Objevte léčivý meruňkový olej
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Objevte léčivý meruňkový olej

meruňkový olej Po tisíce let používali čínští lékaři meruňkový olej k léčbě různých zánětlivých procesů. Později zjistili, že droga nejen uzdravuje, ale také dělá pokožku zářivou, zdravou a pružnou. Hodnota kosmetického oleje se v Anglii v 15. století rovnala hmotnosti zlata. Cenný je pouze produkt lisovaný za studena. Olej si zachovává své vynikající vlastnosti, pokud je skladován v temné, chladné místnosti po dobu delší než jeden rok. Hustá struktura, světle žlutá barva a aroma charakterizují kvalitní produkt – meruňkový olej.

Složení meruňkového oleje

aplikace meruňkového oleje Výrobek získaný z jader meruněk si zachovává výhody organických složek a vitamínů pouze metodou lisování za studena. Právě uchování biologických složek meruňkového oleje má na lidské tělo hojivý účinek. Výrobek je drahý, používá se jako základní látka v různých léčivých přípravcích.

Organické kyseliny jsou uvedeny:

  • lenolenic;
  • linolová;
  • palmitický;
  • stearický.

Kyseliny podporují aktivní regeneraci kožních buněk, jejich omlazení.

Vitamín E přítomný v meruňkovém oleji, tokoferolu, je antioxidant. Je to on, kdo stimuluje produkci elastinu, zvyšuje tvorbu kolagenu. Kůže se zbavuje jemných vrásek.

Vitamín A nebo retinol zmírňuje zánět, snižuje svědění spojené s odlupováním a suchou pokožkou. Vitaminy B přispívají k časné eliminaci toxinů. Urychlují proces regenerace v tkáních. Vitamín C, nejsilnější antioxidant, chrání před nedostatkem vitamínů.

v oleji je mnoho vitamínůDraslík pomáhá zadržovat vlhkost v kožních buňkách a hořčík odstraňuje vaskulární síť z obličeje. Toto není úplný seznam užitečných látek, které tvoří meruňkový olej. Jemný účinek na pokožku, vlasy, vnitřní orgány je dán harmonickým složením, které obsahuje mnoho složek – přírodní vosk, mastné kyseliny, steariny.

Správně získaný olej lisováním za studena nemá žádné kontraindikace pro použití. Měli byste však vědět, že získaný řemeslný výrobek může obsahovat amygdolin – nejsilnější jed. Jeho působení způsobuje křeč dýchacího systému. Jed je obsažen v zárodku a odstraněn během zpracování. Bezpečný může být pouze výrobek získaný v průmyslovém prostředí..

Aplikace meruňkového oleje

meruňkový olej na obličejVe starověku byl produkt používán k léčbě hemoroidů a dalších zánětlivých procesů. Dodnes se podporuje používání meruňkového oleje v potravinách a léčivých odvarech. Oficiální medicína převzala produkt do lékopisu. Obzvláště účinné je použití oleje proti nachlazení. Chcete -li to provést, musíte smíchat olej s vitamínem A ve stejných dávkách a vdechovat. Poté opláchněte slanou vodou a nakapejte 2 kapky meruňkového oleje do každé nosní dírky do nosu. Úleva přijde okamžitě. K léčbě zánětu v krku připravte kloktadlo – vodu + 5 kapek drogy. Můžete opláchnout, můžete vdechnout. Pomáhá i při bronchitidě. Ale více je droga známá jako účinný produkt v kosmetologii..

Použití oleje z meruňkových jader v péči

meruňkový olej v péči o pokožku a vlasyÚčinnost použití oleje pro péči o pokožku, vlasy a nehty není sporná. Kromě toho je podporováno používání meruňkového oleje a jeho vlastností v kombinaci s jinými oleji, odvary a kosmetikou..

Před konzumací oleje zkontrolujte svou alergickou reakci. Malé množství přípravku by mělo být aplikováno na zápěstí nebo na loket. Pokud se neobjeví zarudnutí, není pocit pálení, lék lze použít.

Olej z meruňkových jader je nepostradatelný ve výrobcích pro stárnutí pokožky. Takové formulace je možné koupit nebo přidat k krémům, které používáte. Léčivý produkt se dobře hodí k parfémovým složkám.

Meruňkový olej na obličej je nepostradatelným ošetřujícím přípravkem pro suchou, dehydratovanou pokožku. Unavená ochablá kůže je vyhlazená, získává pružnost, nadýchané váčky pod očima mizí. Horní vrstva se rychle obnoví, zrohovatělé šupiny se odlupují a lze je snadno odstranit. Pokud má novorozenec plenkovou vyrážku a dermatitidu, bude nejlepším pomocníkem právě meruňkový olej. Všechny kosmetické procedury s meruňkovým olejem na obličej jsou prospěšné:

  • masáž;
  • čištění;
  • výživu a hydrataci.

Aby pokožka zářila v každém věku, potřebujete trochu – v noci si otřete obličej kapkou oleje ve vodě. Lotiony pro oční víčka jsou užitečné – nedojde k otokům. Před použitím přidejte trochu oleje z meruňkových semínek do jakéhokoli přípravku na péči o obličej a efekt bude skvělý..

výsledek použití meruňkového olejeMeruňkový olej na vlasy je lepší než jiné přípravky na péči o vlasy. Vlnu hustých, zdravých vlasů získáte pravidelnými maskami. V létě se vlasy díky tenkému filmu nevysychají. V zimě si zachovávají svůj lesk po dlouhou dobu bez tuku. Metody použití oleje jsou různé:

  1. Šampon můžete smíchat s 1–2 ml přípravku nebo použít jako balzám na čisté, vlhké vlasy a nechat je bez oplachování až 60 minut, v závislosti na stavu vlasů.
  2. Zahřejte trochu oleje ve vodní lázni a naneste na vlasy, přičemž masírujte pokožku hlavy. Zakryjte hlavu fólií, zabalte ji do ručníku a proveďte postup až na hodinu. Poté vlasy umyjte šamponem a teplou vodou.
  3. Lupin se můžete zbavit přípravou kompozice ve stejném poměru meruňkového, čajového a rozmarýnového oleje a vetřením směsi do pokožky hlavy..

Pokud budete řasy krmit každý den trochou oleje, po několika procedurách budou znatelně hustší a delší. Meruňkový olej na řasy – nejlepší lékař.

řasy po aplikaci meruňkového olejeVyživováním nehtů léčivým olejem se můžete zbavit mnoha problémů:

  • kutikula se stává zdravou, bez ostnů, kůže je silnější;
  • nehty se přestanou odlupovat a lámat;
  • růst silné desky zrychluje.

Meruňkový olej je velmi příjemný k pokožce a dobře se vstřebává. Použití směsí s ricinovým, lopuchovým a mandlovým olejem zvyšuje léčivou sílu každé složky.

Meruňkový opalovací olej chrání pokožku před zarudnutím a opálení bude ležet naplocho. Olej musíte použít tak, že ho po koupání nanesete na vlhkou pokožku. Ale s nesmírně dlouhou expozicí spalujícím paprskům slunce olej neochrání.

Zde je uvedeno, kolik užitečných vlastností dala příroda člověku ve slunném ovoci!

Video recept na použití meruňkového oleje na mastnou pleť

Previous Post
Dorotheanthus – Pflanzung und Pflege im Freiland für Kristallkamille
Next Post
أي نوع من الفاكهة هو الأفوكادو وكيف يؤكل
Adblock
detector