Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk

Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk

Gipsfliser og paneler brukes som kledning for innvendige vegger og tak. Brukes som et dekorativt element. Kombinasjonen av gipspulver med vann har en meget høy fleksibilitet, som støtter dannelsen av vakre, estetisk tiltalende overflater i nesten hvilken som helst form. Materialet brukes også til støping og andre dekorasjoner, ettersom det former seg godt. Egenskaper, installasjonsprinsipper, materialer – om alt mer detaljert senere i artikkelen.

Innholdet i denne artikkelen:

Funksjoner i gipsfliseprodukter

Gips er et av de mye brukte byggematerialene. Hovedsakelig brukt i interiørdesign, som overflatemateriale for vegger, tak, stukkatur. Innredningsdetaljer er laget av det:

 • stikkontakter under lysekrone;
 • interne gesimser;
 • takrammer;
 • dekorative søyler og mer.

Gipsfliser ser alltid vakre ut i interiøret

Gipsfliser ser alltid vakre ut i interiøret

En annen gips brukes til å etterligne plaster. Det er også produsert som en prefabrikerte enhet, for eksempel gips.

Gips er et hvitt til grått mineral som finnes i jordskorpen. Kjemisk er det kjent som kalsiumsulfathydrat (CaSO4,2H2O), som ekstraheres fra store årer. For innredning brukes vanligvis en gjennomsiktig gipsstein, som kalles alabaster, den er egnet for alle skulpturelle former. I sin naturlige tilstand består den av omtrent 30% bundet vann. Dette vannet ekstraheres ved kontinuerlig oppvarming til et hvitt pulver er oppnådd..

Har mange designfordeler

Har mange designfordeler

For produksjon av gipsfliser og annet gipsmateriale er det denne gipsen som er oppnådd i naturen som brukes som råvare.. Den såkalte syntetiske gipsen er laget av den. Til dette brukes våt kalkstein, bestående av en kombinasjon av kalsium og vann, i kombinasjon med sulfat, og danner kalsiumsulfat..

Hvordan gips skiller seg fra andre overflater?

Blant kvalitetene er unike, spesielt følgende:

 • har ingen fremmed lukt, det er helt trygt;
 • allment tilgjengelig i naturen;
 • behagelig, estetisk materiale;
 • enkel å installere;
 • brannmotstand;
 • varighet;
 • lydisolering;
 • Varme motstand.

Dette materialet er flammehemmende og holdbart

Dette materialet er flammehemmende og holdbart

I dag er de fleste innvendige og utvendige designfunksjoner hovedsakelig styrt av gipskonstruksjon eller gipsstøping..

Etterspørselen etter dette materialet skyldes en annen faktor: mindre tid, arbeidskostnader. Over tid skaffer gipsprodukter seg mer og mer avanserte egenskaper, for eksempel økt brannmotstand, akustiske egenskaper for lydisolasjon, etc..

Gipsfliser - enkle å installere

Gipsfliser – enkle å installere

Eiendommer

Brannmotstand

Det er naturlig flammehemmende og stopper spredning av brann som kan være kritisk for sikkerhet og liv. Denne eiendommen skyldes tilstedeværelsen av vann som er tilstede i gipsprodukter. La oss si at en 15 mm tykk gipsflis inneholder nesten 3 liter krystallisert vann.. Når en brann nærmer seg vann, fordamper vannet, noe som resulterer i et beskyttende lag som dekker gipsproduktet.. Denne eiendommen vil hjelpe til med å stoppe spredning av brann fra andre materialer..

God støyisolasjon

God støyisolasjon

Ikke brennbar

Som forklart, oppvarming av gipsartiklene varmer opp vannkrystallene som er tilstede i gipsmaterialet. Denne dehydrering av gipset ved varme kalles kalsinering. Fyring resulterer i et belegg som motstår forbrenning, slik at materialet ved siden av det opprettholder en lavere, sikrere temperatur.

Selv etter at vannkrystallene er fullstendig kalsinert, vil resten oppføre seg som et isolerende lag til det blir ødelagt. Gips regnes som et godt brannhemmende middel på grunn av dets evne til å stoppe brannspredning i flere timer, avhengig av mengden gipsprodukter..

Har ingen fremmed lukt

Har ingen fremmed lukt

Akustikk

Gipsprodukter er kjent for sine lydisoleringsegenskaper, som er mye mer effektive enn murverk når de tas i samme tykkelse. Gips er spesielt formulert for å redusere støy og forhindre etterklang. Plassen mellom de to gipsveggene gir høyere akustisk ytelse ved å begrense passasjen av støy. For eksempel, i stedet for en 110 mm murvegg, kan vi installere 75 mm gipsplater for å oppnå samme lydytelse..

Kan tilpasses enhver stil

Kan tilpasses enhver stil

Varme motstand

De termiske egenskapene skapt av gipsstrukturen vil sikre en god balanse mellom fuktighet og temperatur i rommet. En gipsstruktur som inneholder hull som gips eller forskaling gir ytterligere isolerende egenskaper.

Dampsperre

Bruk av gipsplater i interiørdesign forhindrer fuktighet i rommet.

Gjelder alle rom

Gjelder alle rom

Gipsvegger

Gipsvegger er slitesterke malbare overflater som passer for alle typer innendørsrom. Fri for flyktige organiske forbindelser (VOC). På grunn av sitt strukturelle mangfold danner det godt atmosfæren, tonen, stemningen i hjemmet eller kontoret.

Gipsveggfliser produseres til nesten alle design, mønstre eller teksturer ved hjelp av en CNC -produksjonsprosess. De kan matche enhver innredning. Design kan være beroligende for en uformell stue eller mer dynamisk for et kontormiljø. Det kan være delikat, livlig, oppskalere eller trend..

Utvalget av materialer vil overraske deg

Utvalget av materialer vil overraske deg

Aksent 3D -vegger

Dette er ennå ikke en hackneyed måte å dekorere hus og leiligheter på, som allerede er vedtatt av motedesignere.. 3D -veggpaneler kan utfylle nesten ethvert innendørs bolig- eller kommersielt miljø, bidra til å skape et fargerikt boareal. Det er et moderne, enkelt og økonomisk etterbehandlingsmateriale som raskt kan installeres, males i hvilken som helst farge for å matche interiøret.

De kan brukes til å lage aksentvegger, TV -bakgrunnsvegger, soverom, barnerom, kontorer, restauranter, underholdningssentre.

3D -paneler på veggen

3D -paneler på veggen

Hva er?

Dette er en preget komposittflis med et komplekst ensartet mønster, som gir en tredimensjonal finish i interiøret, selges i kvadratmeter. Hvert stykke har en størrelse på ca 60/60 cm, men andre formater er mulige. Designprinsippet er å gi en glatt monolitisk overflate uten skjøter og sømmer, derfor er hver del laget slik at den passer inn i den tilstøtende.

Designere elsker dette nye, uferdige materialet og foreslår å dekorere aksentveggen med den slik at den fremstår som et fokuspunkt i rommet. Men noen bruker fliser til å kle alle vegger eller tak.

Du kan kappe ikke bare vegger, men også taket

Du kan kappe ikke bare vegger, men også taket

Belegg tekstur

Du kan velge hvilket som helst gjentakende geometrisk mønster eller lage en skisse selv – for dette er det allerede ganske avanserte teknologier som lar deg implementere personlige prosjekter av volumetriske vegger basert på gips.

De hyppigste mønstrene er bølger, bikaker, sirkler, groper, måner, krusninger. Du kan få en veldig realistisk etterligning av en murvegg og andre overflater.

Materialet kan males i hvilken som helst farge. Det vil si at du ikke bare velger formen på veggen din, men fargeområdet til ønsket nyanse. Du kan også male slike vegger på nytt, til og med flere ganger.. De kan også bli kunstig alderen, for eksempel ved å bruke craquelure eller patina teknikken..

Har et stort utvalg av mønstre

Har et stort utvalg av mønstre

Installasjonen av slike paneler kan utføres uavhengig.. Skjøtene er laget med mikron presisjon, slik at alle delene settes sammen til et fantastisk mønster, uten merkbare flisekanter. For å lage en stor, sømløs teksturert vegg påføres lim på baksiden av flisene med en murske og deretter installeres..

Det er et tynt lag med kitt på enden av flisen. Ved sammenføyning av arkene vises et ekstra festelement, som brukes til å tette sømmene mellom panelene. Deretter gnides sømmene og en monolitisk overflate oppnås..

Installasjonen av slike paneler kan utføres uavhengig.

Installasjonen av slike paneler kan utføres uavhengig.

Så, trinnvis, limes 3D -gipsplatene på hele veggen. Hvis det er nødvendig å kutte et ark, er det enkelt å gjøre det med en vanlig sag. Siden materialet er ganske skjørt, må du være forsiktig når du arbeider med det, og beskytte det mot å falle.

Dermed kan du få en designervegg i interiøret ditt uten deltakelse fra en profesjonell dekoratør.. Legg et skulpturelt panel på veggen for å dekorere og skape tekstur. Mal 3D-veggen din i hvilken som helst farge med husholdningsmaling, ton-i-ton eller kontrast med eksisterende innredning.

Bølger er et veldig populært mønster

Bølger er et veldig populært mønster

RådFor å få mest mulig ut av den skulpturelle effekten, prøv å belyse veggen ovenfra eller under for å fremheve 3D -effekten og den strukturerte overflaten..

Det blir interessant for deg:

Murvegg i interiøret – En effektiv måte å transformere hjemmet ditt (260+ bilder). Kombinasjon i stuen, på kjøkkenet, på soverommet

PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang)

Dekorativt gips “Barkbille”: Teknologi for veggdekorasjon for huset (160+ bilder)

Tappet tak

Det moderne undertaket har ikke endret seg mye siden 1960 -tallet og er fremdeles den vanligste typen tak som brukes i utformingen av kommersielle og boligbygg.. Den har mange styrker, som inkluderer lave kostnader, fleksibilitet, rask installasjon, akustikk, tilpasningsevne for belysning og mekaniske systemer, og enkel tilgang til plenum..

Vanligvis ble de brukt til å skjule mekaniske systemer som kanaler og rør, noe som ga luftrommet et rent, monolitisk utseende. Trenden mot åpne tak er mer populær i dag, spesielt i kommersielt interiør, til tross for fordelene med gipstaksystemer..

Ser bra ut i taket

Ser bra ut i taket

Forskning har vist at å legge designelementer til et takplan kan ha en betydelig innvirkning på den generelle atmosfæren i et rom, og kan skape en følelse av åpenhet, personvern, intimitet eller til og med energi.. I tillegg fant en studie av livssyklusanalyse av tak kontra åpen stil at selv om de første installasjonskostnadene er høyere for takhengesystemer, er energi- og vedlikeholdskostnadene lavere enn ved åpne konstruksjoner..

Suspenderte taksystemer som bruker takgips i gips gir enorme muligheter for designere og arkitekter til å skape et inntrykk og visuell interesse for interiørdekorasjon, samt løse en rekke problemer med ytelse, sikkerhet og generelle utseende..

Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk

Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk

Hovedtrekk

Gipshimlinger er en takkonstruksjon laget av fliser, paneler eller blokker med høydejustering for enkel montering av alle typer rør, isolasjonsmaterialer, varme- og belysningsarmaturer. De tilpasser seg også enkelt til spesielle bygningskrav som:

 • runde tak;
 • kupler;
 • skråtak;
 • innfelt belysning osv..

Stukkedekor i interiøret

Stukkedekor i interiøret

De er en sekundær struktur som er festet til hovedtaket. Det er en kombinerbar uavhengig struktur, klar til å male, lett, med utmerket lydabsorbering, brannsikker, økonomisk. I tillegg er den plastbelagte gipsplaten foran og aluminiumsbelagt på baksiden slitesterk og slitesterk. Det kan også vaskes med vanlige husholdningsvaskemidler. Tilbyr god lydisolering, vannavstøtning og maling som ikke forsvinner i direkte sollys.

Takdesign i gips

Takdesign i gips

Gjentagende moduler (paneler, plater, blokker) er egnet for enhver form, kutt om nødvendig. Et slikt tak vil forbedre luftkvaliteten innendørs og være lett å håndtere og installere..

Installasjonsprinsipper

Det nedhengte taket er litt lavere enn det viktigste, dette lar deg skjule alle ledningene fra lysekronene, effektivt plassere punkt, innfelt belysning. Installasjonen skjer i henhold til rammesystemprinsippet. Etter montering av rammen, jobber du med de elektriske ledningene og tilkoblingen av fremtidig belysning med utgang fra de tilsvarende ledningene.

Installasjonen skjer på grunnlag av rammesystemet

Installasjonen skjer på grunnlag av rammesystemet

Rammen kan bestå av firkantede eller rektangulære inndelinger, avhengig av hvilken type arkitektur og design som trengs. Noen ganger er takfliser trimmet for å støtte tilpassede eller sirkulære lysarmaturer. I andre tilfeller er det kanskje ikke nødvendig å bruke fliser i stedet for lysarmaturen. I det tredje tilfellet kjøper de en spesiell gips -takrosett som brukes til lysekroner.. De fleste designere styres av spesifikke behov når de velger hvordan de skal plassere armaturer..

En av de mange fordelene med dette materialet er hvor enkelt det er å installere det i nye eller eksisterende lokaler. Installasjon på en ramme skjer på svært kort tid uten tap av akustisk eller isolasjonsytelse.

Lett og lett å rengjøre

Lett og lett å rengjøre

De fleste fliser krever ikke spesielle skjæreverktøy og er kompatible med forskjellige typer lim og installasjonsmetoder. I tillegg kommer mange produkter med et avtagbart lag for ekstra beskyttelse under installasjonen..

Taket er i stand til å radikalt endre ethvert interiør

Taket er i stand til å radikalt endre ethvert interiør

Veggplater

Enhver base er egnet for å legge dekorative fliser. Kombiner en serie paneler eller fliser til et kontinuerlig mønster. Det sømløse mønsteret kan plasseres vertikalt eller horisontalt, dette gjenspeiles i instruksjonene. Når installasjonen er fullført, vil ikke gapet mellom panelene være merkbart. Hva du bør vurdere når du installerer veggpaneler:

 • Bruk eventuelt flisen som et eget innlegg, dekorasjon. Fyll et bestemt mellomrom med det, ikke nødvendigvis hele veggen. Installasjonsstørrelsen er bare begrenset av fantasien og romfunksjonene.
 • Overflatemaling maksimerer mulighetene for flisen, ettersom den finkornede strukturen absorberer godt og overfører farger.
 • Pakk ut hvert panel forsiktig for montering, la det tilpasse seg omgivelsestemperaturen og fuktigheten, og forbered det for maling for å få ønsket effekt..
 • Eller bestill ferdigmalte veggpaneler. På fabrikker og firmaer vil de profesjonelt male produktet i hvilken som helst farge, inkludert vakre metalliske nyanser av vannbaserte maling. Imidlertid er forhåndsmaling ikke egnet når en sømløs installasjon er nødvendig. Velg denne metoden bare når du sparer tid og krefter. Malte paneler gjenspeiler stemningen og atmosfæren perfekt og er spesielt egnet for områder med mye trafikk.

Veggplate alternativ

Veggplate alternativ

Med riktig tekstur og farge øker den stimulerende effekten hvis du trenger å oppnå noen handling fra de tilstedeværende:

 • bestemme seg for å kjøpe eller samarbeide i kommersielle virksomheter;
 • spis mye eller litt på kjøkkenet (for god appetitt, velg rød maling, og for å gå ned i vekt er blått passende);
 • øke kreativiteten og produktiviteten.

Hjemme kan du gjøre rommene mer energiske og livlige, mindre opptatt eller avslappet og avslappet..

Hvit farge gjør rommet mer romslig

Hvit farge gjør rommet mer romslig

Farge er viktig for ethvert designopplegg. Levende farger som røde og gule gir energi, mens blues, greener og andre kjøligere farger skaper en beroligende effekt.. Allsidigheten i grått, hvitt, svart og brunt gir fleksibilitet til å skape effekter samtidig som det kompletterer andre farger.

Materialer

Gipsplater består av treplater av middels tetthet (laget av resirkulert tre) og porselengips. Sulfatmineral (gips) brukes ofte til gips og veggbekledning. Gipstypen som brukes i paneler og plater for hjemmemøbler er vanligvis alabaster, et finkornet hvitt / lett farget gipsmateriale. Det er et fleksibelt materiale som brukes til skulpturer og kan behandles med alle typer maling eller tekstur.

Alternativer for bruk av gipsfliser

Alternativer for bruk av gipsfliser

Fordeler med gips

Oppsummering, her er noen av styrkene:

 • gir en flat overflate uten sprekker og flis, som enkelt maskeres med gips på samme måte som sømmene;
 • ved å bruke bakgrunnsbelysningen kan du øke den volumetriske effekten;
 • luftsirkulasjon i rommet. Materialets naturlige opprinnelse gir en naturlig evne til å regulere inneklima og fuktighet;
 • gir gode estetiske og funksjonelle funksjoner;
 • på grunn av den lave prisen kan du til og med lage et profesjonelt prosjekt med en designer til en rimelig pris;
 • mange flotte designalternativer;
 • enkel installasjon;
 • gips kan brukes som siste finish uten bruk av maling. Hvit finish gir et rent utseende.

Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk interiør i leiligheten, interiørdesign. Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk

Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk Gipsfliser for innredning: 160+ bilder (stein, murstein) for levende selvuttrykk

VIDEO: Hvordan legge og male gipsstein?

konklusjoner

Oppsummering av ovennevnte, slik dekorasjon for dekorasjon lar deg radikalt endre utseendet på det indre rommet uten større reparasjoner, og et rekonstruksjons- eller ombyggingsprosjekt kan raskt fullføres, selv av den nyeste mesteren..

Previous Post
Wenge στο εσωτερικό: 160+ (Φωτογραφία) συνδυασμοί χρωμάτων με έπιπλα (σαλόνι, υπνοδωμάτιο, σχεδιασμός διαδρόμου)
Next Post
Toalett- og baderomsdører – hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve)