Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal arrangere? (200 + fotoprosjekter)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal arrangere? (200 + fotoprosjekter)

Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter)

Modulære boliger har nylig dukket opp på salg og har ennå ikke vunnet popularitet. For det første er ikke alle mennesker som ønsker å bygge et hus informert om at dette kan gjøres fra modulblokker, og ikke fra bunnen av. For det andre, på grunn av noen særegenheter, krever modulhus en forsiktig og gjennomtenkt tilnærming – ikke alle har lyst og vilje til dette. Til tross for alt blir imidlertid ideen i seg selv gradvis mer utbredt. Flere detaljer senere i artikkelen.

Innholdet i denne artikkelen:

Fordeler med modulhus

De første modulhusene ble brukt på byggeplasser og andre fasiliteter der det er nødvendig med permanent opphold for arbeidere. Mest av alt så de ut som esker med jern, tre og gips, mantlet med isolasjon – ingen designglede, bare praktisk.

Modulære hjem blir mer og mer populære

Modulære hjem blir mer og mer populære

Men over tid innså arkitektene at hele bygninger enkelt kan bygges fra slike bokser – det er nok å komponere dem, som en designer er tegnet, for å lodde dem på de riktige stedene, eller bare få spesielle fremspring i sporene.. Denne konstruksjonsmetoden er rask, krever ikke kompleks forberedelse, derfor begynte den å bli brukt til kontorbygg og industrielle anlegg..

Det gikk en stund før tanken tok et skritt videre: til boligbygg.

Det er den ideelle løsningen for permanent opphold

Det er den ideelle løsningen for permanent opphold

Og det viste seg at hus fra modulblokker har visse fordeler i forhold til de som er bygget fra bunnen av:
 • Bygg hastighet. Dette er kanskje den største fordelen. Blokker blir laget på få uker, og å sette dem inn i en enkelt bygning er et spørsmål om et par dagers aktivt arbeid. Ingen andre hjem kan skaffes så raskt.
 • Ingen sesongbegrensninger. For å fylle grunnlaget trenger du varmt og tørt vær. For å bygge vegger og kappe dem med isolasjon, og deretter fullføre dem, trenger du også varme og tørrhet. Men modulhuset er allerede klart – veggene er reist, isolert, dekket, derfor kan det monteres selv om vinteren eller høsten, i regntiden.
 • Mobilitet. Den ferdige bygningen kan lett demonteres hvis den kjeder seg over tid, og settes sammen igjen, i en annen rekkefølge, eller flyttes til et annet sted. Veldig nyttig for de som liker å flytte – gå hjem med deg til den andre enden av landet.
 • Jordskjelvsmotstand. Et modulhus kan lett tåle et seismisk sjokk hvis behovet oppstår.
 • Kontinuerlig kvalitetskontroll. På en byggeplass der en bygning bygges fra bunnen av, fristes alltid arbeidere til å gjøre jobben dårlig. Det spiller ingen rolle for å spare energi eller for å bruke billigere materialer. På fabrikken der modulene settes sammen, kontrolleres alle prosesser av produsenten, og det er ekstremt ulønnsomt for ham å ha feil i produktene sine..
 • Lav pris. Å lage et hus av moduler og sette det på stedet er mye billigere enn å bygge noe der fra bunnen av. Prisen på moduler starter fra hundre tusen, og sammenlignet med prisene på konstruksjon er dette ikke mye.

Ingen andre hus kan bygges så raskt

Ingen andre hus kan bygges så raskt

I tillegg til andre fordeler, må du ta i betraktning at du ikke trenger å betale arbeidstakere, se etter hvor du skal bosette dem, ordne en fullverdig byggeplass fra stedet og fjerne byggeavfall. Modulene kommer ferdige, de trenger bare å monteres og ferdigstilles.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Prosjekter av finsk limte tømmerhus: Hvorfor er de gode og hvordan skal de ordnes? (180+ bilder)

Feil

Men selvfølgelig er ingenting komplett uten ulemper:

 • Livstid. I Russland er modulhus ikke veldig vanlige, fordi det ikke er eksakte data om hvor lenge de kan holde seg under forholdene i våre kalde vintre. Eksperter er tilbøyelige til å tro at på grunn av egenskapene, vil et modulhus i gjennomsnitt tjene i femti til sytti år..
 • Funksjoner i oppsettet. For det første kan ikke modulene settes sammen slik at det dannes en bygning høyere enn tre etasjer – stabiliteten vil være for tvilsom til at dette kan gi mening. For det andre er antall alternativer der ferdige blokker kan lages begrenset – ofte skilles resultatet utelukkende av finishen.
 • Vanskeligheter med å finne en leverandør. I Russland er denne teknologien ennå ikke så utbredt, så det kan være vanskelig å finne et selskap som vil gjøre dette, få gode anmeldelser og produsere et kvalitetsprodukt. Spesielt i provinsene, hvor alle nye trender kommer med en stor forsinkelse..

Mobile og komfortable hjem

Mobile og komfortable hjem

 • Vanskeligheter med transport. Det er enkelt å lage en modul, det er enda enklere å montere. Men det kan være vanskelig å komme seg til destinasjonen. Først, veiene – ikke overalt, tilstanden gjør at store kjøretøyer kan passere. For det andre prisen – du må leie en kran og annet samlet anleggsutstyr.
 • Vanskeligheter med varmeisolasjon. Til tross for bruk av sandwichpaneler, som gir god varmeisolasjon, er dette kanskje ikke nok for de harde russiske vintrene. Det er viktig å tenke over et ekstra lag isolasjon og finne ut hvordan du vil endre det hvis det over tid smuldrer og det blir kaldt i huset.
 • Vanskelighetsventilasjon. Materialene modulene er laget av “puster ikke”, og dette er en stor ulempe, fordi det vil være tett inne om sommeren og kjølig om vinteren. For å unngå dette må du være veldig oppmerksom på ventilasjon – det skal ikke bare være, men være på sitt beste..

Det er prippen om sommeren og kult om vinteren

Det er prippen om sommeren og kult om vinteren

De fleste ulempene er vanskeligheter å håndtere og tenke på. Det vil ikke være mulig å kompensere på noen måte, bortsett fra levetid og problemer med leverandører..

RådSpesiell oppmerksomhet bør rettes mot ventilasjon, varmeisolasjon og transportproblemer. Lag en plan før du bestiller et modulhus.

Byggetrinn

Byggingen av et modulhus foregår sekvensielt, i etapper, som hver har sine egne fallgruver som må tas i betraktning.

Installasjonen tar opptil flere dager

Installasjonen tar opptil flere dager

Den første fasen er å finne et selskap som skal bygge det. Nødvendig:
 • finn en katalog der du kan gjøre deg kjent med alle selskapene i regionen og velge de passende – de som er nær nok til at levering ikke koster et astronomisk beløp;
 • les anmeldelser på Internett – jo mer fornøyde kunder, jo mer sannsynlig er det at alt vil gå bra med deg;
 • kontakt representanter for flere firmaer med de beste vurderingene, og snakk med sjefen for å evaluere kvaliteten på tjenesten og foreløpige priser.

RådIkke tro alle anmeldelsene du kommer over. Les om forskjellige ressurser, se etter forum. Husk at noen av anmeldelsene kan tilpasses – spesielt hvis de alle blir sendt sekvensielt med en kort pause eller er skrevet i samme stil.

Modulær rammealternativ

Modulær rammealternativ

Den andre fasen er planlegging. Nødvendig:
 • sammen med en representant for selskapet, lage et estimat av den kommende konstruksjonen – siden du ikke har erfaring, må du stole på en profesjonell;
 • vær spesielt oppmerksom på varmeisolasjon og ventilasjon;
 • tenk over hvordan utstyret kommer til nettstedet ditt;
 • signere en avtale.

RådIkke vær redd for å stille spørsmål hvis du ikke forstår noe. Ikke vær redd for å sjekke informasjonen du mottar fra andre kilder. Jo bedre du er klar over nyansene, desto mer sannsynlig er det at du får et kvalitetsresultat..

Vær oppmerksom på varmeisolasjon

Vær oppmerksom på varmeisolasjon

Trinn tre – venter. På dette tidspunktet vil du ikke kunne påvirke prosessen på noen måte. Selskapet vil ta seg av alt.

Alt vil skje i rekkefølge:
 • om noen uker – i noen tilfeller er det mulig å beholde innen to eller ti dager – det vil bli laget standardblokker på anlegget (hvis du ønsket en ikke -standard form, vil det ta mer tid);
 • når blokkene er klare, vil de bli brakt til stedet ved hjelp av stort utstyr;
 • om to eller tre dager vil arbeidere koble alle seksjoner til en struktur, koble kommunikasjonen mellom individuelle rom til et enkelt system og koble det til vanlige nettverk.

Det viktigste er å få et resultat av høy kvalitet basert på resultatene.

Det viktigste er å få et resultat av høy kvalitet basert på resultatene.

Som et resultat vil selskapet om et par måneder overlevere det ferdige huset til deg og levere dokumentasjon om det, hvor det vil være en egen garanti for hver blokk..

Etter det gjenstår det bare å utføre etterarbeidet. Du må tenke på dem også..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: 265+ husstiler – fasader å huske

Etterbehandling

Å dekorere et modulhus er en komplisert sak på sin egen måte: ikke alle materialer og stiler vil se organiske ut med det.

Du kan umiddelbart glemme:
 • Klassiske stiler. Klassikere er naturlige materialer, for eksempel tre og stein, papir tapet og maling. Ofte er dette litt pomp, understreket komfort, glatte linjer, en overflod av tekstiler, en følelse av å komme tilbake i tid. Barokke, gotiske, romerske og egyptiske stiler – alt dette er kombinert med modulhus veldig ujevne. Skarpe hjørner og fravær av tak, tradisjonelt for et privat hus – denne formen er ikke egnet for å gjenskape det nittende århundre.
 • Eco Styles. Problemene er de samme – naturlige materialer, tradisjonell form, referanser til kulturen i visse land når det gjelder moduler, kan ikke brukes på noen måte. Du kan også prøve Japansk stil, men det vil se rart ut. Du kan referere til land, men han vil også se dum ut.

Skjønnhet både ute og inne

Skjønnhet både ute og inne

Den viktigste dekorasjonsløsningen er moderne stiler. I dem kan det som blir et problem for klassikere og miljø lett bli til et høydepunkt..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Interiør i chaletstil: Hvordan lage et alpint eventyr? 210+ bilder av design inne og ute

Høyteknologisk

Ideell for modulbaserte hjem – den feirer fremtiden, funksjonalitet, bekvemmelighet og skjønnhet med den nyeste teknologien. Skarpe hjørner, en overflod av lys, eksponert kommunikasjon og ledninger, en overflod av tekniske innovasjoner – personen som kom inn burde ha inntrykk av at han befinner seg på et romskip.

Hi-tech stil

Hi-tech stil

 • Materialer. Høyteknologisk – dette er kaldt og stramt, dette er skinnende overflater, dette er syntetiske materialer. Etterbehandling bør gjøres med plast (dette er en av få stiler der PVC-paneler på veggene vil være passende), metall og glass. Alt annet frarådes.
 • Etterbehandling. Nøytrale farger med kule lyse nyanser. Matte overflater frarådes, det er bedre å erstatte dem med blanke. Det er ingen spesielle krav – det viktigste er at veggene, gulv og taket vakte ikke oppmerksomhet og hadde ikke aksent.
 • Møbler. Strenge geometriske former, ingen intrikate dekorasjoner og kurver. Det er best hvis det er laget av syntetiske materialer – gjennomsiktig plast, kunstlær, krom. Metall- og glassstativer er en obligatorisk egenskap. Det bør ikke være vekt på møbler, og det er bedre å avstå fra overflod – høyteknologisk krever en følelse av romslighet.
 • Dekor. Fraværende i ordets vanlige betydning. Høyteknologisk dekorasjon – teknikk. Hovedvekten bør legges på den. Plasma -TV på veggen. En vakker blank matprosessor på kjøkkenet. Sofistikert panel med mange knapper på badet – oppvarming, massasje, belysning.
 • Belysning. Naturlig – rikelig, gjennom store vinduer. Kunstig er også rikelig, alle nyansene i kabling av elektrisitet skal være synlige. Spotlights, spotlights, høyteknologiske lamper ser bra ut innen høyteknologi.

Denne stilen er ikke spesielt rik på innredning.

Denne stilen er ikke spesielt rik på innredning.

Primærfarger:

Du kan fokusere oppmerksomheten med lyse, rene farger – gul, rød, blå. Utvendig dekorasjon bør også være laget av metall og glass..

RådJo flere vinduer og dører et modulært høyteknologisk hus har, desto bedre. Du kan til og med sette en inngangsdør av plast, i dørene som det vil være to vekstglass.

Jo flere vinduer og dører jo bedre

Jo flere vinduer og dører jo bedre

Minimalisme

Rolig og harmonisk, minimalisme ikke redd for skarpe hjørner og flate overflater, derfor er den ganske egnet for et modulært hjem. Det ble skapt som en kontrast til den borgerlige luksusen i klassisk interiør. Konstruktivisme og filosofien om japansk stil er perfekt kombinert i den.

 • Materialer. Stort sett syntetisk. Enkel maling, enkel gips. Noen ganger er bruk av ubehandlet tre funnet – for eksempel innvendig gulv. Ingen plast brukes, glass og metall bare i elementer, ikke for hoveddekorasjon.
 • Etterbehandling. Veggene er malt eller pusset, det er ubehandlet tre på gulvet, taket er også malt eller pusset. Lyse, nøytrale farger skal råde, ingen aksent som kan trekke oppmerksomhet til vegger, gulv og tak.
 • Møbler. Lavt, lett, lyst tre eller metall. Trekket på sofaer og lenestoler er monokromatisk, også lett. Skarpe linjer, enkelhet. Glatthet frarådes, og det er heller ikke for sofistikert, finurlig form..
 • Dekor. Ingen overflod av pyntegjenstander og tilbehør – denne minimalismen godtar kategorisk ikke. Men du kan bruke faser av enkle former, abstrakte figurer, malerier i enkle rammer, puter, friske blomster og et mykt teppe. Lyse farger i designet er ikke velkomne – det skal ikke være noen aksent.
 • Belysning. Naturlig – rikelig, store vinduer. Gardiner skal ikke være laget av stoff, men persienner eller rullegardiner. Kunstig er også rikelig, men samtidig helt usynlig. Små innfelte lys fungerer best, noe du ikke ser med mindre du fokuserer på dem..

Minimalistisk stil

Minimalistisk stil

Minimalisme har en dårlig fargepalett – hvit, grå, beige og naturlige farger av materialer. Selv svart er ikke velkommen, og kontrasterende kombinasjoner og lyse nyanser er helt uakseptabelt..

Utvendig dekorasjon bør følge det samme prinsippet om beherskete farger og mangel på tilbehør. Store glassdører vil se bra ut.

RådMinimalismens viktigste dekorasjon er friske blomster. Denne stilen passer for de som har en hobby med å dyrke potteplanter på alle tilgjengelige overflater..

Minimalismens fargepalett er dårlig

Minimalismens fargepalett er dårlig

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hjemmedesign med loft (170+ bilder) – Innredningsalternativer for rom

Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter) Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter) Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter)

Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter) Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter)

Loft

Denne stilen har sin opprinnelse i Amerika på det tjuende århundre, og er ganske original – dens første inkarnasjoner lå i industribygninger som ble omgjort til boliger. Derfor er det preget av stor takhøyde (du kan bestille større moduler), en følelse av romslighet og litt veldig spesifikk komfort.

Linoleum eller betong på gulvet

Linoleum eller betong på gulvet

 • Materialer. Teksturert, med en naturlig farge – murstein (du kan bruke murstein), lær, metall, glass, tre. Det anbefales ikke å male dem – en synlig mangel på dekorasjon for et loft er et karakteristisk trekk.
 • Etterbehandling. Gulv – linoleum for betong eller ubehandlede treplater. Taket er malt hvitt eller samme farge på betong. Veggene er helt i murstein eller med gipsinnlegg.
 • Møbler. Lakonisk, få i antall. Skinnsofa, metall- og glassstativ, åpne kleshengere i stedet for en garderobe. Skarpe hjørner, geometrisk form, ingen glatte linjer. Vanlige kontorstoler ser bra ut, og enda bedre – bardisk, separat belyst hengende fra taket lamper.
 • Dekor. I stedet for stoff gardinerpersienner eller rullegardiner. En overflod av tilbehør frarådes, men en lys aksent ser bra ut. Loftsdekorasjoner – eksotiske figurer, teppe på gulvet, en vase med friske blomster, en elektrisk gitar på veggen. Og den beste dekorasjonen er gjenstander fra eierens arbeidssfære..
 • Belysning. Naturlig rikelig, store vinduer, som i fabrikkhallene. Kunstig er også rikelig og ikke begrenset av noen regler – du kan lage høyteknologiske lamper som vil sitte langs guidene i taket, eller du kan henge en stor krystall lysekrone, som vil se fantastisk ut på grunn av kontrasten.

Loftstil

Loftstil

Fargene på loftet er noen, det viktigste er å jobbe riktig med aksenter slik at det ikke blir for lyst eller for falmet. Den utvendige innredningen matcher den innvendige gipsen for betong eller murverk.

RådEn god løsning er å dekorere huset med intrikat graffiti med lyse, prangende farger og tilstrekkelig kunstverk. Videre kan det gjøres både innendørs, som en lys aksent og utenfor..

Utvendig dekor passer til innsiden

Utvendig dekor matcher innsiden

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hva er hustakene på husene? Materiale, maling, isolasjon – Faset arbeidsteknologi

En lys, kreativ stil, påfallende forskjellig fra de forrige, noe som vil få modulhuset til å se romslig, men også veldig enkelt ut. Født på sekstitallet av forrige århundre i Amerika, inkluderer et spill med farger og lys.

 • Materialer. Stort sett lys glans – akryl, glass, laminat.
 • Etterbehandling. Ideelt sett er det flere nivåer i nærheten av gulvet, ved hjelp av hvilken sonering kan utføres. Nisjer, tak på flere nivåer er velkomne. Taket er vanligvis malt eller dekket med plastpaneler, veggene er også malt eller pusset, laminat er plassert på gulvet.
 • Møbler. Så lite iøynefallende som mulig skap pluss billige intrikate lyse møbler. Stoler i plast. En lav, lys sofa. Bardisk eller lave bord som salongbord – til og med som spisestue.
 • Dekor. Bilder – den beste dekorasjonen av pop art -stilen. Dette kan være reklameplakater, plakater med populære grupper, dine egne bilder. Bør gi en lys aksent til veggene. De kan suppleres med en overflod av tekstiler i hovedfargen.. Puter og tepper, teppe på gulvet og vakre gardiner, duk på bordet.
 • Belysning. Lys. Du trenger ikke å gjøre vinduene veldig store, men kunstig belysning bør være rikelig. Spotlights. Krom og plast. Innviklede lampeskjermer med inskripsjoner, mønstre, hieroglyfer. Bordlampe.

De mest diskrete skapene

De mest diskrete skapene

Fargene er lyse, nesten sure, men samtidig utfyller de hverandre eller kontrasterer med hverandre. Den ytre delen er designet etter det samme prinsippet – lyse farger og interessante kombinasjoner..

RådNår du lager et hus i popkunststil, vær forsiktig – til tross for overflod av aksenter, til tross for de rådende lyse fargene og mange pyntegjenstander, bør alt kombineres. Hvis du ikke er sikker på om du kan, kan du finne noen å rådføre deg med og ansette en designer..

Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter) Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter) Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter)

Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter) Modulære boliger for permanent opphold: Hva du bør vurdere og i hvilken stil du skal tilrettelegge? (200 + fotoprosjekter)

VIDEO: Funksjoner i modulær konstruksjon. Alle fordelene.

konklusjoner

Selvfølgelig er disse ikke alle stiler egnet for å dekorere et modulært hjem. Men de gir en ide om hvordan resultatet kan se ut, der en standard boks, loddet rett på stedet, vil se nydelig ut..

Previous Post
Χαρακτηριστικά Συρταριέρα σε λευκό χρώμα: Επιλογές 200+ (Φωτογραφία) (γυαλιστερό, με συρτάρια, χωρίς λαβές)
Next Post
Grillområde i landet: Hvordan utstyre et område med et lysthus, grill og grill? (180 + bilder)