Fargekombinasjoner i interiøret i barnehagen: 60 ideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fargekombinasjoner i interiøret i barnehagen: 60 ideer

Fargekombinasjoner i interiøret i barnehagen: 60 ideer

Valget av fargeløsninger for interiøret i barnehagen er veldig viktig, fordi rommet ikke bare skal være vakkert dekorert eller behagelig, men også funksjonelt. Ikke bare barn tilbringer tid her, men også voksne som foretrekker pastell og roligere farger enn fargerike farger. Barnet vil imidlertid like å leke, studere og slappe av omgitt av lyse farger mer, og derfor er det nødvendig å finne ut hvordan de skal dekorere rommet riktig. Her er anbefalingene fra psykologer og designere om hvordan du velger fargekombinasjoner for interiøret i en barnehage.

Hva designere anbefaler

Når du skal dekorere en barnehage, er det viktig å rådføre seg med eieren av rommet, som må uttrykke sin egen mening. Foreldre rådes til å ta hensyn til babyens ønsker når de arrangerer rommet.

Når du velger mellom mørke og lyse nyanser, foretrekker du sistnevnte. Barnet vil være mer komfortabelt i et lyst rom, og den optimale løsningen for barnehagen regnes som “lett” for oppfatningen av toner, som vil tjene som en fantastisk bakgrunn for fargerike aksenter (diverse tilbehør og dekorative elementer).

Vær forsiktig når du velger en akromatisk palett. Nyanser av grått, svart og hvitt skal ikke brukes, som de sier, “i sin rene form.” Positive følelser vil gi barnet helt forskjellige fargekombinasjoner, og kontrasten mellom lys og mørke vil skape, spesielt hos yngre barn, en negativ psykologisk holdning.

Velg aldri uoverensstemmende toner. Husk at det er bedre å velge bare to hovedfarger, og hvitt vil bidra til å fortynne paletten, noe som gjør andre nyanser mer mettede og luftige..

Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Designtips Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Designtips

Hvordan velge fargevalg

Det er generelle tips fra kompetente psykologer som bør vurderes når du velger farger til en barnehage. Øyeblikket knyttet til den psykologiske effekten av nyanser påvirker direkte hvor behagelig det vil være i rommet. La oss gå gjennom fargene i hovedspekteret og deres nyanser.

Blått og blått har en positiv effekt på nervesystemet, men det er viktig å bare bruke lyse farger til dette formålet, spesielt hvis rommet er for et lite barn. Du kan kombinere blått med sand, gult og fersken. Slike kombinasjoner utelukker overexitasjon av nervesystemet, noe som er viktig for veldig aktive babyer..

Rødt, gult og oransje anbefales ikke som grunnlag i utformingen av et rom, fordi de kan tjene som irriterende. Imidlertid er aksenter av disse fargene tillatt og kan dekorere interiøret..

Grønt kan trygt brukes som hovedfarge, det har en positiv effekt på kroppen, øker synsstyrken, forbedrer humøret og hjelper til med å normalisere søvn. Dette er det beste alternativet for en bakgrunn, spesielt hvis flere grønne nyanser kombineres i interiøret. For eksempel kan du male veggene med delikat lysegrønt, og velge innredningen i fargerike smaragdfarger..

Lilla for å dekorere interiøret i et barnerom bidrar til å konsentrere oppmerksomheten og åpne barnets kreativitet. Nyanser av denne fargen passer for de barna som aktivt lærer om virkeligheten rundt. Metningsgraden kan endres, avhengig av alder og individuelle preferanser.

Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Hvordan velge fargevalg Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Hvordan velge fargevalg Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Hvordan velge fargevalg Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Hvordan velge fargevalg

Palett fra bildet

Når du lager et interiør “fra bunnen av”, anbefales det å bruke en original metode for fargetilpasning – ved hjelp av et bilde eller et fotografi. Det kan være en rekke bilder, det viktigste er å analysere fargekombinasjoner. For å gjøre dette på få øyeblikk, vil spesielle applikasjoner og tjenester som genererer en fargepalett hjelpe..

Denne teknikken fungerer selv i en situasjon der det bare er nødvendig å utfylle interiøret i barnerommet. Du kan for eksempel fotografere en seng og en garderobe, og deretter bestemme nøyaktig hvordan du best kan dekorere veggene og andre elementer i rommet..

Nyanser kan være kontrasterende, utfyllende osv. Husk at det ikke anbefales å lage et interiør helt av fargerike blomster. Et stort antall lyse farger forhindrer barn i å sovne og føle seg avslappet. Det er best hvis rommet kombinerer rolige og fargerike toner..

Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Paletten fra bildet Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Paletten fra bildet

Fargekombinasjonsalternativer

Det er flere måter å kombinere nyanser på et barnerom, hver med sine egne fordeler og ulemper. Vurder de mest passende fargekombinasjonsalternativene.

Nøytral bakgrunn og aksenter

Den første er å kombinere nøytrale gulv og vegger med fargerike møbler, dekorative elementer og tilbehør. Den største fordelen med dette alternativet er at det er enkelt å implementere. Et slikt interiør innebærer tilstedeværelse av aksenter i form av tekstiler – puter, sengetepper, gardiner..

Husk at dekorative elementer skal være behagelige for øyet, men velg aldri altfor fargerikt tilbehør. Hvis det er for mange aksenter i rommet, oppfattes et slikt interiør som “klønete” og lar deg ikke slappe av. Velg to eller tre hovednyanser for dekorasjon. I en slik situasjon vil rommet se harmonisk og smakfullt innredet ut..

Som et resultat vil fargerike farger kunne stimulere til aktiv oppførsel, og en nøytral bakgrunn vil “berolige” babyen når det trengs. Vær oppmerksom på barnets temperament, og spør også om anbefalingene til en psykolog. Dermed kan du velge nyanser individuelt, slik at de passer perfekt til barnets karakter..

Fargekombinasjoner i det indre av barnerommet - Nøytral bakgrunn og aksenter Fargekombinasjoner i det indre av barnerommet - Nøytral bakgrunn og aksenter Fargekombinasjoner i det indre av barnerommet - Nøytral bakgrunn og aksenter

Barnas sonering

Det andre alternativet er inndelingen av barnerommet i soner. Denne metoden innebærer utformingen av rekreasjonsområdet (soverom, med en seng) i rolige, milde nyanser. Lekeområdet, tvert imot, kan være lyst og fargerikt for ytterligere stimulering av babyens aktivitet. Studierommet er innredet i pastellfarger, slik at ingenting distraherer barn fra studiene. Hvis barnet fremdeles er litt gammelt, og det ikke trenger intenst mentalt arbeid eller gjennomtenkt trening, kan hjørnet for klasser dekoreres i saftige, oppsiktsvekkende nyanser..

Ikke vær redd for kontraster hvis de er etter ditt barns smak. I dette tilfellet vil ikke rommet se kjedelig ut. Husk imidlertid at alt er nødvendig for å overholde tiltaket. Dette gjelder spesielt for oransje og rødt. La en rekke nyanser bli merkbare i barnehagen, men ikke gjør den til et unødvendig fargerikt sted..

Fargekombinasjoner i det indre av barnerommet - Soneinndeling av barnehagen Fargekombinasjoner i det indre av barnerommet - Soneinndeling av barnehagen Fargekombinasjoner i det indre av barnerommet - Soneinndeling av barnehagen

Hvordan ikke falle i stereotypienes felle

Det er ingen hemmelighet hvor sterkt rotet stereotypen om at “rosa passer jenter og blå drakter gutter”. Det er mange andre alternativer, du trenger bare å prøve å bli kreativ. Det viktigste er at alle de valgte nyanser matcher hverandre..

For eksempel, for jenter, i stedet for standard overflod av rosa, er en delikat syrin som bakgrunn og en mørkere syrin, samt gul i dekorative elementer og tilbehør, bedre egnet..

Et rom for en gutt kan dekoreres med etterbehandlingsmaterialer av lysegrønt og rolig brunt, og la tekstiler og møbler være oransje, smaragd osv. Vis fantasien din, så kan du skape et vakkert og funksjonelt interiør.

Hvilke nyanser kan du anbefale som det optimale fargevalget? Disse kan være uttrykksfulle naturlige toner, fruktige og saftige sommerfarger, for eksempel følgende: gulrot, lysegrønn, himmelblå, solgul, delikat rosa eller syrin, eplegrønn.

Sørg for å spørre barnet ditt hvilke farger han foretrekker. Du bør ikke umiddelbart tilby alternativene dine uten å be om mening fra barnet ditt..

Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Hvordan ikke falle i stereotypienes felle Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Hvordan ikke falle i stereotypienes felle Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Hvordan ikke falle i stereotypienes felle Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Hvordan ikke falle i stereotypienes felle Fargekombinasjoner i det indre av et barnerom - Hvordan ikke falle i stereotypienes felle

Kombinasjonen av farger i interiøret i barnehagen – foto

Det er ganske vanskelig å forestille seg et vakkert interiør i et barnerom uten illustrative eksempler. Derfor anbefaler vi at du ser hvordan kombinasjonene av forskjellige farger og teksturer ser ut i virkeligheten. Vårt utvalg av bilder vil hjelpe deg med dette. Bli inspirert!

Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto Kombinasjonen av farger i det indre av barnerommet - foto

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε κλασικό στιλ (+65 φωτογραφίες)
Next Post
DIY topiary: 100 fotoideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector