Silketrykk er et kunstverk i interiøret. 125+ eksklusive silke designbilder
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Silketrykk er et kunstverk i interiøret. 125+ eksklusive silke designbilder

Silketrykk er et kunstverk i interiøret. 125+ eksklusive silke designbilder

De som står overfor spørsmålet om å velge et tapet, vet hvor vanskelig det er å velge et av de tilgjengelige alternativene. Silketrykk er i stor etterspørsel, noe som ser positivt ut på veggene i mange rom. Hvis du vil legge til raffinement i rommet, må du vurdere dem som et alternativ. Alle fordeler og ulemper, valg av funksjoner. Og også alternativene du vil like videre i artikkelen.

Hva det er?

Fra originalspråket blir begrepet “silketrykk” oversatt som “maleri på silke”. For første gang ble en slik henrettelsesteknikk nevnt i det gamle Kinas historie, det var derfra ideen om å dekorere veggene på denne måten spredte seg til andre land. Moderne utstyr har selvfølgelig ingenting å gjøre med hvordan arbeidet ble utført i antikken..

Kan simulere romkonfigurasjon

Kan simulere romkonfigurasjon

“Maling på silke” – en av varianter av vinyltapeter, hensikten med å bruke et slikt materiale er å skape effekten av silkegardin på veggene. I motsetning til vinyl inneholder materialet tråder av stoff som er synlige for det blotte øye. Denne strukturen gir veggene raffinement..

Dette veggdekket fungerer godt. soverom, hall, stue, kontor, kjøkken noen ganger limes de også inn tak. Et hyggelig utseende forvandler rommet umiddelbart. Hvilket mønster og farge du skal velge, avhenger av dine preferanser og designfunksjoner i huset, men fra et stort utvalg finner alle det han lette etter.

Gir veggene raffinement

Gir veggene raffinement

For at materialet skal brukes på kjøkkenet, i gangen det er flere krav enn til det som er limt på soverommet. Derfor brukes silketrykk sjeldnere for disse rommene..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Tapet på soverommet – moderne interiørideer fra 2017, bilder og anbefalinger som ikke kan ignoreres

Visninger

I tillegg til at silketrykte bakgrunnsbilder kommer i forskjellige farger, mønstre, størrelser, er de forskjellige i typer baser:

 • fiberduk – sterkere og dyrere;
 • papir – ikke holdbart, det koster mindre.

Mange alternativer, farger og nyanser

Mange alternativer, farger og nyanser

Ikke-vevet stoff regnes som et elastisk materiale, derfor dekker det tett veggen, samtidig som det skjuler mindre feil. Det er lettere å jobbe med det, det er usannsynlig at det rives, forvrenges eller deformeres på annen måte. Levetiden til et slikt veggdeksel er lengre enn et papir..

Papiret er bare egnet for påføring på perfekt flate vegger, hvis det er feil, vil de bare bli understreket. I prosessen med å jobbe med en slik base må du være forsiktig, de er lette å rive, spesielt når de kommer i kontakt med fuktighet. Vanligvis velges denne typen utelukkende av hensyn til økonomien..

Glitter tekstur

Glitter tekstur

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Ikke-vevd vinylbakgrunn (240+ bilder): Fra enkle alternativer til 3D-utskrift

Fordeler og ulemper

Bakgrunn i silketrykk har fordeler som gjør det populært. Disse inkluderer:

 • styrke, holdbarhet;
 • fremtoning;
 • egnet for mange lokaler;
 • ikke forverres under påvirkning av sollys;
 • har en støvavvisende effekt;
 • ikke avgir giftige stoffer – de er trygge for mennesker og dyr;
 • lett å rengjøre.

Slike tapeter er motstandsdyktige mot sollys

Slike tapeter er motstandsdyktige mot sollys

De fleste produsenter angir en garantert levetid på 15 år. Men med riktig omsorg varer silketrykket tapet mye lenger..

Til tross for en rekke fordeler, er det også noen ulemper.. Disse inkluderer:

 • pris;
 • tapetets struktur som ikke puster;
 • krever forbehandling av veggene.

Kostnaden for slike lerreter er selvfølgelig mye høyere enn andre.

Kostnaden for slike lerreter er selvfølgelig mye høyere enn andre.

Imidlertid anser mange disse ulempene for å være relative: kostnaden begrunnes med lang levetid, overflaten må forberedes før liming.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Bakgrunn i interiøret (190+ bilder): fra teori til praksis. Originale ideer i takt med tiden

Funksjoner ved liming

Slurvet tapet med silketrykk vil ikke bare ikke se luksuriøst ut, men ødelegge rommets generelle design. Derfor, hvis du ikke har noen erfaring med veggbehandling i det hele tatt, må du søke profesjonelle tjenester.. Ikke så mye den vanskelige prosessen med å lime seg som et forberedende stadium.

Det vanskeligste er forberedelsesfasen.

Det vanskeligste er forberedelsesfasen.

Oppgaven med å klargjøre veggene er å gjøre dem helt flate. For å gjøre dette blir overflaten først pusset, deretter sparklet, grunnet, og påført så mange lag som nødvendig for å oppnå de mest jevne veggene. Hvis buen eller fordypningen er mer enn 1 mm, vil denne defekten være merkbar..

Silketrykk kan ikke utføres på tykt materiale, da det grasiøse utseendet vil gå tapt. På grunn av basens subtilitet er det derfor nødvendig med en spesiell tilnærming til utjevning av veggene..

Silketrykk er designet for å dekorere rommet

Silketrykk er designet for å dekorere rommet

Limingen avhenger av basetypen, hvis det er papir, så blir baksiden smurt med lim, etterlatt å trekke i flere minutter og påført veggen. Det er ikke nødvendig å smøre fiberduken, det er nok å påføre lim på veggene. Rester av lim på sømmene må fjernes.

Det er også nyttig å følge visse regler:

Regler

 • lim fra vindu til dør;
 • måle vinkelen mellom veggen og vindushellingen;
 • glatt det limte lerretet med en gummirulle (fra midten til kantene);
 • la limet tørke i to dager.

Må limes fra vindu til dør

Må limes fra vindu til dør

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Velge tapet i gangen og korridoren (50+ bilder): Vi lager et interiør hjemme med egne hender

Varianter

Det er bedre å velge tapet i pålitelige maskinvarebutikker. Hvis du bestiller dem i en nettbutikk, for å spare penger, gå først til en vanlig butikk, se på modellen du liker, føl den ved berøring, og bestill deretter gjerne. Følgende er de mest populære designene på silkeskjermmønstre.

Visuelle lurerier du vil elske

Visuelle lurerier du vil elske

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Moderne tapet for kjøkkenet (240 + bilder): Idéekatalog

Silketrykk med blomster

Blomstertrykk gir et snev av romantikk til ethvert interiør. Slik ømhet i utformingen av rommet vil ikke være passende på kjøkkenet, i gangen, men det er perfekt for soverommet. Blomster kan også passe inn i stua.

For et soverom er slik ømhet best egnet.

For et soverom er slik ømhet best egnet.

Hvis det er mange farger på lerretet, er det bedre å bruke dem på en eller to vegger slik at utskriften ikke ser klønete ut. Hvis imidlertid silhuetter av knopper eller små blomster er avbildet for å matche tapetet som ikke virkelig skiller seg ut, kan du bruke dem til alle vegger.

Designere anbefaler å ikke la seg rive med blomstertegninger, nylig har ideen om et lite blomsteropplegg bare på en del av veggen vært utbredt. Hvis dette er et soverom, vil det være passende å se over hodegjerden. seng, hvis stuen er på en fri vegg. Resten av veggene skal være i nøytrale farger, mønstre.

Det viktigste er ikke å overdrive det med tegninger.

Det viktigste er ikke å overdrive det med tegninger.

Hvis du arrangerer et opptøyer av farger fra et blomsterarrangement, vil det være uutholdelig å være i et slikt rom lenge..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Vakre bakgrunnsbilder i stua: 150+ bilder av interiør. Moderne kombinasjonsideer

Med påfugler

Den realistiske skildringen av fugler på veggdukene ser levende ut og tiltrekker seg oppmerksomheten til alle som kommer inn i rommet. Hvorfor er det mye etterspørsel etter bilder av påfugler?? Det handler om adelen til disse fuglene, hvis løse haler regnes som et symbol på luksus og rikdom..

Lys, fargerik og oppkvikkende

Lys, fargerik og oppkvikkende

Bilder av påfugler i et rom med en gammel vil se latterlige ut. møbler, klassisk design. De er bare egnet for moderne design. Det er umulig å lage alle veggene med et så lyst utskrift, det vil se for trassig, umoderent ut.

Hvis påfuglene er avbildet store, i full lengde med løse haler, er det nok med noen strimler med tapet. En del av en av veggene vil være nok for et slikt mønster. Hvis fuglene opptar hele veggen, er tegningen for stor, så bør de tre andre gjøres i nøytrale nyanser..

Lykkens fugler fløy til veggen din

Lykkens fugler fløy til veggen din

Bdet er trykk med påfugler når fuglene er begrenset til dem. En stripe kan inneholde 1-2 små påfugler. Bare i slike tilfeller er det tillatt å bruke de samme lerretene til alle fire veggene..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Kombinasjoner av soveromstapeter: 240+ bilder av vakre interiørkombinasjoner

Med forgylling

Tapet med forgylling ser dyrt ut, er mye brukt i utformingen av forskjellige rom.. Designere fremhever følgende fordeler med denne fargetypen:

 • brukes til å markere en av veggene, fokusere på den;
 • skape en koselig atmosfære;
 • reflektere solskinn;
 • skjul overflatefeil.

For elskere av klassisk tapet

For elskere av klassisk tapet

Mengden gull på veggene bør begrenses, overflødigheten er hard for øynene. Hvis den ene veggen har forgylte innsatser over hele området, bør de tre andre være monokromatiske.

Det er viktig å velge beleggets base for forgylling. Det går bra med pastellfarger., gul, beige. Hvis rommet er lite og det er nødvendig å visuelt utvide det, må basen for forgylling være lett.

Går bra med pastellfarger

Går bra med pastellfarger

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Innredning med grått tapet (140+ bilder): Generelle regler for valg og kombinasjon

Abstraksjon

Uvanlige mønstre er egnet for ekstraordinære tenkende individer. Hvis du ikke bare vil understreke luksus, men også å uttrykke din individuelle tilnærming, kan du se på det store utvalget av bakgrunnsbilder med abstraksjon. Silketrykksteknikken med slike utskrifter ser spesielt lys ut..

Fremhever personlighet med abstraksjon

Fremhever personlighet med abstraksjon

Det er ingen klare utvalgskriterier i abstraksjon. Noen liker svarte former på en hvit bakgrunn, mens andre liker alle regnbuens farger, påført kaotisk. Bare valg av nyanser spiller en viktig rolle, du må huske på stemningen som vil overføres:

 • rød og oransje – forårsake høy emosjonell aktivitet;
 • gul og grønn – symboler på harmoni og komfort;
 • grå og blå – egnet for reserverte personer;
 • rosa og lilla – få et snev av romantikk;
 • svart og mørke nyanser (blå, brun, andre) – nøytral.

Valget av nyanser spiller virkelig en viktig rolle.

Valget av nyanser spiller virkelig en viktig rolle.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Bakgrunn som kan males – fordeler og ulemper. 240+ (Foto) Interiør i stue, soverom, kjøkken

I det indre av forskjellige rom

Bakgrunn i silketrykk ser bra ut i interiøret i slike rom:

 • Kjøkken. Lerret er kun egnet på fiberduk, ikke på papir – de er beskyttet mot fuktighet, mugg, de kan lett vaskes. Passer for klassiske stiler.
 • Stue. Silketrykk kan brukes til å dekorere enten en vegg eller fire samtidig. Passer for stuer i moderne stiler, innredet med dyre møbler.

Silketrykk er et kunstverk i interiøret. 125+ eksklusive silke designbilder Silketrykk er et kunstverk i interiøret. 125+ eksklusive silke designbilder Silketrykk er et kunstverk i interiøret. 125+ eksklusive silke designbilder

Silketrykk er et kunstverk i interiøret. 125+ eksklusive silke designbilder Silketrykk er et kunstverk i interiøret. 125+ eksklusive silke designbilder Silketrykk er et kunstverk i interiøret. 125+ eksklusive silke designbilder

 • Soverom. Alle design og nyanser er passende. Med tanke på at de på soverommene ofte streber etter å skape en romantisk atmosfære, ser blomstertrykk i rosa, lilla toner spesielt godt ut..
 • Gang. Det er nødvendig å velge lerret utelukkende på fiberduk, siden det er et spesielt behov for regelmessig våtrengjøring i dette rommet.
 • Andre rom. Silketrykk brukes sjelden til å dekorere barnerom., bad, toalett. Men hvis det passer inn i den generelle ideen om å dekorere huset, så er det ingenting forbudt i dette..

Hovedfaktoren for innredning er tapet

Hovedfaktoren for innredning er tapet

VIDEO: Sofistikasjon og luksus med silketrykte bakgrunnsbilder

Konklusjon

Silketrykk ser fordelaktig ut på veggene i mange rom, det er et tegn på luksus, det ser rikt ut. De vil tilføre raffinement til ethvert interiør som alle vil huske. Eksperimenter og kombiner.

Previous Post
Νέα όμορφα κρεβάτια στο υπνοδωμάτιο: 225+ (Φωτογραφία) Επιλογές για έναν άνετο και υγιή ύπνο
Next Post
Oval bord på kjøkkenet – Et universelt alternativ for ethvert interiør (210+ bilder av skyve-, glass- og tremodeller)