ανοιχτά ράφια μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση σκόνης..

Τα κλειστά ράφια παπουτσιών είναι εξοπλισμένα με αρθρωτές, πτυσσόμενες ή πόρτες διαμερίσματος. Έχουν τα πλεονεκτήματά τους – εδώ τα παπούτσια προστατεύονται τέλεια από τη σκόνη και δεν είναι προσβάσιμα στις καταπατήσεις των κατοικίδιων ζώων. Ταυτόχρονα, οι δομές με κλειστές πόρτες αερίζονται πολύ λιγότερο και αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές. Συχνά είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες οπές για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα και τα πιο πρόσφατα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικό εξοπλισμό για ξήρανση και απολύμανση..

Ανοιχτά και κλειστά ράφια παπουτσιών στο διάδρομο - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Επιλέγοντας τον τύπο εγκατάστασης σχάρας παπουτσιών

Εκτός από τις εξωτερικές διαφορές στο σχεδιασμό, τα ράφια παπουτσιών διαφέρουν στον τρόπο τοποθέτησης, χωρίζοντας στις ακόλουθες ομάδες:

Τα ράφια παπουτσιών θήκης είναι μοντέλα που είναι ανεξάρτητα συστήματα αποθήκευσης. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η κινητικότητα – εάν είναι απαραίτητο, μια τέτοια σχάρα παπουτσιών μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε άλλο μέρος. Το μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι ακόμη και τα ελαφριά έπιπλα καταλαμβάνουν μια συγκεκριμένη περιοχή, η οποία συχνά δεν είναι αρκετή σε μικρούς διαδρόμους. Σύμφωνα με τη μέθοδο τοποθέτησης, μπορούν να είναι επιδαπέδια και αναρτημένα.

Ενσωματωμένα-ράφια παπουτσιών που περιλαμβάνονται με άλλα έπιπλα (για παράδειγμα, ντουλάπα-διαμέρισμα) ή βρίσκονται μέσα σε τοίχο, ντουλάπι. Αυτή η επιλογή τοποθέτησης σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε σημαντικά χώρο, τις περισσότερες φορές γίνεται κατά παραγγελία σύμφωνα με τις μεμονωμένες παραμέτρους. Τα ενσωματωμένα ράφια παπουτσιών μπορούν να εξοπλιστούν με ανασυρόμενο μηχανισμό, σαν να “αναδύονται” όταν ανοίγονται από τον τοίχο. Αυτό είναι ένα βολικό σύστημα για τη διευθέτηση του χώρου των κάτω σκαλοπατιών στους διαδρόμους ιδιωτικών σπιτιών.

Ένα περιστρεφόμενο ράφι παπουτσιών είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα σχέδια για μικρούς διαδρόμους. Αφού το τοποθετήσετε στο έδαφος της γωνίας, μπορείτε εύκολα να φτάσετε σε οποιοδήποτε ζευγάρι παπούτσια απλά περιστρέφοντας το σύστημα γύρω από τον άξονα. Εδώ τα παπούτσια μπορούν να στεγνώσουν και να αερίζονται εύκολα. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα βρώμικα παπούτσια μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στις χαμηλότερες βαθμίδες..

Ράφι παπουτσιών Hallway - Τύπος εγκατάστασης Ράφι παπουτσιών Hallway - Τύπος εγκατάστασης Ράφι παπουτσιών Hallway - Τύπος εγκατάστασης

Υλικά για την κατασκευή ραφιών παπουτσιών

Η σύγχρονη παραγωγή διαθέτει μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών για την κατασκευή επίπλων. Η αποθήκευση παπουτσιών δεν αποτελεί εξαίρεση, η οποία μπορεί να αναπαρασταθεί από τα ακόλουθα υλικά:

1. Ξύλινα ράφια παπουτσιών – τα μοντέλα συνδυάζουν αισθητική, φιλικότητα προς το περιβάλλον και ευελιξία. Το μόνο μειονέκτημα εδώ μπορεί να θεωρηθεί το υψηλό κόστος των προϊόντων, αλλά δικαιολογείται πλήρως από τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο σχεδιασμός μιας σχάρας παπουτσιών μπορεί να λάβει διάφορες μορφές λόγω της ευελιξίας του υλικού στην επεξεργασία και να έχει το δικό του μοναδικό μοτίβο. Διάφοροι τύποι ξύλου (δρυς, καρυδιά, σημύδα, πεύκο κ.λπ.) χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, τα οποία έχουν μεμονωμένα χρώματα και χαρακτηριστικά αντοχής..

2. MDF ή μοριοσανίδες – τα πιο οικονομικά και απαιτητικά υλικά που βοηθούν στην επίτευξη της καλύτερης σχέσης τιμής -ποιότητας. Ταυτόχρονα, όταν αγοράζετε τέτοια έπιπλα, δεν βλάπτει να ρωτήσετε τον πωλητή σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενός πιστοποιητικού ποιότητας, προκειμένου να αποφευχθεί η δηλητηρίαση με επιβλαβείς ρητίνες..

3. Μεταλλικά ράφια παπουτσιών – απορροφούν τις οσμές που μπορεί να προέρχονται από τα υγρά παπούτσια πολύ χειρότερα, δεν βρέχονται ούτε παραμορφώνονται. Κατά τη διαδικασία παραγωγής, οι δομές επεξεργάζονται με αντιδιαβρωτικούς παράγοντες, γεγονός που εξασφαλίζει την απουσία σκουριάς. Ο σχεδιασμός μιας μεταλλικής σχάρας παπουτσιών με σφυρήλατα στοιχεία θα λειτουργήσει ως πραγματική εσωτερική διακόσμηση. Το μειονέκτημα είναι το σημαντικό βάρος των κατασκευών, το οποίο περιπλέκει τη μεταφορά τους και μερικές φορές καθαρίζει το διάδρομο..

4. Πλαστικά ράφια παπουτσιών – ευνοϊκά διαφέρουν σε μικρό βάρος, αντοχή στην υγρασία και ευκολία καθαρισμού, έχουν χαμηλό κόστος. Δεδομένου ότι το υλικό δεν είναι σε θέση να περάσει αέρα, όταν αγοράζετε ένα τέτοιο παπούτσι, θα πρέπει να προτιμάτε τις ανοιχτές δομές. Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το πλαστικό είναι κατώτερο σε ισχύ από τα υλικά που συζητήθηκαν παραπάνω και, ως αποτέλεσμα, δεν είναι τόσο ανθεκτικό..

Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - Υλικά για την κατασκευή Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - Υλικά για την κατασκευή Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - Υλικά για την κατασκευή

Πώς να φτιάξετε μια σχάρα παπουτσιών με τα χέρια σας

Στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε μόνοι σας ένα ράφι, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά εργαλεία στο χέρι. Για παράδειγμα, μια συνηθισμένη παλέτα μπορεί να γίνει η βάση για ένα απλό ράφι παπουτσιών. Θα πρέπει να βαφτεί για να βελτιώσει την αισθητική του και να τοποθετηθεί κάθετα στον τοίχο. Τα παπούτσια όπως φαίνεται στη φωτογραφία θα ταιριάζουν στις υποδοχές.

Ως επιλογή για ράφι παπουτσιών για εξοχική κατοικία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα κουτιά, τα οποία είναι επίσης βαμμένα, βερνικωμένα και στερεωμένα στον τοίχο με την απαιτούμενη σειρά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πάρετε μια μάλλον πρωτότυπη σύνθεση..

Εάν έχετε κάποια ικανότητα στην ύφανση από ψάθινο ή μπαστούνι, μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή σχάρα παπουτσιών ή να πλέξετε κουτιά. Πρέπει να σημειωθεί ότι το μπαστούνι αερίζεται καλά, καθαρίζεται και έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία.

Και αν έχετε τα απαραίτητα εργαλεία και δεξιότητες στην εργασία με ξύλο, μπορείτε να φτιάξετε μια ξύλινη σχάρα παπουτσιών με πλευρικούς τοίχους και ράφια. Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για τη θέση και το σχέδιο της μελλοντικής σχάρας παπουτσιών, να κάνετε τις κατάλληλες μετρήσεις και σχέδιο.

Με βάση το σχέδιο, συντάσσεται ένας χάρτης κοπής για κάθε μέρος, σύμφωνα με τον οποίο τα ράφια και οι τοίχοι κόβονται στο κατάστημα, επικολλώντας τις άκρες με ένα ειδικό άκρο (έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας).

Θα ακολουθήσει η διαδικασία συναρμολόγησης, για την οποία είναι απαραίτητο να αγοράσετε μεταλλικές γωνίες, στηρίγματα ραφιών και, ανάλογα με το σχέδιο, άλλα στοιχεία (πόδια, οδηγοί συρταριών, λαβές επίπλων). Αρχικά, σχηματίζεται το πλαίσιο του βάθρου – τα μεσαία ράφια είναι προσαρτημένα στη βάση εναλλάξ (αν παρέχεται), στη συνέχεια τα πλαϊνά ράφια με οπές για τα στηρίγματα ραφιών. Η “πλήρωση” και οι πιθανές πόρτες τοποθετούνται τελευταίες.

Όταν η δομή είναι πλήρως συναρμολογημένη, μπορεί να διακοσμηθεί χρησιμοποιώντας χρώμα, βερνίκι ή αυτοκόλλητη μεμβράνη.

Πώς να φτιάξετε μια σχάρα παπουτσιών στο διάδρομο με τα χέρια σας Πώς να φτιάξετε μια σχάρα παπουτσιών στο διάδρομο με τα χέρια σας Πώς να φτιάξετε μια σχάρα παπουτσιών στο διάδρομο με τα χέρια σας

Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο – φωτογραφία

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ποικιλία των σύγχρονων ραφιών παπουτσιών στη γκαλερί μας. Εδώ συλλέγονται φωτογραφίες που δείχνουν το σχεδιασμό διαφόρων κατασκευών, τύπων εγκαταστάσεων, καθώς και μεθόδους διάταξης σε μεγάλους και μικρούς διαδρόμους, ιδιωτικές κατοικίες. Καλή προβολή!

Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο - φωτογραφία

Previous Post
עיצוב מטבח 14 מ”ר (65 תמונות)
Next Post
Gang i skandinavisk stil (80 bilder)
Adblock
detector