15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bakgrunn til stuen (+150 bilder) av moderne interiørdesign. Kombinasjonsideer.

Tapet i stua

Stuen i ethvert rom, enten det er en boligbygning eller en leilighet, er et sted for familiemedlemmer og deres gjester å slappe av. Derfor bør interiøret bidra til hyggelig kommunikasjon i kretsen av kjære mennesker. I tillegg, ifølge det første inntrykket av interiøret i stuen, dømmer de gjestfriheten og hjerteligheten til eierne av huset..

For å skape en koselig atmosfære i rommet, hjelp tapet på veggene, spesielt hvis dette er nye varer i sesongen. Hvilke typer dem er, hvordan du kombinerer dem riktig og hvilke farger som er å foretrekke, vil denne artikkelen fortelle deg om dette..

Vi oppdaterer interiøret

3d tapet av Picwalls

Nyanser ved valg av materialer

Stuen i huset er et fellesrom og er beregnet på fri tidsfordriv for alle medlemmer av samfunnets celle. Derfor bør interiørdesign være både praktisk og festlig. La deg styre av når du velger et tapet interiør stil, møbler, som du planlegger å installere, fargen på trekket.

Vi planlegger situasjonen på forhånd

Vi planlegger situasjonen på forhånd

I tillegg er hovedpunktene som krever spesiell oppmerksomhet følgende:

Stue størrelseDette er indikatoren som tas i betraktning først. Det er en forklaring på dette: det er ingen strenge begrensninger for et romslig rom, men etterbehandlingsmaterialer i mørke farger er ikke egnet for et lite rom. Velg lyse og luftige alternativer for interiør, slik at rommet visuelt vil se mer romslig ut. Det er bedre å velge et lerret for veggene i stua i en melkeaktig farge, med nyanser av rosa eller gull. En tegning som viser store former er egnet for et stort rom, og med et lite pryd – for et lite.

Vi tar hensyn til størrelsen på rommet

Vi tar hensyn til størrelsen på rommet

TakhøydeHvis den er høy, er det bedre å lime over veggene i en horisontal stripe. Hvis taket er lavt, vil utskrifter med brede vertikale striper gjøre det. De vil visuelt øke takhøyden..

BelysningHvis rommet er varmt og vinduene vender mot sør, plukk opp lerret for vegger med kontrasterende kalde nyanser, for eksempel grå, blå, grønn. Hvis stuen ligger på nordsiden, vil varme, myke farger gjøre: beige, gylden, krem.

Kontrast turkis farge

Kontrast turkis farge

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Moderne stuemøbler (115+ bilder): Alt du trenger å vite for å lage et stilig design

Klær til veggene: typer

Tapet er et populært etterbehandlingsmateriale som brukes i det indre av stuen. Alle er konvensjonelt delt inn i følgende typer:

Papir Dette er et middelmådig alternativ for veggdekorasjon, siden basen er tynn og deformeres og går i stykker når den limes. I tillegg er det med deres hjelp umulig å skjule feilene på overflaten som limes over. Men hvis veggene er jevne, uten sprekker og grovhet, og du virkelig likte tegningen på lerretene, kan du holde dem fast, til tross for kort levetid, fordi de er rimelige.

Papir tapet er et populært alternativ

Papir tapet er et populært alternativ

Ikke-vevd De kjennetegnes ved en utpreget struktur og høy tetthet, på grunn av hvilken de er mer holdbare. De er ikke redd for fuktighet og direkte solstråler. Ikke-vevde prøver produseres for maling, slik at de alltid kan males om i hvilken som helst farge. Interiøret i stua vil bli oppdatert, spesielt hvis det er en nyhet for sesongen..

Stilig og rimelig ikke-vevd tapet

Stilig og rimelig ikke-vevd tapet

Vinyl Basen deres er papir, og overflaten er vinyl. Lett å rengjøre når det er skittent. Ved liming er hullene i leddene minimale, og det ser ut til at veggen og materialet som dekker dem er en monolitisk overflate.

Vinyl tapet til stue

Vinyl tapet til stue

Vev De regnes som de mest utsøkte. Basen deres er papir og fiberduk, og overflaten på den fremre delen er laget av lin, velour, silke. Andre stoffer kan også brukes. Med dette tapetet er interiøret rett og slett nydelig. Men det er ulemper, for eksempel er prisen upraktisk: forurensning er vanskelig å fjerne, støv samler seg raskt.

Luksus og raffinement

Luksus og raffinement av stofftapeter

Når du velger klær til veggene, bør du ikke spare penger, siden etterbehandling av materialer med høy kvalitet og miljøvennlighet alltid er dyrt. Slik at det ikke er noen tvil: å kjøpe eller ikke kjøpe, husk tapetets levetid og sørg for at kjøpet er verdt det.

Lys palett av lerret

Lys palett av lerret

Glassfiber Glassfiber brukes i produksjonen. Slike etterbehandlingsmaterialer er praktiske og holdbare. Høy fuktighet, lett å rengjøre og male på nytt.

Velge riktig type lerret

Velge riktig type lerret

Bambus tapetDe brukes oftest i det indre av en stue i kolonistil. I tillegg brukes de som et dekorativt element, de limer ikke over alle vegger, men bare en del av dem..

Innredning med bambus

Innredning med bambus

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Snow White Living Room Design – skaper elite mesterverk. 135+ bilder av ekte stilløsninger i interiøret

Fargespekter

Hvis gulvet i rommet er mørkt og møblene er innredet i rike farger, er lyse farger egnet, noe som vil gi interiøret lyshet. Det er kjent at høyden på et rom er visuelt redusert når gulvet er mørkt. Velg derfor modeller med striper og ornamenter vertikalt..

Velge modeller med striper

Velge modeller med striper

Når du dekorerer interiøret i stuer med et lyst gulv, er det ingen slike begrensninger. Du kan velge hvilken som helst bakgrunn: lys, mørk, vanlig eller med et mønster. Men det er bedre å lime på den ene siden bare hvis de er mørke.

Rommet blir lysere hvis overflaten på de limte materialene er blank. Dette veggdekket kalles silketrykk (sateng). Refleksjonen fra dem vil bli lysere hvis overflaten har effekten av forgylning, sølvfarging. I en liten stue er en blank vegg nok, ellers vil rommet se trangt ut.

Sølvfarging på den ene veggen

Sølvfarging på den ene veggen

Hvis valget er vanskelig, kjøp en nøytral farge. De er universelle, interiøret kan alltid endres ved å bytte tekstiler, tilbehør, belysning. Det blir vanskeligere med lyse tapeter på veggene: du må lime dem på nytt.

Vi velger en universell farge

Vi velger en universell farge

Fancy tapet

For øyeblikket er utvalget av bakgrunnsbilder enormt. Blant dem er det mange arter som er kjent for oss. Men det er uvanlige. For eksempel, hvis du vil dekorere stueinteriøret i miljøvennlig stil, kan du bruke bambus eller kork tapet for å lime veggene. De skjuler godt alle uregelmessigheter på veggene. Men bare en vegg er limt sammen med dem, ellers vil rommet ditt se ut som en bambuslund..

Kork tapet

Kork tapet

Interiøret i en stue anses som fasjonabelt hvis veggene er ferdig med stein eller murstein. Men dette betyr ikke at veggene faktisk er foret med disse materialene. For dette er det teksturerte, som er nesten umulige å skille fra en ekte vegg..

De beste fargene og nyansene

Når du velger klær til veggene, la deg styre av både dine preferanser og mote dfra det indre av interiøret. Kanskje du vil like de nyanser som er på topp i popularitet..

Lilla stue design

Lilla stue design

Disse inkluderer de såkalte “komplekse” fargene:

  • Lilla, fuchsia ser spesielt vakker ut.
  • Blått og grønt: disse fargene ser veldig sofistikerte ut når de kombineres.
  • Lyse nyanser. I dette tilfellet er det bedre å foretrekke blå..
  • Grått går ikke av moten. Så ved å bruke nøytrale nyanser kan du lage en flott bakgrunn og fremheve møbler. Grått er elegant og behersket. Det passer godt med dekorative treoverflater og lyse kontrastmøbler..

Utsøkt grønt

Lysegrønn

Eksperimenter med forskjellige nyanser. Kontrast i farger er den beste løsningen for en koselig stue. Hvis du velger riktig farge, uten å bli revet med av for lyse nyanser, blir rommet veldig pent. Og la deg styre av dine ønsker når du velger dem: du bør ikke kjøpe et fuchsia-farget lerret hvis du ikke liker det. I en liten stue er det bedre å kjøpe lyse for å visuelt øke plassen..

Vi øker plassen med lyse tapeter

Vi øker plassen med lyse tapeter

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan klassiske stuer setter seg opp: Designtips (205+ bilder)

Trykk og tegninger

Det er utallige forskjellige utskrifter og teksturer. Derfor er det noen ganger veldig vanskelig å velge en passende tegning blant hundrevis av andre. Følgende utskrifter er populære:

Stor tegning

Det spiller ingen rolle hva det blir: erter eller blomster, palmer eller sommerfugler. Et trykk som dette lar deg fokusere på området i stua som etter din mening burde tiltrekke seg mest oppmerksomhet. Interessant, i mange tilfeller trenger du ikke engang å dekorere stua med noe annet, fordi vakre og upåklagelig utvalgte bakgrunnsbilder med et stort mønster gjør en utmerket jobb med dette formålet..

Alt du trenger å gjøre er å velge riktig farge for gulvlister, gardiner og gulv. Det er å foretrekke å bruke vanlige interiørartikler, siden for mye dekorativ arbeidsmengde vil gjøre interiøret for pompøst og latterlig.

Stort mønster for maksimal fylling

Stort mønster for maksimal fylling

Orientalsk tegning

Mange arkitekter og designere ble betatt av den asiatiske smaken. Derfor kan du finne et stort antall kvalitetsbakgrunner med orientalske mønstre. Husk imidlertid: ved å velge tapet på et asiatisk tema, vil du forplikte deg til å velge spesielle tekstiler og møbler i samme stil, slik at rommet ser harmonisk ut.

Stue i orientalsk stil

Stue i orientalsk stil

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Moderne stuevegger (370+ bilder): Moderne romstil

Plantetegning

For tiden er tapet med naturlige utskrifter veldig relevant. Så bilder kan etterligne bambus, siv og til og med tropene. Det er både lyse og rolige design i forskjellige nyanser. Hvis du velger en lys utskrift, for eksempel en lys grønn topp på et palmetre, bør et slikt tapet bare plasseres på den ene veggen, og resten skal være mer rolig..

Dermed vil du fokusere på et bestemt område av stuen uten å overbelaste det med unødvendige dekorasjoner. Forresten, tapet med plantetrykk er veldig enkelt å kombinere med andre etterbehandlingsmaterialer, som også bør tas i betraktning når du velger dem..

Fokuser på et bestemt område

Fokuser på et bestemt område

Blomster

Utskriften med bildet av blomster mister ikke sin popularitet. Du kan fortsatt finne tapet med et lite provinsmønster med tusenfryd. Imidlertid er modetrender under forandring: store blomster er populære, så vel som rike kontrastfarger. Interiørdesign med alternativer for lignende mønstre lar deg lage et visuelt fokuspunkt i rommet..

Blomster for lys kontrast

Blomster for lys kontrast

Geometrisk ornament

Det er også relevant. Som med blomster, bør du velge utskrifter med et større mønster. For å visuelt øke ledig plass, dekk veggene med tapet i lyse farger, som viser geometriske utskrifter. En vertikal stripe vil for eksempel visuelt øke høyden på rommet. Men ikke velg monokromatiske prøver, noe som kan gjøre rommet for kjedelig..

Geometrisk trykk på veggen

Geometrisk trykk på veggen

Bakgrunn

I dag blir fotopapir mer og mer relevant, som alt kan skildres på. Du kan bestille tapet med ditt eget portrett eller et bilde fra verdensrommet, men husk at i dette tilfellet er det bedre å nekte impulsive beslutninger. Selvfølgelig er det viktig at tapetet har et vakkert og høykvalitetsbilde. Imidlertid er det enda viktigere at det passer organisk inn i utformingen av stuen..

Vakkert bilde med fototapet

Vakkert bilde tatt på veggen med fototapet

Valg av mønster og farge på lerretet for å dekorere veggene avhenger av hvilken side av bygningen stuen ligger på. Hvis fra sørsiden, så er det bedre å bo på kalde nyanser med et ikke veldig lyst mønster. Hvis det fra nord, og samtidig i rommet er veldig lite naturlig lys, er det bedre å velge varme farger og lysere mønstre..

Lyse tegninger for stemning

Lyse tegninger for stemning

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Grunnleggende moderne stiler i stuedesign: 180+ bilder av fargekombinasjoner i interiøret

Kombinert tapet

Å kombinere forskjellige typer er et av de beste alternativene i et moderne stueinteriør. Det er her du kan eksperimentere. Bruk flere alternativer samtidig, ikke glem å markere aksenter. Alternativer med vertikale og horisontale striper, grenser vil bidra til å gjøre stuen interiør stilig.

Kombinere flere typer tapeter

Kombinere flere typer tapeter

Å kombinere flere typer tapeter ser ikke bare elegant ut, men lar deg også korrigere layoutfeil. For eksempel utfører stuen din umiddelbart sove- og arbeidsfunksjoner. For å dele rommet inn i passende soner, kan du lime inn over veggene i arbeidsområdet med lysere lerret. Kombinasjonen lar deg visuelt øke størrelsen på rommet, i tillegg til å fylle det tomme rommet, trekke oppmerksomheten til det mest betydningsfulle området.

Fyller tom plass

Fyller tom plass

For at tapetet skal gi ønsket effekt og samtidig ikke overmette stuen, skilles det ikke mer enn to vegger som kombinerer forskjellige teksturer. I en smal stue er det bedre å lime over korte vegger i lyse farger. Lengre vegger er derimot i beroligende nyanser. Hvis du ønsker det, kan du fokusere på rekreasjonsområdet eller det aktive området. For å gjøre dette er det ikke nødvendig å kjøpe kontrastfarge, du kan ganske enkelt velge et belegg med en annen tekstur.

Det viktigste er å ikke overdrive det med kontraster.

Det viktigste er ikke å overdrive det med kontraster.

VIDEO: Velge tapet til hallen

Previous Post
Νεοκλασικισμός στο εσωτερικό: βασιλικό σκηνικό πλαισιωμένο από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (340 + Φωτογραφίες)
Next Post
Oval bord på kjøkkenet – Et universelt alternativ for ethvert interiør (210+ bilder av skyve-, glass- og tremodeller)