Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα (πάνω από 75 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα (πάνω από 75 φωτογραφίες)

Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα (πάνω από 75 φωτογραφίες)

Ένα από τα πρώτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελλοντικοί γονείς είναι η αγορά επίπλων και πραγμάτων για ένα πολυαναμενόμενο παιδί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν επιλέγετε ένα κρεβάτι στο οποίο το νεογέννητο περνά τον περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν πολλές επιλογές που διαφέρουν ως προς το σχεδιασμό, το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά διαμόρφωσης: από την πιο απλή βάση, η οποία θα πρέπει να αλλάξει σε λίγους μήνες, έως τους πολύπλοκους μετασχηματιστές, που θα παραμείνουν μέχρι το σχολείο. Αλλά πώς μπορείτε να επιλέξετε μια πραγματικά βολική, πρακτική και ασφαλή επιλογή μεταξύ τους;?

Πώς να επιλέξετε μια βρεφική κούνια?

Τα μικρά παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα σε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες και τα νεογέννητα κοιμούνται έως και 18 ώρες την ημέρα. Επομένως, το κρεβάτι πρέπει να είναι άνετο, υψηλής ποιότητας και ασφαλές. Τα κύρια κριτήρια δεν είναι καθόλου η εμφάνιση ή ακόμη και το μέγεθος. Πρέπει να εστιάσετε στα υλικά, στις απαιτήσεις ασφάλειας και στην αξιοπιστία των κύριων δομικών στοιχείων.

Υλικά (επεξεργασία)

Για την κατασκευή βρεφικών κρεβατιών χρησιμοποιούνται φυσικά και τεχνητά υλικά. Το κυριότερο είναι ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ασφαλή, μη τοξικά, αδιάβροχα και λεία..

Το ξύλο είναι ένα κλασικό που έχει τιμηθεί από καιρό. Το πιο φυσικό υλικό τρίβεται προσεκτικά και επεξεργάζεται έτσι ώστε το παιδί να μην τραυματιστεί. Τα σκληρά είδη γυαλίζονται καλύτερα στην ιδανική ομαλότητα: βελανιδιά, οξιά, τέφρα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοξικά βερνίκια και χρώματα, επειδή το παιδί δοκιμάζει συνεχώς τα πάντα στο δόντι. Το καλύτερο από όλα είναι το άβαφο ξύλο. Εάν όμως χρησιμοποιήθηκε η βαφή, πρέπει να έχει αντίστοιχο πιστοποιητικό υγιεινής..

Τα σύνθετα υλικά είναι ένας συνδυασμός ξύλου με MDF, μοριοσανίδες και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Τέτοια έπιπλα είναι οικονομικά, απλά και πρακτικά. Είναι αρκετά μέχρι να μεγαλώσει το παιδί. Αλλά πρέπει να παρακολουθείτε την κατηγορία του υλικού και την ποιότητα της επεξεργασίας..

Το πλαστικό και το μέταλλο είναι οι καλύτερες επιλογές για τη δημιουργία πρωτότυπων κρεβατιών σχεδιαστών και προκατασκευασμένων σύνθετων μετασχηματιστών. Όλα τα προεξέχοντα μέρη είναι απαραίτητα ενσωματωμένα στη βάση ή καλύπτονται με βύσματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μεταλλικές ράβδους. Βεβαιωθείτε επίσης ότι χρησιμοποιείτε μοντέρνο, μη τοξικό πλαστικό. Αυτό αναφέρεται επίσης στα πιστοποιητικά του κατασκευαστή..

Πώς να επιλέξετε μια βρεφική κούνια για νεογέννητα - Υλικά Πώς να επιλέξετε μια βρεφική κούνια για νεογέννητα - Υλικά

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι η βάση για την επιλογή οποιωνδήποτε παιδικών επίπλων και πραγμάτων. Στην περίπτωση βρεφικών κρεβατιών, υπάρχουν μερικές γενικές οδηγίες:

1. Απαιτούνται προφυλακτήρες. Θα αποτρέψουν τα μικρότερα παιδιά να πέσουν τυχαία και να πέσουν. Οι πλευρές μπορεί να είναι ακίνητες, ρυθμιζόμενες σε ύψος ή αφαιρούμενες.

2. Είναι προτιμότερο το κάτω μέρος του κρεβατιού να είναι πτυχωτό και όχι συμπαγές. Αυτό θα επιτρέψει στο στρώμα να αερίζεται και να στεγνώνει καλύτερα. Μια βολική επιλογή είναι ένα ρυθμιζόμενο κάτω μέρος. Μπορεί να σηκωθεί και να χαμηλώσει καθώς το παιδί μεγαλώνει.

3. Όλα τα μέρη πρέπει να είναι σφιχτά και προσεκτικά τοποθετημένα, χωρίς ρωγμές και κενά. Οι συνδετήρες είναι κρυμμένοι, οι γωνίες στρογγυλοποιούνται ή τελειώνουν με ειδικές επικαλύψεις. Εάν υπάρχουν ράβδοι, η απόσταση μεταξύ τους δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 6-7 εκ., Αλλά όχι μικρότερη από 2-3 εκ. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε τα δάχτυλα, τα χέρια ή το κεφάλι να μην μπορούν να κολλήσουν μεταξύ τους.

4. Ενώ τα μικρά παιδιά θέλουν να αγοράσουν το φωτεινό και το καλύτερο, αποφύγετε την υπερβολική διακόσμηση. Οποιοδήποτε περιττό κόσμημα που θα μπορούσε να αφαιρέσει ένα παιδί θα μπορούσε να είναι τραυματικό.

5. Για παιδιά που έχουν αρχίσει να κόβουν τα δόντια τους, μπορείτε να αγοράσετε μαξιλάρια σιλικόνης στις άκρες και τις γωνίες. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην ροκανίσει το παιδί πλαστικό ή ξύλο και να μην τραυματιστεί..

6. Το κυριότερο είναι ότι το κρεβάτι είναι σταθερό. Τα ευρεία, προσγειωμένα μοντέλα τα καταφέρνουν καλύτερα με αυτό. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στην κούνια, το μωρό όχι μόνο κοιμάται, αλλά και παίζει. Επομένως, δεν πρέπει να κυλήσει από ξαφνικές κινήσεις, ακόμη και αν το παιδί θέλει συγκεκριμένα να το ρίξει. Εάν παίρνετε μια κουνιστή καρέκλα σε δρομείς, δώστε προσοχή σε μοντέλα με σφιγκτήρες που μπορούν να στερεωθούν με ασφάλεια μόνιμα.

Πώς να επιλέξετε μια βρεφική κούνια για νεογέννητα - Ασφάλεια

Μέγεθος βρεφικής κούνιας

Μια από τις κύριες πτυχές κατά την επιλογή μιας κούνιας είναι η επιλογή του σωστού μεγέθους. Το παιδί μεγαλώνει γρήγορα και το σώμα του αλλάζει συνεχώς. Επομένως, το επιλεγμένο μοντέλο πρέπει να είναι άνετο, ευρύχωρο, αλλά όχι πολύ μεγάλο, έτσι ώστε όλα όσα χρειάζεστε να μπορούν να χωρέσουν στο δωμάτιο..

Επικεντρωθείτε σε αυτούς τους αριθμούς:

– Για νεογέννητα και παιδιά έως 3 ετών, είναι κατάλληλα κρεβάτια 120×60 cm. Πλευρικοί τοίχοι – έως 95 cm. Η θέση του στρώματος κυμαίνεται από 30 έως 50 cm.

– Οι διαστάσεις του κρεβατιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι 140×60 cm. Το ύψος πάνω από το πάτωμα είναι περίπου 30 cm.

– Οι μαθητές χρειάζονται περισσότερο χώρο, επιπλέον, αναπτύσσονται ενεργά σε ανάπτυξη. Κρεβάτι που ταιριάζει – 160×80 cm με ύψος κρεβατιού 40 cm.

– Για εφήβους, μπορείτε να αγοράσετε εντελώς ενήλικα μοντέλα. Το ελάχιστο μέγεθος κουκέτας είναι 180×90 cm με ύψος 50 cm.

Διαφορετικοί κατασκευαστές προσφέρουν τις δικές τους επιλογές. Μια τέτοια ταξινόμηση είναι μια βασική κατευθυντήρια γραμμή που θα βοηθήσει τους γονείς να μην μπερδευτούν και να μην χαθούν σε όλη την ποικιλομορφία..

Κούνιες για νεογέννητα - Μέγεθος Κούνιες για νεογέννητα - Μέγεθος

Τύποι κούνιων κατά σχέδιο

Πριν από μερικές δεκαετίες, υπήρχαν μόνο μερικά μοντέλα παχνιών. Completelyταν πλήρως τυποποιημένα, εκτός από το ότι παρήχθησαν σε διαφορετικά χρώματα. Αλλά δεν υπήρχε επιλογή ως τέτοια: μία για νεογέννητα, η δεύτερη για παιδιά προσχολικής ηλικίας και η τρίτη για μεγαλύτερα παιδιά. Τώρα οι γονείς μπορούν να επιλέξουν απολύτως οποιοδήποτε κρεβάτι, από ένα κλασικό λίκνο έως εξελιγμένα και τεχνολογικά προηγμένα μοντέρνα σχέδια με πολλούς μηχανισμούς..

Κούνια

Το άνετο κρεβατάκι είναι κατάλληλο για τα μικρά παιδιά, από τη γέννηση έως τους έξι μήνες. Είναι συμπαγή, κλειστά από όλες τις πλευρές και δίνουν στο μωρό μια αίσθηση ασφάλειας. Τα τυπικά μεγέθη είναι 90×50 cm με ρυθμιζόμενο ύψος. Από το εσωτερικό, η κούνια είναι επικαλυμμένη με μαλακά και ασφαλή υλικά. Υπάρχουν μοντέλα μενταγιόν και δαπέδου. Το πάτωμα είναι πιο ασφαλές. Συχνά είναι εξοπλισμένα με μηχανισμό περιστροφής. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει κουνουπιέρα και κουβούκλιο, ενώ τα μοντέρνα μοντέλα είναι ακόμη εξοπλισμένα με ενσωματωμένα ηχοσυστήματα.

Τύποι κούνιων για νεογέννητα με σχέδιο - Κούνια Τύποι κούνιων για νεογέννητα με σχέδιο - Κούνια

Κρεμαστό κρεβάτι

Αυτό είναι ένα μπασερέ ή ένα μεγαλύτερο κρεβάτι για παιδιά έως 3 ετών. Το χαρακτηριστικό του είναι οι φαρδιές δρομείς, όπως μια κουνιστή καρέκλα. Λόγω αυτού, μπορεί να κουνηθεί απαλά και αβίαστα, έτσι ώστε το παιδί να κοιμηθεί καλύτερα. Στην ιδανική περίπτωση, τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με σφιγκτήρες, έτσι ώστε να είναι δυνατή η σταθερή εγκατάσταση του κρεβατιού..

Για τις μητέρες, αυτή η επιλογή είναι βολική στο ότι δεν χρειάζεται να περιστρέφετε συνεχώς το παιδί που παίρνει ενεργά βάρος στα χέρια σας. Τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα προγραμματιζόμενο εκκρεμές για να ρυθμίσετε το πλάτος και τη διάρκεια της κούνιας και ακόμη και να το ελέγξετε χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο.

Τύποι κρεβατιών για νεογέννητα με σχέδιο - Κρεμαστό κρεβάτι Τύποι κούνιων για νεογέννητα με σχέδιο - Κουνιστό κρεβάτι

Πλευρική κούνια

Μια βολική επιλογή για τους γονείς. Μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στο κρεβάτι του γονέα για να έχει συνεχώς πρόσβαση στο μωρό. Ο πλευρικός τοίχος είναι αφαιρούμενος, οπότε δεν χρειάζεται να σηκωθείτε και να φτάσετε στο μωρό σας για να το ταΐσετε τη νύχτα. Τις περισσότερες φορές αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται για βρέφη. Εάν στερεώσετε την πλευρά στη θέση της, παίρνετε μια συνηθισμένη κλασική κούνια..

Τύποι κρεβατιών για νεογέννητα με σχέδιο - κούνια Τύποι κρεβατιών για νεογέννητα με σχέδιο - κούνια

Κρεβάτι για παιδότοπο

Το παρκοκρέβατο διαφέρει από τη συνηθισμένη κούνια με πλευρές σε υλικό. Το κάτω μέρος είναι κλασικό, ξύλινο ή πλαστικό. Στα πλάγια, αντί για πλέγμα, υπάρχει ύφασμα, μερικές φορές με πλέγμα παράθυρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτή η αρένα χρησιμοποιείται για παιχνίδια. Πρόκειται για ελαφριές προκατασκευασμένες κατασκευές που είναι βολικές για μεταφορά μαζί σας. Αλλά οι ειδικοί συστήνουν ακόμα πιο συχνά να μοιράζονται ένα μέρος για ύπνο και παιχνίδια κατά τη διάρκεια της ημέρας..

Τύποι κούνιων για νεογέννητα με σχέδιο - Κρεβάτι για παιδότοπο Τύποι κούνιων για νεογέννητα με σχέδιο - Κρεβάτι για παιδότοπο

Κρεβάτι σε τροχούς

Μια άλλη καλή επιλογή για νεογέννητα. Αυτά είναι συμπαγή ελαφριά σχέδια. Συχνά είναι αλουμίνιο ή πλαστικό, επειδή αυτά τα υλικά είναι ελαφρύτερα και πιο κινητά από τη συμπαγή βελανιδιά. Με τροχούς, είναι βολικό να τα μετακινείτε στο διαμέρισμα ή το δωμάτιο, ώστε να μην χρειάζεται να τρέχετε συνεχώς για να ελέγξετε το μωρό. Οι τροχοί είναι εξοπλισμένοι με κλειδαριές, οι οποίες εξαλείφουν την πιθανότητα το ενήλικο παιδί να ρίξει το παχνί.

Τύποι κρεβατιών για νεογέννητα με σχέδιο - Πτυσσόμενο κρεβάτι Τύποι κρεβατιών για νεογέννητα με σχέδιο - Πτυσσόμενο κρεβάτι

Μετατρέψιμο κρεβάτι

Οι μετασχηματιστές είναι εξελιγμένα μοντέρνα μοντέλα με πολλά χειριστήρια. Είναι πιο ακριβά, αλλά τελικά είναι πιο κερδοφόρα επειδή μεγαλώνουν με το παιδί. Είναι επίσης η καλύτερη επιλογή εάν το ζήτημα της εξοικονόμησης χώρου βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Υπάρχουν δύο επιλογές για μετασχηματιστές:

Τα πρώτα είναι για νεογέννητα. Συνδυάζουν κούνια, αλλαξιέρα και συρταριέρα. Μια τέτοια αγορά είναι φθηνότερη και πιο πρακτική από ένα σύνολο επίπλων, το οποίο το παιδί θα ξεπεράσει το πολύ μέσα σε ένα χρόνο..

Το δεύτερο είναι κρεβάτια που σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη διαμόρφωση. Με την πάροδο του χρόνου, μετατρέπονται σε καναπέ για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα πιο επιτυχημένα μοντέλα θα διαρκέσουν έως και 10 χρόνια. Το μόνο μειονέκτημά τους είναι η μαζικότητα..

Υπάρχουν επίσης πλήρεις σχεδιαστές επίπλων που συνδυάζουν και τις δύο επιλογές..

Για μεγαλύτερα παιδιά, υπάρχουν μετασχηματιστές συνδυασμένοι με άλλα στοιχεία επίπλων: συρταριέρα, συρτάρια, χώρος εργασίας. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για μαθητές είναι ένα κρεβάτι σοφίτας. Στην κάτω βαθμίδα κάτω από αυτήν υπάρχει μια θέση με γραφείο και ντουλάπι. Χάρη σε αυτήν την εξοικονόμηση χώρου, μπορείτε να εγκαταστήσετε κάτι άλλο ευχάριστο και χρήσιμο στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, ο σουηδικός τοίχος, για τον οποίο συχνά δεν υπάρχει αρκετός χώρος στα μοντέρνα διαμερίσματα.

Τύποι κούνιων για νεογέννητα με σχέδιο - Μετατρέψιμο κρεβάτι

Δίκλινα κρεβάτια

Οι γονείς των διδύμων έχουν δύο επιλογές: αγοράστε ξεχωριστά κρεβάτια ή ένα διπλό. Διαφέρουν από τα συνηθισμένα μόνο σε μέγεθος. Κατά μέσο όρο, είναι 130×125 εκ. Υπάρχουν μοντέλα με λεπτό διαχωριστικό. Αλλά για παιδιά από 3 ετών, τα συνηθισμένα κουκέτες είναι κατάλληλα. Εξοικονομούν τέλεια χώρο στο δωμάτιο και κάνουν σχεδόν πάντα τα παιδιά χαρούμενα..

Τύποι βρεφικών κρεβατιών για νεογέννητα με σχέδιο - Twin Cots

Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα – φωτογραφία

Επιλέξαμε πολλά ενδιαφέροντα αλλά και όμορφα παραδείγματα βρεφικών κούνιων για νεογέννητα. Δείτε, συγκρίνετε και επιλέξτε μόνο το καλύτερο για το αγαπημένο σας παιδί!

Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα - φωτογραφία

Previous Post
Γαλλικές κουρτίνες: 70 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Projeto de quarto para adolescente (60 fotos)