Hjørnesoverom med fylling (110+ bildesign)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hjørnesoverom med fylling (110+ bildesign)

Hjørnesoverom - gjør det selv interiør

For å ergonomisk dekorere hjørnesoverommet ditt trenger du tålmodighet, tro på seier og våre råd. Hjørner er de ensomme plassene i hjemmene våre som får oss til å føle oss overveldet av deres ubrukelighet. Oppsettet av et soverom med alle slags “nisjer” og hjørner er et stort mysterium for huseiere, og hva er de egentlig til for? Fordi de kan være så vanskelige å fylle eller dekorere for å matche temaet i rommet, slik at du ikke holder ut med status quo og lar ting være som de er, endrer appellen til hjørnesoverommet ditt ved å legge til litt dekorasjon eller påføre en nyskapende idé til disse hjørnene. Så la meg fortelle deg litt om hvordan du bruker smarte måter å dekorere hjørner på. Flere detaljer senere i artikkelen.

Ergonomi i hjørnesoverom

For å kunne distribuere interiørartikler i et lite hjørnesoverom, må hver detalj tas i betraktning.. Veggfargen du velger og hvordan du bruker den fargen spiller en viktig rolle i å skape et avslappende og innbydende rom.. Flere andre komponenter som møbler, tilbehør og belysning, hjelp til å lage et romslig og komfortabelt ut av et lite ubehagelig soverom.

Bruker hvert hjørne av ledig plass

Bruker hvert hjørne av ledig plass

Maling og farge

Fargene du velger for soverommet ditt og hvordan du bruker dem, avgjør om et rom vil se romslig eller trangt ut..

RådHvis du vil bruke en sterk farge på veggene, må du male alle veggene bortsett fra hyllene og unntatt linjen nær taket..

Lys, men rik farge på soverommet

Lys, men rik farge på soverommet

Den lyse fargen som dekker vegger og tak får rommet til å virke mer romslig og lysere. Det gir også en illusjon av visuell høyde. Bruk aldri en mørk farge i kombinasjon med en lys farge i hjørnene og tak. Dette vil markere ujevnhetene. oppsett og gjør den visuelt mindre.

Møbler

Størrelsen og plasseringen av møbler på soverommet påvirker mest av alt hvor nært eller romslig du føler deg i det. Jo færre møbler du har på soverommet ditt, jo mer åpner rommet seg. Mindre elementer som vil bli brukt til flere formål garanterer mest mulig valuta for pengene.

Vegger overheng eller skrånende områder står ofte tomme, men du kan fylle dem med møblene du sitter eller ligger på, noe som gir plass i resten av rommet for høyere elementer.

Plass foran vindu burde ikke være bortkastet heller. Liten bord, en stol eller benk under vinduet skaper et koselig leseområde.

Innebygde bokhyller eller vegghyller lar deg bruke vertikal plass, men motstå trangen til å ordne alle veggene med noe nyttig. Ellers vil du igjen understreke hjørnene, så vel som den lille størrelsen på rommet..

Rom med skråtak

Rom med skråtak

Belysning

Hjørnerommet ser mørkere ut, så velg belysningen nøye.

RådUnngå tunge stoffer for vindusbelegg fordi naturlig lys fungerer best her. Velg lyse eller klare vindusbelegg som gir naturlig lys.

Innfelt eller veggmontert belysning eliminerer behovet for lamper som kan ta verdifull plass. Speil ved siden av eller motsatte vinduer reflekterer også lys og hjelper til med å lyse opp plassen..

Rik, lys rombelysning

Rik, lys rombelysning

Tilbehør

Å ha et soverom fullt av tilbehør fremhever den lille størrelsen på rommet, så i stedet for å velge mange små ting, bruk noen få større. For eksempel, i stedet for å henge en bildecollage på veggen, henger du et stort kunstverk..

Rund tepper og bordene visuelt rundt i rommet for ikke å fokusere på hjørnene. Bruk tilbehør for å bringe farge til rommet. Fede farger i sengetøyet, gardiner, kunst og andre elementer gir tekstur og uttrykk til helheten designe soverommet ditt, tar øynene fra hjørneveggene.

Vekt på gardiner og teppe

Vekt på gardiner og teppe

9 tips for å organisere møbler i et hjørnesoverom

Alle rom som ikke er et firkant eller rektangel gir deg ikke symmetri for å balansere innstillingen, og dette kan være et stort problem selv for profesjonelle interiørdekoratører. Den gode nyheten er at du kan lage vakre interiører selv i uvanlige rom..

Du kan bruke disse generelle retningslinjene for å dekorere soverommet ditt med en uvanlig form..

Opprette soner

Sett opp alle funksjonene som skal utføres i rommet. For hovedsoverommet, for eksempel, vil dette være:

 • hvilesone;
 • omkledningsrom;
 • område for å se på TV eller lese.

Del deretter plassen ut fra disse behovene. Hvis formen på rommet er upraktisk, må du innrømme at ikke alle funksjoner kan fungere i alle deler av rommet, for eksempel vil du ikke kunne se TV fra sengen din..

Deler soverommet i separate soner

Deler soverommet i separate soner

Hvis rommet er stort nok til separat sitte- og arbeidsplass, må møblene ordnes.. Du kan plassere datamaskinen bord og bok hyller i den ene delen av rommet, og TV -en i den andre. Hjørnerom kan maskeres ved å plassere runde møbler for å fjerne fokus fra unødvendige hjørner. Vurder å plassere staffelier, blomstervaser eller en stol i hjørnet som en dekor -aksent.

Simulering av symmetri

Har du et vanskelig vindu som ikke lar deg gjøre noe med plass? Plassering av gardiner langs hele lengden på veggen, fra kjønn til taket, kan du skape utseendet på symmetriske vinduer og balansere plassen.

Ekvivalent asymmetri

Hvis falsk symmetri ikke er mulig, kan du bruke virkeligheten i rommet ditt til å leke med det ved å legge til noen møbler i nærheten av det ubehagelige vinduet, og skape balanse med et bord og en annen lampestil på den andre siden av problemområdet..

Plass rundt vinduet

Plass rundt vinduet

Definer og forankre plass

For å dekorere rommet, bruk aktivt tepper som vil avgrense områder – selv om de er lagt over hovedteppet. Det hjelper å forankre og definere plass, samt å lage soner.

Flytt møbler bort fra veggene

Av en eller annen grunn ønsker folk å justere alle møblene rundt omkretsen av rommet, men ingen designer vil anbefale denne metoden til deg. Tvert imot, for dem er det som dårlig smak.

RådDen beste måten å håndtere uregelmessige vegger på er å flytte møbler bort fra dem og bruke detaljene til å lage skillevegger og soner..

Bruk lenestoler til å sette hjørneområdet som et eget område med en koselig sittenisje.

Ledig plass rundt sengen

Ledig plass rundt sengen

Brennpunkt

Flott idé å organisere møbler og tilbehør rundt hovedkonseptet i rommet. Slipp for eksempel soverommet ditt inn seng dominerer innredningen. Hvis soverommet er kombinert med stuen, det kan være en TV eller en sofa. Dekorer deretter resten av plassen rundt fokuspunktet. Ved å gjøre dette fokuserer du på de viktigste aspektene i livet, som gir deg den nødvendige orienteringen for å plassere de gjenværende møblene og tilbehøret..

La funksjonen diktere innredningen

Bruk frittstående bokhyller og andre høye møbler for å fungere som effektive romdelere. Å dele et rom med en uregelmessig form er en fin måte å organisere trafikkflyten i et rom..

For eksempel kan du få tilgang til firesidige bokstativer fra alle retninger. Dette reduserer automatisk mulighetene for sofaer og lenestoler ved veggene. I tillegg til å skape balanse i et asymmetrisk rom, kan du flytte frittstående møbler etter ønske og ikke bli holdt tilbake av en vegg. Det er også en god idé å sette teppe i midten av gulvet for å trekke oppmerksomheten til midten av rommet og ikke til hjørnene.

Gulvlampe som dekor

Gulvlampe som dekor

Oppretthold konsistensen i innredningen

Gjentatte designelementer i hele interiøret gjør rommet mer balansert. Det er viktig å ha montert vindusbelegg. Møbler må matches og veggdekorasjon må også være konsekvent. Dette betyr at du ikke kan ha en vegg med temainnredning i konflikt med de generelle designelementene i rommet, med mindre du vil at veggen skal være fokuspunktet i rommet..

Harmoniske designelementer

Å velge de riktige fargene kompenserer for den uregelmessige formen på rommet.

Det er best å unngå lyse farger fordi de vil fremheve formen på rommet..

Den riktige fargen kan blande vegger ved å holde dem i bakgrunnen. Hvis veggene er skrånende, må du male bakkene lyse hvite, som visuelt åpner rommet. Og bruk komplementære farger for resten av designet. Husk sekvensen vi snakket om ovenfor.

Lyst hvitt rom

Lyst hvitt rom

Det er interessant å merke seg at et rom med en uvanlig form kan bli et høydepunkt i et hjem hvis det er klokt innredet. Du kan oversette det rare i et rom til din fordel ved å tolke det som et nytt designmønster, se på rommets form som en fordel i stedet for en uattraktiv og uunngåelig løsning..

Garderober i hjørnesoverommet

Innredning av et hjørnesoverom med innebygd garderobe er den beste løsningen hvis plassen tillater det. En slik stilistisk løsning er egnet for hovedsoverommet, som kombinerer god hvile og er funksjonelt optimalisert..

Plassering av skapet i et vanskelig hjørne kan bli en romslig lagringsplass og effektivt bruke et glemt område av rommet.. Det ser ut til at det er lettere å plassere skapet i en forberedt nisje, men du må fortsatt løse problemet i henhold til alle behovene, og slik at det ferdige produktet passer organisk inn i rommet, ser ut som en naturlig del av rommet.

Transformasjonen av et blindvei til et funksjonelt område er ledsaget av passende materialer og etterbehandlingseffekter. En av de smartere løsningene er en hylle som er egnet for oppbevaring av sko: Hyllene kan lukkes med dører eller åpnes hvis du trenger å oppbevare noe annet enn sko. Bruk skyvedører til den ene siden for lettere tilgang til baksiden av skapet.

Hjørneskap med nisje

Hjørneskap med nisje

RådFor en stilig garderobe, lag et hjørne eller flatisolert søyleskap som ser kompakt ut, men lar deg lagre det du liker.

Slike modeller finnes i alle møbelbutikker som selger seksjonelle møbler. Denne løsningen er også designet for hjørner mellom vinduer eller dører, slik at du kan bruke hver meter i rommet ditt uten å skygge lys eller bryte strukturens symmetri..

Skyvedører er løsningen for de som ønsker å holde designet rent og spare enda mer plass da de ikke tar opp plass når de åpnes. Skyvedører kan installeres på hjørneskap og skape en pen lagringsenhet når begge dørene møtes i hjørnet.

Det er mange muligheter for å velge etterbehandlingseffekter på dører:

 • ugjennomsiktig;
 • speilet;
 • tre;
 • farget glass.

For å maksimere plassen, velg en gulv-til-tak-løsning og legg til seksjoner som passer til størrelsen på rommet.

Garderobe

Hvis du sliter med plassbegrensninger og alltid føler deg rotet, kan du lage et eget boudoirområde ved å organisere en skapstruktur som kan fylle en hel nisje i hjørnet mens du prøver å bruke så mye plass som mulig. Enten du vil organisere skapet ditt eller legge til mer plass til et trangt område, er det mange alternativer.

Innebygd garderobe for ekstra plass til å henge klær. Eller lag den nå populære, lettere, mindre versjonen av tradisjonelle garderobedesign som passer på trange steder. Lag deretter en lys treklipp som passer til soveromsettet.

Innebygd garderobe på asymmetrisk soverom

Innebygd garderobe på asymmetrisk soverom

Eller bygg et garderobeskap med et P for å fylle hele området med ekstra hjørner. Bestem deretter hvor mye plass du trenger og hvilke seksjoner du skal installere. Dette er en veldig praktisk form som kan spilles med speil på dører og nærliggende vegger for å skape et 360-graders visningsområde for behagelig påkledning..

Når det gjelder skapdørene – de eksisterer kanskje ikke i det hele tatt, denne stilen kalles “Boutique” og er også veldig populær. Eller velg praktiske design som doble, svingbare eller enkle dører. Den siste metoden er mindre praktisk, men mer holdbar..

Populær stil

Populær stil “Boutique”

Ikke glem hyller som en måte å bli kvitt rot på rommet ditt uten å bruke mye penger. Garderoben kommer i en rekke størrelser og stiler som er individuelt tilpasset ditt rom og behov. De kan brukes til å lagre brettede klær, sko og andre ting som roter opp i hjemmet..

3 garderobeideer for et hjørnesoverom

Noen heldige har god plass til massive innebygde garderober, mens de fleste bare har plass til et lite hjørne på soverommet. Det er på tide å få mest mulig ut av plassen du har. Sjekk ut disse garderobeideene som vil passe ergonomisk inn i et uregelmessig soverom..

L-formet

For å gjøre bruk av død plass, prøv å lage et engelsk L-formet skap som passer til bildene dine. Bygg en skjult garderobe rett i fordypningen, og legg til foldedører for å holde soverommet ditt rotete og overfylt. En slik garderobe vil være designet for å imøtekomme de mest spesifikke typer klær og tilbehør..

Garderobe for alle typer klær

Garderobe for alle typer klær

Lineær samme farge med vegger

Den unike kvaliteten på en slik garderobe er at den bruker en kombinasjon av samme fargevalg med veggene, som visuelt utvider rommet og “skjuler” overdreven vinkel. Å bruke en kombinasjon av naturlig tre og fargede paneler for ytterligere visuell ekspansjon er et sentralt designtriks.. Bygg den rett opp til taket for å skape et sammenhengende utseende og plass til en rekke lagringsmuligheter.

Lineært skap til tak

Lineært skap til tak

Hjørnet speilet rundt omkretsen

Installer store speilpaneler for å reflektere lys i hele rommet. Dette minimerer virkningen av et stort lagringsoppsett, mens skyvedører utfyller designet. Denne garderoben kan installeres selv på det mest synlige stedet – for eksempel bak sengen, siden kapasiteten blir skjult og plassen ikke belastes.

Garderobeskap med speil

Garderobeskap med speil

12 smarte måter å plassere plass på

Soverom hjørner har mye potensial som venter på å bli oppdaget. Med riktig innredning og litt kreativitet kan du enkelt fremheve soverommet ditt i hjørnene. Bruk disse ideene til å vekke fantasien og finne et grunnlag for dine egne prosjekter..

Hjørneseng

Sengen er hovedfokuset på soverommet ditt, og den bør forbli sentrum av oppmerksomheten, uansett posisjon. Tross alt, selv om hun har hovedrollen i manuset, betyr ikke dette at hun alltid skal være i sentrum symmetrisk..

Hjørnesenger ble brukt ganske ofte tidligere, og i dag begynner de sakte å bli populære igjen.. De brukes hovedsakelig fordi de sparer plass og bruker en vinkel som vanligvis forblir ufruktbar og samler støv.

Nye trender innen sengedesign

Nye trender innen sengedesign

Dobbelt komfort

Ta en ny titt på hva en hjørneseng kan være – hvis du ikke trenger en dobbel størrelse, plasser de to sengene på skrå med sengegavlene til hverandre for å skape en følelse av større sikkerhet. Den største fordelen ligger imidlertid i barnas soverom, hvor køyesenger er svært plasseffektive, slik at resten av rommet kan organiseres som en lekeplass for små kjære.

En uvanlig løsning for hele familien

En uvanlig løsning for hele familien

Varmt hjørne med peis

Hvis du ikke vil gjøre om hele rommet og flytte sengen til et hjørne, er det andre måter å forbedre hjørner på. La sengen stå i midten, fordi den ser så elegant og spesiell ut der og blir hjertet i rommet. Tenk heller på at hjørnet ville være et bra sted å peis: en moderne modell med glassfront eller til og med en klassisk steinpeis. Vurder å bruke en frittstående peis som vil spare deg for støy forårsaket av kjedelige reparasjoner..

Peis i det indre av soverommet

Peis i det indre av soverommet

Favoritt lesehjørne

En aktuell måte å dekorere et soverom på: et lesehjørne. Dette vil slappe av og fordype deg i ensomhet før du begynner å lese favorittboken din.. Enten det er en plysjpuff og en interessant ottoman med bord og bordlampe, eller den dyreste lappestolen, vil et lite rom med en bok gi deg en ekstraordinær opplevelse av intellektuell nytelse..

Lesehjørne i hjørnesoverom

Lesehjørne i hjørnesoverom

Gi plass til spesielle øyeblikk

Dette gjelder hovedsakelig unge par og foreldre, som pleier å tilbringe morgenen i det stille gjemmestedet på et intimt soverom. Å bytte ut lesekroken med et enkelt salongbord og to stoler eller til og med en myk sofa ved vinduet ville gjøre stemningen veldig passende..

På en lappEn liten frokost, morgenkaffe eller bare å lese den første avisen i de tidlige timene stille på soverommet, hjelper deg med å nyte livets små gleder..

Koselig lesehjørne i vinduskarmen

Koselig lesehjørne i vinduskarmen

Ergonomisk arbeidsområde for arbeidsnarkomaner

Vi er alle lykkelige fordi vi alle er forskjellige. Hvis du er mer arbeidsnarkoman enn romantiker, bør du vurdere de mer pragmatiske beslutningene riktig. Du vet hvor mye tid du brukte foran den bærbare eller stasjonære datamaskinen hjemme, og du tror at arbeidsplassen bør være i hjørnene av huset..

I utgangspunktet er alt du trenger et skrivebord som kan monteres på veggen og en stol. Du kan velge en bordplate som kan brettes og en klappstol for å øke plassen..

Prøv også å bruke vertikal plass til bøker, blader, CDer for ikke å belaste minnet riktig ved hjelp av vertikal plass.

Interiøret i arbeidsrommet på soverommet

Interiøret i arbeidsrommet på soverommet

Universelle bokhyller

Hvis lesehjørnet virket som en god idé for deg, vil du like hjørnehylleideen like godt. Det er åpenbart at hyllen også utfyller det estetiske med en rekke rom som kan endres hver sesong for å passe innretningsretningen..

Temahjørnehylle

Temahjørnehylle

Slapp av med stil

En koselig sofa eller en vakkert dekorert lenestol er en annen opplevelse for avslapning, den fungerer spesielt godt med et spektakulært hjørnevindu som gir liv til ditt favoritthjørne. En uvanlig kombinasjon vil gi soverommet en fantastisk atmosfære, spesielt om vinteren, sammen med din favorittdrink, din kjære og den første snøen. Hjørnevindu kan forbedre intern luftsirkulasjon gjennom naturlig ventilasjon.

Avslapning med en hjørnestol

Avslapning med en hjørnestol

Vellykket nattbord

Hvis sengen din er veldig nær et hjørne og en liten plass har plass til et nattbord, bør du vurdere et spesielt, kanskje enestående nattbord for å skape det perfekte bildet.. Ved å legge til to nattbord på hver side, vil det være mulig å gi rommet en geometrisk korrekt sammensetning og visuell balanse.. Nattbordet er enkelt, tidløst og praktisk og er alltid verdt å vurdere.

Visuell balanse med nattbordet

Visuell balanse med nattbordet

Legg til grønt

Soverom interiørdesign er så mye mer enn dekor og tilbehør, du kan kjøpe hva du vil, men du vil ikke føle deg hjemme. Du trenger kanskje noe spesielt, kanskje det vil være en plante, et lite snev av grønt for å finne essensen din.

Soverom kan se bra ut med tropiske planter som er så populære i dag at de sprer seg som ild..

Naturen er en av de viktigste måtene å oppnå en elastisk design på soverommet ditt..

Innendørs planter i et hjørneinteriør

Innendørs planter i et hjørneinteriør

Bilder av omverdenen

Soverom med utsikt over idylliske fjell eller skummende bølger på stranden. Lag din egen lille oase i hjørnet med fototapet i full størrelse og tenk over kompetent belysning for å formidle naturalismen til 3D-grafikk på riktig måte..

Og hvis du har råd til å åpne rommet ved hjelp av glassvegger, vil du skape en veldig viktig forbindelse mellom den ytre og indre verden. Vi kan ikke forestille oss et moderne herskapshus uten utsikt over naturen, så lag denne naturlige luksusen for deg selv.

Fortryllende naturlig tilbaketrukkethet

Fortryllende naturlig tilbaketrukkethet

Bruk og mat fantasien

Her er det viktigste tipset for deg: les mer, forestill deg og mat fantasien med uvanlige ideer.. De vil tjene deg som en opplevelse, og når du vil foreta en renovering, lar de deg forestille deg et sted du liker og gi deg flere alternativer å velge mellom..

Du trenger ikke å gjenskape en interiørdesign fra et bilde for å få det du vil ha: et enkelt badekar i hjørnet eller et maleri opplyst på en unik måte som forsterker perspektivet ditt, en enkel vase eller en stol du så et sted kan fullstendig forvandle plassen din. Bli kreativ og endre innredningen når du har lyst..

Elementer av en uvanlig rominnredning

Elementer av en uvanlig rominnredning

Konklusjon

Vi gjør vårt beste for å sikre at hver eneste centimeter brukes godt i hjemmene våre. For å gjøre dette må du nærme deg problemet med planlegging, smart organisering og bruk av plass gjennom riktig rengjøring av ubrukelige gjenstander. Det er visse triks som hjelper til med å laste ut rommet, og nå vet du om dem. Ikke spar plass på soverommet til favorittaktivitetene dine, og fjern alt det som ikke gjelder dette rommet:

 • Siden soverommet er ditt private hjørne, din komfortsone, gjør det til et sted hvor du har råd til å dekorere tomme hjørner uten å bry deg om de vil tiltrekke seg andre eller ikke..
 • Legg til bokhyller hvis du liker å lese.
 • Å sette inn en seng i et hjørne er en fin måte å dra fordel av et ufint hjørne på soverommet ditt..
 • Du kan også lage en koselig lesekrok i hjørnet, dekorert med en gulvlampe og osmannisk eller en komfortabel lenestol..
 • Takket være sitt utseende, vil du bruke en høy ryggstol eller elegant patchwork legge til kos i rommet.

Sengeteppe med lappeteppe til dekor

Sengeteppe med lappeteppe til dekor

Når soverommet ditt fungerer som stue samtidig, er det noen ganger bedre å la ubehagelige mellomrom stå som de er. Med visse typer temaer kan du imidlertid bruke denne tomme kroken til å legge stil og kos til hele rommet. For gjestenes underholdning er det en god idé å sette inn et hjørne eller en sofa for å skape et stilfullt samtalerom..

konklusjoner

Hvis du allerede har en sofa og fortsatt har et hjørne, har du råd til å lage et utvidet sittegruppe ved å legge til et interessant headset eller mer sofistikert setting. Peisen er definitivt en av de smarteste og mest kreative kriker for å nåde disse nisjer..

Gulvlamper og overdimensjonerte armaturer er også flotte for å dekorere isolerte hjørner med belysning. Arbeidsplasser og lekeområder er også en måte å fylle vanskelige mellomrom med spesielle møbler. Se videoen for enda flere ideer.

VIDEO: Utrolig flotte soverom

Previous Post
Χαρακτηριστικά Συρταριέρα σε λευκό χρώμα: Επιλογές 200+ (Φωτογραφία) (γυαλιστερό, με συρτάρια, χωρίς λαβές)
Next Post
Grillområde i landet: Hvordan utstyre et område med et lysthus, grill og grill? (180 + bilder)