Gjør-det-selv-hekk i landet: utvalg av planter, planting og omsorg. Raskt voksende, flerårig og eviggrønn - hvilke er bedre å velge? (105+ bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gjør-det-selv-hekk i landet: utvalg av planter, planting og omsorg. Raskt voksende, flerårig og eviggrønn – hvilke er bedre å velge? (105+ bilder)

En hekk i landet

Hagen er en fantastisk uavhengig verden hvor du kan slappe av kropp og sjel etter en travel dag på jobb og ha det hyggelig med venner. Og nysgjerrige øyne hører ikke hjemme her, la dem beundre den herlige utformingen av den ugjennomtrengelige grønne veggen du lager ved å gjøre den til en hekk. Du vil føle deg beskyttet og komfortabel bak den. Hvilken hekk er bedre? Hva er de som vokser raskest? Hvor er det beste stedet? Svarene på spørsmålene nedenfor finner du i artikkelen.

Levende planter

Evergreen hekker beskytter ikke bare mot uregelmessige blikk, men begrenser også tilgangen til vind, fungerer som et effektivt biofilter som renser luften.

Det viktigste er å føle seg komfortabel

Det viktigste er å føle seg komfortabel

Grønne gjerder med vinduer og midtgangen dekorert i dem ser veldig originale ut. De er laget med gitter eller espalier laget av metall, forskjellige trekonstruksjoner.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Katalog over blomster for en sommerbolig (240 + bilder med navn): Alle reglene for å skape utrolig skjønnhet

Hvilken hekk er bedre?

Når du oppretter et gjerde fra grønne områder, må imidlertid minst de grunnleggende reglene og anbefalingene for konstruksjon av slike viktige deler av stedet tas i betraktning..

Det er viktig å ta hensyn til alle anbefalingene når du planlegger

Det er viktig å ta hensyn til alle anbefalingene når du planlegger

For eksempel er en av hovedreglene den generelle stilen på det indre rommet på nettstedet ditt, for eksempel en hage, gjerdet må stemme helt overens.

Bambus brukes i en hage i japansk stil, vintreet er passende for en rustikk stil. Pergola brukes til klatring av avlinger.

Pergola i landet brukes til klatring av avlinger

Pergola i landet brukes til klatring av avlinger

Løvblomstrende og prydbladede busker, samt høye urteaktige stauder vil lukke deg for nysgjerrige øyne i sommersesongen.

Hvis du ikke har tid til å lage en kapitalhekk, gjør den fra plantinger i kar.. De beste søkerne til denne rollen er barlind, oleander, hibiskus eller hortensia trimmet i form av en ball..

Vakre barlind - ikke vanskelig og stadig behagelig for øyet

Vakre barlind – ikke vanskelig og stadig behagelig for øyet

Hvis du er en fan av årlige vinstokker, er nasturtium eller echinocystis egnet for deg, som kan danne en hekk innen halvannen måned etter såing..

En spektakulær hekk av røde blader vil føles bra i et rent, åpent rom, utsatt for sollys.

Løvbusker brukes mer ofte til frittvoksende hekker

Løvbusker brukes mer ofte til frittvoksende hekker

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan lage et basseng i landet med egne hender (165+ bilder)? Ramme, innendørs, betong – Hvilket er bedre?

Omsorg

For at hekken skal glede seg med sin smaragdgrønne, prakt, trenger den nøye omsorg. Den mest kritiske delen er beskjæring. Den utfører to viktige funksjoner: hvert år sikrer den dannelse av unge og sterke skudd og opprettholder plantingenes helse..

Den viktigste delen av stell er beskjæring

Den viktigste delen av stell er beskjæring

Beskjæring

En annen viktig beskjæringsfunksjon er å lette den fortykkede kronen, beskjære grener som vokser innover:

 • Buskbeskjæring består i å fjerne tørre, døende kvister; dette er den såkalte sanitærbeskjæringen. På skjæringsstedet dannes nye skudd, som vil vokse rikelig og skape effekten av en skjerm.
 • Et gjerde av busker vil ikke bare gi stedet et nytt, vakkert utseende, men også skape et mikroklima og bli en pålitelig beskyttelse for høsten. Det er lettere å klatre over åpne bekymringer enn gjennom en mur av tornede busker som er 170 cm høye. Bruk to-tre år gamle frø av villrose, svartorn, hagtorn til planting. To ganger i året, om våren, før saften begynner å bevege seg, og om høsten, når bladene faller av, beskjæres med hagesaks. Litt plagsomt, men disse problemene er hyggelige: hekken beskytter området mot støv, som er fullt på veien, området blåses mindre av vinden.

Hyggelige gjøremål vil glede andres øyne

Hyggelige gjøremål vil glede andres øyne

 • Først av alt er det nødvendig å kutte av grenene som vokser innover, siden minste mengde lys faller på dem. Skudd som strekker seg for høyt opp bør også forkortes. De apikale knoppene er avkortet slik at busken grener.
 • Etter beskjæring må buskene mates med gjødsel. Hvis jorda under kronen ikke er opptatt av noe, fordeler gjødsel jevnt over hele området av kroneprojeksjonen, og forsegles ved å grave eller løsne. På høsten, dryss kronen med en 4-5% urinstoffoppløsning.

Geometriske former for hagen din

Geometriske former for hagen din

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Fortau flisstier i landet – Design av en vakker gårdsplass (120+ bilder)

Hvilke planter å velge?

Hvis du lager en hekk med blikk på fremtiden, ta deg god tid og ikke kjøp de første buskene du kommer over.. Når du velger en dyrket sort, tas flere faktorer i betraktning:

 • Når du kjøper de valgte planteartene, finn ut hvilken størrelse den vil vokse. For eksempel kan de forskjellige varianter av buksbom eviggrønne variere sterkt i høyden. Den kan nå bare en meter i høyden, og kan nå en høyde på to og en halv meter.
 • Prøv å ikke velge for høye plantearter, da det kan oppstå hull i dem.. Sørg for å spørre om vinterhardheten til de utvalgte rasene. Hvis de fryser, vil det være veldig vanskelig å oppnå ønsket effekt..

Prøv å ikke velge for høye raser.

Prøv å ikke velge raser som er for høye.

 • Finn ut om planten du ønsker, enten den er løvfellende eller eviggrønn. Hvis du bare er utenfor byen i den varme årstiden, er løvraser egnet, noe som kan endre utseendet avhengig av sesong. Om våren – forsiktig grønn hagtorn og lind, gylden forsythia, om høsten – varme nyanser av lønn og euonymus.
 • Finn ut hva slags omsorg de utvalgte planteartene krever. For eksempel beskjæres en raskt voksende thuja bare to ganger i året, men ikke oftere, og beskjæring av barlind og buksbom bør bare gjøres i begynnelsen av sommeren. Hvis du vil ha strammere linjer, kutt den også i mars. Eviggrønne busker med store blader trimmes bare med håndklipper.

Før du planter, må du vite alt om planten.

Før du planter, må du vite alt om planten.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan dekorere hagestier vakkert med egne hender til en lav kostnad? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi)

plassering

En spektakulær hekk av røde blader vil føles bra i et rent, åpent rom, utsatt for sollys.

Spektakulær hekk på nettstedet ditt

Spektakulær hekk på nettstedet ditt

På et mørkt sted vil et slikt løvverk se dystert ut. Dette gjelder for eksempel noen varianter av europeisk bøk eller dyrket kirsebærplomme. Planter med gylne nåler på varme dager vil virke kjedelige. For å unngå uforutsette effekter er det bedre å velge raser med lyse grønne blader..

Det er vanlig å ikke bare plante busker

Det er vanlig å ikke bare plante busker

 • Maples, på grunn av deres lyse løvverk, vil dekorere nettstedet ditt til høsten. Blant artene i Østen er det verdt å merke seg manchurian aske, fluffy alder, vakker lerk.
 • Noen hekker har torner og torner. På den ene siden skremmer dette av noen ubudne gjester, på den annen side skaper det vanskeligheter med vanlig avreise..
 • Ikke ignorere klatreplantene. De vokser raskt i både solrike og skyggefulle hjørner av hagen. De vikler rundt spesielt arrangerte rister, obelisker og paviljonger..
 • Kampsis har vist seg godt i landskapsarbeid med lyse børster av rørformede blomster. Trimmede eiker, lønn, gråtende lindene ser bra ut på tomtene.

Slike busker gir sommerhuset ditt et godt humør.

Slike busker gir sommerhuset ditt et godt humør.

Det er i din makt å forvandle hekken til et hav av farger og farger. Du kan kjøpe ferdige tregitter sammenflettet med planter. Pålitelig beskyttelse mot nysgjerrige øyne vil være klar på bare en dag.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan utstyre et sommerkjøkken på landet? 220+ (Foto) DIY designprosjekter

Hva vokser raskt?

Vertikal landskapsarbeid er en allsidig hagedekoratør som lar deg oppnå en fantastisk effekt på kort tid.

Blomstrende gjerde - vakkert når som helst på året

Blomstrende gjerde – vakkert når som helst på året

Du må begynne med valg av støtter for den “grønne veggen”, som, selv uten vinstokker, skal dekorere stedet. Dette er viktig om vinteren og våren, når støttene er de eneste aksentene i hagen. Valget av planter for vertikal hagearbeid er ganske rikt.

Valget av planter til hekken er stort og variert.

Valget av planter til hekken er stort og variert.

 • De jentedruene, som selv “klatrer” veggen, ser spektakulære ut. Upretensiøs humle ser vakkert ut, og foretrekker et skyggefullt hjørne. Det er sant at du må kontrollere veksten, ellers vil den fortrenge andre avlinger fra stedet..
 • Du kan lage en dekorativ grønn vertikal fra slike årlige vinstokker som blodrøde bønner, nasturtium, morning glory.
 • Noen urteaktige stauder er også i stand til å skape tette, spraglede blomstervegger. Willow solsikke når to og en halv meter, og rudbeckia og elecampane kan vokse opp til tre meter.
 • For slike klatreplanter som roser, morgenherligheter, klematis og andre, er det tilrådelig å bygge en slags støtte, ikke glem å knytte plantene av og til. Ikke alle eksemplarer trenger å bindes.

Ser veldig imponerende og floral ut

Ser veldig imponerende og floral ut

Planter som Kobeya, Kampsis må bare settes opp nær støtten. De blå delphiniumblomstene vil glede deg på den 1,7 meter høye veggen. Lavater, aksjerose, buzulnik kan nå omtrent samme høyde.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Grillområde i landet: Hvordan utstyre et område med lysthus, grill og grill? (180 + bilder)

Thuja for hekker

Thuja er ganske termofil, derfor er det bedre å begynne å plante den i åpen mark i mars. Men i områder med ikke for kalde vintre kan du gjøre en høstplanting. I denne situasjonen er det viktig å produsere det før jordens siste frysing, fordi planten ganske enkelt ikke vil slå rot. Den siste avstigningsdatoen er andre halvdel av oktober.

Fordelen med denne planten er at den ikke trenger for mange tilsetningsstoffer.

Fordelen med denne planten er at den ikke trenger for mange tilsetningsstoffer.

Hvordan plante?

I prosessen med å plante i bunnen av gropen, er det tilrådelig å plassere et par bøtter med humus, den må kobles til det øvre fruktbare jordlaget. Om våren er det nødvendig å tilsette omtrent en halv kilo superfosfat til den samme gropen. I fravær av denne komponenten kan du bruke et kilo treaske.

Det er ikke så vanskelig å lage en så lys busk.

Det er ikke så vanskelig å lage en så lys busk.

 • I tilfelle jorda er sur, tilsettes kalk eller dolomittmel til den.
 • På gropene er drenering (15-10 cm) laget av fin pukk, grus, ødelagt murstein, sand. Deretter må hullet dekkes av to tredjedeler av volumet med den tilberedte jordblandingen..
 • Om mulig bør plantehullet forberedes 10-15 dager før planting – slik at jorden legger seg godt.

Thuja foretrekker belyste steder. Anlegget anbefales ikke å plantes på sandstein og i vindfulle områder.

Thuja foretrekker belyste steder. Anlegget anbefales ikke å plantes på sandstein og i vindfulle områder.

Å dyrke, beskjære og vedlikeholde en grønn hekk er enkelt. Hvis du følger de grunnleggende reglene og agrotekniske teknikker, vil grøntområder etter 2-3 år tjene som en pålitelig og vakker beskyttelse av stedet..

Slike busker er frostbestandige

Slike busker er frostbestandige

VIDEO: De beste plantene for å lage en hekk

Konklusjon

Hvis du vil ha variasjon, kan du dekorere hver av veggene med forskjellige planter: enten blomster, busker eller trær. Lag og nyt de fantastiske fruktene av arbeidet ditt!

Previous Post
Επιλέγοντας ένα κεραμίδι για ένα μικρό μπάνιο. Βέλτιστος συνδυασμός στυλ και σχεδιασμού, λύσεις TOP-10 + 150 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Prosjekter av hus med flatt tak-enkle konstruksjonsteknologier (en-etasjers, to-etasjers, tre, små). Moderne trender innen høyteknologi og minimalisme (175 + bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector