DIY nyttårs deighåndverk: Enkel og morsom fritid (145 + bilder). Alle hemmelighetene for morsomt og vellykket arbeid
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY nyttårs deighåndverk: Enkel og morsom fritid (145 + bilder). Alle hemmelighetene for morsomt og vellykket arbeid

Nyttårs deighåndverk

Saltdeigshåndverk er en populær måte å gjøre noe med egne hender. De trenger ikke mye penger, siden forbruksvarer koster en krone. Å lage juletrepynt med egne hender er en måte å påkalle et nyttårsstemning i hjemmet ditt og ha det bra. Og barn vil bli spesielt glad. Stjerner, baller, slikkepinner, juletrær, figurer – alle kan alt. Finn ut hvordan du kan gjøre dem senere i artikkelen..

Innhold:

Hvordan arbeide med testen

DIY deiglam

DIY deiglam

Før du begynner å forme, må du lage deigen selv.. For å gjøre dette trenger du ingredienser som kan finnes på ethvert kjøkken:

 • et glass hvetemel;
 • et glass finmalt salt;
 • et halvt glass kaldt vann.

Se fin og billig ut

Se fin og billig ut

For å gjøre deigen lettere å elte og holde bedre, kan du legge til tre ss stivelse på listen, men selv uten dem er resultatet egnet for skulptur. Først helles mel i en bolle, deretter tilsettes salt og eventuelt stivelse, deretter fortynnes det med vann.

Så gjenstår det bare å blande ingrediensene først med en skje, og deretter legge deigen i en klump på bord og kjevle den ut og elter den godt. Som et resultat skulle det vise seg å være elastisk, mykt, ikke holde seg til hendene og smuldre..

Det er viktig å lage deigen riktig

Det er viktig å lage deigen riktig

Hvis deigen er for smuldrig, tilsett vann. Hvis det er for klebrig, mel og salt.

Hvis deigen er for smuldrig, tilsett vann. Hvis det er for klissete, mel og salt.

For ytterligere å gi håndverket en farge – tross alt er selve deigen gulaktig, og dette er kjedelig – du kan bruke en av metodene:

 • tilsett matfargestoff på eltefasen – da må du blande deigen i flere forskjellige boller for å få flere biter i forskjellige farger;
 • bruk blyanter, maling, tusj og glitter når håndverket er klart.

DIY trinn-for-steg mesterklasse

DIY trinn-for-steg mesterklasse

RådDen første metoden lar deg oppnå en mer konsistent farge. Den andre er mer fleksibel og lar deg bruke komplekse mønstre, morsomme tegninger og ikke avhenge av formen på noen måte.

For å gi det ferdige håndverket styrke, kan du tørke dem på to måter:

 • sakte – for dette, legg det ferdige håndverket på en tallerken og legg det på et varmt, tørt sted, vekk fra direkte sollys, i en uke;
 • raskt – sett det ferdige håndverket i ovnen i flere timer slik at det bakes der (det viktigste er ikke å overeksponere, ellers smuldrer det).

Denne innredningen kan brukes til enhver anledning.

Denne innredningen kan brukes til enhver anledning.

Den første metoden er tregere, men resultatet vil oppnås nøyaktig. Den andre er raskere, men det er en sjanse for å ødelegge båten ved å overeksponere den, undereksponere den eller bryte den.

Og selvfølgelig, jo enklere formen er, desto mindre er sjansen for å ødelegge den..

Lyse ideer som fanger alles oppmerksomhet

Lyse ideer som fanger alles oppmerksomhet

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: The Second Life of Cotton and Computer Discs – Brilliant DIY Craft Ideas (95+ bilder). 11 genialt enkle trinn-for-trinn-workshops

Stjerner, kuler, slikkepinner og andre enkle former

Den enkleste måten å lage en saltdeigdekorasjon er å ta en kakeskærer og bruke den.. Algoritmen er enkel:

 • kjevle ut deigen til et lag med en tykkelse på omtrent en og en halv centimeter;
 • ved å bruke former for å kutte stjerner, hjerter, sirkler ut av det;
 • lag et hull i hvert håndverk med en skarp pinne og bak de resulterende flate lekene i ovnen;
 • ta dem ut av ovnen etter to timer og male.

én farge - da får du bare lyse, skinnende leker; striper - smale, brede, horisontale, vertikale, diagonale; erter - større, mindre, en farge, flerfarget; mønstre - geometriske, blomster, abstrakte, du kan for eksempel ta fra postkort; tegninger - snøfnugg, julenissen, Snow Maiden, snøfall, juletrær.

Bruk av kakeskærer

Det er forskjellige måter å farge håndverk på for å få dem til å se bra ut.. For eksempel:

 • en farge – da får du bare lyse, skinnende leker;
 • striper – smal, bred, horisontal, vertikal, diagonal;
 • erter – mer, mindre, en farge, flerfarget;
 • mønstre – geometrisk, blomstret, abstrakt, du kan for eksempel ta fra postkort;
 • tegninger – snøfnugg, julenissen, Snow Maiden, snøfall, juletrær.

Juleleker på juletreet

Juleleker på juletreet

Når maleriet er ferdig, gjenstår det bare å tre snøringene inn i hullene, knytte dem – og du kan henge de ferdige lekene på juletreet.

Hvis du trenger å beholde et barn fra tre til seks år, vil det være nyttig for ham å lage slike figurer, ettersom det utvikler finmotorikk, koordinasjon og fantasi.

Hvis du trenger å beholde et barn fra tre til seks år, vil det være nyttig for ham å lage slike figurer, siden det utvikler finmotorikk, koordinasjon og fantasi..

Du kan holde barnet ditt opptatt med deigmodellering i lang tid

Du kan holde barnet ditt opptatt med deigmodellering i lang tid

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Håndverk fra perler – grunnlaget for nybegynnere med diagrammer (trær, blomster, malerier). DIY skjønnhetstimer (190 + bilder)

Interessante ideer

For å få flate figurer til å se mer interessante ut, kan du bruke andres erfaring og gi dem originalitet, sjarm. Du kan for eksempel:

 • Lag figurer med gjennomsiktige takvinduer. For å gjøre dette, kutt ut en figur, og i midten kutt et gjennomgående hull med samme form – rundt, i form av et sildben eller en stjerne. Før du sender figuren til ovnen, legg noen plastperler i hullet. Når de smelter, får du noe som et glassmaleri. Det viktigste er å plassere dem ikke i to timer, men i tjue minutter, ellers vil plasten ikke bare smelte, men brenne og det vil lukte ubehagelig.
 • Lag en krans av figurene. For å gjøre dette er det nok å snøre dem på en lang ledning, som kan dekoreres med fjær, perler og klokker..

Vi snører den på en snor etter at den tørker

Vi snører den på en snor etter at den tørker

 • Lag en slikkepinne -figur. For å gjøre dette må du lage to deigklumper, en rød, den andre hvite, rulle begge til lange pølser, og deretter veve pølsene sammen og bøye til slutt. Klipp kantene slik at de blir jevne.

Flerfarget godbiter, men ikke spiselig

Flerfarget godbiter, men ikke spiselig

 • Lag en vottefigur eller en sokkefigur. For å gjøre dette, kutt ut et skjema fra papp, fest det til deigen og sirkel med en kniv. Alternativt kan du ta en tynn strimmel tinn (for eksempel kuttet fra en aluminiumsboks) og brette formen ut av den..
 • Lag figuren strikket. For å gjøre dette, lag to lange pølser av deigen og rull dem til et flagellum. Skjær flagellumet i like deler og legg det på et valset deig med ryggen mot ryggen. Når en form brukes til kutting, vil den resulterende figuren vises strikket. Når det er tørt, kan du lime en knapp på toppen for mer likhet..

Lag en strikket figur

Lag en strikket figur

 • Lag en figur i form av en måned. Det vil se spesielt bra ut hvis du skjærer ut nesen og leppene hans, og henger en liten bjelle på det øvre hornet..

For å få figurene til å vare lenger – og se mer spektakulære ut – kan de belegges med fargeløs negl eller hårlakk. Så, når lakken er tørr, vil de skinne. Og hvis det også er gnister i lakken, så vil det ikke bare skinne, men også glitre i lyset. fe lys.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Det mest uvanlige og interessante håndverket fra kaffe og kaffebønner for 5+. Enkle mesterklasser for nybegynnere trinn for trinn (130 + bilder)

Snøfnugg

Snøfnugg kan regnes som en egen type flate figurer. De er vanskeligere å lage enn resten, siden det ikke er noen ferdige former for dem, og å lage dem fra en aluminiumsburk vil ikke fungere så lett – de er for intrikate.

Flott dekorasjon til juletreet

Flott dekorasjon til juletreet

Det er tre hovedmåter for å lage et snøfnugg:

 • Bruk openwork serviett. Mønsteret på servietten ser flott ut hvis du bruker den riktig – du må feste servietten til deigen og trykke hardere. Og kutt deretter ut den generelle formen med en myk leketøykniv. Et slikt snøfnugg er veldig enkelt og ser vagt ut som et snøfnugg, men små barn vil definitivt like det..
 • Bruk tegning. Du må ta opplegget der snøfnugg blir kuttet ut av papir, og deretter kan du overføre det til deigen med en blyant. Når dette møysommelige arbeidet er over, må du kutte forsiktig ut i henhold til mønsteret – dette er en god trening for finmotorikk for barn over seks år..
 • Bruk de enkleste formene. Du må tegne et snøfnugg, deretter lage tynn flagella av deigen og brette snøfnugget ut av dem. Dette arbeidet er også ganske omhyggelig, krever utholdenhet og er ikke egnet for små barn..

Omhyggelig arbeid, krever utholdenhet

Omhyggelig arbeid, krever utholdenhet

Snøfnugg ser spesielt bra ut når de er malt med sølvmaling..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Eksklusive og deilige ideer: DIY candy -gaver. 90+ (Foto) Søtt og originalt håndverk for det nye 2019. 7 enkle mesterklasser

Vanskeligere håndverk: Julenissen og Snow Maiden

Julenissen og Snow Maiden er også enkle å lage, men de enkleste formene er ikke lenger nok. Det er flere måter:

 • Palmer. En god idé å leke med små barn – du må feste håndflaten til deigen, kutte den ut langs konturen, bake den resulterende utskriften og deretter male den: fingrene blir et skjegg, tommelen din blir en hatt, små blå øyne og en tegnet bart vil forbli i et lite fritt område.

Et mer komplekst håndverk, men alle kan gjøre det

Et mer komplekst håndverk, men alle kan gjøre det

 • En dråpe. Det er også enkelt – du må kutte en dråpe fra deigen, og deretter en bred stripe, hvis kant er kuttet i smalere tverrstrimler og festet til dråpen. Så gjenstår det å krølle smale strimler litt, feste en nesesirkel og en litt krøllet bart over dem og sette alt i ovnen. Og deretter male det i hvite, røde og kjøttfarger..
 • Mosaikk. Du må finne en vakker papirskisse av julenissen, deretter klippe ut en figur fra deigen på den, og deretter, i henhold til den, separate deler – penner, skjegg, ansikt, hatt og legg dem på toppen. Resultatet vil være noe som en volumetrisk fargestoff, hvis viktigste skjønnhet vil bli gitt ved hjelp av blomster..

Nydelig og ikke vanskelig i det hele tatt - gjør barna dine lykkelige

Nydelig og ikke vanskelig i det hele tatt – gjør barna dine lykkelige

For eldre barn – og for voksne som ønsker å teste sine ferdigheter – er det flate ansiktet til julenissen, som består av separate elementer, egnet. Gjør det sekvensielt:

 • klipp først ut bakgrunnen – en sirkel, eller en stjerne, eller annen vakker form;
 • så skar de ut en oval for ansiktet og en trekant for en lue, la den ene på den andre;
 • forsyne hatten med pels – det vil si en tynn deigstrimmel;
 • lag en rund rød nese og rosa kinn, munnen kan presses inn, som øynene, eller den kan gjøres utbulende;
 • en krøllet bart påføres på toppen – de kan lages frodige, eller fra to tynne strimler;
 • legg et skjegg på toppen – du kan tegne det, du kan lage det fra tynne krøllete striper, du kan bare gjøre det flatt, med en glatt bølget kant.

Noen ganger skremmer det av kompleksiteten i utførelsen

Noen ganger skremmer det av kompleksiteten i utførelsen

Resultatet er bakt og malt. Og hvis du ikke lager skjegg og bart, men i stedet lager et smell og en flette, får du en Snow Maiden – og hatten hennes må selvfølgelig males blå.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Håndverk av plast- og korkpropper (130+ bilder): Lag unike gjenstander med egne hender

Volumetriske tall

En enda mer interessant måte å lage julenissen og Snow Maiden av deigen på er å gjøre dem omfangsrike. Dette er selvfølgelig vanskeligere enn å lage en silhuett og fargelegge den, men også morsommere, spesielt siden du kan eksperimentere i prosessen.. Hovedtrinnene ser slik ut:

 • lag en ramme – den kan være laget av folie, den kan være laget av en glassburk uten etikett, den kan være laget av en gammel lyspære, den kan være laget av en leirkopp;
 • fest deigen jevnt og pent på rammen – dette blir en pels;
 • lag en ball, stikk nesen på den, trykk i øynene – et hode;
 • lag en kjegle – en hette, og deretter to mindre kjegler – håndtak.

I prosessen kan du eksperimentere

I prosessen kan du eksperimentere

The Snow Maiden trenger en flette av vevd flagella, og julenissen trenger et skjegg som krøller seg i endene og en bart til det. Når figurene er klare, kan du bake dem og deretter legge til tilbehør.. Du kan lage en pose til julenissen – det er bedre å sy, men du kan også lage en deig – og en lang sølvfarget stab laget av folie. The Snow Maiden har ikke slike gjenkjennelige gjenstander, men du kan gi henne en kanin for eksempel av bomullsull eller en stor stjerne av folie.

Det blir interessant for deg: ANMELDELSE: Original Crafts for 2020 Yellow Pig (65+ bilder). 6 fantastiske DIY -verksteder med forskjellige teknikker (filt, pasta, saltdeig) + Anmeldelser

Deretter males figurene, og du kan sette dem under treet.

Obligatorisk sildbein

Og selvfølgelig kan du ikke klare deg uten et juletre til nyttår, selv om det er laget av deig.. Det er flere måter å gjøre det på:

 • Enkleste – lag stjernefigurer, hver litt større enn den forrige, og vri et hull i hver på midten. Etter baking må du male dem grønne (eller hvite) og koble til med en snor. Perler kan festes til blonder mellom stjernene for å gjøre den vakrere.
 • Hardere – lag en stor deigkegle og dekk den med nåler med klem med neglesaks. Dette arbeidet er lite og med en skarp gjenstand, derfor bør barn bare stole på under oppsyn av voksne og etter å ha forklart hva som er sikkerhetstiltak..
 • Enda hardere – lag en stor kjegle, og skyv deretter flere deigklumper i en hvitløkspresse. Resultatet blir lange, nudellignende pølser. De må trimmes og limes forsiktig til treet, fra toppen, lag for lag..

Vi fikser toppen av hodet og kan males

Vi fikser toppen av hodet og kan males

For de minste er to enkle alternativer egnet:

 • Lag flate treformer. For å gjøre dette, bare kutt dem ut av deiglaget med en sløv leketøykniv og stek dem. Mens deigen er myk, kan du lage vakre mønstre på den..
 • Lag en pyramide sildben. For å gjøre dette, støp fyldige, sjøstjerne-lignende figurer fra deigen og legg dem på hverandre. En slik øvelse vil ikke bare hjelpe barnet med å utvikle fine motoriske ferdigheter, men også øve på å bestemme størrelsen på gjenstander – en veldig relevant ferdighet i en alder av to til tre år..

Sørg for å gjøre slike håndverk med barna dine.

Sørg for å gjøre slike håndverk med barna dine.

For å få treet til å se mer morsomt ut, må det selvfølgelig dekoreres. For å gjøre dette kan du lage små kuler av deigen, som deretter males i forskjellige farger, du kan klippe kranser av papir, du kan blinde en stor viktig stjerne, du kan lage papirdekorasjoner eller stikke små godterier i lyse innpakninger på toppen.

Et enklere alternativ for de minste

Et enklere alternativ for de minste

Det viktigste er at treet som et resultat ser ut som et nyttårsfest og skaper riktig stemning.

VIDEO: Beste salte deigoppskrift for håndverk

Konklusjon

Dekorasjoner blir spesielt bra hvis du får henne med hele familien til nyttårsmusikk. Prøv å lage et håndverk med barna dine – det er ingen grense for glede. Og viktigst av alt, det vil forbli for deg i et langt minne.

FOTOGALLERI (mer enn 145 bilder)

Next Post
Gjør-det-selv-hekk i landet: utvalg av planter, planting og omsorg. Raskt voksende, flerårig og eviggrønn – hvilke er bedre å velge? (105+ bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector