Prosjekter av hus med flatt tak-enkle konstruksjonsteknologier (en-etasjers, to-etasjers, tre, små). Moderne trender innen høyteknologi og minimalisme (175 + bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Prosjekter av hus med flatt tak-enkle konstruksjonsteknologier (en-etasjers, to-etasjers, tre, små). Moderne trender innen høyteknologi og minimalisme (175 + bilder)

Husprosjekter med flatt tak

Bygninger med flatt tak ser originale og praktiske ut, spesielt i den kalde årstiden. Alle fordeler og ulemper med dette alternativet. En-etasjers, to-etasjers, høyteknologiske og minimalistiske trehus. Vi vil vurdere alt mer detaljert senere i artikkelen..

Fordeler og ulemper

Praktisk å betjene

Praktisk å betjene

De viktigste fordelene med dette designet er følgende faktorer:

 • lønnsomhet – et trekantet tak er mye større i området, flere materialer kreves for konstruksjonen;
 • tid – det tar mindre tid å bygge et flatt tak, noe som er veldig verdsatt når man bygger hus, spesielt hvis de er bygget fra bunnen av;
 • sikkerhet for byggherrer – det er vanskelig å falle fra en flat overflate, de trenger ikke å forsikre seg, bygge beskyttende strukturer som krever tid og penger;
 • brukervennlighet – hvis du finner et hull eller trenger rutinemessig inspeksjon, reparasjon, vil det være lett for deg å klatre inn for inspeksjon;
 • praktisk – mange mennesker utnytter en flat overflate fullt ut, lager et blomsterhus, et drivhus av det, bruker det til å installere utstyr.

Er reist mye raskere enn vanlig

Er reist mye raskere enn vanlig

Designere refererer til slike design som minimalisme, som fremdeles er på moten, så ditt habitat vil være i trend..

Blant ulempene er:

 • umuligheten av rullende snø om vinteren;
 • krever opprettelse av spesielle avløp, regelmessig rengjøring;
 • For å unngå stillestående vann må du installere fuktkontrollsystemer.

Om vinteren stagnerer snø på slike tak

Om vinteren stagnerer snø på slike tak

De som ikke var redd for feilene i designet prøvde å installere det for seg selv og ble ikke skuffet. Enhver bygning krever omsorg, vedlikehold, så behovet for å eliminere vann, snø er ikke forferdelig.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: To -etasjes hus med garasje – Funksjoner i oppsettet (180+ bilder)

Hvordan lage et flatt tak på et firkantet hus?

Når du planlegger bygging av en struktur på en firkantet bygning, må du umiddelbart bestemme hva slags det vil være. Kompleksiteten i arbeidet som utføres vil avhenge av dette.. Velg ett av alternativene:

 • ikke utnyttet;
 • utnyttet.

Du må umiddelbart bestemme hva fremtidens bolig blir

Du må umiddelbart bestemme hva fremtidens bolig blir

Gjør flat ubrukt flat taket lettere hvis du vil redusere kostnadene, er det bedre å velge dette alternativet. For å gjøre dette må du installere bjelker på veggene i et rammehus, slik at avstanden mellom dem er fra 50 cm til 1 m. For å fikse dem, bruk konstruksjonsnåler.

Etter å ha festet bjelkene, lages det en dreining av brett. Vanligvis brukes de med en bredde på minst 3 cm. De må legges tett slik at det ikke dannes hull, et ekteskap ved begynnelsen av arbeidet vil gjøre hele strukturen skjør.

Det er nødvendig å installere et fuktighetskontrollsystem

Det er nødvendig å installere et fuktighetskontrollsystem

En vanntett membran er installert på den ferdige kassen, som fester materialet med enten konstruksjonstape eller lim. Da dannes varmeisolering og vanntetting. Dette er en kort beskrivelse av teknologien som lar deg lage et flatt tak av en firkantet struktur..

Hovedforskjellen i konstruksjonen av et ubrukt tak fra et operert tak er at i det første er vanntettingen plassert over varmeisolasjonen, og i det andre, omvendt..

Landbygninger i ultramoderne stiler

Landbygninger i ultramoderne stiler

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Vakre en-etasjers husdesign med terrasse (175+ bilder). Funksjoner for plassering på nettstedet

Prosjekter

Etter å ha bestemt hva strukturen vil være, om den er uutnyttet, utarbeides en plan eller et prosjekt. Hovedmålet med dette stadiet er å beregne belastningene som skal påføres bygningen.. Basert på det oppnådde grunnlaget, kan du beregne mengden nødvendige materialer..

Hvis du ikke har erfaring med taktekking, er det best å ikke gjøre prosjektet selv. Denne oppgaven bør falle på skuldrene til fagfolk som er i stand til å ta hensyn til alle nyansene. Mange byggefirmaer tilbyr utviklede programmer som lar deg velge et prosjekt for ditt ferdige hus eller et helt nytt, når du bygger fra bunnen av.

Det er viktig å ta hensyn til alle nyansene

Det er viktig å ta hensyn til alle nyansene

Det gitte diagrammet over hvordan et flatt tak er laget når det implementeres, er vanskelig for en person som ikke har ferdigheter, derfor anbefales det å kontakte et av de tilgjengelige firmaene. Arbeidet med opprettelsen av prosjektet vil bestå av:

 • tegne en skisse av hele bygningen;
 • beregning av bærende konstruksjoner – spesialister beregner antall bjelker, avstanden mellom dem og andre spesielle strukturer av dreiebenken;
 • lage en skjematisk plan.

Lag en byggeplan

Lage en byggeplan

Den siste skjematikken er en viktig del av designet. Når du oppretter det, tas alle nyanser, ytterligere elementer i taket i betraktning. Vurder plasseringen og kvaliteten på disse delene:

 • veikryss noder;
 • gesims (for å beskytte veggene mot rennende vann);
 • trakter for oppsamling av vann;
 • luftere – for fjerning av vanndamp;
 • lynuttak;
 • drenering.

Tenk på plasseringen av mange deler

Tenk på plasseringen av mange deler

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Prosjekter av en-etasjers hus fra en bar: Designregler, fordeler og ulemper

En historie

Dette alternativet passer for en liten familie. Bygningen i en etasje ser kompakt ut, det er ingen ekstra rom i den, de fleste er minimalistiske. Et flatt tak som også matcher denne stilen ville være passende.

Et trekantet tak gir et volum på en etasje, øker det visuelt, noe som ofte ser latterlig ut. Flat – tvert imot, understreker bygningens ryddighet. Blant det store antallet prosjekter med enetasjes bygninger som tilbys av mange firmaer, er også sommerhytter etterspurt..

Landsprosjekter er spesielt populære

Landsprosjekter er spesielt populære

Hvis forstadsområdet er lite, må du spare plass uten å belaste det med unødvendige byggeelementer. Mange bestemmer seg for å bruke et alternativ med et utnyttet tak til en sommerbolig, plassere en terrasse, blomster, til og med et drivhus på den. På grunn av den lille størrelsen på et en-etasjers hus, kan taket forsterkes i den grad det enkelt kan installeres møbler på det: bord, stoler, sofaer, skap.

RådHvis du vil installere et basseng på en en-etasjers bygning, må du fastslå dette på forhånd, i begynnelsen av designet. I slike tilfeller er det nødvendig med en spesielt sterk forsterkning, et spesielt vanntettingssystem.

Vi planlegger et godt vanntettingssystem

Vi planlegger et godt vanntettingssystem

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: 210+ bilder av vakre murhus (en-etasje / to-etasjers). Gjør-det-selv fasadebekledning

To etasjer

Slike alternativer passer for store familier, slik at alle er komfortable, det er viktig for ham å ha sin egen plass.. Bygg en to-etasjers er bedre enn en lang en-etasjers. Dette sparer materialer, penger, kostnader.

Komfortabelt for en stor familie

Komfortabelt for en stor familie

Som regel er det store behov i en stor familie, alle trenger sine egne forhold for komfort. Noen ønsker å slappe av i bassenget, noen vil plante favorittplantene sine, og noen vil spise frokost og middag og nyte utsikten over solnedgangen. En to-etasjes bygning med flatt tak vil gi en mulighet til å implementere ideer.

Hvis vekten tillater det, er grunnlaget og strukturen på veggene sterk, kan du organisere en hel strand på taket. For å være komfortabel i varmen, rundt basseng markiser er laget som skaper skygge. Planter kan også brukes til dette formålet, mange foretrekker dekorative.

Gir en mulighet for implementering av ideer

Gir en mulighet for implementering av ideer

Et annet populært alternativ for drift av det store taket på en to-etasjers struktur er arrangementet av en idrettsplass. Ikke alle idretter er egnet for å gjøre i høyden, men for de fleste er det mulig. Mange installerer en tennisbane, men den trenger et tilstrekkelig område, ellers må du løpe langt etter ballen.

Taksimulatorer er veldig etterspurt. Tredemøller, banebaner og annet utendørs treningsutstyr er en god mulighet til å drive utendørs sport. Men fordi de er drevet av elektrisitet, må et deksel installeres for å beskytte dem i regnet..

Bygging av en tomt på taket av huset

Bygging av en tomt på taket av huset

Hvis du planlegger å bruke taket til utendørsaktiviteter, må du ta vare på sikkerheten ved å installere støtfangere.

Det blir interessant for deg: ANMELDELSE: 175+ bilder av husprosjekter fra skumblokker, eller hvordan du raskt bygger en drøm?

Høyteknologisk

Høyteknologisk stil har vært relevant i mer enn et år. Dens kjennere foretrekker å holde seg til ønsket design, ikke bare når de dekorerer rom inne, men også når de dekorerer bygningen.. Hovedtrekkene i stilen er overflatenes glatthet, teksturert finish.

Koselig høyteknologisk atmosfære

Koselig høyteknologisk atmosfære

Høyteknologiske elementer er ikke egnet for å skape et koselig, hjemmekoselig, beskjedent miljø, hvis du foretrekker gammeldags alternativer for hjemmeinnredning, er det bedre å nekte dette.. I utgangspunktet ble stilen bare brukt til kontorer, tilhørte de offisielle. Årtier etter oppfinnelsen begynte den å bli brukt til boliglokaler, og med en gang var det mange elskere av en slik strenghet, minimalisme..

Hi-tech er fokusert på å demonstrere eksisterende utstyr, så moderne simulatorer og annet utstyr på taket vil se passende ut. Dette er ikke en beskjeden stil, så den brukes oftere for store to-etasjers hus. Hvis den brukes i utformingen av en en-etasjers, skal den se stor ut.

Kjennetegnes ved vedvarende minimalisme og enkelhet

Kjennetegnes ved vedvarende minimalisme og enkelhet

En annen høyteknologisk funksjon er mye kunstig belysning.. Både små dekorative lykter og store hovedlyskilder kan installeres på taket. For å følge stilreglene nøyaktig må armaturene ha en karakteristisk geometrisk form..

Veggene og taket er vanligvis vanlige, men fargene skal være lyse, harmonisk kombinert med hverandre. Egnede nyanser vurderes beige, lys grå, metallisk. Mørke farger er egnet for harmoni med dem. Hvis det er laget vegger i dem, bør taket være mørkeblått, grå, burgunder, smaragd, andre lyse farger.

Bedre å velge solide farger

Bedre å velge solide farger

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Vakkert enetasjes hus med loft (100+ fotoprosjekter). Hvorfor er det stilig og billig på samme tid??

Tre

Moderne trehus er forskjellige fra gamle hytter, så antagelsen om at en slik struktur ikke vil se attraktiv ut, er feil. I tillegg til det vanlige tømmerhuset, brukes solid, limt, andre typer tømmer til konstruksjonen. Derfor vil tre se vakkert ut.

Tre anses som et miljøvennlig materiale, noe som gir det en stor etterspørsel. I tillegg er det varmt, i land med et varmere klima enn i vårt område, bruker de bare det. For å oppfylle våre termiske isolasjonsstandarder må tykkelsen være 38 cm eller mer..

Mange anser den største fordelen med trebygninger for å være letthet – det er ikke nødvendig å fylle et solid fundament, noe som sparer tid og penger.

Varmt, lett materiale - etterspurt

Varmt, lett materiale – etterspurt

For at en tre med flatt tak skal se harmonisk ut, er det viktig å overholde fargematchingen. Oftere velges tømmerhus eller bjelker av lyse nyanser for veggene, da bør toppen av strukturen være mørk. Hvis det brukes mørkt treverk – omvendt.

En-etasjers tre er mer vanlige enn to-etasjers. Dette skyldes materialets letthet, som ikke tåler for mye belastning, uansett bredde. Hvis du vil gjøre taket til en slik struktur utnyttbart, må du fastslå særegenheten til bygningen fra begynnelsen av opprettelsen av prosjektet..

Oftest velges lyse nyanser av tre.

Oftest velges lyse nyanser av tre.

Takene på de fleste trebygninger kan brukes til praktiske formål, og planter ser spesielt harmoniske ut på dem. For dette er det viktig å legge et solid fundament, for deretter å styrke veggene.. Det vil imidlertid ikke fungere å installere et svømmebasseng på taket av en trebygning, en idrettsbane, hvis du gjør dette, vil risikoen for ødeleggelse av hele bygningen øke.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Interiør i chaletstil: Hvordan lage et alpint eventyr? 210+ bilder av design inne og ute

Vakre hus

Når du velger hvordan du skal dekorere utseendet til en bygning, bør du vurdere smaken din slik at den er vakker for deg. Vurder disse faktorene:

 • i hvilken stil vil du se fasaden, hvordan andre vil se den;
 • hvilke byggematerialer som er tilgjengelige for deg;
 • om du vil sikre at bygningen skiller seg ut mot gatebyggenes generelle bakgrunn eller tvert imot kombineres med dem;
 • hvilken palett foretrekker du, hvilke farger frastøter deg;
 • hva slags natur har du tenkt å omgi stedet rundt bygningen, og vil de bli kombinert.

Moderne versjon av huset med flatt tak

Moderne versjon av huset med flatt tak

Fasaden til ditt eget hus er det første som fanger øyet når du kommer tilbake fra jobb om kvelden, det skaper også førsteinntrykket for dine kjære og alle gjester. Det første inntrykket av eierne vurderes av hvor vakkert strukturen er dekorert. Et flatt tak som matcher huset i stil, farge og andre funksjoner er den perfekte muligheten til å vise din smak.

VIDEO: Moderne versjon av huset med flatt tak

Konklusjon

Hvis du vil designe et flatt tak, er denne teknologien nå i trend, så strukturen vil se stilig ut. Blant fordelene med slike strukturer er originalitet, besparelser i materialer og byggetid og sikring av byggherrens helse. De største ulempene anses å være umuligheten av rullende snø, mulige problemer med nedstigning av vann, behovet for å lage og rengjøre dreneringssystemer.

FOTOGALLERI (mer enn 175 bilder)

Previous Post
Διακόσμηση σκάλας σε ιδιωτικό σπίτι: Οι πιο δημοφιλείς ιδέες (laminate, κεραμίδι, πέτρα). Επιλέγουμε μόνο πρακτικά και αξιόπιστα υλικά (160+ Φωτογραφίες)
Next Post
Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder)