Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) – Enkle og raske workshops

Slik syr du stoltrekk

Gjør-det-selv stoldeksler i dag kan i økende grad finnes i interiører i forskjellige stiler. De kombinerer flere funksjoner: de beskytter nye møbler mot smuss og klør fra kjæledyr, og i gamle møbler skjuler de feil og riper. De gjør det også relativt enkelt å oppdatere interiøret uten høye kostnader, de kan raskt endres avhengig av sesong eller hendelse..

Hvor kan jeg bruke?

Det er utrolig hvordan et enkelt møbeldeksel radikalt kan endre utseendet på hele rommet, skjule den irriterende fargen eller defektene i møbeltrekk, legge til en lys aksent til et kjedelig interiør. Det er spesielt populært å bruke dette tilbehøret på stoler i barnerom, på kjøkken eller i spisesalen. Å sy trekk er mye billigere enn å bytte møbeltrekk eller møbler. Du kan ikke klare deg uten dem under spesielle arrangementer, for eksempel når du skal dekorere interiør i ferier, bryllupsseremonier.

Disse dekslene vil dekorere interiøret ditt

Disse dekslene vil dekorere interiøret ditt

DIY -deksler

I dag kan du finne trekk til møbler i forskjellige farger og stiler i mange butikker, bestill skreddersøm av ønsket modell i ethvert atelier. Men det er mye mer interessant å lage dem selv, velge riktig stoff og bestemme stilen på det fremtidige produktet.. Det kan også spare deg for penger, spesielt hvis du skal dekorere flere møbler samtidig..

Deksler kjennetegnes ved sin skjønnhet og brukervennlighet, samt enkel produksjon. Selv en uerfaren mester kan sy et slikt tilbehør på egen hånd..

Evnen til å radikalt endre utseendet på hele rommet

Evnen til å radikalt endre utseendet på hele rommet

Typer modeller

Det finnes forskjellige typer deksler. Før du lager et mønster, bestem deg for hvilket alternativ du vil gjøre:

 • solid (de dekker hele stolen, de kan skjule feil, men er vanskeligere å sy, krever mer stoff enn andre alternativer);
 • separat for rygg og sete (egnet for barnerom);
 • halvdeksler (ikke dekk til stolen helt);
 • utelukkende på baksiden (lett å sy, ofte brukt til festlig dekorasjon);
 • kun sete (beskytter polstringen mot smuss).

Dessverre er det ganske enkelt umulig å finne et dekkmønster som passer til en stol eller krakk.. Du kan finne noen ordninger på Internett, men oftest må du bygge et individuelt mønster for et bestemt produkt..

Hvitt er ikke praktisk for daglig bruk.

Hvitt er ikke praktisk for daglig bruk.

Mål og mønster

For at mønsteret skal være nøyaktig, og produktet skal passe godt, må du først ta målinger.

enTar målinger. Avhengig av modell av dekselet, må du måle høyden og bredden på setet og ryggen, samt den estimerte lengden på produktet. Vær spesielt oppmerksom på målene på stolbena, siden de i noen modeller kan utvide seg nedover. I dette tilfellet må du ta noen målinger øverst og deretter på bunnen av stolen. De bredeste og smaleste delene er merket på tegningen vår. 2Tegning. Før du overfører målingene til mønsteret, tegner du en tegning på papir, vi markerer alle målingene som er tatt der. Det enkleste mønsteret er et omslag i ett stykke: det forenkler syingen, men krever litt mer stoff enn å sy alle brikkene individuelt. 3Mønster. Etter det fortsetter vi direkte til mønsteret i full størrelse. Den kan bygges på papir, avis eller rester. tapet, etter å ha gjentatt den skjematiske tegningen. 4Kontrollerer mønsteret. For å være helt sikker på at mønsteret viste seg å være riktig, fester vi det til stolen, fikser det med tape. Dermed kan vi se alle mulige unøyaktigheter som ble gjort under konstruksjonen av tegningen, og korrigere dem før du begynner å sy. femSiste versjon. Deretter bygger vi den endelige versjonen av mønsteret – med sømmonn (ca 2 cm på hver side). Før du syr, må du først ta målinger.

Før du syr, må du først ta målinger.

Valg av stoff

Valg av stoff for sying av omslaget bør baseres på egenskapene til interiøret og formålet med møblene. For eksempel bør et produkt til en kjøkkenstol ikke bare ha en dekorativ funksjon, men også være praktisk, lett å vaske..

Til kjøkken eller en spisestue, er tykke tekstiler egnet, for eksempel bomull eller gabardine – dette er myke, behagelige stoffer som tåler god vask. Stoffet på kjøkkenet kan tilpasses fargen på gardinen eller duken.

I stue deksler laget av møbelstoff vil se fordelaktig ut. For interiør i stil land eller boho, bomull eller lin modeller er også egnet, for klassiker stil, må du velge stoff i beroligende farger. For å lage folder, volanger, er crepe satin egnet.

Lycra eller mikrofiber er egnet for å dekorere avføring for sommerhytter, som er enkle å vaske og tørke raskt. Det anbefales ikke å bruke lange modeller på slike møbler, da de blir veldig skitne der..

Velg et stoff basert på detaljene i interiøret

Velg et stoff basert på detaljene i interiøret

Kline barnerom, du kan bruke de mest uvanlige ideene. Som stoff til trekk kan du bruke bomull, fleece, flokk, pels, jeans, så vel som rester som finnes hjemme..

For festlig dekorasjon kan du bruke mer festlige, dyre alternativer, for eksempel sateng, brokade eller organza.. Jacquard -kapper ser vakre ut på bankettstoler.

RådDu bør ikke kjøpe et veldig dyrt stoff til daglig bruk – det er høyst sannsynlig at det blir vasket oftere enn andre ting og raskt blir ubrukelig.

Mykt og behagelig alternativ

Mykt og behagelig alternativ

Syverktøy

For å sy deksler trenger vi følgende verktøy og materialer:

 • tøyet;
 • skumgummi eller syntetisk vinterisator;
 • saks;
 • papp eller avis for mønstre;
 • centimeter, linjal;
 • kritt eller blyant;
 • tråder;
 • nåler, pinner;
 • sy tilbehør;
 • gummi;
 • forskjellige dekorasjoner.

Til barnerom

Til barnerom

Alternativer som er enkle å bruke

Vurder alle alternativene du enkelt kan gjøre med egne hender. Alle nyansene og trinnvis implementering videre.

Vi syr et trekk til en stol med rygg

 • Etter at vi har målt høyden på rygg, ben og bredden på stolen, lager vi et mønster av tre elementer: rektangler som dekker sidene og ryggen med setet. Ikke glem å legge et par centimeter til sømmene..
 • Vi overfører mønsteret til stoffet. Siden vi har å gjøre med rektangulære deler, kan du bruke en linjal for større nøyaktighet..
 • Vi kutter nøye ut alle detaljene, med tanke på delingstråden.
 • Først og fremst syr vi sidekantene..
 • Deretter går vi videre til siden og bunnen av baksiden av ryggen. De skal være gjemt opp og deretter sydd.
 • Vi syr sidedelene til setet.
 • Tucking, sy delene av siden og frontdelene av produktet.
 • Ferdige deksler kan dekoreres med sløyfe eller annen dekor på baksiden av stolen.

RådSyr du for første gang og tviler på evnene dine? Prøv å lage en prøvebit først med billig stoff, eller i det minste feie den for hånd..

Jeans alternativ

Jeans alternativ

Vi syr et enkelt sete

Det enkleste alternativet, som er egnet selv for nybegynnere, er et vanlig krakkstol. Sy den fort nok.

Trinn-for-trinn instruksjon

 • Fra papp eller annet materiale lager vi en mal i form av et avføringssete;
 • ved å bruke det resulterende mønsteret, kutter vi ut tre deler av samme form og størrelse fra stoffet (for forsiden, sømløs side + syntetisk vintergenser);
 • vi plasserer den syntetiske vinterisatoren mellom to stoffdeler, fikser den med pinner;
 • for å quilt det fremtidige setet, må du sy i rette linjer parallelt med hverandre;
 • vi godtar et forhåndsforberedt skjevhetstape for kanting, slik at endene blir som fremtidige strenger;
 • vi bretter båndene forsiktig i to, syr dem på en skrivemaskin;
 • vi syr på en skrivemaskin et skrått innlegg på produktets sider.

RådHvis du planlegger å sy flere identiske omslag samtidig, bør du klippe dem alle samtidig. Dette sparer stoff..

Lett å gjøre

Lett å gjøre

Elastisk trekk for rund krakk

Et slikt tilbehør kan sys selv av et lite stykke stoff..

Trinn-for-trinn instruksjon

 • I begynnelsen lager vi som vanlig et mønster. For ikke å bry deg med måleinstrumenter, beregne diameteren, kan du ganske enkelt feste et ark papp eller avis på overflaten av avføringen, og deretter kutte langs konturen.
 • Vi overfører tegningen til et nytt ark, og legger noen centimeter langs konturen.
 • Basert på den resulterende malen, klipper vi ut et stykke stoff.
 • Vi legger et elastisk bånd på kanten av stoffet, stikker stoffet, syr.
 • Dekselet vårt er klart – det gjenstår bare å legge det på en krakk.

RådFor å legge til mykhet, kan du sy skumgummi eller syntetisk vintergenser i setet.

Provence -stil

Provence -stil

Heklet stoldeksel

Et strikket omslag kan være et interessant alternativ for å dekorere et rom. Hekling vil ta mer tid enn å sy en enkel modell, men resultatet blir en spesiell og original ting.. Heklede møbler vil se spesielt koselige ut om vinteren, da det skaper en atmosfære av komfort og varme..

Oftest heklet runde eller firkantede modeller for sittegrupper. Tenk på et eksempel på å strikke et enkelt rundt deksel:

 • Vi lager den øvre delen fra rader med frodige søyler, atskilt med korte kjeder med luftløkker.
 • Vi gjør brettet ved å strikke flere rader med kolonner uten tillegg. Dermed vil de danne en jevn side (for større stabilitet gjør vi siden høyere).
 • I den siste raden strikker vi luftløkker – på slutten kan du sette inn et festende elastisk bånd eller blonder i dem for å fikse produktet på avføringen.

Et interessant alternativ for å dekorere et rom

Et interessant alternativ for å dekorere et rom

Ved å bruke forskjellige strikkemønstre kan du strikke absolutt hvilken som helst modell med egne hender. For eksempel den såkalte blomsterkassen eller mønstrene heklet fra motiver (de kan også dekoreres med strikkede blomsterapplikasjoner).

RådIkke vær sjenert med å velge lyse, mettede farger. Flerfargede tråder i strikking kan legge til originalitet, gjenopplive interiøret.

Gammelt genseromslag

Hvis strikking ikke er din sterke side, men skjønnheten og komforten i strikkede trekk hjemsøker deg, kan du prøve å lage dem fra en gammel genser. For dette er enhver ting av riktig størrelse og farge, strikket, stor eller middels strikking, egnet..

Kantene på genseren må behandles nøye slik at den mottatte varen ikke blomstrer i fremtiden..

Puten gir ekstra komfort når du sitter

Puten gir ekstra komfort når du sitter

Avhengig av størrelsen på genseren kan du bare sy en kappe på setet eller på ryggen, eller du kan få et tilbehør i ett stykke, for eksempel ved å bruke flere gamle produkter. Store volumetriske mønstre i milde sengefarger ser spesielt stemningsfulle ut..

RådStrikkede gjenstander kan strekke seg, så det er bedre å gjøre dem 1-2 cm mindre i bredde eller diameter.

Du kan også sy modeller ikke bare fra strikk, men også fra andre gamle ting i god stand. For eksempel fra jeans eller strøk som har blitt små. Det viktigste er at stilen til det resulterende produktet matcher interiøret i rommet..

Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops

Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops

På barnestolen

Deksler til stoler på et barnerom er like relevante ingen andre steder. Lyse, elegante stoffer kan dekorere interiøret i en barnehage, interessere små fidgets. I tillegg er de uunnværlige for å beskytte møbler mot skitne håndavtrykk, sølt drikke eller spor av barns kreativitet..

Når du syr slikt tilbehør i barnehagen, kan du gi fantasien din frie tøyler: bilder av tegneseriefigurer, morsomme dyr, blomster, biler, prinsesser – alt som barnet vil bli utrolig glad for.

Produktet sys etter et standard mønster, som for en vanlig krakk. Alle målinger utføres på forhånd. Svært ofte, for barnemøbler, sys kapper bare på baksiden: to stykker rektangulær form er kuttet ut, sydd på tre steder. På slutten kan du bruke en tegning eller dekorere med en klut, sy på “kaninører” eller for eksempel ordne i form av en snømann.

I det indre av barnerommet

I det indre av barnerommet

RådFra innsiden og ut, slik at trekket ikke glir, kan du sy på dekorative snørebånd som skal bindes til bena på krakken. Du kan også bruke knapper, bånd eller elastikk..

På barnestolen

Lett å vaske stoffdeksler er uerstattelige for barnestoler. De kan gjøre livet lettere for unge foreldre, fordi det er nesten umulig å holde barnestolen ren. I tillegg vil dekselet gi ekstra beskyttelse for barnet mot å skli og som følge av det blåmerker..

Hvis du bestemmer deg for å sy på egen hånd, må du nærme deg stoffvalget nøye: det skal ikke irritere babyen. Tykk bomull er best på innsiden, mykere bomull eller cambric på utsiden, og en syntetisk vinterisker som et lite lag..

For brudeparet

For brudeparet

 • Mønsteret kan lages ved å fjerne mønsteret fra det gamle trekket, eller du kan bruke et ferdiglaget mønster for en standard barnestol..
 • Etter å ha kuttet ut alle tre delene av produktet i henhold til mønsteret, sett dem sammen (feil side mot hverandre), lag en rist, og sy deretter på en skrivemaskin.
 • Vi snur den til forsiden, bretter de usydde kantene innover og syr den igjen. Vi syr også om nødvendig lommer, slips eller stropper.

På en kontorstol

En datastol kan miste sitt utseende veldig raskt på grunn av slitasje på setet. Ved hjelp av omslaget kan du oppdatere en utslitt stol, gjøre den mer praktisk, behagelig eller bare gjenopplive kontoret ved å dekorere en upåfallende stol med lys innredning.

Produkter på knapper

Produkter på knapper

For raskt å sy en modell for en kontorstol, følger vi følgende instruksjoner:

 • Vi legger et gjennomsiktig sporingspapir på detaljene i stolen (sete og rygg), tegner en blyant rundt konturen.
 • Legg sømmonn til de resulterende mønstrene (2 cm for ryggen, 5 cm for setet for å feste kanten og sett inn et elastisk bånd), klipp og klipp stoffet.
 • På baksiden kutter vi 2 identiske deler, som deretter sys på tre sider (bortsett fra bunnen).
 • For å sitte kan du sy et trekk med et skjørt som dekker bena. Eller med et elastisk bånd som vil passe godt rundt setet. Denne modellen passer for en kontorstol på hjul..

Enkelt og stilig alternativ

Enkelt og stilig alternativ

Lappestil

Lappeteppe (eller lappeteppe) kan være en god idé når du trenger å sy et stoldeksel og ha mange små stoffstykker hjemme. Samtidig spiller det ingen rolle i hvilke farger de er og hvor lik tegningen er.. Det særegne ved denne typen håndarbeid er at du kan kombinere stoffstykker som er forskjellige i tekstur og farge..

For å lage et tilbehør i lappeteppet må du forberede blokker – firkanter eller rektangler kuttet av stoff av samme størrelse. Deres størrelse og antall vil avhenge av størrelsen på vårt fremtidige produkt..

Dekorative puter kan brukes

Dekorative puter kan brukes

 • Før du syr sammen alle detaljene, må du brette dem ut for å komponere ønsket komposisjon. Alt avhenger bare av fantasien vår, for eksempel kan du prøve å formidle en gradient eller bare legge igjen en tilfeldig tegning..
 • Deretter brettes delene med forsiden innover og sys sammen på en skrivemaskin. Stoffet strykes forsiktig.

Dermed kan du sy et stilig trekk til krakksetet. For å gjøre den mykere og mer behagelig, kan du legge til en syntetisk vinterisker inni.

Lappetilbehør vil passe interiøret i landlig stil, provence, boho, og også dekorere et barns soverom eller lekerom.

Trekk til bena

Deksler til stolben er spesielt relevante i rom med flislagt gulv eller parkett, som ofte blir riper når man flytter møbler..

Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops

Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops

De er enkle å sy eller hekle eller strikke, de krever ikke mye materiale og ser veldig søte ut.. Slike strikkede “sokker” eller til og med “knehøyder” for møbelben vil se spesielt godt ut med åpent sete og ryggdeksler strikket av samme garn..

Bryllupstrekk

Når du skal dekorere bryllupsstoler, avhenger valget av farge og stoff vanligvis av stilen og temaet for feiringen. Stoffdeksler ser sofistikerte ut, men er ofte dyre. Du kan spare penger hvis du lager slike produkter selv.

RådFor å redusere stoffkostnadene kan det bare sys stolstøtter.

Når du skal dekorere møbler til et bryllup, kan du slippe å sy i det hele tatt: stolene er ganske enkelt pakket inn med stoffstykker og festet med bånd. Dekorer med kunstig blomster, blonder eller sløyfe (du kan fikse det med en varmepistol eller bare sy med en nål).

Brude stol dekorasjon

Brude stol dekorasjon

For bryllupsinnredning velges vanligvis guipure, silke, sateng, organza eller chiffon. Stoffet kan være enten lyse farger – hvit, beige, blekrosa, krem ​​og kontrast – rød og hvit, hvit og oransje. Stoler bør ikke være i søkelyset, men organisk komplementere den generelle sammensetningen.

Dekorasjonen av brudeparets stoler kan avvike fra gjestenes. For eksempel kan de stiliseres som brudekjoler til de nygifte: en hvit halekåpe med svart sløyfe til brudgommen og en lang hvit kjole med blomster til bruden..

Guipure, silke, sateng, organza eller chiffon er vanligvis valgt

Guipure, silke, sateng, organza eller chiffon er vanligvis valgt

RådHvis du legger til et stort antall bånd til stoltrekkene, må du ofte ikke sy delene sammen, da båndene vil koble dem tett sammen..

Ferieomslag

En temafest, bryllupsdag, utdrikningslag eller bursdagsfest er en annen grunn til å dekorere interiøret, inkludert stoler for gjester. Den festlige dekorasjonen vil ikke bare glede de minste, men også overraske og underholde voksne.

For barns fødselsdager og helligdager hjemme eller i barnehagen, kan du bruke innredningen til å gjøre et møbel til et lekelement eller til og med et pedagogisk leketøy. Lag for eksempel et kjøkkendeksel i form av en komfyr, hvor barna skal øve på matlaging, eller i form av maskiner for rollespill..

Nyttårs- eller julemodeller kan dekoreres i form av julenissen, snømenn, hjort, bjørnunger, pepperkakemenn og andre favorittkarakterer. En slik ferie vil bli husket i lang tid!

Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops

Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops Slik syr du stoltrekk med egne hender (135+ bilder) - Enkle og raske workshops

Og når du skal dekorere til Halloween, kan du ikke klare deg uten spøkelser, gresskar, flaggermus og spindelvev. Selv en vanlig eske i lys oransje eller i kombinasjon med svart vil skape en fantastisk feriestemning for både barn og foreldre..

Previous Post
Πώς να φτιάξετε ένα τζάκι από χαρτόνι με τα χέρια σας (+90 Φωτογραφίες): Βήμα προς βήμα οδηγίες και κύρια μαθήματα
Next Post
Hvordan gjøre bordet for nyttår 2019 virkelig festlig og budsjettmessig? 135+ (Foto) vakker dukning med egne hender (+ anmeldelser)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector