Σχεδιασμός δωματίου για έφηβη (65 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός δωματίου για έφηβη (65 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός δωματίου για έφηβη (65 φωτογραφίες)

Όλοι οι γονείς αντιμετωπίζουν τη στιγμή που το παιδί τους μεγαλώνει και τα παιχνίδια ή οι ροζ ταπετσαρίες, που αγοράστηκαν προσεκτικά κατά τη γέννηση ενός μωρού, χάνουν τη σημασία τους. Αρχίζει μια σταδιακή επανεξέταση του σχεδιασμού ενός δωματίου για μια έφηβη, κατά την οποία οι ενήλικες πρέπει, στηριζόμενοι στα γούστα μιας νεαρής οικοδέσποινας, να δημιουργήσουν ένα πρακτικό, άνετο και κομψό εσωτερικό. Πώς να το κάνετε αυτό – διαβάστε το άρθρο μας!

Χαρακτηριστικά σχεδίου

Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός ψυχολογικής και σωματικής ανάπτυξης στα παιδιά μπορεί να διαφέρει, παραδοσιακά η εφηβεία αναφέρεται στην περίοδο από 12-13 έως 16-18 ετών. Η προσωπικότητα και τα χόμπι του παιδιού διαμορφώνονται σταδιακά, τα οποία πρέπει να αντικατοπτρίζονται στον προσωπικό του χώρο..

Το κύριο διακριτικό χαρακτηριστικό στο σχεδιασμό ενός δωματίου για έναν έφηβο δεν έγκειται στα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται, αλλά στην προσέγγιση. Εάν οργανώσατε το φυτώριο για το μωρό εντελώς σύμφωνα με το γούστο σας, τότε εδώ θα πρέπει να υπολογίσετε τη γνώμη της νεαρής ερωμένης, η οποία σε ηλικία 12-15 ετών έχει κάτι να πει. Η αποστολή των γονέων σε αυτή την περίπτωση είναι να κατευθύνουν τα όνειρα του παιδιού στη σωστή κατεύθυνση, συνδυάζοντας αισθητική και μόδα με πρακτικότητα και λειτουργικότητα..

Δεδομένου ότι ακόμη και στην εφηβεία, η στάση των παιδιών συνεχίζει να διαμορφώνεται, το περιβάλλον τους παίζει μια εκπαιδευτική λειτουργία, και ως εκ τούτου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο και άνετο. Αυτό βρίσκεται στους ώμους των γονέων, ενώ εναπόκειται στο παιδί να εισαγάγει διακοσμητικά στοιχεία που ταιριάζουν στα γούστα του..

Το υπνοδωμάτιο ενός εφήβου εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς ταυτόχρονα: ξεκούραση, μελέτη, χόμπι και υποδοχή επισκεπτών. Και για κάθε τύπο χόμπι θα πρέπει να υπάρχει η δική του ζώνη, ακόμα κι αν το δωμάτιο δεν προσφέρει πολύ χώρο..

Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για έφηβη Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για έφηβη

Επιλογή εσωτερικού στυλ

Τα σύγχρονα έφηβα κορίτσια δεν χρειάζονται ένα φανταχτερό “κοριτσίστικο” εσωτερικό, το οποίο σε μικρή ηλικία βοηθά το κοριτσάκι να αναγνωριστεί. Εάν θέλετε να αναπτυχθεί μια ανεξάρτητη, ενδιαφέρουσα και φωτεινή προσωπικότητα, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από την έννοια του “κάστρου της πριγκίπισσας”, διακοσμώντας το φυτώριο με κομψά και πρακτικά αντικείμενα. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τον χαρακτήρα του κατοίκου. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση ενός συγκεκριμένου στυλ ως βάση θα απλοποιήσει την κύρια εργασία..

Δωμάτιο για ένα έφηβο κορίτσι σε μοντέρνο στιλ

Λακωνικό, άνετο, λειτουργικό – ένα μοντέρνο στυλ μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ενεργό κορίτσι με πολλά χόμπι. Περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό διακοσμητικών στοιχείων που χρησιμεύουν μόνο ως στολίδια. Αντί αυτών – έπιπλα ασυνήθιστων σχημάτων, ορθολογική οργάνωση του χώρου, λείες γραμμές, καθώς και πρακτικότητα.

Ένας τοίχος με εκτύπωση φωτογραφίας ή ζωγραφική θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα τέτοιο εσωτερικό ενός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι, το οποίο σίγουρα θα αρέσει στη νεαρή ερωμένη. Ο συγκρατημένος συνδυασμός χρωμάτων με αρκετές έντονες πινελιές δεν θα υπερφορτώσει τη σύνθεση, αλλά θα δημιουργήσει μια αρμονική ατμόσφαιρα.

Δωμάτιο για ένα έφηβο κορίτσι σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερικός σχεδιασμός Δωμάτιο για ένα έφηβο κορίτσι σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερικός σχεδιασμός

Δωμάτιο για ένα έφηβο κορίτσι σε στιλ Προβηγκίας

Αυτό το στυλ, που ήρθε σε εμάς από τα γαλλικά χωριά, σίγουρα θα προσελκύσει δημιουργικές, συγκινητικές φύσεις..

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά της Προβηγκίας στο σχεδιασμό ενός παιδικού σταθμού για μια έφηβη είναι: μια παστέλ παλέτα με κυρίαρχο λευκό χρώμα, η χρήση φυσικών υλικών (κυρίως ξύλου), λευκασμένα έπιπλα με αποτέλεσμα γήρανσης, καθώς και λουλουδάτα μοτίβα ως διακόσμηση.

Provence Style Teenage Girl Room - Interior Design Provence Style Teenage Girl Room - Interior Design

Δωμάτιο για ένα έφηβο κορίτσι στο στυλ του μινιμαλισμού

Ο πιο «λακωνικός» από όλες τις λύσεις, ο μινιμαλισμός είναι κατάλληλος για μεγαλύτερα κορίτσια που εκτιμούν τη λακωνική αισθητική του στυλ. Μια εξαιρετική επιλογή για δωμάτια με μικρή περιοχή, τα οποία όχι μόνο θα εξοικονομήσουν πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα, αλλά ακόμη και θα επεκτείνουν οπτικά το χώρο.

Υπάρχουν λίγες παραλλαγές χρώματος σε αυτό το σχέδιο, ενώ μπορεί να είναι μονόχρωμες ή σε αντίθεση. Τα έπιπλα είναι συχνά αρθρωτά, λίγο προσγειωμένα, κλειστά. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι μπορεί εύκολα να συμπληρωθεί με άλλα στοιχεία εάν είναι απαραίτητο, αλλά αυτό, φυσικά, θα παραβιάσει τον μινιμαλισμό..

Δωμάτιο για ένα έφηβο κορίτσι στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός

Δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας για ένα έφηβο κορίτσι

Ένα άλλο στυλ που αλλάζει με την ανάπτυξη του εφήβου. Μπορεί να φαίνεται σε κάποιον ότι η τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας είναι κατάλληλη μόνο για αγόρια, αλλά σε κάποια σύγχρονα κορίτσια και, κυρίως, στους γονείς τους θα αρέσει επίσης αυτή η λύση..

Όταν διακοσμείτε έναν χώρο, είστε πρακτικά απεριόριστοι στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Στην πραγματικότητα, ένα δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας για μια έφηβη προσφέρει ένα ευρύ πεδίο φαντασίας, δημιουργώντας άνετες συνθήκες σε ένα δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους..

Ο συνδυασμός χρωμάτων πρέπει να είναι συγκρατημένος και, όταν υπάρχουν φωτεινές αποχρώσεις, πρέπει να υπάρχουν εκείνες που θα τους ισορροπήσουν. Εάν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας μια σύγχρονη τηλεόραση, υπολογιστή ή τηλεσκόπιο, τότε αυτό το μέρος είναι ιδανικό για την τοποθέτησή του..

Εφηβικό δωμάτιο κορίτσι υψηλής τεχνολογίας - Εσωτερικός σχεδιασμός Εφηβικό δωμάτιο κορίτσι υψηλής τεχνολογίας - Εσωτερικός σχεδιασμός

Αίθουσα pop art για έφηβη

Μέχρι την ηλικία των 12 ετών, λαμπρές δημιουργικές προσωπικότητες έχουν ήδη ακούσει για τον Andy Warhol και την ποπ αρτ κατεύθυνση που δημιούργησε. Δίνοντας ελεύθερο στη φαντασία, σε αυτό το στυλ, μπορείτε εύκολα να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο για ένα έφηβο κορίτσι, αναπτύσσοντας μια αίσθηση ομορφιάς σε αυτό.

Είναι σημαντικό για τους γονείς να μάθουν ότι για αυτήν την απόφαση δεν είναι καθόλου απαραίτητο να αγοράσετε ακριβά έπιπλα – η διακόσμηση θα γίνει βασικό στοιχείο στο εσωτερικό. Οι λάτρεις των κόμικς μπορούν να βρουν τα κατάλληλα σχέδια στον τοίχο ή να εισάγουν εργαλεία κινουμένων σχεδίων. Είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ φωτεινών και συγκρατημένων λεπτομερειών, έτσι ώστε το νηπιαγωγείο να παραμείνει όχι μόνο χώρος δραστηριοτήτων, αλλά και χαλάρωσης..

Pop Art Teenage Girl Room - Interior Design

Πώς να επιλέξετε έπιπλα?

Όποιο στυλ και αν επιλέξετε, ένας καθολικός κανόνας ισχύει για όλα τα έπιπλα – θα πρέπει να είναι άνετο για το αναπτυσσόμενο σώμα. Εάν στα 11 του χρόνια μια μικρή καρέκλα και ένα τραπέζι είναι απλά, τότε στα 14 να είσαι πίσω τους θα προκαλέσει ορισμένες ενοχλήσεις. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μπορεί να φτάσει άνετα στα ράφια όπου βρίσκονται τα απαραίτητα και ότι η αϋπνία τη νύχτα δεν προκαλείται από ένα άβολο κρεβάτι..

Όπως ήδη αναφέρθηκε, για μια έφηβη, το δωμάτιό της είναι ένα φρούριο στο οποίο μπορεί να κάνει τα πάντα, μόνο εάν ο χώρος είναι σωστά οργανωμένος για διαφορετικούς τύπους χόμπι. Παραδοσιακά, το δωμάτιο πρέπει να περιέχει κρεβάτι, γραφείο και ντουλάπα. Αλλά για την οικοδέσποινα, θα πρέπει να προβλεφθούν πρόσθετες ζώνες..

Εάν το επιτρέπει ο χώρος, συνιστάται να αγοράσετε έναν μικρό καναπέ στον οποίο το παιδί θα περάσει χρόνο με τους φίλους της. Μια πιο νεανική επιλογή – καρέκλες τσάντας φασολιών σε διαφορετικά χρώματα. Από την ηλικία των 14 ετών, μπορείτε να σκεφτείτε την αγορά μιας τηλεόρασης.

Η έφηβη θα έχει επίσης πολλά «μυστικά» πράγματα που θέλει να κρατήσει σε «μυστικά» μέρη. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο έχει ανοιχτούς και κλειστούς χώρους αποθήκευσης, ένας από τους οποίους έχει κλειδαριά.

Προσπαθήστε να αγοράσετε αντικείμενα για ανάπτυξη. Για παράδειγμα, μια καρέκλα με ρυθμιζόμενο ύψος ή ένα ευρύχωρο κρεβάτι αντί για ένα μικρό. Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία μεγαλώνουν πολύ γρήγορα..

Εφηβικό δωμάτιο κοριτσιού - Έπιπλα

Διακόσμηση και αξεσουάρ

Περιττό να πω ότι από την ηλικία των 13 ετών, η κύρια διακόσμηση των περισσότερων κοριτσιών είναι οι αφίσες των αγαπημένων τους συγκροτημάτων; Ακόμα κι αν το παιδί σας δεν είναι λάτρης της ποπ κουλτούρας, το να γεμίζετε το υπνοδωμάτιο με εικόνες που αντικατοπτρίζουν τα γούστα του είναι μια αναπόφευκτη φάση του μεγάλου. Αντί να το περιορίσετε – πείτε μου πώς να διατηρήσω μια ισορροπία μεταξύ αισθητικής και αρμονίας.

Σε γενικές γραμμές, η διακόσμηση ενός δωματίου για μια έφηβη θα εξαρτηθεί άμεσα από τα χόμπι της οικοδέσποινας και τα αντικείμενα που σχετίζονται με αυτά θα αντικαταστήσουν τα παλιά παιχνίδια. Αλλά το παιδί σας σίγουρα θα ενθουσιαστεί με τη γιρλάντα στον τοίχο, η οποία θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ. Ένα χνουδωτό χαλί στο πάτωμα και μερικές οικογενειακές φωτογραφίες στο τραπέζι δεν θα είναι περιττά..

Εφηβικό δωμάτιο κοριτσιού - Διακόσμηση & αξεσουάρ Εφηβικό Κοριτσίστικο Δωμάτιο - Διακόσμηση & Αξεσουάρ Εφηβικό Κοριτσίστικο Δωμάτιο - Διακόσμηση & Αξεσουάρ

Εσωτερικό ενός δωματίου για δύο έφηβες κοπέλες

Παρά το γεγονός ότι οι γονείς είναι όλο και λιγότερο πιθανό να έχουν περισσότερα από ένα παιδιά, εξακολουθούν να υπάρχουν πολυμελείς οικογένειες για τις οποίες το θέμα του χώρου γίνεται βασικό ζήτημα. Τι γίνεται αν υπάρχουν δύο κορίτσια και υπάρχει μόνο ένα δωμάτιο; Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τον χώρο σας!

Σήμερα μπορείτε να βρείτε πολλά μοντέλα σετ επίπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πολλά παιδιά. Το πιο πολυλειτουργικό από αυτά περιλαμβάνει δύο κρεβάτια στη δεύτερη βαθμίδα, κάτω από τα οποία υπάρχει ένας χώρος εργασίας, ένας καναπές και ίσως και οι δύο χώροι ταυτόχρονα. Ταυτόχρονα, οι ψυχολόγοι δεν συνιστούν την επιλογή απλών κουκέτων – υποτίθεται ότι σχετίζονται με κρεβάτια φυλακών ή ορφανοτροφείων. Ωστόσο, εστιάζετε πάντα στις επιθυμίες των κοριτσιών..

Εάν η περιοχή του υπνοδωματίου το επιτρέπει, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τους χώρους εργασίας σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου, έτσι ώστε τα κορίτσια να μην αποσπούν την προσοχή ενώ κάνουν την εργασία τους. Παρά τη συγκατοίκηση, θα πρέπει να έχουν λίγο προσωπικό χώρο..

Μια μεγάλη ντουλάπα και πολλά συρτάρια, για παράδειγμα, κάτω από το κρεβάτι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικοί χώροι. Αλλά ο χωριστός χώρος αποθήκευσης είναι προτιμότερος, καθώς τα κορίτσια μπορούν να μπερδευτούν για πράγματα ή ακόμα και να αρχίσουν καβγάδες για αυτό..

Εσωτερικό ενός δωματίου για δύο έφηβες κοπέλες Εσωτερικό ενός δωματίου για δύο έφηβες κοπέλες Εσωτερικό ενός δωματίου για δύο έφηβες κοπέλες

Συμβουλές για μικρά δωμάτια

Συμβαίνει ότι ένα παιδί σε μια οικογένεια είναι μόνο του και έχει ένα δωμάτιο και η μικρή περιοχή δεν επιτρέπει την ελεύθερη τακτοποίηση αντικειμένων. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα..

Αντί για ανεξάρτητο κρεβάτι και τραπέζι, χρησιμοποιήστε ένα συγκρότημα δύο επιπέδων με χώρο ύπνου στον δεύτερο όροφο. Θα εξοικονομήσει πολύ χώρο. Εάν το κορίτσι δέχεται συχνά επισκέπτες, είναι καλύτερο να μείνετε σε έναν καναπέ -κρεβάτι..

Οι κάτοχοι φαρδύ περβάζια παραθύρων μπορούν να τα μετατρέψουν σε ένα άνετο τραπέζι. Απλά βεβαιωθείτε ότι ο ήλιος δεν τυφλώνει το παιδί σας κατά τη διάρκεια της ημέρας..

Αντί για εκατοντάδες ράφια και συρτάρια – μια ενσωματωμένη ντουλάπα με καθρέφτες πόρτες. Δεν θα επεκτείνουν μόνο οπτικά το χώρο, αλλά θα εξαλείψουν επίσης την ανάγκη εύρεσης μιας θέσης για έναν πλήρη καθρέφτη..

Ακόμα κι αν το κορίτσι είναι πολύ ανήσυχο να διακοσμήσει το δωμάτιό της, προσπαθήστε να περιοριστείτε σε μερικούς πίνακες και φιγούρες, καθώς η αφθονία των λεπτομερειών θα συσσωρεύσει το σχέδιο. Και, φυσικά, όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι το χρώμα, όσο και οι περισσότερες πηγές φωτός, τόσο πιο ευρύχωρο θα φαίνεται το μικρό φυτώριο..

Μικρό δωμάτιο για έφηβη - εσωτερική διακόσμηση Μικρό δωμάτιο για έφηβη - εσωτερική διακόσμηση Μικρό δωμάτιο για έφηβη - εσωτερική διακόσμηση

Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι – φωτογραφία

Ελπίζουμε ότι αυτό το υλικό θα σας βοηθήσει σε ένα τόσο δύσκολο έργο όπως η διακόσμηση ενός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι. Συλλέξαμε ακόμη περισσότερες ιδέες για εσάς στην επιλογή φωτογραφιών μας. Απολαύστε την προβολή και την έμπνευσή σας!

Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία Σχεδιασμός δωματίου για ένα έφηβο κορίτσι - φωτογραφία

Βίντεο: Δωμάτιο για ένα έφηβο κορίτσι 12-14 ετών

Previous Post
Ράφια τοίχου: 62 πρωτότυπες ιδέες
Next Post
Tapeta do kuchni (80 zdjęć): pomysły i funkcje
Adblock
detector