Soveromdesign (møbler, gardiner, belysning, tekstiler). Nyansene i riktig design + 240 BILDER
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Soveromdesign (møbler, gardiner, belysning, tekstiler). Nyansene i riktig design + 240 BILDER

Soveromdesign (møbler, gardiner, belysning, tekstiler)

Hvert hjem har et rom hvor du kan slappe av og slappe av så mye som mulig. Dette stedet for avslapning er soverommet. Du kan se utformingen av et soverom med alternativer for et bilde av designet i denne artikkelen. Vi har samlet for deg de mest interessante interiørene og motetrendene!

Innholdet i denne artikkelen:

Soverom design regler og elementer

Soverommet kan ha hvilken som helst stilløsning som passer din smak og preferanser. Ofte er det tegnet opp i klassiker, skandinavisk, stil eller stil land. Men dette rommet, uansett stil, bør oppfylle hovedformålet – å hvile og gi muligheten til å slappe av så mye som mulig..

Vi skaper kos på hvilerommet

Vi skaper kos på hvilerommet

Dette oppnås ved hjelp av monokromatiske kjedelige farger eller ikke-irriterende ornamenter og mønstre. tekstiler, vegger og tak, myk belysning, en minimumsmengde av møbler, hvis hovedemne er seng.

Vi oppnår komforten på soverommet

Vi oppnår komforten på soverommet

La oss vurdere hvordan vi kombinerer stilen til dette rommet med dets funksjonelle formål, ved å bruke eksemplet på å dekorere vegger, møbler, gulv og tak, samt en tekstilløsning..

Vi holder oss til minimalisme

Vi holder oss til minimalisme

Fargeløsning

Valget av fargebakgrunn på soverommet, som er skapt ved å male veggene, er forbundet med stilen. Fra alle de eksisterende fargenyansene for veggene i dette rommet, er det tilrådelig å velge hvit, kaffe, beige, grå, turkis og svart farge.

Med forsiktighet kan du bruke en kombinasjon av flere kontrastfarger, mens du ikke glemmer at det ikke er tillatt å bruke for lyse toner sammen..

Det anbefales å velge lyse farger

Det anbefales å velge lyse farger

Designere anser det mest vellykkede valget hvite vegger for et stort soverom, siden dette åpner ubegrensede muligheter for interiørløsninger. Det vil passe til enhver stil.

Hvitt soverom kan slås med lyse dekorative elementer

Hvitt soverom kan slås med lyse dekorative elementer

Du kan slå den hvite fargen med lyse malerier, paneler, gardiner og andre interiørartikler som er passende med stil. Den hvite fargen på veggene passer godt til moderne stiler, for eksempel er den organisk i minimalisme.

Designet i hvitt passer perfekt til store vinduer

Designet i hvitt passer perfekt til store vinduer

Hvite vegger er passende for rom med store vindusåpninger. Kontrastfarger er egnet for små vinduer..

I et lite soverom, når du velger en farge bakgrunn, bør lyse nyanser seire.

Overvekt av lyse nyanser

Overvekt av lyse nyanser

Maling av veggene

For små soverom anbefaler designere å bruke lyse, kalde farger for å male veggene, de øker visuelt størrelsen på rommet. For eksempel, blå og grå vegger er et godt bakteppe for møbler og roter ikke opp plassen. Disse nyanser brukes best for det nordlige rommet..

Fin bakgrunn for møbler

Fin bakgrunn for møbler

Det er ikke nødvendig å male alle veggene i samme farge. Du kan gjenopplive og forstørre plassen ved å dekorere bare én vegg ved siden av sengen i en lys farge..

Veggen bak sengen er malt i dempet lilla skygge, som støttes av tekstilelementer: gardiner, sengetepper, puter. Dette designet er egnet for et rom som vender mot vest..

Lilla farge fremhevet av ensfargede tekstiler

Lilla farge fremhevet av ensfargede tekstiler

Vegger og tak, hvis ikke hvite, skal passe i tonen. I dette tilfellet er taket dekket av en lysere nyanse, da vil det ikke visuelt trykke og redusere høyden på rommet.

Møbler i design

Valg og arrangement av møbler på soverommet vanligvis er scenen for innredning av soverommet, som følger dekorasjonen av veggene. I dette tilfellet styres de av fargen. Vurder reglene for å arrangere møbler, avhengig av interiørstilen, dens grunnleggende tone og egenskapene til dette rommet.

Riktig utvalgte møbler er nøkkelen til suksess

Riktig utvalgte møbler er nøkkelen til suksess

Hovedemnet på soverommet er selvfølgelig sengen. Hele utsikten over soverommet avhenger av plasseringen i dette rommet. Det er generelle regler for plassering av en seng, som må følges for enhver stil i dette rommet..

Hva er viktig å vite når du registrerer deg

  • sengen trenger ikke å plasseres overfor inngangen til soverommet;
  • når den er plassert, gi et sted hvorfra du kan overse inngangsdøren mens du ligger;
  • det er ikke tilrådelig å utstyre en soveplass foran et speil, sengen skal ikke reflekteres i den;
  • i et stort soverom er det bedre å sette sengen i midten av rommet;
  • plasseringen i hjørnet er tillatt hvis det ikke er vindusåpninger;
  • en tilstrekkelig passasje må gis til soveplassen, ikke rotet av tilstøtende møbler;
  • høyden på sengen kan være hvilken som helst, men den bør ikke være i nærheten av selve gulvet; det må gis minimum klaring mellom overflatene;
  • nær sengen, må du gi et sted for et nattbord, i tilfelle en dobbeltseng i midten av rommet, er det bedre å installere nattbord på begge sider.

I et stort rom er det bedre å sette sengen i midten.

I et stort rom er det bedre å sette sengen i midten.

Resten av møblene, uansett stil, er plassert langs de frie veggene. Dette rommet er som regel også et sted hvor bærbare varer lagres. Derfor bør det i tillegg til sengen være innebygde eller sideskap i den, hvis rommet tillater det, kan du sette en kommode.

Det er bedre å velge det lavt med tilstrekkelig bredde, eller høyt hvis kommoden er smal. Ser koselig ut sminkebord med speil, opplyst av det svake lyset fra en bordlampe.

Toalettbordet ser veldig koselig ut

Toalettbordet ser veldig koselig ut

På forespørsel kan du plassere andre nødvendige ting i rommet, for eksempel å henge en TV på veggen, sette et salongbord og andre ting.

Hvis soverommet er veldig lite, kan du ved siden av sengen henge hyller for å plassere de nødvendige elementene på dem. Sengens hode er ved vinduet. I dette tilfellet er dette tillatt, siden vinduet er plassert høyt nok og det er lite.

Hyller for det viktigste

Hyller for det viktigste

Møbeldesign for forskjellige stiler kan variere i form, stil og materiale. For eksempel, for et interiør i gresk stil, er tremøbler i utskåret form og mørk farge egnet. Den kan suppleres med forskjellige hyller som henger langs veggene..

Hyller langs veggen utfyller interiøret

Hyller langs veggen utfyller interiøret

For møbler landlig stil, som ofte kalles rustikk, er preget av grove, klumpete møbler, ofte laget for hånd. Generelle plasseringsregler gjelder ikke for henne..

I den klassiske versjonen brukes møbler laget av verdifulle trær. Den kjennetegnes ved sin strenge geometriske form og ser solid og edel ut. Plasser den strengt i samsvar med allment aksepterte regler.

Møbler laget av edle trær

Møbler laget av edle trær

Belysning

Når du planlegger et interiør, tilbyr designere mange alternativer for belysningsløsningen i dette rommet. Det er å foretrekke å arrangere to typer belysning i den: topp og lokal, som må være tilstede i nærheten av sengen..

Overlys brukes vanligvis når du går inn på et soverom om natten. En lampe eller et annet nattlys brukes ofte som lokal nær sengen..

Sconce nær sengen

Sconce nær sengen

Å henge lyse lamper rett over hodet på sengen, spesielt en lysekrone, er umulig ikke bare fra estetisk synspunkt, men også av sikkerhetshensyn. Med dette arrangementet av lyse lyskilder vil de treffe øynene dine, noe som gjør det vanskelig å slappe av før sengetid..

Det er bedre å henge lamper som vil spre lys og gi myk belysning. I stedet for en lysekrone i rommet er det klokere å bruke innebygde lamper..

Det er ofte bedre å bruke armaturer

Det er ofte bedre å bruke armaturer

Gardiner

Soverommet tjener først og fremst til avslapning og rekreasjon. Derfor må du skape et miljø for å isolere dette rommet fra ytre stimuli: sterkt sollys som trenger inn i rommet og gatestøy som forstyrrer å sovne.

Dette kan gjøres med gardiner. For at de skal spille en beskyttende rolle, må stoffet i gardinene være tett, for eksempel brokade eller fløyel..

Vakre fløyelsgardiner

Vakre fløyelsgardiner

I tillegg til å skape et intimt, isolert miljø, spiller gardiner en enorm estetisk rolle i det indre av soverommet. Velvalgte gardiner, kombinert med den generelle stilen i dette rommet, fremkaller positive følelser og skaper en stor stemning for hele dagen. Når du tenker over utformingen av gardiner på soverommet, er det viktig å ikke bare vurdere funksjonaliteten..

Vi vekker positive følelser

Vi vekker positive følelser

Det er viktig for deg selv å bestemme hva som er viktigere for deg: gardinens beskyttende funksjon eller deres dekorative komponent. Trenger du for tykke gardiner som ikke slipper inn sollys, beskytter mot støy og utsyn, hvis rommet ligger i første etasje, eller er de nødvendige for et estetisk inntrykk og innredning?.

Det viktigste er å bestemme funksjonen de skal utføre

Det viktigste er å bestemme funksjonen de skal utføre

Alt avhenger av den valgte stilen på rommet og plasseringen av vinduene i hjemmet og soverommet. For ikke å ta feil når du velger gardiner, må du tydelig representere deres utseende på vinduene dine sammen med andre elementer i den valgte interiørstilen..

Kombiner gardiner med interiøret ditt

Kombiner gardiner med interiøret ditt

I moderne stilløsninger brukes ofte persienner. Romerske nyanser er også populære. Soverommet der den japanske stilen er valgt ser original ut.

For elskere av landlig stil, bør du foretrekke naturlige stoffer. Det kan være lin eller bomull med gardiner..

Landelskere foretrekker naturlige stoffer

Landelskere foretrekker naturlige stoffer

For et rom i klassisk stil kombineres tunge gardiner med et lett rent slør. Det karakteristiske elementet er lambrequin.

TOPP 5 Fasjonable soveromsgardiner i 2019

1London gardiner. London gardiner

London gardiner

2 franske gardiner. Franske gardiner

Franske gardiner

3Italianske gardiner. Italienske gardiner

Italienske gardiner

4 Romersk persienner. Romerske gardiner

Romerske gardiner

5 japanske gardiner. Japanske gardiner

Japanske gardiner

Tekstil

Designet ser harmonisk ut hvis det kombinerer alle detaljene i interiøret. En viktig rolle spilles av tekstilene på soverommet, inkludert sengetepper, tepper, sengetøy, puter. I dag er sengen et sted for kreativ dekorasjon med puter, sengetepper, tepper og andre ting for å skape et koselig soveplass som matcher rommets generelle stil..

Vær oppmerksom på alle dekorative elementer

Vær oppmerksom på alle dekorative elementer

Fasjonabel i moderne design er dekorasjonen av flere lag på soveplassen. For eksempel åpner vakre sengetøy seg under sengeteppet. Det kan være en haug med fargerike puter på sengen for å støtte tonen i interiøret..

Tekstiler på soveromsgulvet

Når vi våkner om morgenen, står vi opp av sengen og berører gulvet med bare føtter. For å oppleve behagelige opplevelser og glede legges et teppe nær sengen. Materialene skal være miljøvennlige, varme og enkle å rengjøre.

Praktisk når det er et lite teppe nær sengen

Praktisk når det er et lite teppe nær sengen

Mykt med en lang luftig haug fungerer godt for soveromsgulvet. teppe naturlig opprinnelse. Det skal ikke bare skape varme og behagelige opplevelser, men også passe i design med andre interiørartikler..

Tepper kan også visuelt forstørre plassen. Hvis du vil oppnå denne effekten, velger du et vanlig, lyst teppe. Du kan også bruke et hvitt geometrisk teppe.

Ensfarget belegg øker plassen

Ensfarget belegg øker plassen

Generelt, når du velger det, kan du bli guidet av dine preferanser og stilløsningen for hele interiøret i rommet..

Plasseringen av teppet på gulvet er viktig. For eksempel skaper et stort teppe ved foten av sengen en koselig, rolig atmosfære..

Teppet ved foten vil gi en atmosfære av varme og komfort

Teppet ved foten vil gi en atmosfære av varme og komfort

Det er to tradisjonelle måter å arrangere tepper på et soverom. Disse inkluderer å plassere teppet langs sengen og ved foten av sengen..

I tillegg til store tepper brukes ofte små sengetepper på soverommet. For dette blir ovale produkter ofte valgt hvis de er passende i stilen. For eksempel, for en høyteknologisk stil, er et rektangulært sengeteppe mer egnet..

Lite sengeteppe

Lite sengeteppe

Ved hjelp av tepper kan du enkelt sonere soveplassen hvis den er stor nok..

Det viktigste er at alt er harmonisk valgt

Det viktigste er at alt er harmonisk valgt

VIDEO: Velge det vakreste designet for soverommet ditt

Previous Post
Σχεδιασμός ενός κομψού διαδρόμου σε ένα μικρό και μεγάλο ιδιωτικό σπίτι. Οι πιο μοντέρνοι και προσιτοί εσωτερικοί χώροι + 180 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Design av bord til kjøkkenet – 165+ (Foto) Alternativer for ditt valg