Veggpaneler (MDF) for innredning. TOP-7 applikasjoner i interiøret + 165 BILDER
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Veggpaneler (MDF) for innredning. TOP-7 applikasjoner i interiøret + 165 BILDER

Veggpaneler (MDF) for innredning

Slik kler du de indre overflatene i lokalene ved hjelp av moderne MDF veggpaneler, for å oppnå den slående stilige designen vist i Bilde, vurdere i denne artikkelen.

Materiale til MDF -paneler

Uansett, med paneler MDF alle har kommet over mer enn én gang fordi det ofte ble brukt til dekorasjon av vestibuler, vogner, kontorer og andre offentlige lokaler.

For alle rom med mønster eller tekstur

For alle rom med mønster eller tekstur

I boligbygg og leiligheter var bruken av dem begrenset til dekorasjon av ganger og loggier. Utformingen av MDF -paneler var ikke veldig variert, og derfor ble dette materialet ansett som et budsjettalternativ for den offisielle beherskete stilen..

Budsjett romstil

Budsjettalternativ for et rom

I dag brukes MDF -produkter til veggbekledning, som noen ganger er vanskelig å tilskrive dette materialet. De skiller seg ikke bare i kvalitet, men også i sitt varierte utseende..

Mangfoldig panelutseende

Lette skygge paneler

Men la oss først se på hva disse produktene faktisk representerer. Veggpaneler MDF er et dekorativt overflatebelegg av treopprinnelse, laget av treavfall, knust til en støvfraksjon, med tilsetning av organiske bindingselementer.

Dekorativt etterbehandlingsmateriale av treopprinnelse

Dekorativt etterbehandlingsmateriale av treopprinnelse

Det er derfor forkortelsen MDF betyr “fin brøk”. I produksjonsprosessen utsettes råvaren ikke bare for trykk, men også for høye temperaturer, som et resultat oppnås det bearbeidede produktet i form av paneler med en tett homogen struktur.

Brukes til møbler og dekorasjonsmaterialer

Brukes til møbler og dekorasjonsmaterialer

Når det gjelder mulighetene for videre behandling under installasjonen, overgår slike produkter selv naturlig tre og er ikke dårligere enn det når det gjelder teknologiske og miljømessige krav. Installasjon av paneler utføres enten ved å feste dem til en ramme av tre eller en galvanisert profil, eller ved å lime dem på veggoverflaten med “flytende spiker”.

Trebasert dekorativ toppstrøk

Trebasert dekorativ toppstrøk

TOP-8 typer MDF veggpaneler

Paneler er i sin form:

enI form av skinner (smale paneler) som har en sporforbindelse: spor – møne. De er enkle å montere selv og er mye brukt for kledning. Rillede smale paneler

Smale paneler med sporforbindelse

2I form av ark i forskjellige størrelser. Et tilstrekkelig område av arket lar deg bruke forskjellige teknikker for utformingen: fotoutskrift. 3D -bilder, paneler og grafikk. Panelark i forskjellige størrelser

Panelark i forskjellige størrelser

3I form av plater, lik store fliser. For festing i strukturen til disse produktene, så vel som i stativpanelene, er det utstyrt med en tunge-og-sporet skjøt.. Tallerkener som ligner på keramiske fliser

Tallerkener som ligner på keramiske fliser

I utseende produseres de:

4Med finert overflate, når topplaget består av et tynt naturlig trebelegg som kalles finér. Produktet har et utseende som er helt identisk med et naturlig trebord og en betydelig lavere kostnad. Finerte paneler

Finerte paneler

femMed laminert overflate, representerer et tynt belegg med en spesiell film, med en etterligning av forskjellige naturlige materialer, farger eller monokrome mønstre. Et stort utvalg av design gjør laminerte produkter til de mest ettertraktede MDF -veggbekledningsproduktene.. De mest ettertraktede laminerte panelene

De mest ettertraktede laminerte panelene

6Med malt overflate, når lamellen er malt på toppen i en rekke fargenyanser. Malingen har en beskyttende og dekorativ funksjon. Malte veggpaneler

Malte veggpaneler

7Paneler med fotoutskrift. Bildet påføres fra forsiden av panelet. Ovenfra er den dekket med fargeløs akryllakk, som beskytter mot ytre skader.. Paneler med fotoutskrift

Paneler med fotoutskrift

åttePaneler med mønster eller tegning som har en 3D -effekt. Disse produktene har blitt utviklet nylig og er en nyhet innen design. Produktets overflate, som viser abstrakte volumetriske tegninger, geometriske former som etterligner forskjellige typer relieff, ser uvanlig og veldig imponerende ut. 3D -effekt på trykte paneler

3D -effekt på trykte paneler

TOP-7 alternativer for bruk av moderne MDF-paneler

Når du har så mange forskjellige MDF -produkter, bør du ikke begrense deg til bare å fullføre korridoren, balkongen eller loggiaen, selv om de kan dekoreres på en helt ny måte ved å velge det passende designalternativet. Du kan vellykket dekorere vegger med slike ark. stue, gangen, kjøkken, i tillegg til tak, inngangsdører, sider av trapper.

Du kan lykkes dekorere veggene i stuen med slike ark.

Du kan lykkes dekorere veggene i stuen med slike ark.

La oss se på hvordan du kan dekorere med panel MDF -rom og steder som har forskjellige formål..

Dekorere gangen med MDF -paneler

Finér gangen ikke så lett som det ser ut til å begynne med. Dette er et problemrom fordi det er lite lys i det. Den inneholder vanligvis flere dører, noe som gjør det vanskelig å installere paneler. Her er veggene mest utsatt for forurensning fordi gangen er et felles område og den ikke er like stor som stua..

I gangen er veggene utsatt for mer forurensning

I gangen er veggene utsatt for mer forurensning

Gitt disse funksjonene, er det bedre å fullføre gangen med lamellpaneler. De er praktiske for å vende mot gangen, siden de er små i størrelse og kan passe inn i ethvert problematisk sted.

Utseendet på overflaten til slike produkter skal tilsvare gangen i gangen og dens egenskaper. For kledning av en liten gang er lette monokromatiske produkter bedre egnet, de vil visuelt forstørre dette rommet.

Lamellpaneler for en liten gang

Lamellpaneler for en liten gang

Det er vellykket å bruke vertikalt arrangerte paneler av gult og hvitt, som veksler med hverandre. Dørene er trukket med brune lameller for å matche elementene i møblene i korridoren.

Vertikale MDF -paneler i to farger på gangen

Vertikale MDF -paneler i to farger på gangen

Du kan ikke dekorere veggene i gangen helt med paneler. Korridoren ser interessant ut, der veggene er belagt med MDF bare nedenfra, og ovenfra limes de over med tapet som matcher tonen.

Denne designen kan brukes til en mellomstor gang eller stor plass..

Bruk MDF -paneler til å dekorere stuen

Alt vegger i stua sjelden revetted med MDF panelelementer. Et interiør der dette materialet bare brukes i fragmenter vil være attraktivt..

Veggbekledning med lyspaneler

Veggbekledning med lyspaneler

For eksempel kan du fokusere på den ene veggen ved å avsløre den med 3D -paneler med et mønster som matcher stilen. Bildet viser en variant av stuedesignet, der den ene veggen er foret med 3D -elementer i form av bølger. Et slikt panel passer godt til det generelle interiøret i stuen..

3D -bølger i stuen din

3D -bølger i stuen din

Designere bruker ofte paneler for kledning av den ene veggen for å spille opp et møbel, for eksempel dekorere veggen som TV -en henger på..

Aksenten for veggen er et bilde eller en TV

Aksenten for veggen er et bilde eller en TV

Hvis du likevel bestemmer deg for å dekke veggene i stuen helt med paneler, bør du vurdere plasseringen nøye. Det langsgående arrangementet er egnet for rom med lav takhøyde. Dette øker visuelt høyden på rommet..

Lengderetning av paneler for lav takhøyde

Lengderetning av paneler for lav takhøyde

Tverrsnittet er egnet for store mellomrom.

Tverrsnittet av panelene er egnet for et stort rom

Tverrsnittet av panelene er egnet for et stort rom

Soverom dekorasjon

Soverom vegger så vel som i stua, blir MDF sjelden møtt. Hvis du planlegger å bruke dette materialet til veggbekledning i dette rommet, bør du nærme deg dette med forsiktighet. Til tross for sikkerheten til den moderne produksjonen, er det klokere å bruke mykt tapet som puster til soverommet i leiligheten. Men for et privat hus eller sommerhus, hvor rommet ikke er oppvarmet om vinteren, er det ganske passende.

Den beste MDF -panelløsningen for et privat hus

Den beste MDF -panelløsningen for et privat hus

MDF er ikke redd for store temperatursvingninger og gjennomgår ikke deformasjon av dette. Det er også bedre å kappe veggene i stua i fragmenter. Ofte trimmer de veggen i sengens hode med slikt materiale..

Etterbehandlingsmateriale i sengen

Etterbehandlingsmateriale i sengen

Veggbekledningen bak køyen ser interessant ut med 3D -paneler med en imitasjon av et vognbanner av lerretet. Denne designen ser spesielt moderne ut..

Etterligning av Capitone i sengen

Imitasjon av Capitone i sengen

Påføring av MDF -paneler i baderom og toalettdekorasjon

Moderne MDF veggpaneler kan med hell brukes til dekorasjon av bad og toalett. I dag produseres mange typer slike produkter med fuktresistente kvaliteter..

En vakker og uvanlig løsning på badet

En vakker og uvanlig løsning på badet

Ved hjelp av dem kan du etterlikne keramiske fliser uten frykt for ødeleggelse av materialet fra fuktighet. Dessuten vil det koste mye mindre enn fliser. Samtidig er variasjonen av designdekorasjon mye bredere enn keramikk. Det er mulig ved hjelp av paneler, med fragmenter av bildet påført dem, å lage et helt panel på badet.

Panel fra MDF -paneler på badet

Panel fra MDF -paneler på badet

Etter å ha hentet produktene i den formen som er nødvendig for implementeringen av den tenkte stilen, kan du dekorere badet ditt på en helt original måte..

Fuktresistente paneler for baderomsdekorasjon

Fuktresistente paneler for baderomsdekorasjon

Badet er ferdig med mørke fargede beskyttelseslakkpaneler. Vegger ser magiske ut med et hvitt badekar og vask.

Mørkt rom med hvite armaturer

Mørkt rom med hvite armaturer

Ved å bruke et design i lyse farger kan du få et helt annet utseende på badet..

Lyst bad med svarte detaljer

Lyst bad med svarte detaljer

Slike vegger vil vare lenge nok. De vasker også godt fra smuss uten å miste fargens lysstyrke. Den eneste ulempen er at du ikke kan bruke aggressive rengjøringsmidler for ikke å ripe på den beskyttende overflaten.

Miljøvennlig materiale for komfort

Miljøvennlig materiale for komfort

Beskyttende og dekorative lag av MDF må beskyttes mot skader for ikke å redusere materialets motstand mot fuktighet.

VIDEO: Etterbehandling av MDF -paneler

Billig og praktisk løsning for veggdekorasjon på toalettet

Billig og praktisk løsning for veggdekorasjon på toalettet

Loggia veggbekledning design

For veggbekledning av balkonger og loggier er MDF -produkter de mest etterspurte. Med tanke på de varierte designene på moderne paneler, kan disse stedene gjøres om til et fantastisk sted for avslapning ved å fullføre alle vegger med slike materialer..

Det mest etterspurte materialet for etterbehandling av balkongen

Det mest etterspurte materialet for etterbehandling av balkongen

De er enkle å installere, tørker av støv og er ikke redde for fargeendringer fra sollys..

Ser rolig og naturlig ut

Ser rolig og naturlig ut

Etterbehandling av kjøkkenet med MDF -materiale

På kjøkkenet brukes dette materialet ofte til veggdekorasjon. De er vanligvis panelert halve veggen nedenfra. Den øvre delen limes enten med tapet som kan vaskes, eller det brukes dekorativt gips eller andre materialer.

Veggdekorasjon på kjøkkenet med MDF -paneler

Veggdekorasjon på kjøkkenet med MDF -paneler

Men hovedområdet på kjøkkenet for etterbehandling med MDF -paneler er forkle. For dette brukes moderne paneler som ikke er redd for vann og er godt beskyttet mot brann..

Forkle laget av vanntette paneler

Forkle laget av vanntette paneler

Gitt sitt enorme designpotensial, representert med alle slags overflater fra etterligning av tre, stein og andre naturlige strukturer til fotoutskrift og 3D -bilder, kan du arrangere et forkle etter ønske for enhver kjøkkenstil. Det vil koste mye mindre enn å fullføre med fliser, og arbeidet utføres mye raskere uten problemer.

Fotoutskrift for aksent på forkleet fra paneler

Fotoutskrift for aksent på forkleet fra paneler

Du kan velge produkter som er identiske med overflatene på kjøkkenbordene, spesielt siden MDF -plater ofte brukes til produksjon av møbler..

Møbler fra MDF -paneler

Møbler fra MDF -paneler

Vendt mot takflaten med MDF -paneler

MDF -paneler kan brukes til takdekorasjon. De har identiske egenskaper til veggprodukter. For kledning av takoverflaten brukes hovedsakelig stativmaterialer, der en lås er tilveiebrakt for å feste elementer til hverandre av “tunge-og-spor” -typen.

Rackpaneler i taket

Rackpaneler i taket

For installasjon i taket brukes den samme teknologien som på veggene. Først installeres en ramme av trestenger eller en galvanisert profil på den. MDF -paneler festes vinkelrett på rammen ved hjelp av spesielle kleshengere.

Leggingsteknologien er den samme som for veggene

Leggingsteknologien er den samme som for veggene

Med en slik kledning, i tillegg til å utjevne taket, blir det mulig å skjule elektriske ledninger for taklamper.

Vendt mot taket med paneler

Vendt mot takflaten med paneler i landet

Tradisjonelt er det slik at taket er trimmet på loggier og i korridoren. I dag, ofte på bad og toalett, bruker de også MDF -takpaneler..

VIDEO: MDF -paneler for et vakkert design

Previous Post
Μοντέρνος μοντέρνος σχεδιασμός του συνδυασμένου μπάνιου με πλυντήριο ρούχων. TOP 10 ιδέες για εξοικονόμηση χώρου + 50 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Stil Minimalisme i interiøret (185+ bilder) – Romkunst. Vi blir kvitt tranghet og begrensninger