Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage

Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage

Usikker på hvordan du oppdaterer designet ditt? Hvordan kombinere tapet riktig? I denne artikkelen vil vi fortelle deg om måtene for aksentuering. Hvordan velge riktig tapet? Og du kan også forbedre interiøret i stuen, soverommet, barnehagen og gangen. Om alt i detalj nedenfor.

Innholdet i denne artikkelen:

Valgfunksjoner

For å lage et eksklusivt design, kombinerer vi tapet med tanke på farge, tekstur, geometri og ornament av bilder.

Tapetkombinasjoner kan brukes som striper, firkanter eller andre kombinasjoner. Takket være denne løsningen får interiøret en raffinert individualitet og en behagelig atmosfære..

RådFor små rom er en god idé å kombinere bakgrunnsbilder uten bilder med en lys aksent på flere vegger. Veggens dimensjoner blir visuelt mindre når de avsluttes med små mønstre, og når de dekoreres med tapet med et stort mønster, ser de større ut.

Dekorasjon i beige toner

Dekorasjon i beige toner

Tradisjonelt kombineres bakgrunnsbilder av samme type, med forskjellige farger eller mønster.. Dette alternativet er det enkleste, fordi det ikke forårsaker problemer når du limer inn. Men utformingen av veggdekorasjon med to eller tre typer tapeter har flere fordeler, fordi den utfører en rekke tilleggsfunksjoner i tillegg til å beskytte overflaten på veggene.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Tapet på soverommet – moderne interiørideer fra 2017, bilder og anbefalinger som ikke kan ignoreres

Valgregler

Selv om alle har sin egen smak, er det bedre å følge designreglene og anbefalingene slik at en slik dekorativ løsning ikke er dissonant med interiørets generelle stil..

Når du velger, må du ta hensyn til:

 • område og geometri i rommet;
 • formål med bruk og plassering av rommet;
 • proporsjoner av plass.

Forfriskende farge på soverommet

Forfriskende farge på soverommet

Bakgrunnsbilder er tilgjengelige i forskjellige farger, komposisjon, mønster. Den grunnleggende regelen for å kombinere: et par bakgrunnsbilder bør ha mer til felles enn forskjeller. For eksempel vil tekstilstoffer og flytende tapet se motstridende ut på grunn av fravær av motsatte teksturer. Designet vil være harmonisk hvis de forenes enten etter farge, mønster eller tekstur..

De matchende beleggene må ha samme tykkelse for pene og estetiske sømmer. For små rom brukes to typer ledsagende tapeter, i romslige rom – tre, sjeldnere – fire.

Før det endelige valget, anbefales det at det kombinerte tapetet påføres hverandre og sees i naturlig lys..

De matchende beleggene må ha samme tykkelse

De matchende beleggene må ha samme tykkelse

10 designtips:
 • For et lite rom er en pastellpalett bedre, noe som visuelt øker området. I romslige rom er en kombinasjon av mørke farger og volumetriske mønstre tillatt..
 • Ved høye tak er en kombinasjon av vertikale ornamenter uakseptabelt. Horisontale striper og volumetriske bilder lar deg justere takets høyde. I et lite rom, en harmonisk kombinasjon av lys monokromatisk tapet og et lite diskret mønster.
 • Hvis vinduene er plassert på nordsiden, er det bedre å bruke en palett med varme farger, noe som kompenserer for mangel på sollys. Med vinduer på sørsiden er den kalde fargenyansen mer harmonisk, noe som bidrar til friskhetens atmosfære.

Rød kombinert med en stripe

Rød kombinert med en stripe

 • Hvis overflatene på korte vegger er dekorert med tapet med horisontale striper og lange med vertikale bilder, ser et rektangulært rom visuelt firkantet ut.
 • Levende kontraster gjør et lite rom enda mindre.
 • Den uttalte teksturen på lerretene skaper fantastiske effekter, takket være lys og skygge.
 • Lys panel med et stort mønster krever enhetlighet i resten av plassen.
 • Blomstermotiver passer godt med treaktige teksturer, og geometriske design passer godt til abstraksjoner.
 • Lyse aksenter ser harmoniske ut på bakgrunn av nøytrale nyanser.
 • Grov og glatt, matt og blank tekstur kombineres perfekt.

Klassisk stue

Klassisk stue

Kombinasjonen av billige og dyre tapeter skaper en sterk kontrast, selv med den riktige kombinasjonen av farge og tekstur.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Velge tapet i gangen og korridoren (50+ bilder): Vi lager et interiør hjemme med egne hender

Kjøkkendesign for stuen

Av design stue ofte skapes et generelt inntrykk om eiernes rikdom og preferanser. Kombinasjonen av forskjellige tapetduker gjør at du kan unngå den trivielle innredningen på veggene i rommet og å markere de funksjonelle områdene på en original måte. Kjøkkenrommet, kombinert med stuen, deler perfekt tapetet med samme tekstur, men i forskjellige nyanser. Et sofistikert alternativ – malerbare strukturelle lerreter.

For visuell avgrensning er det å foretrekke å velge ruller av samme skala. For bakgrunnen, den lyseste nyansen, for den lineære kontrasten, de mørkeste nyanser. Først og fremst velges tapetet for stueområdet, siden det er det viktigste, og kjøkken – hjelpesone.

Alternativ for kjøkkenet

Alternativ for kjøkkenet

På kjøkkenområdet skal tapetet være i harmoni med innredningen på arbeidsveggen.. I matlagingsområdet vises flekker raskt på veggene, derfor er vaskbare tette lerreter av samme tone å foretrekke for veggdekor:

 • ikke-vevd;
 • vinyl;
 • glassfiber;
 • vanntett tapet.

Papirbakgrunner, selv fuktighetsbestandige, blekner raskt og blir mett av lukt. De kan ikke vaskes, rengjøres, så de må byttes etter noen år..

Kombinasjon med fototapet

Kombinasjon med fototapet

Stue for kontrast, er det mer lønnsomt å dekorere tapet med bilder eller en stor tekstur. Passer perfekt for å skille fotografiet. Bakgrunnspaletten for begge sonene skal være veldig tett for ikke å dele rommet visuelt. Når du skal dekorere en stue i landlig stil, kan kjøkkenrommet skilles med “stein” eller “murstein” lerret.

Når de kombinerer tapet med de mest uttalte relieffene, spiller de en aksentrolle, så valget bør være i harmoni med naturen til andre materialer.

Designalternativ for stue

Designalternativ for stue

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Bakgrunn som kan males – fordeler og ulemper. 240+ (Foto) Interiør i stue, soverom, kjøkken

Kombinasjonsteknikker

For å visuelt balansere lengden og bredden på kjøkkenområdet, kan du bruke følgende teknikker:

 • symmetri, når brede strimler med tapet i kontrastfarger plasseres på parallelle vegger;
 • asymmetri, når overflaten på den ene veggen er dekorert i midten med en lys stripe, og den motsatte – med de samme stripene, men med forskjellige bredder for visuell ekspansjon, noe som reduserer lengden på den avlange kjøkkensonen.

RådDen horisontale inndelingen av veggoverflaten blir lett til en kompleks kombinasjon: kantene på lerretene er kuttet i et bølget eller sikksakkmønster.

Art Nouveau

Art Nouveau

Motetrenden er skapelsen av en illusjon av konturlinjer, som representerer en kombinasjon av standard tapet med en kant. Populære kombinasjonsalternativer:

 • stripet tapet med en bunnkant av samme tone;
 • stripet bunn med en solid topp;
 • monogrammer med en monokromatisk kant.

Valget av par avhenger av hva som må balanseres. Innredningen på veggene i kjøkkenrommet skal ikke være veldig fargerik. Det er bedre å bruke vanlige overflater for etterbehandling..

Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage

Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage

Trykk skal svare til temaet, og paletten til et mønster eller individuelle elementer bør definitivt finne en visuell respons på møblerfasader. Det er nødvendig å nøye vurdere hva grensene for de funksjonelle sonene vil være, sørg for å forlate hovedmotivet helt..

Å bruke fototapet på kjøkkenet med et lyst forkle er svært uønsket..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Vaskbart tapet – Et drømmedesign på et solid fundament. 210+ (Foto) for kjøkken, bad og toalett

Måter å legge vekt på

For å gi interiøret livlighet, brukes aksentinnredningen til de visuelt tiltrekkende veggene i spisestuen, kjøkkenet, sove- eller arbeidsområdet, overflatedekorasjon i nærheten TV eller for sofa.

Soverom i bohemsk stil

Soverom i bohemsk stil

For vektlegging kan du bruke elementene:

 • kontrastfarger;
 • forskjellige teksturer;
 • grafikk;
 • vakre mønstre;
 • tomttegninger.

Ledsagende bakgrunnsbilder for effektiv aksent er tilgjengelige i ett fargevalg, men noen lerret er enkle, og andre med et bilde.

Bakgrunnsinnsatser brukes ofte til å dekorere klassiske mellomrom. De kan limes med beregning eller på en kaotisk måte. Paret tapet med en slik veggdekorasjon bør være av samme type, men avvike i farge og størrelse. For et vinnende utvalg av slike fragmenter brukes følgende:

 • listverk;
 • rammeverk;
 • reiki.

Soverom i hvitt og brunt

Soverom i hvitt og brunt

For å gi kjøkkenet en spesiell dynamikk, er veggene dekorert med filler. Slik dekorasjon av veggen eller et eget fragment av overflaten understreker perfekt den rustikke stilen og land. For stil moderne det er passende å dekorere veggene i form av et brett.

Fragmenter av patchworkdekorasjonen av stuen ser bra ut. For å forhindre at rommet ser kjedelig ut, er det bedre å bruke originale fargekombinasjoner med frukt- og bærmønstre..

Bakgrunnsbilde til stuen skal være 2-3 toner mørkere enn kjøkkenpalettens lyse palett.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Beige tapet i interiøret – 175+ (Foto) Kombinert kombinasjon (på kjøkkenet, stuen, soverommet)

Paret tapet på soverommet

Lysere lerret kan brukes til å markere plass i en stilig seng, peis eller uvanlig hyller, og i bakgrunnen bruk pastellfarger.

Paret tapet på soverommet

Paret tapet på soverommet

Bakgrunn med mønster eller tredimensjonale bilder er flott for å fremheve veggen bak sengens hode. Fortsettelse av vertikale striper til lampe skaper en illusjon av et speilbilde.

Aksenten kan være overflaten på veggen parallelt med soveområdet. Den opprinnelige løsningen er å bruke den som bakgrunn for designet:

 • etnisk stil – tapet med nasjonale notater;
 • loft – lerret som etterligner tre;
 • provence – rundstykker med blomsteroppsatser
 • pop art – lyst retro-malerier.

RådEn viss fragmentering av forskjellige bakgrunnsbilder er passende for popkunst og eklektisisme..

Stilig veggdekorasjon

Stilig veggdekorasjon

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Bakgrunn i Provence -stil: regler for dekorasjon av rom (150+ bilder). Hvordan gjøre interiøret ditt virkelig fransk?

Vellykkede fargekombinasjoner

Den røde tapeten passer godt til brun, lilla og rosa. For kontrast kombineres de med monokrome tegninger.. Lerreter ser spektakulære ut med en burgunder bakgrunn, supplert med rosa, gresskar, svart nyanser.

Rosa bakgrunnsbilder gir en romantisk atmosfære, passer godt til lerret:

 • lysebrun;
 • grå;
 • meieri;
 • sand;
 • kremete nyanser.

Den oransje serien kombineres med mørk sjokolade og karamellbakgrunn med blomstermønstre. Ikke mindre interessant i design er “oransje” toner i kombinasjon med himmelblå, grønne, lilla lerret.

Stue med lyse aksenter

Stue med lyse aksenter

For å unngå klønete, anbefales det å bruke minst to til tre aksentfarger..

Et harmonisk par er representert ved brune belegg med beige, blå-grønn, nyanser av grått og gull som er flott for solid interiør.

Gule og lyse beige lerret er gode ledsagere for brune, gull, grønne lerret og blå lerret for hvite og grå lerret. Ruller av lilla og lilla nyanser ser harmonisk ut med syrin og rosa toner

Hvis du bruker et minimum av kryss mellom tapetfarger og nyanser av tekstiler, kjønn, møbler, kan du oppnå enhetens stil og det komplette utseendet på interiøret.

Hi-tech stil

Hi-tech stil

En kontrasterende kombinasjon av 2-3 bakgrunnsbilder reduserer rommet visuelt, så for små rom er det rasjonelt å bruke en tapet med tapeter med eller uten mønster, men ikke fengende kombinasjoner.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Grønt bakgrunnsbilde: 200+ designbilder for interiøret ditt. Hvilket tapet er egnet for veggene på soverommet, kjøkkenet, stuen?

Bakgrunn i gangen

Kombinasjon av tapet i tekstur og farge – en enkel løsning for veggdekorasjon gangen. Ved hjelp av en slik dekorativ teknikk kan du visuelt legge til plass til et lite rom, i et stort rom kan du dele og understreke funksjonelle områder.

Selv en liten gang vil se stilig ut hvis balansen mellom farger eller teksturer på tapetet er gitt. En smal langstrakt korridor vil bli mer romslig hvis veggene på sidene er dekorert med lyse lerreter, og de endelige – i mørke nyanser. Bruken av lyse farger er minimal, slik at designet ikke virker for fargerikt.

Imitasjon av fjell på soverommet

Imitasjon av fjell på soverommet

Ujevnhetene på overflatene vil bidra til å skjule den flerfargede lappeteppekombinasjonen med monokromatiske lerreter eller ispedd store bilder med krøller. For en romslig gang er en kombinasjon av enkle, jevne og teksturerte lerret med imitasjon av forskjellige materialer ideell.

Det er nødvendig å velge en tapet -tandem for gangen med tanke på fuktmotstand, styrke og muligheten for enkel flekkfjerning. For pregede overflater er ikke egnet for små og trange mellomrom. En irrasjonell løsning er å kombinere dyre og billige tapeter. Det mest praktiske alternativet er mørke lerret nederst, lyse på toppen..

Ruller med bakgrunnsbilde til gangen må ha samme bredde, ellers risikerer designet å se uharmonisk ut.

Retro stil

Retro stil

Kombinasjon for barnehage

Veggbelegg i et barnerom skal passe til barnets karakter og interesser. Du kan kombinere tapet vertikalt, horisontalt eller på en annen måte. Oftere for barn lappeteppe brukes. Dette er en kompleks versjon av innredningen fra stykker av forskjellige tapeter, som med sin kaotiske og fargerike design vil berolige enhver fidget..

En rekke teksturer, mønstre, tematiske og blomsterpynt, graffiti vil gi plassen en rolig stemning som er nødvendig for helsen til barns psyke. De mest vågale variasjonene av lyse og saftige nyanser av belegg er egnet for et barnerom. Barn godkjenner lappeteppet med blomster, stjerner, bilder av tegneseriefigurer, eventyrfigurer. Vegger dekorert med fototapet ser bra ut.

Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage

Vi kombinerer tapeter for uttrykksfull design: 135+ (Foto) Interiør i soverom, stue, barnehage

VIDEO: Alternativer for fasjonable og vakre design

konklusjoner

Som andre overflater har kombinasjon av rullbelegg både fordeler og ulemper..

Ruller bør kjøpes fra en butikk, en produsent. Et rasjonelt valg – en ferdig samling av ledsagende tapeter, som produseres av alle større produsenter.

Previous Post
Διαμέρισμα αγγλικού στιλ – Εσωτερικές πινελιές. Προσαρμόζουμε τον εαυτό μας (σαλόνι, υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο)
Next Post
Vakre enetasjes husdesign med terrasse (175+ bilder). Funksjoner for plassering på nettstedet