Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Garden Gazebos med egne hender – Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat)

Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat)

Hage lysthus, hvis bilder ser bra ut i en fasjonabel katalog, vil se bra ut i en vanlig dacha. Selv om hagen din ikke er veldig stor og ikke den vakreste, selv om du har et lite budsjett og ideer om design ikke er for omfattende, kan du velge et lysthus slik at det ser bra og passende ut. Den utførte ikke bare praktiske funksjoner, den var også vakker, men for dette må du selvfølgelig finne ut av det. Flere detaljer senere i artikkelen

Funksjonalitet

Et lysthus i hagen er satt opp for å utføre to oppgaver:

 • Praktisk. Dette er et ekstra uteområde hvor du kan ha det bra. Du kan lese, ta imot gjester, spise grilling, spille brettspill, synge for gitaren eller til og med sove i en lenestol – mulighetene er uendelige..
 • Estetisk. Kan være en ekte dekorasjon av landskapet hvis du blir kreativ.

Hage lysthus er designet for enkelhets skyld

Hage lysthus er designet for enkelhets skyld

For at lysthuset skal utføre begge oppgavene, må du velge passende materiale og form for det, finne ut hvor det skal plasseres og bestemme hvilken stil det vil ha.

Vi vil håndtere alt dette i rekkefølge..

Praktikk er det viktigste i noe. Hvis designet er upraktisk, vil det uansett hvor vakkert det er, ikke ha noen fordeler av det for deg. Og nøyaktig det samme, hvis det faller fra hverandre etter et par års tjeneste, kan det neppe betraktes som en suksess..

Materialer

Først og fremst, hva funksjonaliteten til det fremtidige lysthuset er basert på, er materialet det vil bli laget av. Det er fire mulige løsninger.

Det viktigste er at lysthuset er praktisk og behagelig.

Det viktigste er at lysthuset er praktisk og behagelig.

Først – tre. Det har følgende fordeler:

 • skjønnheten. Kanskje ikke alle naturstein kan konkurrere med tre i skjønnhet. Det er edelt, det er grasiøst, mønstre kan kuttes fra det, intrikate former kan hugges ut av det. Tre gir frihet som er ubrukelig å forvente av noe annet materiale..
 • Tradisjon. De fleste klassiske stilene er laget av tre..
 • Pålitelighet. Hvis treet er riktig behandlet, vil det ikke være redd for fuktighet eller skadedyr, og vil vare i mange år..

Et tre er et godt alternativ for å velge et fremtidig lysthus

Et tre er et godt alternativ for å velge et fremtidig lysthus

Selvfølgelig er fordelene balansert av ulempene:
 • Pris. De ber om en høy pris for et tre – dette er naturlig, siden både dyrking og behandling av det koster penger. Og du kan ikke spare på det, siden billige varianter råtner, de blir spist av skadedyr og generelt blir de raskt ubrukelige..
 • Mulighet for å bli lurt. Et tre av dårlig kvalitet er vanskelig å skille fra et kvalitets tre, med mindre det har stått i hagen i et år og ikke har begynt å råtne. Derfor er det alltid en mulighet for feil.
 • Tre – løsningen er klassisk, vakker, pretensiøs. Men ved siden av et hus laget av kunstige materialer (for eksempel dekket med plastpaneler) vil det ikke se ut.

En vakker løsning i mange år

En vakker løsning i mange år

Den andre løsningen er metall. Den har også plusser:
 • Pålitelighet. Tre tørker eller råtner over tid, metall begynner å ruste over tid, men dette skjer mye senere. I tillegg er han ikke redd for fuktighet, temperaturfall eller mindre problemer som skadedyr..
 • Spesifisitet. Metallet ser uvanlig, interessant, friskt ut. Lysthus er sjelden laget av det (hvis det ikke er en konstruksjon på lekeplassen), slik at du kan vise originalitet og finne nye interessante designløsninger.

Original og uvanlig

Original og uvanlig

Men det har også ulemper:
 • Pris. Godt metall av høy kvalitet er ikke billigere enn tre – om ikke dyrere.
 • Byggeproblemer. Du kan bygge en struktur av tre med egne hender, med litt øvelse og lese bøker. Men du vil ikke kunne bygge en metallkonstruksjon på egen hånd – dette krever sveisekunnskaper.
 • Spesifisitet. Dette er både et pluss og et minus. Et lysthus i metall vil ikke passe overalt. I tillegg vil det se strengt ut og være varmt om sommeren og kaldt om vinteren..

Metall er vanskeligere å jobbe med, spesialverktøy er nødvendig

Metall er vanskeligere å jobbe med, spesialverktøy er nødvendig

RådRent jern er et komplekst materiale og er ikke lett å passe inn i den generelle stilen. Derfor tyr folk ofte til triks – de planter druer eller eføy slik at de fletter metallstøttene og gjør bildet som helhet mer behagelig og livlig.

Den tredje løsningen er stein. Det kan være både naturstein og murstein. Deres fordeler er de samme:

 • Pålitelighet. Treråtner, metallrust og ingenting skjer med steinen. Et lysthus i stein, hvis du bruker en løsning av høy kvalitet, kan tjene i flere tiår (og med en viss flaks kan det stå i mer enn hundre). Hun er ikke redd for snø, regn, insekter, gnagere, vann eller varme. Selv mekanisk påvirkning vil neppe påvirke det..
 • skjønnheten. Metall er spesielt vakkert, tre er iboende i adel, og stein er vakkert på sin egen måte – og du kan alltid velge den typen som passer deg.
 • Relativ enkel konstruksjon. Du kan bygge en struktur laget av murstein eller naturstein med egne hender. Det viktigste er å forstå emnet ordentlig..

Steingården har tjent i flere tiår

Steingården har tjent i flere tiår

Plussene kommer med minusene:
 • Pris. Naturstein er også dyrt. Selv om du tar en murstein, kan du spare mye.
 • Alvorlighetsgrad. Stein er et tungt materiale. Det er ikke lett å transportere fra sted til sted og krever et dypt fundament av høy kvalitet. Hvis arealet på stedet ikke er veldig solid, kan det kreves ytterligere beregninger, og det kan til og med skje at prosjektet må forlates.

RådSteinen er vanskelig å bearbeide, men basrelieffene og mønstrene fra den har ikke blitt slettet på flere tiår.

Kostnaden for steinen er heller ikke billig

Kostnaden for steinen er heller ikke billig

Den fjerde løsningen er plast. Sofistikerte polymerer lar deg lage et lysthus som vil være veldig likt en konstruksjon laget av naturlig tre eller stein, eller til og med gjøre det gjennomsiktig.

Fordelene med plast er som følger:
 • Pris. I plast er den lav, mye lavere enn for tre eller stein..
 • Stort valg. Plast kommer i forskjellige farger og teksturer.

Fra plastvinduer

Fra plastvinduer

Men det er selvfølgelig også ulemper:
 • Enkelhet. Plast ser billig ut, selv om det er bra og av høy kvalitet. Ikke hver hage vil kunne passe et lysthus laget av den..
 • Usikkerhet. Plast er motstandsdyktig mot vann og temperaturendringer, men mekanisk handling vil lett skade det – det vil sprekke.
 • Behovet for å ansette arbeidere. Det er mulig å montere en plaststruktur bare ved hjelp av spesialutstyr, slik at du kan glemme uavhengighet.

RådHvis du ikke bryr deg om hvor lenge lysthuset vil vare, vil plast fungere for deg. I tillegg kan du med passende fantasi sette sammen en vakker struktur fra den..

Litt fantasi og få et godt resultat

Litt fantasi og få et godt resultat

I tillegg til de fire hovedmaterialene, kan hjelpematerialer brukes i byggingen av et lysthus:
 • Glass. Det er ikke verdt å lage et lysthus i glass – resultatet blir, som i et drivhus, om sommeren vil du ikke puste fra tettheten. Men å sette glasselementer inn i lysthus fra andre materialer, dekorere dem med glassmalerier, fusjon eller diamantgravering er en god idé..
 • Helvetesild. Det brukes til å dekke taket på lysthuset. Vakker, uerstattelig i noen stiler, pålitelig. Det eneste negative er at det lider av mekanisk skade, så det kan sprekke under hagl.
 • Bambus. Høy, gress og lignende naturmaterialer brukes til å dekke taket. Som et resultat ser lysthuset ut som en bonde- eller skogmannshytte, som også kan betraktes som en interessant stilistisk løsning..

Lysthus i glass

Lysthus i glass

Materialer kan og bør selvfølgelig kombineres.

Ser spesielt bra ut:
 • stein og naturlig høy med gress – en fjellhytte fås;
 • tre og glass – du kan få et lysthus som ser ut som et eventyrhus;
 • stein og fliser – resultatet vil bli som en festlig, som fra bildet, et attende århundre hus;
 • metall og glass – på denne måten kan du få et design i stilen høyteknologisk.

Og selvfølgelig kan du eksperimentere, kombinere ett materiale med et annet og se på resultatet. Det viktigste er å gjøre dette ikke under byggeprosessen, men i ferd med å tegne en skisse..

Moderne stil

Moderne stil

Skjema

Det andre viktige aspektet som påvirker funksjonaliteten er skjemaet, som er delt inn i to undertyper.. Det er en konstruksjonsform – ifølge den er lysthus:

 • Åpen. De er faktisk et tak på flere søyler. Det ser ganske fint, interessant, romslig ut, slik at du visuelt kan blande innsiden av lysthuset med hagen som er utenfor. Om sommeren er det kult i et slikt lysthus, fordi vinden kommer inn i det, og selv når det regner, er det tørt og behagelig i det. Den eneste betingede ulempen er at om vinteren er et slikt lysthus ubrukelig, siden knapt noen vil like å sitte i det i en pels. Men hvis du har en sommerhytte og du ikke vil starte en storstilt konstruksjon, er dette en god løsning..
 • Halvåpent. Slike lysthus ser ut som et lavt gjerde, hvorfra søylene som støtter taket stiger. Det kan se mye mer elegant ut enn en åpen, og plussene – romslighet og god ventilasjon – kommer ikke noen vei. Minuset er imidlertid det samme – i et slikt lysthus om vinteren vil det ikke fungere, det er kaldt.
 • Lukket. Det ser mer ut som et lite hus, siden det har solide vegger og tak på toppen. Lar deg komfortabelt tilbringe tid om vinteren, men om sommeren kan det være litt tett. Ser enkelt og vakkert ut på sin egen måte.

Kan være veldig mangfoldig i formen

Kan være veldig mangfoldig i form

Det er verdt å velge et design avhengig av behovene. Hvis de vil samles i lysthuset om sommeren for å drikke te, spille gitar, diskutere nyhetene, så er det ingen vits i å sette en lukket. Men hvis du ønsker å kunne steke kebab selv om vinteren, så er det en lukket romslig struktur med avtrekkshette du trenger.

I tillegg til strukturens form, er det også en geometrisk form:
 • Rund. Slike lysthus er relativt sjeldne, siden de er vanskelige å lage. Imidlertid ser de imponerende, interessante og tiltrekker seg oppmerksomhet. Ser spesielt bra ut hvis taket er laget i form av en halvkule..
 • Rektangel. Utbredt og tradisjonelt. Et slikt lysthus ser kjent ut, det tiltrekker seg ikke spesielt oppmerksomhet. Det kan også være firkantet – dette er allerede mer interessant, konstruksjonen av metall og glass i form av en terning vil se perfekt ut i høyteknologisk stil.
 • Polygon. Det er også vanlig. Vanligvis plasseres benker langs kantene..

Rektangulært lysthus

Rektangulært lysthus

Når du tenker over skjemaet, er det verdt å tenke på hva som vil være inne i lysthuset. Hva slags møbler? Hvilket tilbehør?

For hvis du vil lage flere benker som har plass til mange gjester, vil ikke et rundt lysthus fungere for deg. Og for små myke ottomaner vil rektangelet være for strengt..

Utseende

Funksjonaliteten krever ingen grundig analyse – det er nok å estimere hva slags klima du har og hva du vil få fra lysthuset, slik at det er i hodet ditt hva det skal være laget av og hvordan det skal se grovt ut.

Det er veldig viktig at den oppfyller alle kravene.

Det er veldig viktig at den oppfyller alle kravene.

Det er vanskeligere med utseendet – du må ta hensyn til hvordan materialer og farger kombineres, hva som passer til hva, hvilket tilbehør som vil være passende. Og det var for ikke å tenke for mye på det at folk fant på stiler.

Orientalske stiler

Østen er Asia, dette er de arabiske landene, det er pretensiøsitet, hvert elements klare relevans, på steder minimalisme og på steder som skinner prakt. Hvis du liker kulturen i østlige land, vil ingen stoppe deg fra å lage et lysthus i orientalsk stil.

Vi bygger et lysthus i orientalsk stil

Vi bygger et lysthus i orientalsk stil

Den første er Japansk. Dens viktigste kvaliteter er ro og måtehold. Slike lysthus står i steinhager, de unner seg refleksjoner, mediterer.

For å lage en i hagen din, må du følge reglene:
 • Materialer. Eksepsjonelt naturlig. I Japan selv er klimaet mildere enn vårt; de bruker bambus, rispapir og siv til bygging. Men i Russland vil disse materialene ikke tåle lenge, derfor er det verdt å bruke lyst tre og stein.
 • Konstruksjonsform. Åpen eller halvåpen. Lukkede lysthus er ikke laget i Japan. Men hvis det er for varmt for deg om sommeren, kan du utstyre strukturen med rullegardiner som etterligner papir. Du kan male dem med hieroglyfer..
 • Geometrisk form. Taket er toppet, det er mulig med to eller tre lag. Den generelle formen er polygonal, fancy.
 • Farger. Mørkt tre, lyst tre, sakura rosa og rispapir.
 • Møbler og dekorasjon. Innvendig skal lysthuset ha et lavt bord og tatamimatter å sitte på. Fra tilbehør – ikebana på bordet, flere papirlykter i taket. Ingenting mer, ingenting mer, siden relevansen er hovedkvaliteten på denne stilen..

Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat) Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat) Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat)

Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat) Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat)

Den andre er kinesisk. Dens viktigste kvaliteter er selvdisiplin og omtanke. Reglene er som følger:

 • Materialer. Eksepsjonelt naturlig, ingen murstein, enn si plast.
 • Konstruksjonsform. Åpen eller halvåpen. Ingen gardiner.
 • Geometrisk form. Taket er spiss, med buede kanter. Selve lysthuset er polygonalt, lunefullt.
 • Farger. Mørkt tre, mahogni, lyst tre. Smaragd, skarlagen, asurblått, gull – den kinesiske stilen antyder lysstyrke som er nøye kombinert.
 • Møbler. Lenestoler, sofaer, stoler. Ingen polstrede møbler. Tilbehør – papirlykter, figurer, friske blomster.

Kinesisk rekreasjonsbygning

Kinesisk rekreasjonsbygning

Tredje – arabisk. Dens viktigste kvaliteter er pretensiøsitet og prakt. Alle som ser på lysthuset i arabisk stil, bør tenke på palassene til padishahene, jinn og kameler..

Reglene er som følger:
 • Materialer. Naturlig. Kombinasjonen av stein og fancy kurvgitter ser best ut, der du kan se mønstre..
 • Konstruksjonsform. Halvåpent. Gitteret er nesten hovedelementet. Den må suppleres med en høy spissbue i stedet for en vanlig dør..
 • Geometrisk form. Valgfri. Det er en god idé å lage en kuppel som en minaret..
 • Farger. Lys, med en overvekt av gull og asurblått. Må passe perfekt.
 • Møbler og dekorasjon. Et lavt bord, myke puter med dusker, hvor det er behagelig å sitte eller ligge hvis du vil. Du kan legge et teppe på gulvet. Plasser metalllamper med lys i hjørnene og en flott figur på bordet.

Hyggelig tidsfordriv når som helst

Hyggelig tidsfordriv når som helst

RådFor ikke å ta feil av fargevalget, kan du bruke de matchende tabellene, som finnes i overflod på Internett..

Russisk og ukrainsk

Den russiske stilen er faktisk et lysthus, som ligner veldig på en hytte. Romslig, komfortabel og fremkaller hyggelige tanker.

Hytte i russisk stil

Hytte i russisk stil

Reglene for enheten er som følger:
 • Materialer. Tre. Eksklusivt tre uten urenheter. Det er best hvis det er lyst, som ligner på ubehandlede tømmerstokker..
 • Konstruksjonsform. Vegger uten spiker, tak brettet i en trekant. Det kan enten være lukket eller åpent, alt avhenger utelukkende av fantasi.
 • Geometrisk form. Eksepsjonelt rektangulær, ellers ser det ikke ut.
 • Farger. Enten et tre eller en rekke lyse.
 • Møbler og dekorasjon. Møblene er også stort sett av tre. Et bord, benker, du kan sette en kiste for å lagre de nødvendige tingene. Tilbehøret inkluderer et teppe på gulvet (det skal se ut som om du har strikket det selv), servise malt i folkelig håndverk. Du kan legge en samovar på bordet, ekte eller elektrisk. Og du kan lage et skinn av en russisk komfyr – faktisk en grill, men vakker.

Kan enten være åpen eller lukket

Kan enten være åpen eller lukket

Den ukrainske stilen ligner på, men lysthuset bør være litt lavere, taket skal ikke være laget av tre, men av siv eller halm. I tillegg er tradisjonelt håndverk i ukrainsk stil annerledes – ikke den vanlige Gzhel, for eksempel.

Råd“Izbushka” i russisk eller ukrainsk stil vil være et flott sted for barn å leke.

Moderne stiler

Høyteknologiske lysthus og lysthus ser også bra ut. minimalisme – det vil si i det mest berømte av moderne.

I stil med minimalisme, når ingenting er overflødig

I stil med minimalisme, når ingenting er overflødig

Minimalisme krever følgende:
 • Materialer. Naturlig eller kunstig – det spiller ingen rolle, det tar plast også.
 • Konstruksjonsform. Åpen eller halvåpen, med et minimum antall elementer.
 • Geometrisk form. Firkantet eller rektangulært. Tak flate, i stedet for vegger, enkle søyler.
 • Farger. Lys – hvit, melkeaktig, sølv.
 • Møbler og dekorasjon. På et minimum. Et bord, et par lenestoler. Lev eføy på veggene. Ingen småting, småting, malerier, tepper. Jo færre ting jo bedre.

Ingen småting og småting

Ingen småting og småting

Hi-tech er noe mer krevende:
 • Materialer. Det beste av alt er glass og metall. Kan suppleres med en stein. Men høyteknologisk tre kan ikke stå i noen form.
 • Konstruksjonsform. Enten åpent, og da bør strukturelementene være minimalt merkbare. Eller lukket, og så skal lysthuset se ut som en metallkube med glasskanter.
 • Geometrisk form. Taket er flatt, hjørnene er på et minimum, det vil si fire.
 • Farger. Hvit, svart, sølv. Lyse nyanser bare som sjeldne inneslutninger.
 • Møbler og dekorasjon. Møbler i skinn, plast og metall. Den klassiske kombinasjonen er et bord og sofa. Belysning er tilgjengelig som tilbehør. Dekorer den med LED -stripe, som kan endres farge hvis ønskelig..

Hi -tech - en stil som vil gjøre lysthuset ditt lysere og vakrere

Hi -tech – en stil som vil gjøre lysthuset ditt lysere og vakrere

Selvfølgelig er disse langt fra alle stilene du kan designe et lysthus med. Er det noen flere land, Italiensk, provence, moderne og mange andre. Men selv en kort oppsummering kan gi deg en ide..

Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat) Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat) Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat)

Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat) Garden Gazebos med egne hender - Vakre alternativer (245+ bilder). Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat)

VIDEO: Vakre lysthus for avslapning

konklusjoner

Lysthuset skulle passe i stil med alt annet. Så hvis du har et ultramoderne technohus, vil et klassisk lysthus i tre se merkelig ut ved siden av..

Previous Post
Εσωτερικός σχεδιασμός αρχοντικού σε μοντέρνο στυλ: 155+ (Φωτογραφία) έργα για το σαλόνι, την κουζίνα, την αυλή
Next Post
265+ husstiler – fasader som vil bli husket