DIY kattehus: Hvordan gjøre det trinnvis? 150+ (Foto) laget av tre, papp, esker, med en ripestolpe
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY kattehus: Hvordan gjøre det trinnvis? 150+ (Foto) laget av tre, papp, esker, med en ripestolpe

DIY kattehus: Hvordan gjøre det trinnvis? 150+ (Foto) laget av tre, papp, esker, med en ripestolpe

Når en katt dukker opp i huset, må du tildele et sted for den. Mange eiere gjør ikke med en enkel komfyrbenk fra butikken. De vil lage et originalt hus med egne hender. Denne oppgaven kan virke skremmende. Men hvis du forstår alle detaljene i produksjonen, så er strukturen laget uten problemer! Du kan også bygge et hus som matcher fargen på interiørstilen. Og i vanlige butikker er det vanskelig å finne noe slikt. Alt mer detaljert senere i artikkelen..

Innholdet i denne artikkelen:

Generelle anbefalinger

Det er en rekke regler som hjelper deg med å forberede arbeidet med å arrangere en hytte for en katt..

Et lite hus for kjæledyret ditt

Et lite hus for kjæledyret ditt

Lær først det mest grunnleggende:

 • Tenk på hvilke materialer du vil bruke før du begynner å bygge et hus for et dyr. Det er bedre å bruke stoff laget av naturlige fibre og naturlig tre. Disse materialene er de sikreste for katter. Men i enhver butikk er de dyre. Og de kinesiske kolleger består som regel av syntetikk og plast..
 • Du må tydelig forstå hva slags hus du vil lage. For å gjøre dette må du tegne det på et stykke papir på forhånd. En slik skisse vil hjelpe deg med ikke å glemme noe. Du vil også riktig planlegge kjøp av materialer, forberede improviserte midler.
 • Dette er en interessant aktivitet for foreldre med barn. Tross alt gir deltakelse i den kreative prosessen alltid glede..

Bruk kun kvalitetsmaterialer

Bruk kun kvalitetsmaterialer

Hus for katter trinn for trinn: hovedoppskrifter

Det er morsommere å lage et hus for en katt med egne hender. Foretrekk bare sikre materialer. Så det enkleste og billigste alternativet for å arrangere en hytte er som følger:

 • Du må ta en stor bølgepapp. Det er bedre at boksen har parametere på minst 35 x 50 cm i bredden og opptil 50 cm i høyden..
 • Nå må du forberede verktøyene for hånden: saks, lim, skrivesaker, fint sandpapir, tape, blyant, farget papir, møbeltrekk og mer.
 • For innvendig innramming (sengetøy på gulvet) kan du bruke skumgummi. Men hvis den ikke er tilgjengelig, vil en unødvendig bluse eller et stykke av et gammelt teppe gjøre. Farget papir kan brukes til utvendig dekorasjon av huset. Men det er mer aktuelt å bruke bouclé -stoff eller pels.
 • Nå begynner vi å forberede selve esken. For å gjøre dette, fjern klistremerkene fra den, lim stedene der det er sprekker med tape, klipp av grader, slip grovheten med sandpapir.

Den kreative prosessen gir glede ikke bare for barn

Den kreative prosessen gir glede ikke bare for barn

 • Tegn et hull på enden av esken. For å gjøre dette, legg en tallerken med en diameter på minst 20 cm til den og sirkel den rundt kantene. Deretter kutter vi et hull med en geistlig kniv. Slip forsiktig kantene med sandpapir.
 • Igjen limer vi alle leddene med tape eller lim. Huset skal vise seg å være holdbart slik at katten er komfortabel og rolig i den. Tørk produktet før du starter den utvendige finishen.
 • Nå limer vi over huset med farget papir eller tekstiler. For det andre alternativet er silikon hurtigtørkende lim egnet. I dette tilfellet kan du ikke bruke en stiftemaskin for møbler, ettersom katten kan skade seg selv fra innsiden av bindersene..
 • Sy en liten pute av skumgummi og møbelstoff til størrelsen på gulvet i huset.

Gjør det like enkelt som å pelle pærer

Gjør det like enkelt som å pelle pærer

Huset er nå klart til bruk. Og du kan lansere kjæledyret ditt i dette koselige reiret. Det kan suppleres med limte leker, hengende tråder, gnister.

Populære alternativer

Strukturen for en katt kan ha en ikke-standard form. Du kan gjøre det fra tilgjengelige verktøy. Dessuten kan det hende at den ikke har en ripestolpe i det hele tatt.. Vurder flere av disse alternativene:

 • Wigwam. Strukturen til metallstenger er laget i form av et telt. Deretter er det dekket med stoff på alle sider (unntatt en). Skumgummi og sengetøy legges på gulvet i et slikt hus..

Wigwam i seg selv er et ganske interessant objekt.

Wigwam i seg selv er et ganske interessant objekt.

 • Hus-ottomansk. En standard firkantet ottoman består vanligvis av tre eller MDF -konstruksjon. Derfor fjerner vi stoffet fra bunnen av puffen og kutter et hull med et stikksag. Deretter kan tredelen dekkes med latexmaling, og settes et mykt fôr inni.
 • Hengekøye. Enhver katt er interessert i nye steder. Å lage en hengekøye for avslapning er veldig enkelt. For å gjøre dette kan du bruke: et lite magasin bord, stol eller stol. Men disse møblene må ha 4 ben. Så, på nivået mellom kjønn og benkeplate/ setet strekker lerretet. På sidene skal to stoffbånd sys til hver. Deretter festes lerretet til bena med strenger. Og voa la!

Hengekøye for en katt

Hengekøye for en katt

 • Hus-trekant. Dette er den enkleste typen dyrehytte. For å gjøre det trenger du 3 små biter ozb -komfyr. De kan kuttes fra et tynt brett, 6 ml tykt. Brikkene skal ha samme størrelse og rektangulær form. Deretter legger vi det første stykket på gulvet, og på toppen av det lager vi en kuppel av de to andre. Vi fikser delene sammen med spiker eller skruer. I tillegg kan metall trekanter brukes. Ved hjelp av en limpistol eller en stiftemaskin for møbler, rammer vi huset utenfra med en klut. Vi legger et mykt fôr inni.
 • Hushylle. Fra skrapmaterialer (OSB -plater, plater, laminat eller sponplater) kan du forberede hyller på forskjellige nivåer. Men hovedoppgaven blir å bli en kattes hvilested. Så du må kappe det resulterende møbelet med en klut og legge det på gulvet..

Veggmontert versjon i form av en hylle

Veggmontert versjon i form av en hylle

Hus med ripestolpe

Hver katt trenger å slipe klørne. Hvis kjæledyret er hjemme og ikke har mulighet til å besøke gaten regelmessig, må du gjøre det hjemme. Uten prosedyren for sliping av klørne, må eieren klippe dem.

Og hvis det ikke er noen skrapestolpe i huset, begynner kjæledyret å slipe klørne på møblene..

Derfor er det bedre å lage et hus for en katt med en ripestolpe, som fullt ut vil oppfylle den tiltenkte funksjonen..

Ikke glem skrapestolpen

Ikke glem skrapestolpen

Materialer

Bestem deg først på byggeplassen. Deretter må du måle den tildelte “vinkelen” i høyde og bredde. Forbered nå de mest praktiske materialene for å slipe dyrets klør.. Dette er:

 • teppe;
 • tapet;
 • jutetau;
 • pels;
 • tre.

Godt alternativ med en ripestolpe

Godt alternativ med en ripestolpe

Teppe er et ganske sterkt og mykt materiale. Det vil være behagelig for katten å sitte på, og det er også behagelig å slipe klørne på den..

I tillegg trenger du:

 • kryssfinerplater;
 • trebjelker;
 • plastrør som støttestolper;
 • selvskruende skruer;
 • hjørner;
 • skrujern;
 • stikksag.

Velg et utvalg ikke bare for smak, men også for bekvemmelighet

Velg et utvalg ikke bare for smak, men også for bekvemmelighet

Men disse verktøyene finnes kanskje ikke i hjemmet. Derfor bør deres tilstedeværelse tas vare på på forhånd..

Hva og hvor du kan kjøpe?

For å bygge en hytte med en skrapeliste for et dyr, kjøp et helt kryssfinerark på en gang – 1,5 x 1,5 cm. Skjær det deretter i biter: 0,50 x 0,75 cm.

For en støtte (søyle) kan du bruke en vanlig bjelke, som må deles i flere deler. Velg en bjelke på opptil 2,5 m.

Tegn først før du gjør

Tegn først før du gjør

Det anbefales å velge kryssfinerplater med en tykkelse på minst 10 mm. Siden katten ofte vil hoppe på dem i fremtiden. Og disse tingene må være sterke.

RådIkke kjøp det dyreste teppet. Gi preferanse til det billige alternativet. Du kan også be selgeren om å selge utklipp av dette materialet..

Jutetau finnes i alle jernvarehandel eller markeder.. Vanskeligheten ligger i at den selges i bulk. Du må kjøpe et helt nøste eller lete etter en butikk som selger tau for meter. Men prisen på et avskåret produkt er en størrelsesorden høyere. Ta tauet minst 1 cm i tykkelse.

Budsjettmessig og praktisk

Budsjettmessig og praktisk

Til bygningen kjøper de sikkerhetselementer: hjørner og trekanter for bedre fiksering av konstruksjoner.

Produksjonsprosess

Når utformingen av hytta er fullført, og alle materialene er tilgjengelig, kan du begynne å jobbe. Baserammen kan være en-, to- og til og med trelags. Antall plattformer avhenger også av antall katter i huset. Så hvis to kjæledyr bor i en leilighet, bør hvert av dem ha sitt eget sete..

Når en ripestolpe erstattes av et hus

Når en ripestolpe erstattes av et hus

Så la oss komme i gang:

 • En trebjelke er festet til kryssfinerbunnen.
 • Du kan sette et plastrør på det som er passende i størrelsen (slik at røret sitter tett mot tømmerveggene og ikke vrir seg).
 • Hvis vi lager flere plattformer, så fikser vi på en eller annen avstand fra hverandre på en enkelt base ytterligere 1-2 bjelker.
 • Fest sin egen plattform til hver av dem (i forskjellige høyder). Vi fikser dem ovenfra med selvskruende skruer og metallhjørner på sidene.

Gjør design lett å bære

Gjør design lett å bære

 • Den første hyllen må ikke bare festes på sin egen bar, men også kobles til den andre. Derfor er et hull for det andre tømmeret forberedt på forhånd i kryssfiner. Han må gå inn i styret. Den andre hyllen er festet til den tredje på samme måte..
 • Nå kan du begynne å innramme kryssfineroverflatene med teppe. Her kan du bruke stiftemaskin eller bruke vanlige spiker og en hammer. Hvis du dekorerer huset med vanlig stoff, må strukturen snart byttes ut. Mest sannsynlig vil dyret også ville slipe klørne på stoffet..
 • Fest alle søylene fra begynnelse til slutt med et tau. Prøv å holde ringene tette til hverandre.

Nå er ripestolpestrukturen for kjæledyret ditt klart! I tillegg kan du dekorere den med farget filt, tråder med knapper, paljetter, folie.

Ripepunkter

I tillegg til de vanligste skrapestolpene for katter, kan du lage enkle, men originale kolleger. Så det er tillatt å lage et ripestolpe i form av et bilde. For å gjøre dette trenger du et enkelt stykke kryssfiner (rektangulært) og teppe.

Når det er mye plass, kan du la et stort hus bygges

Når det er mye plass, kan du la et stort hus bygges

Teppet er festet på brettet med spiker og en hammer. Hjørnene på stoffet skal være skjult på baksiden. De fester også en mini-henger. Deretter ferdig bilde henge på veggen i gangen eller rommet. Det skal henge i høyden på kjæledyret. Dette refererer til kattens vekst ved manken, og ikke fra gulvet til ørespissene..

DIY kattehus: Hvordan gjøre det trinnvis? 150+ (Foto) laget av tre, papp, esker, med en ripestolpe DIY kattehus: Hvordan gjøre det trinnvis? 150+ (Foto) laget av tre, papp, esker, med en ripestolpe DIY kattehus: Hvordan gjøre det trinnvis? 150+ (Foto) laget av tre, papp, esker, med en ripestolpe

DIY kattehus: Hvordan gjøre det trinnvis? 150+ (Foto) laget av tre, papp, esker, med en ripestolpe DIY kattehus: Hvordan gjøre det trinnvis? 150+ (Foto) laget av tre, papp, esker, med en ripestolpe

VIDEO: Hvordan bygge et hus for en katt med egne hender?

konklusjoner

For mange håndverkere vil denne prosessen bare gi glede. Og om det faktum at huset kanskje ikke fungerer – det er heller ikke skummelt. Men den vil bli laget med kjærlighet og med sin egen hånd.

FOTOGALLERI (mer enn 150 bilder)

Previous Post
Σχεδιασμός ενός κομψού διαδρόμου σε ένα μικρό και μεγάλο ιδιωτικό σπίτι. Οι πιο μοντέρνοι και προσιτοί εσωτερικοί χώροι + 180 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Design av bord til kjøkkenet – 165+ (Foto) Alternativer for ditt valg
Adblock
detector