Hvilke farger passer blått til: 95 ideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvilke farger passer blått til: 95 ideer

Hvilke farger passer blått til: 95 ideer

Den blå paletten lar deg lage det mest ekstraordinære, koselige, stilige interiøret, og gir lokalene spesiell eleganse og raffinement. Ifølge kolorister er nesten alle blå nyanser i stand til å stille, dempe følelsesmessige utbrudd og effektivisere tankene. Basert på dette kan vi trygt si at paletten er perfekt for å dekorere interiør i hjemmet, der en atmosfære av varme, komfort og harmoni skal herske..

Funksjoner av blått i interiøret

Denne fargen har en betydelig effekt på sinnstilstanden til en person: den beroliger, lar deg samle tankene og fokusere. En slik palett for innredning er oftere valgt av kreative mennesker. Ultramarine er i stand til å utvide rommet, men gir samtidig et snev av kulhet. For rom mot sør er selv de kaldeste tonene i en kornblomstblå palett gjeldende, og i utformingen av nordlige rom er det bedre å bruke varmere.

Kornblomstpalett har omtrent 180 toner (på Panton -skalaen). Rekkevidden flyter fra den nært til ham midnattblå, ultramarine til mer grønn – tonen i prøyssisk blå og turkis. Mørke nyanser er passende, merkelig nok, i små rom. De ser ut til å oppløse hjørner og vegger, noe som gjør atmosfæren mer behagelig. I store rom er det bedre å bruke blå, himmelske, lyse kornblomstblå maling og bruke mørke toner for å lage aksentdetaljer (gardiner, puffer, malerier).

Når du planlegger utformingen av et rom, må du være spesielt oppmerksom på belysning. En lyskilde er ikke nok her, spesielt hvis rommet er stort. Kan kompletteres med sentral lysekrone med spotter, vegger og gulvlamper.

Hvilke farger matcher blått med - Funksjoner Hvilke farger matcher blått med - Funksjoner

Hvilke farger matcher det

For å skape ønsket atmosfære av ro, ro i rommet og samtidig diversifisere interiøret, er det viktig å velge riktig medfølgende palett. Deretter vil vi vurdere hvilke toner den asurblå skalaen er kombinert med og hva som kan oppnås fra en slik symbiose.

Hvit med blått

Kombinasjonen av blå farger med en snøhvit palett gir en fantastisk effekt, noe som gir atmosfæren friskhet og romslighet. Hvitt bidrar til den visuelle utvidelsen av rommet, noe som blir et godt alternativ i små rom. En slik kombinasjon kan ofte finnes i klassiske, moderne og middelhavsstiler, og Provence -koret er preget av bruk av en lysere blå tone. Finishen er oftest dekorert med snøhvit maling, og blå understreker lysstyrken på møbler og vinduer, selv om andre alternativer ikke er utelukket..

Romantisk natur vil sikkert like kombinasjonen av de blå veggene med den hvite overflaten i taket, noe som skaper en spesiell atmosfære av tandem av vann og himmelske elementer. Men ikke glem at lyse blå toner vil skape en kald atmosfære, for å gjøre interiøret varmere kan safir erstattes med en mykere nyanse, for eksempel turkis..

Hvit med blått - Hvilke farger matcher blått Hvit med blått - Hvilke farger matcher blått

Grønt med blått

Den urteaktige paletten er lik den asurblå fargen, så denne kombinasjonen vil være den mest avslappede. I gamle dager var det ganske mange motstandere av en slik allianse, som anså det som en fullstendig absurditet, men dagens interiører er klare til å ønske en slik tandem velkommen, som er i stand til å introdusere en viss dybde og harmoni i atmosfæren. Hemmeligheten ligger i nærheten av disse fargene til naturen, noe som har en positiv effekt på den menneskelige psyken. I tillegg er barna veldig glad i grønne og blå farger – de kan brukes til å dekorere en barnehage for både en jente og en gutt. På soverommet kan du velge mykere nyanser for å skape en rolig, varm atmosfære..

Grønt med blått - Hvilke farger matcher blått Grønt med blått - Hvilke farger matcher blått

Rød med blå

Det virker vanskelig å forestille seg en kombinasjon av slike motsatte paletter i interiøret som skarlagensrødt og himmelsk, men det finner også sted. Rød gir litt selvtillit, trang til handling og blått, tvert imot, beroliger og beroliger. For å motveie en slik opposisjon blir en snøhvit palett ofte introdusert i det blårøde interiøret, som fungerer som en slags katalysator.

Designere vet ett triks: stemningen i et tofarget rom avhenger i stor grad av hvilken farge som vil dominere. Det følger av dette at hvis det er mer blått i designet, vil rommet se kjøligere ut, og dominansen av skarlagen vil bringe notater av varme og komfort..

Rødt med blått - Hvilke farger matcher blått Rødt med blått - Hvilke farger matcher blått

Svart med blått

Romdekorasjon i svarte og blå farger er ikke vanlig. Den blålige kan understreke kaldhet i det blå betydelig, derfor er denne foreningen kontraindisert i små rom. I romslige rom er det imidlertid fullt mulig å eksperimentere, spesielt når det gjelder å dekorere et rom i en ultramoderne retning. Her er hovedbakgrunnen blå og dens forskjellige nyanser, for eksempel ser asurblå og gråtoner vakre og varme ut. Svart kan også representeres av innfødte, men lysere undertoner (grå, aske). Å fortynne dysterheten i situasjonen vil hjelpe utformingen av gulvoverflaten under et tre, samt lette tekstiler..

Svart med blått - Hvilke farger matcher blått Svart med blått - Hvilke farger matcher blått

Gult med blått

Ikke alle vil våge å dekorere det blågule interiøret i rommet – dette er iboende i tilhengerne av toleranse og spenning, siden kombinasjonen er ganske gjennomtrengende og rik. Designere anbefaler å bruke flere asurblå motiver i interiøret, og bruke solfylte for å lage varme aksenter. Selv om et annet alternativ ikke er utelukket, vil gul være grunnlaget for dekorasjonen av rommet. Videre er det bedre å dvele ved sine måneskygger, mot hvilke midnattsblå polstrede møbler vil se bra ut.

Gult med blått - Hvilke farger matcher blått Gult med blått - Hvilke farger matcher blått

Oransje med blått

Det er en virkelig vakker blanding av farger, noe som gir interiøret en vennlig, rolig atmosfære. Det antas at den oransje tonen er i stand til å stimulere utviklingen og fantasien til barnet, derfor er paletten ofte tilstede i utformingen av barn. I store interiører er det fantastiske Middelhavet, beachy interiøret laget med forskjellige nyanser (sand, blå-blå). For et rom i en nautisk stil kan du velge lyse naturlige farger. Trekkene i stramhet og soliditet vil dukke opp med dominansen i designet av mørkeblå toner og brennende aksenter..

Oransje med blått - Hvilke farger matcher blått med? Oransje med blått - Hvilke farger matcher blått med?

Brun med blått

Fargen på treverket ser flott ut mot en safirbakgrunn. Hovedoppmerksomheten her bør rettes mot nyansene: mørkebrune maling kan forverre kulden i den blå fargen, så i små rom er det verdt å velge dempede toner av begge palettene. I romslige rom vil en kombinasjon av hvilken som helst blåaktig nyanse med mørkt tre se vakkert ut.

Brun med blått - Hvilke farger matcher blått med? Brun med blått - Hvilke farger matcher blått med?

Blå i forskjellige interiører

Når du utstyrer et bestemt rom, må du ta hensyn til funksjonelle detaljer i rommet, dets størrelse og funksjoner. Deretter skal vi se på hvordan blått kan være involvert i utformingen av forskjellige interiører..

Stue

For å skape en innbydende atmosfære i en stue i asurblå farge, er det bedre å bruke flere nyanser av den. Dekorasjonen kan dekoreres i lysere farger, mot hvilke mørke møbler vil se uttrykksfulle ut. Siden rommet skal være koselig og lyst, kan du legge til en hvit palett til interiøret..

Blå vegger er det perfekte bakteppet for fargerike malerier og plakater. Tremøbler og en massiv peis vil se bra ut her. Du kan skape et koselig og komfortabelt miljø i en liten stue ved hjelp av mørke subtile overflater. Mellomliggende tremøbler og fargerike dekorative puter skaper en spesiell ånd av hjemmevarme, noe som bidrar til vennlig samtale.

Hvilke farger matcher blått med - Stuedesign Hvilke farger matcher blått med - Stuedesign

Soverom

Lyseblå dekorasjonstoner bidrar til å visuelt forstørre soveromsrommet, legger til notater om morgenkulhet og ro. Total blå veggdekorasjon er forbundet med uendelig følsomhet, og mer kontrastfarger gir en viss variasjon til interiøret. Den mørke utformingen av soverommet er valgt av folk som leder en aktiv livsstil – safir, ultramarine farger gir energi. På bakgrunn av en behagelig blå, ser levende planter flotte ut, som fyller atmosfæren med friskhet og letthet, og hvite tekstiler gir en viss vektløshet til rommet.

Hvilke farger matcher blått med - Soveromdesign Hvilke farger matcher blått med - Soveromdesign

Barnerom

På grunnlag av kobolt og hvite farger kan du lage et fantastisk design i nautisk stil på barnerommet, hvor de snøhvite seilene til et skip som seiler bort på fjerne vandringer vil flagre mot bakgrunnen av asurblå vegger. Den sandbrune overflaten av gulvet vil forsterke havbildet, og gi et naturlig utseende til helhetsbildet. Et slikt rom vil være en ekte glede for enhver gutt..

Hvis rommet forberedes for en jente, kan du legge til rosa, grønne, hvite malinger i designet, som vil være tilstede i tekstiler og møbler. Det blå ser flott ut på overflaten av taket, og etterligner himmelen med skyer. For å gjøre rommet varmt og gledelig kan du fortynne atmosfæren med en grønn, gul palett..

Kornblomstoner kan være tilstede i rommet som et tillegg, for eksempel i form av leker, tekstiler, tepper, etc. Det bør tas i betraktning at lyseblå er passende for tenåringsrom, og for små barn er det å foretrekke å ordne et hjem i en blåaktig palett.

Hvilke farger matcher blått med - Barneromsdesign Hvilke farger matcher blått med - Barneromsdesign

Kjøkken

Når du skal dekorere kjøkkenet, må du ta hensyn til det faktum at blått bidrar til å redusere appetitten. Derfor, hvis du ikke kommer til å gå ned i vekt i nær fremtid, er det bedre å unngå å bruke det i spiseområdet. Mørke nyanser kan være tilstede i tekstiler (gardiner, duker), på en av veggene eller delvis dekorere et kjøkkensett.

Generelt anbefales lyse farger for den totale finishen. Mettede toner av safir eller ultramarin farge er karakteristiske for veggene i romslige kjøkken. I dette tilfellet vil de bli fortynnet perfekt med et hvitt eller kremsett i kombinasjon med et tregulv..

Det er verdt å merke seg at tre er et ganske varmt og iøynefallende materiale som passer godt til blått, så tremøbler til kjøkkenet kan være en lønnsom løsning for å fortynne kulden på paletten..

Hvilke farger matcher blått med - Kjøkkendesign Hvilke farger matcher blått med - Kjøkkendesign Hvilke farger matcher blått med - Kjøkkendesign

Gang

I en liten gang er det tilrådelig å ikke bruke en stor mengde blått og sørg for å fortynne det med lyse farger. En flott alliert er den kremhvite paletten, som finnes i de fleste møbler og møbler. Fargede aksenter, som vil tilføre variasjon, gjøre designet lett og diskret, skader heller ikke. Et av de viktige punktene i utformingen av en blå gang er godt planlagt belysning, siden det i de fleste tilfeller ikke er naturlig lys her, og rommet kan få et kaldt dystert utseende.

Hvilke farger matcher blått med - Gangdesign Hvilke farger matcher blått med - Gangdesign

Baderom

På badet vil mengden blått bli bestemt av størrelsen på rommet. Siden badet vanligvis er lite, kan den ultramarine paletten finnes i tekstiler, lyse veggmønstre, møbler og til og med rørleggerartikler. Den største fordelen er hvite toner, som visuelt utvider rommet, noe som gjør det lettere.

Mosaikken på veggene ser lys og elegant ut, hvor flerfargede flekker av både en blå palett og hvit, beige, grønn kombineres. En god løsning ville være å bruke flere toner i veggdekorasjon, for eksempel en mørk blå bunn, en turkis topp sammen med et hvitt tak vil bidra til å visuelt øke høyden på veggene og utvide plassen..

Hvilke farger matcher blått med - Baderomsdesign Hvilke farger matcher blått med - Baderomsdesign

Kombinasjoner med blått – foto

Når jeg oppsummerer alt ovenfor, kan det bemerkes at blå farge kan transformere interiøret i ethvert rom betydelig. Mange av dens nyanser får deg til å mentalt komme nærmere naturen, føle skjønnheten i himmelske og sjøgrader, noe som har en positiv effekt på den emosjonelle tilstanden. Du kan se flere løsninger for bruk av den blå paletten i interiøret på bildet i galleriet vårt. Gledelig visning!

Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto Hvilke farger matcher blått med - foto

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε κλασικό στιλ (+65 φωτογραφίες)
Next Post
DIY topiary: 100 fotoideer
Instant Boost Ai