Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος (+80 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος (+80 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος (+80 φωτογραφίες)

Το σπίτι είναι ένα μέρος όπου θέλετε να νιώσετε ασφάλεια και άνεση. Τι γίνεται όμως αν έχετε ένα στενό σπίτι με μια μικρή περιοχή και η επιθυμία να ζήσετε άνετα δεν εξαφανίζεται; Μην ανησυχείτε, ο σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος μπορεί να είναι πολύ όμορφος! Και τα παρακάτω 10 έργα το αποδεικνύουν όσο το δυνατόν καλύτερα..

1. Μικρό στούντιο διαμέρισμα από το Design Studio Mango

Η έκταση αυτού του μικρού διαμερίσματος είναι μόλις 27 τ.μ. και αυξάνεται λόγω του συνημμένου λότζιου κατά 4,5 τ..

Κοιτάζοντας το εσωτερικό, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό είναι ένα μικρό μέγεθος – ο σχεδιασμός φαίνεται τόσο ευρύχωρος. Για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα στη διακόσμηση, οι συγγραφείς προτίμησαν ελαφριά υλικά που επεκτείνουν οπτικά την περιοχή: οι λευκές και γκρι αποχρώσεις συνδυάζονται αρμονικά με ελαφρύ laminate.

Μια προσεκτικά μελετημένη διάταξη κατέστησε δυνατή την τοποθέτηση όλων των απαραίτητων ζωνών. Έτσι, στο διάδρομο υπάρχουν ενσωματωμένες ντουλάπες, οι οποίες παίζουν το ρόλο των βασικών θέσεων αποθήκευσης. Ένας καθρέφτης τοίχου στην τραπεζαρία αυξάνει το χώρο. Τα κεραμίδια με μοτίβα δημιουργούν ποικιλία σε απλά χρώματα. Το σαλόνι, το οποίο είναι επίσης υπνοδωμάτιο, χωρίζεται από την κουζίνα με ένα διαφανές συρόμενο διαμέρισμα.

Σχεδιασμός ενός μικρού στούντιο διαμερίσματος από το Design Studio Mango Σχεδιασμός ενός μικρού στούντιο διαμερίσματος από το Design Studio Mango Σχεδιασμός μικρού στούντιο διαμερίσματος από το Design Studio Mango Σχεδιασμός ενός μικρού στούντιο διαμερίσματος από το Design Studio Mango Σχεδιασμός μικρού στούντιο διαμερίσματος από το Design Studio Mango Σχεδιασμός ενός μικρού στούντιο διαμερίσματος από το Design Studio Mango Σχεδιασμός μικρού στούντιο διαμερίσματος από το Design Studio Mango

2. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 20 τ.μ.

Το στούντιο “Cozy Apartment” φαίνεται ότι έκανε το αδύνατο και τοποθέτησε μια κουζίνα, χώρο ύπνου, γκαρνταρόμπα, μπάνιο, τουαλέτα και μια θέση για ένα συνθεσάιζερ σε αυτό το μικροσκοπικό διαμέρισμα..

Οι σχεδιαστές έχουν χρησιμοποιήσει ανακλαστικές επιφάνειες όπου φαίνεται κατάλληλο: στην ντουλάπα, δίπλα στον καναπέ και ακόμη και στα παράθυρα για να διπλασιάσουν την ποσότητα φυσικού φωτός που εισέρχεται στο διαμέρισμα. Ταυτόχρονα, κατάφεραν να συνδυάσουν αρμοδίως καθρέφτες με ματ επιφάνειες, προκειμένου να αποφύγουν την επίδραση ενός λαβύρινθου καθρέφτη..

Για να σώσουν μια ήδη μικρή περιοχή, οι συντάκτες του έργου αποφάσισαν να εγκαταστήσουν το συνθεσάιζερ στο περβάζι, το οποίο είχαν μετατρέψει προηγουμένως σε ειδικό τραπέζι. Η φωτεινή λιλά μάσκα ψυγείου τονίζει τα φωτεινά, κυρίως λευκά χρώματα.

Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 20 τ.μ. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 20 τ.μ. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 20 τ.μ. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 20 τ.μ. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 20 τ.μ. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 20 τ.μ. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 20 τ.μ. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 20 τ.μ.

3. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 33 τ.μ. στο Κίεβο

Ο σχεδιαστής Konstantin Rusev του αρχιτεκτονικού γραφείου Rusev Podolyanich δημιούργησε ένα μοναδικό εσωτερικό που αντανακλά την αγάπη για την τέχνη του ιδιοκτήτη του.

Είναι περίεργο ότι στην αρχή το έργο σχεδιάστηκε για ενοικίαση, αλλά με την πάροδο του χρόνου ο ιδιοκτήτης ερωτεύτηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να αφήσει το άνετο διαμέρισμα στούντιο για τον εαυτό του. Και δεν προκαλεί έκπληξη: το περίβλημα φαίνεται ευρύχωρο και κομψό, χάρη στις επιτυχημένες ιδέες σχεδιασμού.

Πρώτα απ ‘όλα, ο συγγραφέας έκανε μια πλήρη ανάπλαση. Προηγουμένως, υπήρχαν έως και πέντε δωμάτια: αίθουσα εισόδου, σαλόνι-υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτα. Ως αποτέλεσμα, το μπάνιο συνδυάστηκε, δημιουργήθηκε ένα διαμέρισμα μεταξύ του διαδρόμου και του υπνοδωματίου με τη βοήθεια μιας ευρύχωρης ντουλάπας. Η απουσία περιστρεφόμενων θυρών, καθώς και η αντικατάστασή τους με συρόμενες πόρτες, εξοικονόμησαν χώρο.

Οι οροφές είναι αρκετά χαμηλές στο διαμέρισμα, οπότε έπρεπε να επιλέξω προσεκτικά τον φωτισμό. Δύο πολυέλαιοι, ένας απλός και ένας λαμπτήρας δαπέδου – ένα μικρό δωμάτιο απαιτεί απλές λύσεις.

Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 33 τ.μ. στο Κίεβο Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 33 τ.μ. στο Κίεβο Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 33 τ.μ. στο Κίεβο Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 33 τ.μ. στο Κίεβο Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 33 τ.μ. στο Κίεβο

4. Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος σε μοντέρνο στιλ

Η λειτουργική τοποθέτηση των κύριων ζωνών, καθώς και ο συγκρατημένος σχεδιασμός, είναι σε θέση να δημιουργήσουν πραγματικά θαύματα με τον χώρο, όπως αποδεικνύει η αρχιτέκτονας Ksenia Bobrikova σε αυτό το παράδειγμα..

Αντικείμενο με επιφάνεια 38,8 τ.μ. βρίσκεται στη Μόσχα και σχεδιάστηκε ως διαμέρισμα επισκεπτών για πελάτες και φίλους του νεαρού ιδιοκτήτη. Αρχικά, οι χώροι ήταν πολύ στενοί, αλλά μετά την αναδιαμόρφωση μετατράπηκαν. Ένα ευρύχωρο σαλόνι-υπνοδωμάτιο, κουζίνα σε συνδυασμό με τραπεζαρία, χώρος εργασίας, μπάνιο, αίθουσα εισόδου εμφανίστηκαν εδώ. Αυτό το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε χάρη στην αποσυναρμολόγηση των χωρισμάτων και στη δημιουργία μιας αίσθησης ανοιχτού χώρου..

Το κυρίως ελαφρύ φινίρισμα και η ισορροπία των γυαλιστερών επιφανειών βοήθησαν στην επέκταση του χώρου γεμίζοντας τον με μια ποικιλία λεπτομερειών..

Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος σε μοντέρνο στιλ Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος σε μοντέρνο στιλ Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος σε μοντέρνο στιλ Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος σε μοντέρνο στιλ Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος σε μοντέρνο στιλ Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος σε μοντέρνο στιλ Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος σε μοντέρνο στιλ Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος σε μοντέρνο στιλ Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος σε μοντέρνο στιλ

5. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από το Space for Life

Αυτό που είναι ασυνήθιστο σε αυτό το έργο είναι ένα διαμέρισμα δύο δωματίων με επιφάνεια 43 τ.μ. μετατράπηκε σε διαμέρισμα τριών δωματίων και όχι το αντίστροφο.

Οι ιδιοκτήτες της κατοικίας είναι μητέρα και κόρη και αυτό, φυσικά, επηρέασε τη φύση του σχεδίου. Το εσωτερικό αποδείχθηκε λεπτό και ευάερο, κυρίως λόγω των παστέλ χρωμάτων. Αλλά η φωτεινή παλέτα είναι πλούσια διακοσμημένη με έντονες πινελιές σε έναν από τους τοίχους, αντίθετα με τον κανόνα “λιγότερος χώρος – λιγότερες λεπτομέρειες”.

Η διάταξη περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, καθώς και σαλόνι για κοινή χαλάρωση.

Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από το Space for Life Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από το Space for Life Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από το Space for Life Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από το Space for Life Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από το Space for Life Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από το Space for Life Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από το Space for Life Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από το Space for Life

6. Μικρό διαμέρισμα σε κλασικό στιλ

Ακόμη και το κλασικό στυλ θα φανεί όμορφο σε μια έκταση 28,8 τετραγωνικών μέτρων, αν σκεφτείτε προσεκτικά το σχέδιο. Η Ρωσίδα σχεδιάστρια Marina Dadiani έφερε πολυτέλεια και ευρυχωρία σε αυτό το διαμέρισμα, χωρίς να φοβάται να εργαστεί με ένα μικρό χώρο.

Το κύριο πλεονέκτημα που διευκολύνει το έργο ήταν η τετραγωνική γεωμετρία του περιβλήματος, στο οποίο οι ζώνες του υπνοδωματίου και της κουζίνας, σε συνδυασμό με το σαλόνι, τονίστηκαν με τη χρήση ζωνών. Το κρεβάτι βρίσκεται σε μια μικρή θέση, η οποία χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με τεράστιες κουρτίνες και δημιουργεί μια ζεστή, απομονωμένη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Μετά την ανάπλαση, καταφέραμε να βρούμε μια θέση για μια ντουλάπα στο διάδρομο, ένα βοηθητικό δωμάτιο, καθώς και ένα σύστημα αποθήκευσης.

Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος σε κλασικό στιλ

7. Εσωτερικός σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος 32 τ.μ..

Το έργο αναπτύχθηκε από τη σχεδιάστρια Tatyana Pichugina. Είχε ένα συγκεκριμένο καθήκον: να μεταμορφώσει ένα μικρό διαμέρισμα έκτασης 32 τ.μ. σε μια ζεστή σουηδική κατοικία.

Η αλλαγή στη διάταξη περιελάμβανε τη διαίρεση της αίθουσας σε δύο ζώνες: για χαλάρωση και για επισκέπτες. Στην κουζίνα, ήταν δυνατό να “κερδίσουμε” επιπλέον τετραγωνικά μέτρα με την τακτοποίηση επίπλων: όλα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στον τοίχο, δημιουργώντας χώρο για ελεύθερη κίνηση.

Φυσικά, οι λευκοί τοίχοι και η φωτεινή διακόσμηση έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Η διακόσμηση από τούβλα στη μία πλευρά έδωσε στο δωμάτιο μια ελαφρώς ρομαντική διάθεση, η οποία αντιστοιχεί σε ηλιόλουστη και θαλάσσια Οδησσό – την πόλη όπου βρίσκονται αυτά τα διαμερίσματα..

Εσωτερική διακόσμηση μικρού διαμερίσματος 32 τ.μ. Εσωτερική διακόσμηση μικρού διαμερίσματος 32 τ.μ. Εσωτερική διακόσμηση μικρού διαμερίσματος 32 τ.μ. Εσωτερική διακόσμηση μικρού διαμερίσματος 32 τ.μ. Εσωτερική διακόσμηση μικρού διαμερίσματος 32 τ.μ. Εσωτερική διακόσμηση μικρού διαμερίσματος 32 τ.μ. Εσωτερική διακόσμηση μικρού διαμερίσματος 32 τ.μ. Εσωτερική διακόσμηση μικρού διαμερίσματος 32 τ.μ.

8. Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova

Αυτό το διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου είναι 38 τ.μ. σχεδιάστηκε για μια 65χρονη οικοδέσποινα, αλλά υπάρχουν πολλά να μάθουν από το σχέδιο για άτομα όλων των ηλικιών.

Η αρχική διάταξη είχε σημαντικά μειονεκτήματα: μια μικρή κουζίνα, ένα ξεχωριστό μπάνιο και έλλειψη αποθηκευτικού χώρου.

Απλές αλλά αποτελεσματικές λύσεις έχουν μεταμορφώσει το περίβλημα. Έτσι, η αλλαγή της θέσης της εισόδου στην κουζίνα – κατέστησε δυνατή την απελευθέρωση μιας θέσης για το ψυγείο. Στην «καρίνα» του διαδρόμου υπάρχουν πόρτες που οδηγούν στο σαλόνι και στο καμαρίνι. Το μπάνιο συνδυάστηκε σε ένα δωμάτιο.

Το εσωτερικό αντικατοπτρίζει ελαφρώς το εξωτερικό του παλιού κτιρίου του 1970 στο οποίο βρίσκεται το διαμέρισμα. Τόσο εκεί όσο και εκεί υπάρχουν στοιχεία μοντερνισμού, καθώς και ένα γκρι χρώμα. Ο χώρος γεμίζει φως και αέρα, χάρη στα μεγάλα παράθυρα, τις γυαλιστερές επιφάνειες και την κατάλληλη διάταξη.

Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος από την Irina Krasheninnikova

9. Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη Μόσχα

Το στούντιο Follow Beauty Interior πείστηκε για την πρωτοτυπία και πήρε τη σωστή απόφαση: στο διαμέρισμα δεν παρατηρείτε καθόλου ότι είναι μικρό σε μέγεθος. Και παρόλο που οι συντάκτες του έργου ήλπιζαν ότι μια τέτοια απόφαση θα αρέσει σε ένα νεαρό κορίτσι (το διαμέρισμα νοικιάστηκε), ως αποτέλεσμα, ένας μεσήλικας άνδρας μετακόμισε εδώ.

Κάποτε ήταν ένα συνηθισμένο διαμέρισμα ενός δωματίου, αλλά οι σχεδιαστές “πρόσθεσαν” ένα ακόμη δωμάτιο. Έτσι, το υπνοδωμάτιο εμφανίστηκε στο χώρο μιας ξεχωριστής κουζίνας, η οποία καταλάμβανε εν μέρει το διάδρομο..

Ο εκλεκτικισμός ταιριάζει απόλυτα με την απαίτηση να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση των διαμερισμάτων – μια άλλη απόδειξη ότι δεν πρέπει να φοβάστε τα έντονα χρώματα και τις λεπτομέρειες ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα..

Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη Μόσχα

10. Μικρό διαμέρισμα στη λωρίδα Granatny, Μόσχα

Αυτή η κατοικία είναι 38 τ.μ. επίσης προορίζεται για ενοικίαση. Οι πελάτες παρουσίασαν στην σχεδιάστρια του έργου Yulia Golavskaya πολλές απαιτήσεις για χρώματα και διατάξεις που αντανακλούσαν τα γούστα τους. Και παρόλο που συνήθως τέτοια διαμερίσματα “με χαρακτήρα” σπάνια βρίσκουν ενοικιαστές, με αυτό το διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο σε απαλό μπλε χρώμα με μοτίβο ταπετσαρία, καναπέ και πόρτες. Παρεμπιπτόντως, ο σχεδιαστής αύξησε το ύψος τους για να δώσει έμφαση στις οροφές των 3,5 μέτρων..

Η κουζίνα βρίσκεται σε μια θέση δίπλα στο παράθυρο – έτσι δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Υπάρχουν δύο είσοδοι στο υπνοδωμάτιο, το οποίο προσθέτει μια αίσθηση ελευθερίας και ευρυχωρίας.

Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη λωρίδα Granatny, Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη λωρίδα Granatny, Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη λωρίδα Granatny, Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη λωρίδα Granatny, Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη λωρίδα Granatny, Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη λωρίδα Granatny, Μόσχα Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στη λωρίδα Granatny, Μόσχα

Βίντεο: Σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος – εσωτερικές ιδέες

Previous Post
Πώς να επιλέξετε ένα χρώμα για την κουζίνα σας: 20 συμβουλές
Next Post
Stue design 20 kvm. (+62 bilde)