Trapper til andre etasje: 70 bilder og ideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trapper til andre etasje: 70 bilder og ideer

Trapper til andre etasje: 70 bilder og ideer

Dagens tendenser til rasjonell bruk av territoriet, mer enn noensinne, trang til å bygge hus ikke i “bredde”, men i “høyde”. Dette gjelder private bygninger, men selv innbyggere i leiligheter prøver å organisere en layout på flere nivåer, og utvider dermed det brukbare området. For å kombinere de øvre og nedre mellomrommene, blir det nødvendig å sette opp en trapp til andre etasje, på funksjonene i valget som vi skal bo mer i detalj.

Varianter av trapper etter design

Når du designer en trapp, må du først og fremst fokusere ikke på designet, men på rommet i rommet for å velge det ideelle produktet når det gjelder design og størrelse. Det er to hovedtyper:

Marsjerende trapper

En vanlig variant av stiger designet med tanke på bevegelsens biomekanikk og som gir komfortabel, trygg bevegelse. De består av marsjer med 3 til 15 trinn. Hvis det maksimale antallet ikke er nok, er høyden delt inn i to åpninger, mellom hvilke en liten plattform eller rulletrinn er installert. Slike strukturer kalles allerede to-marsjer.

Marsjende trapper varierer i form og er rette, svingbare (L-formede eller U-formede) eller buede. Når du bestemmer denne parameteren, er det nødvendig å stole på rommets område, takhøyden, plasseringen av andre etasje.

Etter typen støttestruktur skilles to typer marsjprodukter: på kosoura og bowstrings. I det første tilfellet er trinnene lagt på toppen av bjelken, og i det andre laget spesielle spor på innsiden av støtteelementet.

Du må også velge type trinn. Deler med stigerør ser mer massive ut og passer perfekt inn i et klassisk interiør, mens de uten dem er egnet for et moderne hjem på grunn av den lette konstruksjonen.

Generelt presenteres marsjtrapper i et bredt spekter, og selv for små størrelser kan du velge en passende kopi eller kombinere den med andre gjenstander..

Marsjertrapp til andre etasje Marsjertrapp til andre etasje

Vindeltrapper

Prinsippet for slike strukturer er veldig enkelt: trinnene er festet til den installerte stangen, som spiraler oppover. De tar ikke ekstra plass og er kompakte nok.

Hovedårsaken til at vindeltrapper er dårligere enn dem midt på flyet, er vanskeligheten med å bevege seg på grunn av mangel på solid støtte. Det anbefales ikke å installere en slik kopi i et hus der barn eller eldre bor. Følgende parametere anses som optimale: den sentrale bredden på trinnene bør være minst 20 cm, og den bredeste delen bør ikke være mer enn 40 cm.

I andre tilfeller kan vindeltrapper betraktes som et utmerket alternativ for både moderne og klassiske stiler. På grunn av sin spiralform blir de et sentralt element i interiøret, og produkter av forskjellige former vil bidra til å diversifisere designet – fra firkantet til åttekantet.

Spiraltrapper til andre etasje Spiraltrapper til andre etasje

Trapp

Det vil ikke fungere å installere en trapp av denne typen i midten av rommet – den støttes av en bærende vegg, som trinnene er festet med bolter (bolter). Samlet i ett system, danner de et enkelt lagerelement, som gir strukturen et lett, nesten vektløst utseende, takket være at det ofte brukes i moderne interiør.

Til tross for den visuelle skjørheten, er produktene i stand til å tåle fra 500 til 1100 kg, avhengig av materiale og produsent. I tillegg lar boltene deg justere høyden på trinnene etter installasjon..

Populær er trapper med rekkverk, som tar noe av lasten på seg. Eksperimenter med fot, form og belysning for å skape et unikt alternativ for hjemmet ditt.

Trapper til andre etasje på boltene Trapper til andre etasje på boltene

Velge materiale til trappene

Stiger er laget av forskjellige materialer som gir dem visse estetiske og praktiske egenskaper..

Tretrapper

Ved å forestille seg en trapp i et hus skaper det umiddelbart bildet av en solid trekonstruksjon med krøllete rekkverk og en vakker dyp tekstur. Det kan være luksuriøs wenge, eik eller minimalistisk tre av enkle arter. Ask, valnøtt, bøk regnes som de beste alternativene, men furu er ikke sterk nok til å tåle den nødvendige belastningen. Lakkbelegget vil beskytte mot de negative effektene av miljøet, men det må oppdateres jevnlig.

Slikt materiale er egnet for alle design, men det ser mest organisk ut som marsjprodukter. For landlig eller amerikansk stil er en slik løsning uerstattelig..

Tretrapper til andre etasje Tretrapper til andre etasje

Metall trapper

Metallkonstruksjoner vil tjene deg i et halvt århundre, og beholde sitt originale, pene utseende. For å gjøre dette, velg prøver av rustfritt stål som ikke egner seg til korrosjon, siden forkrommet eller malt utstyr har begrenset levetid-ikke mer enn 6-7 år.

Plastens plastitet gjør at du kan gi trappene og delene en hvilken som helst form. Metall kombineres ofte med andre materialer som tre, glass, betong. Det lager grasiøse smidde rekkverk..

Metalltrapper til andre etasje Metalltrapper til andre etasje

Betong trapper

I motsetning til mer naturlige materialer har betong ikke letthet eller raffinement, i sin rene form vil det neppe passe inn i et klassisk interiør, men gir i stedet en følelse av soliditet og integritet..

Slike strukturer er ganske pålitelige, tåler høy belastning og forverres ikke over tid. Dessverre er det vanskelig å installere dem på egen hånd, men rimeligheten av råvarer dekker denne ulempen..

En viktig fordel med betongtrapper er muligheten til å dekorere dem med stein, tre eller fliser. Den unike grove strukturen vil være usynlig, men du får et estetisk design til en rimelig pris.

Betongtrapp til andre etasje Betongtrapp til andre etasje

Steintrapp

Marmor har en fantastisk dyp tekstur, men som et trappeomslag slites det raskt, bokstavelig talt etter noen år. Granitt eller kvartsitt har motsatte egenskaper. Mye billigere kunstige kolleger gjør også en utmerket jobb med rollen..

Steintrapper kombineres ofte med rekkverk av metall, og justering av innredningen kan passe dem i mange stiler.

Steintrapp til andre etasje Steintrapp til andre etasje

Glass trapper

Hvis det første stedet kommer til designet, som ikke krever ti års service “service”, har glassstrukturer ingen konkurrenter. Trinn er laget av dette materialet, som er festet til bolter eller brukt på spiraltrapper. Det fungerer harmonisk i takt med metall, noe som forbedrer glanseffekten og gir pålitelighet til et så skjørt produkt.

Faktisk kan glass trapper bli skadet av en sterk påvirkning, men selv om det er fraværende, vises det merkbare riper på overflaten over tid. For større styrke er det bedre å velge herdede eller laminerte varianter. Akrylglass regnes som det mest pålitelige, men har en tendens til å bli mørkere over tid..

Glass trapper til andre etasje Glass trapper til andre etasje

Stiler og design

På grunn av sin form skiller trapper seg ofte ut blant interiøret, mens de forblir en organisk del av det. For å gjøre dette, når du utvikler et design, er det nødvendig å fokusere på hovedstilistikken i lokalene..

Trapper i moderne stil

Moderne estetikk elsker konsistens og tilbakeholdenhet, bruker praktiske materialer og kombinerer dem for å skape et mer sofistikert utseende. Rengjør geometriske former, linjer, flate overflater.

Stilen fungerer med plassens særegenheter, så trappens konstruksjon kan være hvilken som helst, det viktigste er at det ser bra ut i interiøret.

Trapper til andre etasje i moderne stil Trapper til andre etasje i moderne stil

Trapper i klassisk stil

Som nevnt ovenfor er klassikerne preget av bruk av tre materialer: tre, metall og dekorativ stein, blant dem er den første tydelig i spissen. I utgangspunktet må du velge rom med et stort område, siden her har selv trappen et massivt utseende.

Ofte er dette marsjprodukter på kosoura eller bowstrings med lukkede stigerør, delt inn i flere spenn og inngjerdet med sterke rekkverk, ikke sjelden – med en karakteristisk utskjæring.

Trapper til andre etasje i klassisk stil Trapper til andre etasje i klassisk stil

Trapper i loftstil

Betongtrapper til andre etasje samhandler harmonisk med loftets stil, og understreker dens industrielle karakter. Andre grunnleggende vil imidlertid også se passende ut..

Stigen skal være så enkel som mulig for å sikre behagelig bevegelse. Siden loftets interiør, i henhold til reglene, ligger på store områder, trenger du ikke å bekymre deg for størrelsen på strukturen..

Trapper i loftstil til andre etasje Trapper i loftstil til andre etasje

Minimalistiske trapper

Det er ønskelig at trapper i stil med minimalisme tiltrekker så lite oppmerksomhet til seg selv som mulig. Ideelt sett bør de passe inn i det totale volumet i rommet, og danne en enkelt funksjonell helhet med det..

Midler til uttrykksfullhet minimeres: tekstur av materialet, glatte linjer, naturlige farger. En utmerket løsning – trinn på boltene.

Trapper til andre etasje i stil med minimalisme

Art Deco trapper

Elegant og mangefasettert Art Deco søker å understreke sin “status” i alle detaljer – fra trappebunnen til rekkverk. Sistnevnte kan gjenta komplekse, sammenflettede mønstre inspirert av blomsterbilder..

Marsjende trapp vil se monumental og edel, spiral, på grunn av sin spiralform, i seg selv tilsvarer Art Deco -stilen, men boltarmaturer vil virke for enkle.

Art Deco -trapp til andre etasje Art Deco -trapp til andre etasje

Hvor å legge ut: grunnleggende regler

Installering av trapper til andre etasje er en altfor individuell prosess som avhenger av størrelsen, utformingen og høyden på takene i rommet ditt..

Det mest populære stedet for trapper forblir gangen, spesielt i romslige herskapshus. Dermed når du kommer inn i huset, får du umiddelbart tilgang til alle rom uten å vandre i korridorene..

Det nest mest populære stedet å plassere heisen er stuen. Dette er praktisk for bygninger med et gjennomsnittlig areal, hvis andre etasje fører til et privat område, for eksempel et soverom. I gangen, kombinert med kjøkkenet, kan trappen brukes til sonering.

Trapper til andre etasje - Hvor du skal plassere Trapper til andre etasje - Hvor du skal plassere Trapper til andre etasje - Hvor du skal plassere

Hvordan ordne plassen under trappene?

For på en eller annen måte å kompensere for de imponerende dimensjonene til trappen, kan den kombineres med et annet funksjonelt element ved å bruke tom plass. Dette gjelder marsjerende strukturer som ligger ved siden av veggen. Konstruksjonen av slike produkter er mer komplisert, krever detaljerte målinger og nøye planlegging, men det endelige resultatet lar deg maksimere hver kvadratmeter i rommet..

Underetrappen kan fungere som en ramme for skap. Løsningen er relevant i gangen (oppbevaring av klær og sko) eller i stua (for et hjemmebibliotek og husholdningsartikler).

Trappen kan organiseres i form av en vegg i stua, langs de utstående delene som du kan bevege deg rundt på gulvene.

Kjennere av kvalitetsdrikker kan arrangere en stor samling av viner ved å gjerde den med glassdører og installere belysning.

I den resulterende nisjen kan du sette en liten sofa, ordne et koselig sted for hvile og privatliv, og installere hyller på sideveggene.

Plassen under trappen er egnet for å lage et eget rom – et pantry, arbeidsrom eller mini -verksted. Alle barn vil glede seg over et så bortgjemt lekerom for barn..

Ved å bruke disse ideene kan du se på trappene i huset annerledes, som vil bli fra en omfangsrik gjenstand til en funksjonell løsning..

Hvordan ordne plassen under trappene Hvordan ordne plassen under trappene Hvordan ordne plassen under trappene

Utforming av trapper til andre etasje – foto

Det er vanskelig å ikke legge merke til trappen selv i det mest romslige interiøret, og derfor er det så mye oppmerksomhet til designen. Du kan finne enda flere varierte former, dekoralternativer og oppsett i vårt fotoutvalg. Gledelig visning!

Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto Utforming av trapper til andre etasje - foto

Video: Trapp til andre etasje – designideer

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε κλασικό στιλ (+65 φωτογραφίες)
Next Post
DIY topiary: 100 fotoideer