Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder)

Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder)

Husets gavl må være sterk og pålitelig. Derfor bør denne saken gis spesiell oppmerksomhet. I denne artikkelen lærer du om funksjonene til roboter, ordninger, materialer og etterbehandlingsmetoder. Og det viktigste er at det er mulig å gjøre alt med egne hender, alt er akkurat slik du vil ha det. Les om alt dette og mer..

Hva det er?

Pediment (fra annen gresk: Front – panne) er en naturlig fortsettelse av bygningens endevegg. Det ligger over takfoten, som sammenfaller i nivå med overlappingen mellom siste etasje og loftet.. Dette er vanligvis et fly avgrenset av takskråningene. Oftest er de trekantede enkle eller polygonale brutte linjer, noen ganger halvsirkelformede eller bueformede (ligner svingen av en strukket bue). Det er også andre konfigurasjoner, for eksempel i form av et trapes.

Pedimentet er en naturlig forlengelse av bygningens endevegg.

Pedimentet er en naturlig forlengelse av bygningens endevegg.

Siden antikken i antikkens Hellas og Roma begynte fronten å bli brukt som et ekstra uavhengig arkitektonisk element som pryder bygningen. Som sådan ble den mye brukt i palass- og tempelbygninger, små arkitektoniske former – rotundas, triumfbuer, etc.. Våpenskjold, kranser, emblemer, overflødighetshorn, allegoriske figurer av musene eller herlighetens genier ble plassert i feltet..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Fasadematerialer for utvendig dekorasjon av huset (225+ bilder): typer kledning med et utrolig resultat

Strukturelle ordninger

Fra et konstruktivt synspunkt er fronten veggen på loftet, som beskytter det indre rommet mot atmosfæriske påvirkninger – vind, støv, regn og snø. Denne delen av fasaden kan være solid eller de ordner en kvist i den – rund eller halvcirkelformet..

En kvist er nødvendig for å utjevne trykket inne på loftet og utenfor bygningen. Kvisten skal være åpen, spesielt om sommeren. Et trehus uten denne enheten vil hele tiden knirke og deformeres. I murstein – på grunn av strukturenes stivhet kan det oppstå sprekker i dem, noe som lett kan bli til nødfeil som krever en betydelig investering av midler for å eliminere.

Fra et konstruktivt synspunkt er denne detaljen veggen på loftet.

Fra et konstruktivt synspunkt er denne detaljen veggen på loftet.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: To -etasjes hus med garasje – Funksjoner i oppsettet (180+ bilder)

Hus med loft eller mesanin

Hvis i rommet på loftet de har loftsgulv eller en mesanin, er et eller flere vanlige rektangulære vinduer plassert i den fremre delen av loftet, og noen ganger en liten utkragning balkong. Pedimentet er en del av takstolssystemet i bygningen. Vanligvis hviler understellets langsgående dragere og åsbjelken på den ovenfra..

Når huset ligger i et område med sterk vind, og høyden er stor nok, er det fornuftig når du installerer taket for å gi innvendige stiver laget av tre eller metall. De vil støtte strukturen og beskytte mot kollaps.. Når huset har en eller to langsgående innvendige hovedvegger, på stedene der de grenser til de ytre gjerdene, er det mulig å installere bindingsverkselementer som hviler på dem (vegger) fra innsiden – rektangulære (pilastere) eller skråstilte (støtter).

Høyteknologisk hus

Høyteknologisk hus

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Vakre en-etasjers husdesign med terrasse (175+ bilder). Funksjoner for plassering på nettstedet

Materiale for å lage

Ha murstein eller et trehus med utilsiktet ekstra ekstern etterbehandling, vil det være bedre hvis materialet i de omsluttende strukturene matcher materialet på pedimentet. Det vil si at i et ugipset murhus skal det være murstein, og i en treramme – fra tømmerstokker, i et pusset et – pusset. Samtidig kan tykkelsen avvike fra tykkelsen på veggene i en mindre retning..

RådIkke la deg rive med bruk av forskjellige materialer for denne delen av veggen og omsluttende strukturer. Hvis dette ikke ble konstruert spesielt av en arkitekt eller designer, kan dette i de fleste tilfeller tyde på dårlig smak..

Vakkert landsteddesign

Vakkert landsteddesign

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Prosjekter av en-etasjers hus fra en bar: Designregler, fordeler og ulemper

Etterbehandlingsmetoder

Ofte sørger et husprosjekt for ytterligere etterbehandling av fasader, ofte kombinert med isolasjon, og dette kan være:

 • enkelt eller dekorativt gips;
 • kledning med keramiske, kunstige eller naturlige fliser stein;
 • kledning med plast, fiber sement, andre typer sidespor eller paneler;
 • bruk av den såkalte ventilerte fasaden. Dette gjør at uteluften kan passere fritt under kledningen og fjerne overflødig fuktighet. Og også gjøre bygningen mindre kald om sommeren og kjøligere om vinteren.

Tømmerbygning

Tømmerbygning

I dette tilfellet kan materialet og produksjonsmetodene avvike fra hvordan veggene er arrangert. Så for eksempel kan veggene være laget av murstein, og gavlene kan være laget av skumbetongblokker eller trepanel. Etter ensartet etterbehandling av fasader og frontdeler kan de se ut som de ble bygget i samme stil..

Det blir interessant for deg: ANMELDELSE: 175+ bilder av husprosjekter fra skumblokker, eller hvordan du raskt bygger en drøm?

Lette gavler

Bruken av lette materialer til fremstilling av gavler vil bidra til å redusere belastningen på fundamentet og gjøre det mindre massivt, noe som vil spare. For produksjon av lette konstruksjoner kan følgende være egnet:

 • kantet brett 3 … 5 cm tykt;
 • blokker av skum eller luftbetong;
 • slagg blokk;
 • utvidede leirebetongblokker;
 • en volumetrisk ramme av tre eller metall, foret fra innsiden og utsiden med plastpaneler med termisk isolasjon mellom dem.

Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder) Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder) Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder)

Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder) Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder)

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Vakkert enetasjes hus med loft (100+ fotoprosjekter). Hvorfor er det stilig og billig på samme tid??

Oppvarming av fronten

Når et loftsrom er tilpasset et loft eller en mesanin, og tykkelsen på frontveggen er mindre enn tykkelsen på frontveggene, må denne delen av huset isoleres. Det er bedre å gjøre varmebeskyttelse fra utsiden. Det er to grunner til dette:

 • bevaring av det nyttige volumet på loftsrommet;
 • inkludering av pedimentveggen i det termiske beskyttelsessystemet.

Rød murstein finish

Rød murstein finish

Isolasjonen må beskyttes mot mekanisk skade. Derfor kombineres termisk isolasjon vanligvis med kledning eller kledning.. Det utføres ved hjelp av en tre- eller metallramme i form av lameller, festet med skruer på veggen ved en viss stigning og et intervall. Cellene som dannes mellom elementene i rammegitteret fylles med mineralullsmatter eller skumplater før kledning.

Før legging pakkes isolasjonen inn i en film med vanntetting og vannavvisende egenskaper. På samme tid lar den dampen vandre gjennom veggene, som dannes av menneskers vitale aktivitet og endringene i indre og ytre temperaturer. En dampgjennomtrengelig film eller membran tillater ikke at termisk isolasjon absorberes av vannkondensat og som et resultat mister de beskyttende egenskapene.

For å forhindre bløtlegging under montering av belegget, er det arrangert et takoverheng. Den hviler på hoppeføl gjennom kassen – figurerte brett som stikker utover fasaden i en avstand på opptil 40 centimeter eller mer.

Tre går aldri av moten

Tre går aldri av moten

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hva er hustakene på husene? Materiale, maling, isolasjon – Faset arbeidsteknologi

Oppstilling av vindu eller døråpninger

Vindu eller døråpninger kan ordnes ved å utvide kvistvinduet til området som kreves for et behagelig opphold i rommet. Hvis fronten er solid eller “blind”, åpnes hullene på standard måte. For murstein – en horisontal stang kuttes på nivået med den øvre delen av åpningen, hvori en betong eller metall overkant settes inn og festes. Deretter fjernes den underliggende delen av murverket for å installere vinduet eller dørfyllingen.

Vakker boligdekorasjon med gavl

Vakker boligdekorasjon med gavl

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hjemmedesign med loft (170+ bilder) – Innredningsalternativer for rom

Dekorativ etterbehandling av gavler

De fleste hus har en uttalt gesims, det vil si en utvidelse av ytterveggen i nivå med loftsgulvet. Det er noen ganger i tillegg dekorert med løpslister – stenger, kutt, etc. Det anbefales å lage det samme såkalte, frontplater, det vil si elementer som fullfører de skrå eller buede delene av pedimentet, slik at delene som begrenser det er de samme. Endeveggen, som går inn i loftstaket med den manglende gesimsen, kalles gavlen.

Murstein pediment

En mursteinfot eller gavl kan dekoreres med et meislet mursteinmønster, for eksempel simulering av braketter for å støtte en gesimshelle.

Disse utstående og synkende vekslende delene kalles kjeks. Murverk hver 3. … 4. rad forsterkes med et trådnett med d = 4 … 6 mm.

Hus i tysk stil

Hus i tysk stil

Når huset og fronten er pusset, er fargen på flyene oftest sammenfallende i farge, men noen ganger anbefaler designere kontrastfarger for å lage fargeskjemaet til strukturen..

Pediment laget av tre

Når du skal dekorere trehus, er de noen ganger dekket med clapboard, det vil si med et splittet brett 1 … 1 tykt. 5 cm. Bekledning utføres vertikalt, horisontalt eller skrått – “sildbein” eller annen type mønstre. Gesimser og frontplater av pedimenter, samt platebånd og vinduskarmer, er ofte dekorert med utskjæringer. Og på skøyten er en værhane installert med et flagg eller en silhuett av et totemdyr.

Store panoramavinduer slipper inn mye lys

Store panoramavinduer slipper inn mye lys

Tre er et brennbart materiale så vel som organisk materiale med lav motstand mot biologisk forurensning. Derfor må treelementer og konstruksjoner før bruk være godt beskyttet..

For biologisk beskyttelse mot sopp, råtning, mugg, kvernbiller og barkbiller, behandles tre med antiseptika i vannløselig form eller tilsettes sammensetningen av en lakkgrunning. For å redusere brannfaren, brukes flammehemmere. Dette er stoffer som øker flammepunktet, og ved oppvarming avgir de stoffer som forhindrer forbrenning.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan velge fasadeplater til et landsted? 230+ (Foto) Etterbehandling ute (stein, murstein, tre)

Etterbehandling med bølgepapp eller asbest-sementskifer

Hvis bygningen ikke er en låve, et sted å huse dyr (fjøs, svinesti, fjørfehus), garasje eller verksted. I dette tilfellet anbefales ikke bølgepapp av metall, bølgepapp og flate asbest-sementplater for å vende mot front og andre vertikale deler.. Byggematerialer som er gode til å lage gjerder og hekker ser malplassert ut i et boligbygg bortsett fra taket.

Pediment laget av tre

Pediment laget av tre

Pediment dekorasjon

Hvis eieren av huset har de nødvendige økonomiske evnene og ønsker å dekorere huset sitt ved hjelp av klassiske arkitektoniske ordrer og stiler, kan du velge hvilken som helst passende gavlkonfigurasjon.. For eksempel kan den gjøres åpen, det vil si uten å ta frontplatene til åsen, fullfør dem med volutter – vridende snegler.

Mellom dem må du installere en rektangulær eller rund sokkel, som i sin tur legger en blomsterpotte, urne og noen ganger en byste av eieren eller en spesielt æret forfader. Kvisten i feltet på fronten kan dekoreres med en stukkrans med blomsterpynt. Nedenfor, under gesimsen, i et spesielt rektangulært felt, er noen ganger et ordtak eller motto plassert på latin som passer eieren i ånd eller humør.

Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder) Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder) Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder)

Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder) Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder)

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Modulære boliger for permanent bolig: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal dekorere? (200 + fotoprosjekter)

Pediment – gjør det selv

Å lage en pediment med egne hender er ikke vanskeligere enn å reise andre omsluttende vertikale deler av en bygning. Men dette er bare hvis det er viss konstruksjonserfaring og kvalifikasjoner.. I fravær er det bedre å starte selvstudier i byggebransjen med enheten til et skur eller en garasje.

Du må også huske løpet av skolens euklidiske geometri. Dette vil være nødvendig for å markere minst to identiske deler av huset med en trekantet eller mer kompleks form. De er vanligvis i avstand fra hverandre i en avstand på 10 eller flere meter. Og alt dette må gjøres ved hjelp av en ledning, lod, boble og vannstand.. Hvis ikke, hvis det er feil i markeringen, får du en kurve forskjøvet til den ene siden, et tak med en møne som er skjevt i det vertikale og horisontale planet.

Klassisk stil

Klassisk stil

RådDet anbefales ikke å utføre arbeid på gavlens enhet alene. Bedre å invitere en eller to hjelpere. I denne egenskapen kan voksne slektninger, bekjente eller naboer brukes..

Ring til landmåleren hvis du har problemer med å markere. Han, som har geodetiske instrumenter – et nivå og en teodolitt og andre, vil kunne bryte riktig, men han vil be om litt penger.

Fordeler og ulemper

Murstein pediment. Den mest pålitelige metoden for å bygge sterke og holdbare gjerder. Det er praktisk talt ingen ulemper.

Alternativ for steinfinish

Alternativ for steinfinish

Pediment av tre. Med alle fordelene – enkel installasjon og prosessering, har miljøegenskaper (ikke avgir stoffer som er skadelige for mennesker og damper) en ulempe – økt brennbarhet og brannfare

Pediment laget av bølgepapp. Ulemper – upretensiøst utseende, risiko for korrosjon i festepunktene.

Gavler foret med plastpaneler eller sidespor. Fordeler – de gjør en god jobb med beskyttende egenskaper. Ulemper – forvrengning, fargefading, lav motstand mot solens ultrafiolette lys.

VIDEO: Slik markerer du pedimentet riktig?

konklusjoner

Når du skal sette opp gavler, må du overholde sikkerhetskravene. Arbeid i høyder krever en sikker og stabil plattform, som må beskyttes. Utøveren må bruke spesielle klær og fottøy, og ha en beskyttende støtsikker hjelm for hodet. Individuelle operasjoner bør bare utføres med verktøy og utstyr beregnet for dem. Tilkobling av elektrisk utstyr må være jordet..

 FOTOGALLERI (mer enn 150 bilder)

Previous Post
Έργα σπιτιών από μπλοκ αφρού (175+ Φωτογραφίες) Πώς να χτίσετε γρήγορα ένα όνειρο;
Next Post
Dekorativt gips “Barkbille”: Teknologi for veggdekorasjon for huset (160+ bilder)