Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue

Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue

Shabby chic er en stil som vil gi interiøret ditt en spesiell lyst. Legg til litt tilbehør for å se forskjellen etter oppdateringer. Finn ut hvordan du best bruker farger, hvordan du ordner møbler riktig. Og med alt dette, ikke glem dekorasjonen av vegger, gulv og tak. Alt i detalj for en atmosfære av komfort i leiligheten din lenger i artikkelen.

Skapelsens historie

Shabby chic i interiøret ser imponerende og interessant ut. Stilen er ung – han er knapt mer enn tretti år gammel. Den ble oppfunnet av en dame ved navn Rachel Asheville, en eksentrisk person med god smak. Det hele startet med en enkel hobby – Rachel kjøpte gamle, men dyre og luksuriøse møbler på loppemarkeder eller via Internett, og behandlet det.

Shabby chic i stua

Shabby chic i stua

Noen ganger oppdaterte jeg den. Noen ganger – kunstig alderen. Noen ganger – helt endret designet.

Og så solgte hun den igjen eller inkluderte den i det indre av sitt eget rom, og matchet nøye det ene med det andre. Resultatet ble fotografert og lagt ut på Internett. Etter hvert begynte bildene å bli populære. Den nye stilen så elegant ut, men ikke for pretensiøs. Det var ikke bare hyggelig å se på, men også å bo i det..

Folk begynte å dekorere hjemmene sine i samme stil, og shabby chic ble snart den offisielle designretningen..

Shabby glans, men presentabel

Shabby glans, men presentabel

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Dekorasjon i orientalsk stil: Nåde og glede i interiøret. 215+ (Foto) sofistikert design (på kjøkkenet, stuen, soverommet)

Generelt konsept og farger

Fra engelsk kan uttrykket “shabby ckic” oversettes som “shabby chic” – slik er denne stilen lettest å beskrive. Vakre, dyre gjenstander – møbler, lite tilbehør, tekstiler – er kunstig alderen og kombinert slik at rommet som et resultat ser koselig, loslitt, men også litt pretensiøst ut.

Hovedfaren for shabby chic er feil kombinasjon. Hvis du bruker for mange ting, hvis fargen er dårlig valgt eller plassen er rotete, blir resultatet ikke et vakkert innredet romslig rom, men noe som en bestemors loft, der alt unødvendig søppel er proppet.

Det viktigste er å kombinere alt i interiøret riktig og ikke overdrive.

Det viktigste er å kombinere alt i interiøret riktig og ikke overdrive.

Hovedfargen på shabby chic er Hvit. Fargen på enkelhet og uskyld, den utvider rommet visuelt og fungerer også som en utmerket bakgrunn for andre farger, inkludert:

 • mynte – fargen er myk, behersket og beroligende;
 • beige – fargen er varm, myk og koselig;
 • krem – ligner fargen på pisket krem;
 • rosa – den delikate nyansen av den, som ofte brukes til barn soverom;
 • fersken – rosa med tilsetning av gult, delikat og hyggelig;
 • himmelblå – den eneste virkelig kalde shabby chic blomsten;
 • farger av naturlige materialer – rød murstein, naturlig tre og stein.

Alle farger i denne stilen er pastell og koselige.

Alle farger i denne stilen er pastell og koselige.

Alle shabby chic farger – myke, delikate, pastell, beroliger og skaper en følelse av kos. Hvis du liker kontrast, lysstyrke og skarphet, er denne stilen ikke noe for deg..

Det er også interessant at du ikke kan være redd for å overbelaste interiøret med dem. De er så godt valgt at de kan se flotte ut alle sammen – hvis hovedfargen er hvit, og resten er i små mengder, som aksenter.

Det klassiske mønsteret for rommet er roser

Det klassiske mønsteret for rommet er roser

I tillegg til blomster har shabby chic også et klassisk mønster – roser. De kan være hvor som helst, men det bør ikke være for mange av dem, og de bør være en av hovedfargene..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Nyklassisisme i interiøret: En kongelig setting innrammet av den nyeste teknologien (340 + bilder)

Romdekorasjon

Den riktige finishen er det første trinnet i å dekorere enhver stil.

Tak

I shabby chic er følgende etterbehandlingsløsninger akseptable tak:

 • Farging. Malingen er ikke redd for vann, men “puster” heller ikke. Som et resultat er det vanligvis en tung atmosfære i rommet, spesielt hvis området der du bor har høy luftfuktighet. I tillegg er det upraktisk å bruke det hvis det ikke er noen vane – du må jobbe ved å løfte hånden over hodet. Men malingen brenner ikke, den holder lenge, den kommer i forskjellige nyanser og selges til veldig forskjellige priser..
 • Gips. Det er tettere enn maling, noe som betyr at det er lettere å jobbe med. Det ser ikke verre ut. Har vanligvis en grov tekstur for å tegne mønstre. Han er redd for fuktighet, men han “puster” også – som et resultat er atmosfæren i rommet bedre.

En populær type takfinish er flekker

En populær type takfinish er maling

 • Tre paneler. En klassisk interiørløsning som ser bra ut. Panelene er imidlertid dyre og trenger periodisk behandling, ettersom de er redde for vann, skadedyr og neppe tåler temperaturendringer..
 • Kalk. Ikke relevant for øyeblikket, men flott for shabby chic. Redd for fuktighet, liker ikke plutselige temperaturendringer.

Taket kan se slitt ut som om det var mange år gammelt. Men samtidig skal ikke sliten være slurvet – hvis malingen går, skal den løsne pent, og ikke i klumper, for eksempel.

Du kan legge til et lite skrap i taket

Du kan legge til litt skrap i taket

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Nøkkelberøringer for interiøret i en leilighet i engelsk stil: Tilpass deg selv (stue, soverom, kjøkken, bad)

Vegger

Du kan også dekorere veggene på forskjellige måter.. For å gjøre dette, bruk:

 • Bakgrunn. Det er ønskelig at de ligner vanlig papirtapet, med et lite mønster av roser. I dette tilfellet burde det faktisk være enten tapet med glass eller ikke-vevd tapet, ellers må de byttes om et par år.
 • Farge. Det er mye mer praktisk å påføre det på veggene enn på taket, og det ser ikke verre ut. I tillegg, hvis du har en forkjærlighet for kreativitet, kan du alltid male den med mønstre eller tegninger..
 • Dekorativt gips. Ser ikke bare vakkert ut, men også behagelig å ta på. Den kommer i forskjellige farger, mønsteret på den kan gjøres vilkårlig, med en enkel slikkepott. Ikke redd for vann, parasitter også.
 • Fôr. Trepaneler for alle vegger vil ikke fungere – for shabby chic er det for gammeldags, for kjedelig. Men du kan dekorere den ene veggen med dem, og deretter få treet til å se slitt ut. Med jevne mellomrom må malingen på den pusses opp – uten riktig behandling begynner treet raskt å lide av fuktighet, tørrhet, temperaturendringer eller angrep av parasitter.
 • Murstein. Som med en vegg kan den ikke påføres alle vegger samtidig, men fungerer utmerket for en vegg. Det vil se pent ut, er ikke redd for noe, spesielt hvis du bruker en løsning av høy kvalitet.

Veggdekorasjon med tapet - selvfølgelig, med et mønster med roser

Veggdekorasjon med tapet – selvfølgelig, med et mønster med roser

RådVegger skal også se slitte ut, men ikke rotete..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Moderne italiensk stil (230+ bilder): Fornyet udødelig luksus (kjøkken, stue, soverom design)

Gulv

Etterbehandling kjønn gravitates mot naturlige materialer. Dette kan være:

 • En stein. Ser bra ut (bortsett fra mangel på fargevariasjon og mangel på lyse nyanser i prinsippet), er ikke redd for noen ytre forhold i det hele tatt, kan tjene i flere tiår. Den eneste ulempen, i tillegg til prisen, er vekten. Selv om du bor i første etasje eller i ditt eget hus, må du beregne om steinen fliser gulvene dine.
 • Tre. Parkett er et lunefullt materiale, men loslitt, gamle brett er også egnet for shabby chic. Imidlertid bør de legges pent, de skal ikke deformeres og gå i bølger. De må passes på – lakkert eller vokset fra tid til annen. Da vil de ikke være redde for fuktighet og temperaturendringer. De brenner imidlertid, men det er derfor bedre å ikke slippe tente fyrstikker.

Gulvbehandling skjer hovedsakelig med naturlige materialer.

Gulvbehandling skjer hovedsakelig med naturlige materialer.

Shabby chic godtar ikke andre materialer – ingen linoleum, ingen kunstige fliser og, selvfølgelig, glem det skinnende, lyse utseendet, laminat.

RådGulvskader vil gradvis danne seg selv. Du trenger ikke å gjøre noe for henne.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Japansk stil Leilighetsdesign: Trygghet for hjemmet ditt. 220+ (Foto) Interiør i forskjellige rom (kjøkken, stue, bad)

situasjon

Når de kosmetiske reparasjonene er ferdig – veggene er dekket med tapet, det er parkett på gulvet, taket er pusset – rommet er klart for å gi det en ekte glans.

Shabby -effekten ser bra ut i alle rom

Shabby -effekten ser bra ut i alle rom

Møbler

Hovedkravet for møbler i stil med shabby chic – det vil ikke fungere å kjøpe det i massebutikker som samme Ikea.

Dette er stilens skjønnhet og ulempen..

Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue

Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue

Det ideelle scenariet for å kjøpe møbler ser slik ut:

 • du ser på Internett på antikviteter, på steder der folk gir bort gamle ting eller på et loppemarked i virkeligheten;
 • velg møblene du liker – en kommode i pen empire -stil, en klassisk seng med et utskåret hodegjerde;
 • du foredler møblene – du rengjør det fra flekker, maler det igjen og aldrer det kunstig.

Koselige møbler i det indre av balkongen

Koselige møbler i det indre av balkongen

Hvis du verken har tid eller lyst til loppemarkeder, kan du kjøpe møbler med påskudd av antikken og eldre det, men dette er vanskeligere, og du må prøve slik at en kommode kjøpt i en butikk ser like elegant ut som en kommode som har tjent førti år håndlaget, men likevel solid.

RådHvis du har penger, men du ikke har en forkjærlighet for kreativitet, kan du finne folk som ikke bare vil velge de riktige møblene, men også behandle dem riktig..

Velge møbler for designstilen

Velge møbler for designstilen

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Country Style Kitchen Design – Modern Spirit in a Contemporary Interior (225+ bilder)

Lys

Belysning bør være rikelig – et hvitt interiør, selv uten gjennomtenkt lys, virker romslig, og hvis du legger ned litt innsats, blir resultatet magisk.

Du kan bruke:

 • Lysekroner. Vanligvis velger de en lysekrone i barokk eller klassisk stil, med grasiøse smidde elementer, med krystallheng, store og imponerende. Det viktigste er å kjøpe ikke en grovt laget falsk, men en virkelig elegant og vakker lampe. Plasser en lysekrone i midten av taket.
 • Sconce. Vegglamper må også velges i klassiske stiler – med grasiøse ben, med lampeskjermer laget av glass, stoff eller metall. De skal se pretensiøse ut, gi varmt, gult lys. Du kan plassere dem der du trenger å understreke – på soverommet ovenfor seng, i kjøkken over arbeidsområdet.
 • Gulv lampe. Hvis rommet har en sittegruppe, er en gulvlampe et must. Den skal være høy, med en stoffskygge i roser. Det skal være praktisk å lese under det.
 • Bordplate lampe. På soverommet er plassert på sengen lite bord, i stue på salongbordet, på kjøkkenet på spisebordet. Lamper med metallfot og glass- eller stoffskjerm er godt egnet. Lyset skal også være varmt, det er bra hvis det dukker opp roser i innredningen.

Lys er veldig viktig for denne stilen.

Lys er veldig viktig for denne stilen.

Og selvfølgelig må vi ikke glemme naturlig lys. Windows skal være store (hvis du har evnen til å påvirke størrelsen), lett å åpne og gi rikelig med lys. De trenger også de riktige tekstilene..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Baderomsdesign i Provence -stil – skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder)

Tekstil

Tekstiler i shabby chic spiller også en viktig rolle – passer inn i denne stilen:

 • Tepper. Litt loslitt, med et vegetabilsk eller geometrisk mønster, de utfyller interiøret godt, pluss at de hjelper deg med å holde deg varm om vinteren på steinflisegulvet.
 • Gardiner. Bør være lett, laget av naturlige stoffer. Det vil være vanskelig å vaske dem, men de vil se bra ut og slippe også inn mye lys. Lambrequins, strømpebånd og en kombinasjon av gardiner med gardiner anbefales ikke. Jo enklere jo bedre, og det er ønskelig at stoffet flyter og legger seg i vakre folder..
 • Bordduk. En god løsning for kjøkken eller spisestue hvis du har en. Naturlige stoffer, hvit farge, et mønster av roser på kanten – du må vaske en slik duk ofte, men det vil se bra ut.
 • Dekorative puter. Også laget av naturlige stoffer, myke, med mønstre, de passer perfekt inn i det indre av et soverom eller stue. På soverommet vil de dekorere sengen, i stua sofa eller lenestol.
 • Dekke. Vil se flott ut på sofaen i stuen eller på sengen på soverommene.

Tekstiler spiller en viktig rolle i dekorasjon

Tekstiler spiller en viktig rolle i dekorasjon

Strikket og blonder servietter kan også se bra ut, men det bør være veldig få av dem – bokstavelig talt et par stykker per rom. Ellers vil interiøret ikke se koselig ut, men overbelastet..

RådIkke bruk tekstiler generelt. Selve interiøret skal være synlig under det..

Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue

Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue Shabby chic style leilighet. Hvordan dekorere: Shabby chic i interiøret. 210+ (Foto) for soverom, kjøkken, stue

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Art Deco i interiøret: 195+ (Foto) design i stuen, kjøkkenet, soverommet. Møbler som vil forandre livet ditt

Tilbehør

Og selvfølgelig kan du ikke klare deg uten tilbehør som vil utfylle interiøret til den siste ferdigstillelsen.. Shabby chic passer godt:

 • stor klokke – gulv eller vegg, med en pendel, halvantikk;
 • speilene – og ikke vanlig, men i tredimensjonale rammer med blomstermønster;
 • skulpturer og byster – bare i store rom, og bare hvis du liker en bestemt byste eller skulptur, ellers vil det se klumpete og irriterende ut;
 • kasser – det er bra hvis en slik boks er dekorert med et mønster av roser;
 • lysestaker – det spiller ingen rolle, laget av ekte bronse eller laget i bronse, det er viktig at de ser bra ut;
 • dukker – klassisk, porselen, i myke kjoler og med upassende ansikter;
 • servise – den skal ha et mønster av roser, og på kjøkkenet kan du henge matlagingsverktøy med en foregivelse av antikken.

Tilbehør vil ikke skade rommets generelle stil

Tilbehør vil ikke skade rommets generelle stil

VIDEO: Vakkert interiør i shabby chic stil

konklusjoner

Shabby chic, til tross for ungdommen, er allerede gjenkjennelig og veldig interessant stil. Legg litt elegant og glitrende til interiøret.

Previous Post
Τι είναι οι περσίδες στα παράθυρα (200+ Φωτογραφίες): Όλα τα είδη σχεδίων για το σπίτι σας
Next Post
Keramiske gulvfliser – kjærlig fra Spania. 240+ (Foto) for kjøkken, bad, gang