Vellykkede eksempler på transformering av fasaden til et hus ved hjelp av vinduslemmer (tre, metall, plast). Vi gjør det enkelt og vakkert (+ Anmeldelser)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vellykkede eksempler på transformering av fasaden til et hus ved hjelp av vinduslemmer (tre, metall, plast). Vi gjør det enkelt og vakkert (+ Anmeldelser)

Vellykkede eksempler på å transformere fasaden til et hus ved hjelp av vinduslemmer (tre, metall, plast). Vi gjør det enkelt og vakkert (+ Anmeldelser)

Vinduslemmer for sommerhytter har blitt til en interessant detalj, dekorert med tegninger, smidde deler eller utskjæringer. Finn ut hva variantene er. Hva er deres formål. Og hvilket materiale du skal velge for ikke å bli skuffet. Om alt videre i artikkelen.

Funksjonelt formål

Skodder for et landsted har sluttet å utføre en beskyttende funksjon og blir til et fullverdig dekorativt element. Når de velger et design for å dekorere vinduskarmer, bestemmer de på forhånd de angitte oppgavene hun må utføre for ikke å komme ut av den generelle utformingen av stedet.

Tradisjonelle design av et moderne hus

Tradisjonelle design av et moderne hus

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hva er persienner på vinduene (200+ bilder): Alle slags designalternativer for hjemmet ditt

Beskyttelsesfunksjon

Skodder i metall eller tre reduserer sjansen for å komme inn i huset. For beskyttelse mot innbrudd er de utstyrt med sikre låser fra innsiden eller utsiden. Tyvenes handlinger vil tiltrekke seg oppmerksomheten til naboene ved å forhindre innbrudd. Konstruksjoner med låser blir en barriere foran vindusåpningen, det er vanskeligere å komme inn i bygningen. Modeller laget av tre eller metall med forstoppelse vil appellere til sommerboere som forlater et landsted uten tilsyn i flere dager.

Ofte setter de en lås på slike skodder.

Ofte setter de en lås på slike skodder.

Sparer energi inne i huset

Varme går tapt gjennom sprekker på dører og vinduskarmer, selv montering av flerkammer-doble vinduer eliminerer ikke trekk. Å redusere lekkasjen av termisk energi vil hjelpe den forseglede installasjonen av vindusrammene med en god passform til vindusåpningene. Garantien for varmebesparelse vil være festing av en modell laget av naturlig tre med et minimum av gjennomgående gjenger, montert i henhold til reglene.

Hold varmen godt i huset

Hold varmen godt i huset

beskyttelse mot solen

Med skodder-persienner kontrollere nivået av belysning og skyggelegging. Det anbefales å lukke vinduene helt i varmt vær for å redusere at sollys trenger inn i rommene. Dette alternativet vil appellere til eiere av hus bygget på sørsiden uten høye trær.

En mer moderne versjon av rulleskodder

En mer moderne versjon av rulleskodder

Dekorativitet

Skodder ekko møblene og hagetomten i nærheten av landstedet. Vanlige tremodeller er malt med levende farger for å lage en rustikk eller land stil. For å vise stilen til en gammel herregård med utskårne skodder, anbefales det å bestille dem fra trehåndverkere som vil eldre tredetaljene. Metallskodder med smidde dekorative inneslutninger, som viser blomster, blader eller dyr, ser interessante ut..

Det er nok for eieren å male rammene med maling, kutte ut blomsterpynt på et tre lerret med et stikksag. Metallkonstruksjoner ser massive ut, men gir mindre plass til fantasi.

Skjønnhet og bekvemmelighet kommer først

Skjønnhet og bekvemmelighet kommer først

For et landsted velges modeller i henhold til ønsket funksjonalitet. Hvis du vil kjøpe en dekorativ struktur, er det feil å kontakte mesteren for dyre stållukker med et innebygd låsesystem..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan velge og henge persienner på plast- og trevinduer? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen

Etter konstruksjonstype

Før du dekorerer vinduskarmer, bestemmes de med typen påkrevd modell. Prisene skilles med hensyn til kompleksiteten i installasjonen og komponentdelene, mengden brukt materiale og innredning.

Prisene avhenger av materialet

Prisene avhenger av materialet

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Installere rullegardiner på plastvinduer med egne hender: Nyansene i et kompetent valg av modeller

Swing -design – tidløse klassikere

Installert i et to-etasjers hus i skandinavisk stil, et herregård med svarte og beige fasader. Swing skodder med en overflod av dekor – valget av russisk stil, der gjennom og lettelse carving er velkommen.

Mote er tilbake igjen

Mote er tilbake igjen

Konstruksjoner på høye vindusåpninger med kroker på veggen ser vakre ut, slik at sarmene ikke klapper fra vindkast eller trekk. Når de er installert, er tunge modeller hengslet på begge sider av rammen.

Metall - mer pålitelig og holdbar

Metall – mer pålitelig og holdbar

Visninger

Enkelt blad forsterket fra siden av vinduskarmen. Når du lukker, bruker du et låsestykke som er montert på motsatt side. Passer for store landsteder i stil provence, dekorert i pastellfarger med trim fasader etterligning av vill stein eller gips etter typen “barkbille”. Modeller anbefales å være laget av naturlig tre, trekk med fargeløs lakk eller maling med sand eller melket maling.

Lyse og vakre alternativer

Lyse og vakre alternativer

Dobbeltbladede skodder – brukes ofte i utformingen av landlige hytter og villaer. Dette er to symmetriske tremalerier festet til begge sider av vindusåpningen. For låsing er en spesiell lås eller krok montert i midten, som er festet fra innsiden eller utsiden av bygningen..

Du vil definitivt like disse skodder

Du vil definitivt like disse skodder

Dobbeltbladede strukturer understreker originaliteten til hus i stil med italienske klassikere, tiltrekker seg med pussede eller murfasader, en overflod av vindusåpninger og romslige terrasser.

Prefabrikkerte eller sammenleggbare modeller lar deg åpne vinduene helt, halvparten eller med en fjerdedel, ved å kontrollere belysningsgraden i rommet. Det anbefales å installeres på åpninger som er store i området, som består av flere mobile elementer. Arkitekter utvikler tegninger for prefabrikkerte skodderhus av stål, tre eller plast for å gjenspeile innovative designtrender. Naturlig ventilasjon av bygningen bevares mot bakgrunnen for beskyttelse mot sollys.

Sammenleggbare konstruksjoner for vinduer

Sammenleggbare konstruksjoner for vinduer

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: 265+ husstiler – fasader å huske

Rulleskodder – rulleskodder eller rulleskodder

Løftestrukturer er persienner som ruller opp på toppen under påvirkning av en innebygd mekanisme. De utfører en beskyttende og energibesparende funksjon, kombinerer harmonisk med bygningens stil, tar et minimum av plass under installasjonen.

Rulleskodder tar et minimum av plass

Rulleskodder tar minst mulig plass

Fargevalg for rulleskodder:

 • Grunnleggende nyanser beige, svart, brun utfyller det naturalistiske interiøret, ofte brukt når du skal dekorere tømmerstuer eller herskapshus i trehytter.
 • Klassisk design innebærer installasjon av melk, beige, elfenben eller elfenben rulleskodder.
 • Hytte -type hus med røde mursteinfasader vil bli supplert med rulleskodder som matcher – en skarlagen eller rubinskygge.
 • Hvis du vil gi et snev av lekenhet og letthet, anbefales det å vende seg til designet av turkis, smaragd eller lilla..
 • Bygg med stil høyteknologisk komplementere persienner i fargen metall, bronse eller sølv.

Innvendige skodder er mer dekorative

Innvendige skodder er mer dekorative

Rulleskodder anbefales å males i en farge som gjentar det generelle spekteret av et landsted, eller dekorert i en enkelt palett med en nyanse av taket eller fundamentet.

Flyttbare skodder – for å beskytte huset mot inntrengere

Installert under fravær av eierne, ved ankomst fjerner de strukturen fra vindusåpningene. Dekorativitet i siste instans, det viktigste er sterke låser på dørene, som holder eiendom i huset fra tyver.

Dette alternativet for pålitelig beskyttelse

Dette alternativet for pålitelig beskyttelse

Et alternativt alternativ for utendørs modeller vil være interne strukturer bygget i midten av rommet.. Interne skodder er utstyrt med de samme sikkerhetslåsene, men de har utpregede dekorative funksjoner. Eierne vil like modellene med et lakonisk utseende, de åpner om vinteren uten tilgang til iskald luft. 

Materialvalg

Produsenter produserer konstruksjoner laget av tre, metall eller plast. Eiere av landsted velger swing- eller interiørmodeller for økonomi, antall dekor og innsatser, allsidighet.

For det meste foretrekkes tre i økende grad.

For det meste foretrekkes tre i økende grad.

Trestrukturer

For produksjon av tremodeller tar de fôr, fjærbrett eller lameller. Av treslagene anbefales lind eller furu, sjeldnere eik, som har hardt tre. Lerk regnes som et dyrt alternativ. Andre raser vil ikke være egnet for behandling på grunn av deres ustabilitet mot temperatursvingninger, snø og regn.

Utbredelsen av modeller forklares av en rekke fordeler:

 • En overflod av forslag fra designfirmaer. Treet kan bearbeides, markedet selger trekantede, firkantede og buede modeller. Maling og lakk påføres dem, maling og utskjæring, kombinert med metallelementer.
 • Kontroll av rombelysning. Installer dører for dosert lysinntak, det anbefales å åpne halvparten eller helt for et behagelig opphold.
 • Miljøvennlig materiale. Tre bidrar til etablering av mikroklimaet i rommet, balanserer temperatur og fuktighet. Konstruksjoner blir et hinder for gatestøv, støy, trekk.
 • Skodder med et minimum av innredning ser dyre ut i interiøret, de blir ferdigstillelse av enhver stil på et landsted.

De ser dyre og vakre ut på fasaden

De ser dyre og vakre ut på fasaden

Trestrukturer krever årlig vedlikehold, som består av maling, lakk og soppdrepende midler. Det anbefales å inspisere skodder tidlig på våren for utseende av mugg, skadedyr eller sopp for å eliminere problemet, bytt ut råtne deler.

Trenger å male årlig

Trenger å male årlig

Eksempler på interessante forslag fra designere:

 • Landstedet i hytte-stil er dekorert med utskårne tre-skodder. Fargen på maling eller flekk er valgt i samme tone som grunnlaget, det anbefales å bruke sjokolade toner.
 • Bestemte sommerboere som ønsker å gjøre drømmen om glassvinduer til virkelighet, bruker massive trekonstruksjoner på hele overflaten av veggene. Skodder svinger ned og blir til terrasser rundt huset. Når de står opp, lukker de rommet helt og forhindrer at tyver får tilgang.
 • Europeiske tradisjoner er nedfelt i kombinasjonen av en pergola med tredører. Klatreplanter er tillatt på pergolaen for å beskytte huset mot støy, sollys og støv.
 • Viser en rustikk stil når du installerer en struktur med utskårne trær, hjort, fugler. Laserskårne spesialister viser komplekse mønstre i form av folkebroderi, karakteristisk for området.

Flerbladede skodder for dekorasjon

Flerbladede skodder for dekorasjon

Hvis du vil gjemme dørene for nysgjerrige øyne, må du male dem slik at de matcher veggene, hvis du vil vise dem i all sin skjønnhet, må du male dem i kontrastfarger. Interiørdesign av en lys palett tiltrekker seg umiddelbart oppmerksomhet uten behov for innredning.

Skodder i metall

Metallkonstruksjoner beskytter huset mot innbrudd, selv om de ser tunge ut. For installasjon, bruk stålplater, jern på en galvanisert base, aluminium og lignende materialer som motstår korrosjon.

Tung, men mer pålitelig

Tung, men mer pålitelig

Vinduene på landstedet er dekket med monolitiske sarger av jernplater for å gi beskyttelse mot inntrengning. Alternativet vil koste mye – persienner på en metallramme med et sett med faste eller faste lameller mellom stativene. Låsemekanismer er innebygd i dem fra innsiden eller utsiden, en mekanisme med en sikker lås vil bidra til å redusere sjansen for å smelle..

Smidde elementer på et åpent metallgitter, som utfører dekorative og beskyttende funksjoner, dekker pålitelig vindusåpningene.

Rustfritt stål ser like bra ut

Rustfritt stål ser like bra ut

Aluminiumskonstruksjoner, ofte etterlignende skodder i tre, har dekorative kvaliteter. De utfører dekorative funksjoner, beskytter mot støv og sol, men kan ikke sammenlignes pålitelig med jernlukker.

Eierne av landlige hus blir stoppet av modellens omfang og priskategori, men med riktig beskyttelse mot korrosjon og rust får de sterk og holdbar beskyttelse mot tyver..

Vakker treimitasjon

Vakker treimitasjon

Plastvarianter

Ingen betong- eller murvegg er nødvendig for å feste lette plastmodeller, de er installert på en vindusramme. De tilbyr et bredt spekter av design med etterligning av metall- og trestruktur, farger og dekorative innsatser.

Skodder i plast er ikke nyttige for å beskytte huset, de brukes utelukkende til dekorative formål. Minste vedlikehold er å tørke støvet fra overflaten, du trenger ikke lakkere eller male hver sesong.

Utfører eksklusivt dekorative funksjoner

Utfører eksklusive dekorative funksjoner

Modellene er blottet for feilene som er karakteristiske for metall og tre. Sommerboeren installerer strukturen uavhengig av hverandre uten hjelp fra naboer. Før du kjøper, anbefales det å måle parametrene til vinduskarmer nøyaktig for ikke å ta feil av størrelsen på skodder..

VIDEO: Moderne alternativer for vinduslemmer

Konklusjon

Konstruksjoner for å dekorere vindusåpninger brukes ofte i forstadskonstruksjoner. På bakgrunn av den utbredte installasjonen av rulleskodder i metall i pastellfarger, kommer trenden for sving i trevinduer med overflod av dekor, tegninger og utskjæringer. Skodder til smak av eierne bidrar til å bevare mikroklimaet i et landsted, lagt til rette for en god hvile i det kjølige og halvmørket.

FOTOGALLERI (mer enn 130 bilder)

Previous Post
Διακόσμηση σκάλας σε ιδιωτικό σπίτι: Οι πιο δημοφιλείς ιδέες (laminate, κεραμίδι, πέτρα). Επιλέγουμε μόνο πρακτικά και αξιόπιστα υλικά (160+ Φωτογραφίες)
Next Post
Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder)