Gjerder for private hus og bakgårdsterritorier (+390 Photo of Ideas). Vakre gjerder og utvalgskriterier
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gjerder for private hus og bakgårdsterritorier (+390 Photo of Ideas). Vakre gjerder og utvalgskriterier

Gjerder for private hus og bakgårdsterritorier (+390 Photo of Ideas). Vakre gjerder og utvalgskriterier

Det hele starter med et vakkert gjerde. Ja, det er det! Hvert private hus trenger et gjerde. Har ingen anelse om huset, kommer oppfatningen fra det. Derfor må dette spørsmålet behandles seriøst og veie alle fordeler og ulemper. Flere detaljer senere i artikkelen.

Kriterier for valg av gjerde

Før du velger type og materiale av gjerder, må du bestemme formålet..

Bestemmer stilen

Bestemmer stilen

Vanligvis utfører et gjerde for private hus følgende funksjoner:

  • angir grensene for det tilstøtende territoriet;
  • forhindrer inntreden av uønskede besøkende og raid av dyr;
  • fungerer som grunnlag for å lage en hekk;
  • beskytter naboer og forbipasserende fra nysgjerrige øyne, og sikrer personvern;
  • beskytter mot støv og støy;
  • dekorerer en personlig tomt.

Gjerde som dekorasjon av territoriet

Gjerde som dekorasjon av territoriet

Hvis du trenger å isolere lokalområdet helt, er det beste alternativet å installere solide gjerder som er motstandsdyktige mot mekanisk skade. Bruk gjentatte smijernsgjerder og lave tregjerder for å dekorere landskapet og angi grenser..

Smidd type gjerde

Smidd type gjerde

Når du planlegger bygging av gjerder rundt stedet, må du ta hensyn til følgende faktorer:

plasseringHvis huset ditt ligger ved siden av en motorvei eller en travel gate, bør det gjerdes av med et døve høyt gjerde. Det vil beskytte mot ubudne gjester og veistøy, samt redusere mengden støv som kommer inn i området..

Høyt gjerde for stillhet

Høyt gjerde for stillhet

Arkitektonisk stil for boligeierskapFormen og innredningen til gjerdet skal se harmonisk ut med landskapet og bygningen, så lakonismen i et enkelt hus vil bli utløst av en middels høy konstruksjon laget av stakittgjerde eller levende planter. For solide herskapshus med mange tårn og andre dekorasjoner, er et gjerde av en kompleks konfigurasjon laget av naturstein eller murstein i kombinasjon med metallstrukturer egnet..

Interessant design, iøynefallende

Interessant design, iøynefallende

Mengden økonomiske investeringer du planla å bruke på installasjon av gjerder er også viktig. Valg av materiale og designens kompleksitet avhenger av mengden estimerte kostnader..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Lag gjerder av bølgepapp til et privat hus: 135+ (Foto) Vakre gjør-det-selv-gjerder

Gjerde alternativer

På jakt etter et funksjonelt og estetisk attraktivt gjerde, ta hensyn til kravene til SNiP og jordens særegenheter i bakgården, avlastningens kompleksitet og grunnvannets beliggenhet.

Vi tar hensyn til alle kravene

Vi tar hensyn til alle kravene for et komfortabelt opphold

Du kan velge mellom følgende alternativer:

enHovedstad. Massive strukturer gir sikkerhet og kjennetegnes ved lang levetid, men svekker også den naturlige luftsirkulasjonen i området, skygger for planter og reduserer belysningen av lokaler når de ligger i nærheten av huset. Hvis du bestemmer deg for å installere et hovedgjerde, vil det kreve et fundament og en betydelig periode. 2Lunger. Prefabrikkerte konstruksjoner er konstruert av tre, plast eller nett. De er billigere, men trenger regelmessig vedlikehold. Solid metallkonstruksjon

Massiv metallkonstruksjon

Hvis du tradisjonelt vil angi grensene for nettstedet ditt, kan du bruke voluminøse busker, avlinger med store blader og dekorative elementer i form av en wattle.

TOPP-9 materialer for innkapsling av strukturer

For bygging av gjerder rundt hjemområdet kan du velge tre, murstein, naturstein eller kunststein, metall og betongkonstruksjoner. Kombinasjoner av flere materialer ser også organiske ut.

Det er mange materialer som kan brukes

Det er mange materialer som kan brukes

Tre

Trestrukturer er en tradisjonell type gjerder for private husholdninger som har beskyttet husmannsplasser siden antikken. Deres popularitet skyldes tilgjengeligheten og lave kostnader for materialet, så vel som de mange alternativene. Du kan bruke nåletre eller løvtre som råvare..

Tre er et godt valg

Tre er et godt valg

Eksempler på tregjerder

enSladder. For å lage trenger du kvister av selje eller andre planter som rengjøres eller etterlates i sin opprinnelige form. Slike gjerder brukes vanligvis til å dele stedet inn i soner, siden de ikke gir pålitelig beskyttelse og krever konstant oppdatering. Plage ser harmonisk ut med trehus i rustikk stil. Flett med planker

Flett med planker

2Picket gjerder. Du kan bygge den av treplanker som må festes på horisontale bjelker. Et mellomrom i forskjellige størrelser er igjen mellom tilstøtende elementer, og toppen kan ha en annen form. Gapet i stakittgjerdet etter eget skjønn

Gapet i stakittgjerdet er etter eget skjønn

3Gjerde laget av tømmer eller tømmer. De kan plasseres horisontalt eller vertikalt. Diameteren på tømmerstokkene velges i henhold til husets massivitet, som også må bygges av tre.. Tømmer gjerde

Tømmer gjerde

Et ubegrenset omfang av fantasi er gitt av et gjerde laget av brett. Avhengig av dine ønsker, kan det være solid eller etterligne veving..

Ristene, montert med store hull mellom platene, brukes som seksjoner for gjerder. De kan også tjene som grunnlag for klatring av blomster eller planter plantet rundt omkretsen av stedet..

Imitasjon av veving fra brett

Imitasjon av veving fra brett

Hvis du vil bevare den naturlige tekstur av tre, ikke bruk maling og lakk, som danner et tett lag etter påføring. I dette tilfellet er impregnering eller spesiell lakk for utendørs strukturer bedre..

Den klassiske kombinasjonen av tre og stein

Den klassiske kombinasjonen av tre og stein

Murstein og stein

Mer holdbare materialer som du kan bruke til å bygge gjerder er murstein og naturstein. De lar deg bygge pålitelige og holdbare strukturer, men de krever et fundament. Basalt, granitt eller porfyr brukes til gjerder..

Slitesterkt gjerde av granitt

Slitesterkt gjerde av granitt

Luksusen med stein lar deg unngå komplekse strukturer ved å bygge enkle gjerder. Deres skjønnhet er satt av livlige blomster og eviggrønne. Sprekker, flis og andre ufullkommenheter skaper effekten av eldre strukturer, som er ideelle for bygninger med lignende fasadedesign.

Luksuriøst steingjerde

Luksuriøst steingjerde

For å spare penger kan du erstatte naturmateriale med kunststein eller små brostein. Et interessant alternativ for gjerder er representert av strukturer laget av søyler og masker fylt med småstein eller grus. Slike gjerder ligner gabioner og er harmonisk kombinert med den bevisst grove strukturen til søylene og fasadene i huset..

Vanlige typer småstein

Vanlige typer småstein

Teglstein er det beste alternativet for eiere av hytter foret med samme materiale. Slike gjerder vil på en pålitelig måte beskytte territoriet ditt mot nysgjerrige og nysgjerrige øyne. For å unngå soliditet og rutinemessig oppfatning, er mursteinstrukturer dekorert med tårn, buer og andre dekorative elementer..

Det optimale alternativet for murstein

For elskere av intrikate gjerder av stein og murstein

Gjerder ser interessante ut, for konstruksjonen som de bruker forskjøvet stabling. I tillegg lar denne metoden deg spare materiale og redusere kostnadene ved å bygge et gjerde..

Betongkonstruksjoner

Som et alternativ til massive murstein- eller steinstrukturer kan du bruke ferdige betongkonstruksjoner. De er seksjoner av forskjellige størrelser og former som er festet i sporene på stolpene. Frontflaten på betongpaneler kan ha en annen tekstur: glatt eller grov, blank eller matt.

Ferdiglaget betongkonstruksjon

Ferdiglaget betongkonstruksjon

Du kan kjøpe både tonede og umalte seksjoner og velge riktig nyanse, med tanke på husets arkitektoniske og fargeløsninger.

Et annet alternativ for betonggjerder er representert med blokkstrukturer. Du kan velge materialet med tekstur av naturstein, tre eller med et fancy overflatemønster. Komplementert av stolper, lokk og andre dekorative elementer, vil betonggjerdet bli en dekorasjon av en sommerhytte eller byhus..

Betongblokkkonstruksjoner - pålitelige og sterke

Betongblokkkonstruksjoner – pålitelige og sterke

Hvis du vil at betonggjerdet ditt ikke kan skilles fra trekonstruksjoner, velger du komposisjonene for å male nøye og unngå lyse, mettede farger..

Metall

Metallgjerder er sterke og holdbare strukturer. Takket være farging med spesielle forbindelser, er de motstandsdyktige mot korrosjon og forringes ikke over tid under påvirkning av fuktighet. De forskjellige metallformene lar deg lage enkle og komplekse design.

Et moderne metallgjerde ser alltid relevant ut

Et moderne metallgjerde ser alltid relevant ut

Fra formede rør

Det enkleste alternativet er et gjerde, hvis seksjoner er laget av formede rør, festet til hverandre ved sveising. Du kan velge et alternativ med en annen kombinasjon av metallstykker formet til et enkelt mønster. Slike strukturer ser spesielt imponerende ut ved siden av et hus, hvis kledning er laget av murstein eller stein..

Profilrør som er festet til hverandre

Profilrør som er festet til hverandre

Profilrørsgjerder gir ikke fullstendig personvern på grunn av de mange hullene mellom elementene. For beskyttelse mot nysgjerrige øyne kan metalseksjoner kombineres med profilerte plater eller plater. Personvern kan også oppnås med polykarbonat i forskjellige farger og nyanser..

Vi supplerer strukturen med polykarbonat

Vi supplerer strukturen med polykarbonat

Fra et stakittgjerde

Like populære på grunn av deres tilgjengelighet og enkle vedlikehold er gjerder laget av profilerte metallplater eller stakittgjerder. Strukturelle elementer males ved høye temperaturer under trykk, så de beholder lysstyrken og fargemetningen i lang tid. Det dekorative laget utfører også beskyttelsesfunksjoner: takket være malingen vil gjerdet ditt være motstandsdyktig mot fuktighet og trenger ikke å byttes ut på lang tid.

Stabilt og malt stakittgjerde

Stabilt og malt stakittgjerde

Profilerte ark

Gjerde strukturer, du kan kjøpe profilerte ark, hvis forside etterligner materialer av forskjellig tekstur. På salg er seksjoner med en tekstur av stein eller tre av valnøtt, eik, kirsebær og andre arter. Takket være denne finishen vil gjerdet rundt hjemmet ditt være uvanlig i innredning og holdbart, siden metallet har lang levetid..

Profilark for et gjerde

Profilark for et gjerde

Et metallpinne gjerde er laget av profilerte plater i form av lameller med en viss bredde. Plankene er festet med et lite gap på horisontale trinn parallelt med hverandre. De kan plasseres både vertikalt og horisontalt..

Variant av det vertikale arrangementet av det profilerte arket

Variant av det vertikale arrangementet av det profilerte arket

Metallplater

En interessant type gjerde er representert av metallplater med kappemønstre eller perforeringer. De er festet på stolper og skaper effekten av et åpent og vektløst struktur..

For å lage et gjerde laget av profilerte plater eller et metallpinne gjerde skape inntrykk av en enkelt monolitisk struktur, bruk stolper, tverrstenger og festemidler, hvis farge matcher fargen på hovedmaterialet.

Vi kombinerer farger i ett design

Vi kombinerer farger i ett design

En eliteversjon av metallgjerder er representert av smidde strukturer, som er preget av høye kostnader og spektakulært utseende. Jo mer komplekst mønsteret er, desto dyrere vil hver seksjon av gjerdet koste deg. Hvis du vil spare penger, kan du bruke sveisede strukturer fra et formet rør, supplert med smidde innsatser og mønstre.

Dekking med smidde innsatser og mønstre

Dekking med smidde innsatser og mønstre

Kombinerte gjerder

Gjerder der flere materialer kombineres ser også spektakulære ut. De blander seg harmonisk med bygninger som har blitt dekorert på forskjellige måter. For eksempel en sokkel av stein og en pusset fasade eller vegger av murstein med tre skodder festet til utsiden.

Murstein og metall

Vanligvis er søyler, fundamenter og andre bærende konstruksjoner bygget av murstein. Profilerte plater, stakittgjerder, metallsveisede eller smidde konstruksjoner brukes til produksjon av seksjoner.

Kombinasjonen av murstein og metall er veldig populær

Kombinasjonen av murstein og metall er veldig populær

Kombinasjon av metall og stein

Du kan bruke bergarter av naturlig opprinnelse i konstruksjonen av fundamenter og søyler. Ulike metallkonstruksjoner brukes til å fylle hullet..

Metall og stein ser ikke mindre harmonisk ut

Metall og stein ser ikke mindre harmonisk ut

Murstein og tre

Som i det første tilfellet fungerer mursteinen som et materiale for konstruksjon av bærende elementer: søyler, nedre bjelker og andre strukturer. Gapet mellom stolpene er fylt med et stakittgjerde eller brett, som kan fikses på forskjellige måter.

En original kombinasjon av murstein og tre

En original kombinasjon av murstein og tre

Du kan også bruke andre materialkombinasjoner. For eksempel tre og metall. Perforert plateinnsats kontrasterer med seksjoner laget av horisontalt faste planker.

Når du velger to eller flere materialer for bygging av gjerder, vær oppmerksom på deres kompatibilitet i farge og tekstur.

Kombiner riktig og harmonisk

Kombiner riktig og harmonisk

Bruk av prydplanter

I tillegg til forskjellige materialer kan busker og trær brukes til å lage gjerder. Høyden, tettheten og beskyttelsesfunksjonene til hekker avhenger av parametrene til de utvalgte plantene. De kan være dekorative, ikke mer enn 50 cm høye eller funksjonelle, bestående av 2-3 meter trær.

Hyggelig, men ikke alltid praktisk

Hyggelig, men ikke alltid praktisk

VIDEO: Vakre gjerder for hjemmet ditt

Previous Post
Επιλέγοντας ένα κεραμίδι για ένα μικρό μπάνιο. Βέλτιστος συνδυασμός στυλ και σχεδιασμού, λύσεις TOP-10 + 150 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Prosjekter av hus med flatt tak-enkle konstruksjonsteknologier (en-etasjers, to-etasjers, tre, små). Moderne trender innen høyteknologi og minimalisme (175 + bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector