Bokhyller med glassdører - 170+ (foto) modellalternativer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bokhyller med glassdører – 170+ (foto) modellalternativer

Bokhyller med glassdører

En bokhylle med glass er et møbel som forvandler en stue eller et arbeidsrom. Hvilket produkt skal du velge for å markere smaken til eierne? Vurder de nyeste modellene som vil være et flott tillegg til designet ditt.

Bokhylle: forskjeller og funksjoner

En praktisk garderobe fungerer som dekorasjon for rommet. Selv folk som ikke er bokelskere, er glade for å installere møbler for bøker for å tilføre designet rikdom og raffinement. Oftest er hun på biblioteket, på kontoret, stue.

I moderne design er det ofte alternativer når bokhyllen ligger i korridoren, på loggiaen og til og med i baderom. På kontoret er det bedre å sette det ved siden av skriften bord og datamaskin. Plass møbler i soverom eller barn ikke anbefalt: på grunn av opphopning av støv kan det oppstå en allergisk reaksjon.

Oftest lagrer strukturene bøker, familiealbum, frimerkesamlinger, dokumenter og suvenirer. Det er et sted for hver lille ting.

En praktisk garderobe fungerer som dekorasjon for rommet

En praktisk garderobe fungerer som dekorasjon for rommet

Skapstyper

Møbler for bøker kommer med åpne hyller, med gratis tilgang til bøker og lukkede, der innholdet er skjult bak glassfasader.. Lukkede modeller sørger for at bøker ikke utsettes for støv eller fuktighet og ikke forringes når de utsettes for UV -lys.

Vanligvis har lukkede produkter ventilasjonshull. De optimale forholdene i dem er 50% fuktighet og en temperatur på 20 ° С.

Åpne modeller som ligner hyller er å foretrekke hvis du bruker bøker ofte. De garanterer imidlertid ikke langsiktig lagring av litteratur.. Det er bedre å sette dem på et mørkt sted slik at solstrålene ikke skader folioene..

Skap er laget av tre eller metall, smale eller brede. De er laget av massivt tre, laminerte sponplater, MDF med naturlig finér eller film.. Et interiørelement som forvandler en stue eller et arbeidsrom

Et interiørelement som forvandler en stue eller et arbeidsrom

Ved henrettelse er de:

 • vertikal;
 • horisontal;
 • rektangulær.

Forskjeller mellom standardprodukter og ikke-standardprodukter

Standard skap er i to deler. Toppen har glass. Vakre og dyre bøker som krever spesiell beskyttelse er plassert der.. Den nedre delen er vanligvis uten glass. Den inneholder vanlige kopier.

Klassisk stil

Klassisk stil

Glassdører kan utstyres med en treramme. Noen ganger finnes aluminium. Ved anodisering dekkes materialet med en spesiell film laget for å ligne gull, sølv eller champagne.

Typer produkter etter plassering:

 • lineær;
 • innebygd;
 • modulær;
 • hengslet;
 • hjørne.

Innebygde modeller lar deg bruke hver tomme av rommet. Oftest blir de laget på bestilling.. Hjørne er egnet for små mellomrom. De roter det ikke opp, men sparer plass.

Det anbefales ikke å plassere møbler på soverommet eller barnehagen.

Det anbefales ikke å plassere møbler på soverommet eller barnehagen.

Hengslet montert på veggen. Hvis du har få bøker, er dette alternativet ideelt.. Du kan kjøpe både glass og åpne modeller. Det beste stedet for dem er over et skrivebord eller datamaskinbord..

Stativene har verken bakvegg eller dører. De kan brukes som en partisjon. Hvis du trenger å installere en slik modell mot en vegg, bør strukturen fikses.

Modellalternativer og deres funksjoner

Det har dukket opp modeller på møbelmarkedet som kombinerer et arbeidsområde, et skrivebord og et lagringssystem. Skap som dekker hele veggen fungerer som ekstra støy- og varmeisolatorer.

Moderne produkter kan være uvanlige i form eller ha et ikke-standardopplegg. hyller. Asymmetri brukes ofte. Hun bryter visuelt plassen, som komposisjonen bare drar nytte av..

Glidende garderobe

Glidende garderobe

Modeller laget i form av en coupé med skyvedører blir stadig mer populære. I motsetning til sving, krever de ikke mye åpningsplass. Takket være rullemekanismen kan selv barn bruke dem.

Det er også klaffer (stangtype). I slike modeller har hver bokhylle sin egen dør. Antall blader – fra ett til fire.

Det er bokmøbler med LED -pærer. Innholdet i den er opplyst fra innsiden, noe som gir sjarm og uttrykksfullhet til atmosfæren. Lyspærer blir ikke varme, så de skader ikke bøker.

Velge stilen i interiøret

Møbeldesign skal samsvare med den generelle utformingen av rommet. En klassisk bokhylle regnes som universell for enhver interiørstil.. Den er laget av verdifulle naturlige tresorter, som er dekorert med:

 • utskjæring;
 • patina;
 • overlegg;
 • dekorative elementer.

Moderne stil

Moderne stil

Klassiske produkter er ofte dekorert med beslag av bronse, overlegg. Et særtrekk ved slike design er bena, dekorert med utskjæringer. De passer selv for stil høyteknologisk, gjør den mykere og lysere.

For engelsk stil er store kremfargede møbler egnet. Hun vil sette den riktige tonen for interiøret. Svingalternativer eller garderober som passer inn i en nisje er populære. Spesielt utsøktmen modeller laget av sedertre. Du kan kjøpe en antikk med vintage metall pålegg.

For stil land det er å foretrekke å bruke en beholder til bøker i pastellskygge med massive ben. Den kan ha gamle fasader, utskjæringer, malerier. Den er lett, miljøvennlig, autentisk.

Klassisk, engelsk stil

Klassisk, engelsk stil

Høyteknologiske skap er preget av en overflod av plast, glass og forkrommet stål. Fasadene deres grå, hvit eller svart. Hovedtrekkene er strenge rette linjer, mangel på dekorasjoner, minimalisme.

Produktene ser uvanlige og originale ut moderne stil. Materialet som råder i den er glass. Den brukes til de sentrale delene av dørene eller som separate deler av dem..

For stil provence et kort, smalt stykke med en vintage finish vil gjøre. Det skal være en lys nyanse – fra beige til rosa..

Rom med stil loft vil dekorere en modell med et kaotisk arrangement av hyller. Det er bedre å velge en struktur fra en rekke mørke farger.

Hvis du er glad i kongelig stil, vil du elske møbler med barokkmønstre. Gullbelagt innlagt modell er det beste alternativet.

Hi-tech stil

Hi-tech stil

Glassskap

Glasset kan være matt eller klart, noe som gjør det enkelt å finne boken du leter etter. Du kan ofte finne tonet, farget eller displayglass. I modeller med gjennomsiktige briller kan du bare sette vakre samlinger, med en tilfredsstillende tilstand av røttene.

Hvis glasset er flerfarget og beiset, vil et slikt skap få rommet til å glitre med nye farger. Denne bokhyllen med glassdører er flott for lyse rom med pastellfargede vegger. Dette alternativet er optimalt hvis du har små barn eller dyr. Tilgang til bøker for dem vil være begrenset.

Glass kan være matt eller gjennomsiktig

Glass kan være matt eller gjennomsiktig

RådSelv de vakreste glassmøblene vil bli ødelagt av fingeravtrykk på overflaten. Glasset må tørkes med et spesielt rengjøringsmiddel minst annenhver uke..

Fordeler med glassskap

Det finnes modeller med speilvendte innsatser. De gir en utmerket oversikt over innholdet, og skaper illusjonen om uendelig.. Glassprodukter er traumatiske: de er lette å bryte.

Det er bedre å kjøpe modeller for bøker der glassdører er innlagt med tre- eller messinginnlegg. Du kan kjøpe en modell med et spesielt belegg som ikke vil smuldre i fragmenter hvis strukturen er skadet. Herdet glass er tryggere enn vanlig.

Alternativet for hele veggen i rommet - en spektakulær utsikt

Alternativet for hele veggen i rommet – en spektakulær utsikt

Du kan bruke et mønster på glasset. Mange møbelbedrifter tilbyr klienten selv å velge dørens design. Glassmalerier kan dekoreres med sandblåsing.

Møbler med glassdører i en modulær versjon kan veksles med forskjellige interiørartikler. Den sitter tett mot veggen og tar opp det meste. Noen modulsystemer har store bunnskuffer for lagring av bøker i tilpasset størrelse.

Hvordan velge en garderobe?

Størrelsen på møbler for bøker velges ut fra høyden, området og formen på rommet. Det er også verdt å vurdere størrelsen på folioene som må lagres. Hyllene skal være høye og dype. Det er bedre å velge produkter der høyden kan justeres..

En praktisk løsning

En praktisk løsning

Hvilken dybde på hyller du skal velge, avhenger av hvor mange rader med bøker du må sette. Designere anbefaler å plassere bøker på en rad. Så alle kopier vil være i sikte.

Standarddesignet har et areal på 100 x 30 cm. Den optimale lengden på hyllene er 1 meter, tykkelsen er minst 2,5 cm og dybden er 15 cm. En hylle må bære en vekt på opptil 10 kg.

Hyllefester må være i stand til å tåle vekten av bøkene som er lagt på dem, så du må være spesielt oppmerksom på dem når du kjøper. Bedre hvis hyllene er 20 cm fra hverandre.

De nederste hyllene bør være større for å ta imot bøker eller album i stort format. I den gjenværende plassen kan du sette kopper, sertifikater eller tilbehør. Hvis leiligheten har liten plass, eller du vil passe produktet inn i en liten nisje, kan du bestille skreddersydde bokmøbler.

Provence -stil

Provence -stil

RådDet er verdt å sjekke kvaliteten på beslag, fester, festeelementer for hyller, skuffer og fasader. Det bør ikke være flis, sprekker, ujevnt lakkbelegg, fargeendringer på møblene.

Smale skap: fordeler

Den smale bokmodellen er ideell hvis du har en liten leilighet, der det er lite plass. Det ser flott ut i et interiør i Provence -stil. Slike design vekker ikke mye oppmerksomhet og spiller en sekundær rolle..

Smale møbler med glassdør ser sofistikerte og elegante ut. Det er uønsket å installere det på et romslig kontor. Der vil hun gå seg vill. Det er bedre å dekorere med det en arbeidsplass på loggiaen eller i stua..

Den smale bokmodellen er ideell hvis du har en liten leilighet.

Den smale bokmodellen er ideell hvis du har en liten leilighet.

Et smalt skap kan være veldig romslig. Den kan lagre suvenirer, bøker og innrammede fotografier i stor størrelse. Hvis han er høy, vil han visuelt strekke rommet vertikalt..

Smale møbler for bøker vil tillate rasjonell bruk av plass. Når du installerer det, er det rasjonelt å ta vare på ekstra feste på veggen slik at strukturen blir stabil. Billige modeller tåler ikke belastningen ved rengjøring.

RådHvis du har små barn, må du passe på å sikre møblene først..

En lav, smal garderobe vil gi leiligheten en koselighet, og redde interiøret fra rot. Du kan plassere små pyntegjenstander i den, for å lindre plass. Smale produkter skal ha en hyllebredde på ikke mer enn 31 centimeter.

Det viktigste er at skapet er stabilt.

Det viktigste er at skapet er stabilt.

Tre

Tremodeller ser raffinerte, luksuriøse og edle ut. De dyreste er eik-, ask- og bøkeprodukter. De er holdbare og ser attraktive ut i flere tiår..

Furuprodukter er mindre motstandsdyktige. Kirsebærdesign er lett å skjære. Fra dette treet lager håndverkere modeller med originale former og glatte linjer..

Oftest er de laget i nyanser:

 • wenge;
 • nøtt;
 • bleket eik;
 • sonoma eik.

Bokhyller med glassdører - 170+ (foto) modellalternativer Bokhyller med glassdører - 170+ (foto) modellalternativer Bokhyller med glassdører - 170+ (foto) modellalternativer

Bokhyller med glassdører - 170+ (foto) modellalternativer Bokhyller med glassdører - 170+ (foto) modellalternativer

Mange MDF -modeller er dekket med PVC -film. Hun skildrer treaktig tegning eller annet belegg.. Sponplater er billige og rimelige, men de kan avgi skadelige stoffer. Kryssfineralternativer er mer transportable, da de er lette.

Noen møbelprodusenter kombinerer flere materialer i ett produkt for bøker, noe som gjør de ytre delene av massivt tre og bakveggen av kryssfiner.

Trestrukturen sprer en spesiell naturlig aroma i hele rommet, og gir glede til atmosfæren. Det har imidlertid ulemper:

 • høy pris;
 • tung vekt;
 • bulkiness;
 • irrelevans for små mellomrom;
 • krevende omsorg.

Tremodeller ser raffinerte, luksuriøse og edle ut

Tremodeller ser raffinerte, luksuriøse og edle ut

Velge riktig farge

For et rom i klassisk stil må du velge møbler for bøker i wengefarge. På grunn av sin rike mørke nyanse ser den rik og prestisjefylt ut.. Woody toner er:

Modeller for bøker som kombinerer to farger ser interessante ut. Fasaden kan være i en nyanse, og hyllene i en annen. Den klassiske blandingen av svart og hvitt ser flott ut i et formelt rom.

Lite alternativ for et lite rom

Lite alternativ for et lite rom

Mange oppfatter rene sorte møbler som dystre og risikable. Dette er et misforstått syn. En svartlakkert garderobe ser ekstravagant og original ut i et arbeidsrom eller en stue. For barnerommet kan du velge lysere farger – grønn, blå, fersken.

Hvit

Hvite modeller for bøker, til tross for deres enkelhet, ser moderne og uvanlige ut. De vil legge til den manglende sofistikasjonen i stuen. Produktene ser ut med møbler i pastellfarger, svarte og brune farger.

Psykologer sier: hvite møbler roer seg, tilpasser seg det positive og gir ekstra lys inn i rommet. Hvit bokhylle gir deg energi som et kreativt tillegg til designet ditt.

Hvitt bokprodukt kan dekoreres med lyse vinylklistremerker. De er vanligvis dekorert med kontrastfasader. Den blanke modellen vil tilføre rommet høytidighet og raffinement. Matte møbler er diskrete, så de vil harmonisk passe inn i ethvert design.

Hvite modeller for bøker, til tross for deres enkelhet, ser moderne og uvanlige ut

Hvite modeller for bøker, til tross for deres enkelhet, ser moderne og uvanlige ut

Produktet for bøker i melkete nyanser er egnet for et soverom, en barnehage, et tenåringsrom. Hvis du velger riktig modell, kan du sette den på kontoret..

Hvit passer godt til disse fargene:

 • blå;
 • Rød;
 • gull;
 • sølv.

Hvite møbler for bøker vil se spesielt bra ut mot en bakgrunn av beige, oliven, gull tapet eller plaster.

Hvite møbler lindrer, gir deg et positivt inntrykk

Hvite møbler lindrer, gir deg et positivt inntrykk

Det blir interessant for deg:

Garderobe på barnerommet: Hvordan ikke gjøre feil valg? 205+ (Foto) design med alternativer (garderobe, hjørne, innebygd)

Vakker garderobe-vegg i stuen: 140+ bilder av store og modulære vegger

Moderne hjørngarderobe på soverommet: fra liten til stor. Hva kan være innholdet?

Innebygd garderobe på gangen: 170+ Bilder av design og ideer. Lære å ordne plassen riktig

Soverom garderobe: finn garderoben du drømmer om. De mest relevante og praktiske modellene

Moderne design av garderober i gangen: 95+ bilder – Ideer for innvendig renovering

Vi velger en hvit garderobe for interiørstilen

For en antikk stil er et hvitt skap med et minimum av innredning egnet. Formene skal være enkle og flytende, uten skarpe hjørner. Det er best å sette det i stuen og soverommet.

Rom i klassiker stilen vil bli dekorert med et hvitt treprodukt for bøker med beslag i samme designretning. Ddrop -in dekor – baguetter, treskjæring. Designet skal gi inntrykk av soliditet, luksus, storhet.

Den hvite bokhyllen vil passe perfekt inn i loftsstilen. Ethvert produkt er egnet for dette designet, bortsett fra de som er store og på buede ben. Du kan velge en modell av hengende type eller på hjul. Møbler bør ikke overbelaste plassen, det er nødvendig at letthet og vektløshet forblir i rommet.

Denne fargen vil lade opp med positiv energi og bli et kreativt tillegg til designet.

Denne fargen vil lade opp med positiv energi og bli et kreativt tillegg til designet.

Et minimalistisk hvitt bokprodukt har vanligvis ingen dekor.. Håndtakene er innskåret, ingenting skiller seg ut over dørene. Det er bedre å velge en blank fasade hvis rommet er lite, og du må visuelt utvide det.

RådHvit garderobe matcher ikke interiørstiler som gotisk, afrikansk, country. Han vil gi atmosfæren en vulgaritet.

Kombinert med andre møbler

Antikke hjemmemøbler og en antikk peis er gode ledsagere for en massiv bokhylle. Du kan bestille et produkt for bøker fra samme møbellinje som resten av elementene i rommet. Produkter fra en fabrikk kombineres alltid harmonisk.

Hvis eklektismen hersker i interiøret, er det tilrådelig å fortynne det med et emne med historie og karakter. En imponerende bokhylle fra før diversifiserer møblene og gir den fylde og rikdom..

Vi kombinerer alt harmonisk

Vi kombinerer alt harmonisk

Garderobestrukturen for bøker ser flott ut med blomstertapeter, kurvstol, antikke møbler.

RådHvis kjedelige, gråtoner råder i interiøret, kan du prøve å fortynne dem ved å plassere bøker med lyse pigger på stativet. Dette estetiske fargespillet vil forandre utseendet på rommet. Du kan hente monokromatiske bøker fra samme forlag i samme stil.

Rack for bøker ser flott ut på hele bredden og høyden på veggen. Med en slik modell må du passe på å enkelt hente kopier. For dette formålet plasseres små stiger nær den eller trapp.

En stor bokhylle, som minner om et hjemmebibliotek, kan ha senter og sidekasser for tilbehør. Dyre retter, vaser, figurer er plassert på dem.. Noen mener at dette er en levning fra fortiden, men designere leker vellykket med slike design og tror at de er fullt ut berettiget..

Bokstativet ser flott ut over hele bredden og høyden på veggen

Bokstativet ser flott ut over hele bredden og høyden på veggen

Vinklet

Hjørnestrukturen er egnet for innredning av arbeidsplassen. Den kan ramme inn et datamaskinbord. Det vil være mye lettere å jobbe eller studere hvis du kan nå boken uten å reise deg fra setet.

Prisen på hjørnemodellen er høyere enn standard rektangulær. Det kommer i forskjellige former:

 • L-formet – ligger langs to vegger. Den ene delen er vanligvis lengre enn den andre. Kanten på skapet er avrundet, har hyller for smekk.
 • Diagonal – designet ligner en trekant, vinkelen er 90 grader.
 • Trapes – har ekstra vegger på sidene. Det totale antallet vegger – 3, det er en dørmekanisme.
 • Femvegger – et av de største alternativene. Lar deg lagre mange ting – fra bøker til klær.

Hjørnealternativ

Hjørnealternativ

Hvor er det beste stedet å sette skapet?

Det er bedre å sette skapet i et rekreasjonsområde. Du kan plassere en sofa ved siden av, et nattbord med lampe eller en gulvlampe. Denne tradisjonelle kombinasjonen ser sofistikert og sofistikert ut..

Det er uønsket å plassere produkter i rom der maten tilberedes. Det er bedre å velge et design for rettene. Kjellere, loft er også tabu på grunn av muligheten for mugg på bøkene..

Med fantasi kan du utstyre ethvert sted i huset for lesing. Møbler for bøker vil passe perfekt inn i en fri vegg, et sted under vinduskarmen, et hjørne med utgang til terrassen. I rommet nær vinduet kan du sette et koselig lesebord, laget i en farge.

Det er bedre å sette skapet i rekreasjonsområdet.

Det er bedre å sette skapet i rekreasjonsområdet.

Pleie av møbler

Støv bør regelmessig fjernes fra skapets overflate med en myk klut. Hvis det vises en fet flekk på hyllen, kan kluten fuktes med såpevann. Glassprodukter må tørkes av med en glassforbindelse og speilene, redusere skilsmisse.

Konstruksjoner for bøker med polert overflate blir behandlet med et spesielt poleringsmiddel fra tid til annen. Det gir produktet en glans som den første dagen etter kjøpet..

Det er strengt forbudt å bruke aggressive forbindelser basert på alkali og syrer til vedlikehold. De angriper overflaten og lakkerer, etterlater flekker. Dette gjelder både tre og MDF, Sponplater.

Bokhyller med glassdører - 170+ (foto) modellalternativer Bokhyller med glassdører - 170+ (foto) modellalternativer Bokhyller med glassdører - 170+ (foto) modellalternativer

Bokhyller med glassdører - 170+ (foto) modellalternativer

VIDEO: De beste alternativene for bruk av bokhyller

 

konklusjoner

Til tross for dette vil en bokhylle forskjønne ethvert hjem. Husk å vurdere interiøret og stilen. Ikke rot med møbler. Alt skal være med måte.

Previous Post
Τι είναι οι περσίδες στα παράθυρα (200+ Φωτογραφίες): Όλα τα είδη σχεδίων για το σπίτι σας
Next Post
Keramiske gulvfliser – kjærlig fra Spania. 240+ (Foto) for kjøkken, bad, gang