Pantry design ideer i leiligheten (70 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pantry design ideer i leiligheten (70 bilder)

Pantry design ideer i leiligheten (70 bilder)

Et slikt lite iøynefallende rom ved første øyekast, som et bod, er et kompakt oppbevaringsrom for beboere i leiligheter. Det er her du rasjonelt kan plassere en rekke husholdningsartikler, verktøy, verktøy og rengjøringsutstyr, utstyre et omkledningsrom, bibliotek eller dagligvarekammer. I motsetning til private hus, hvor det er lagringsplasser på loft og kjellere, har leiligheter ofte ikke tilstrekkelige opptak. I denne artikkelen vil vi vurdere de beste ideene for å arrangere et pantry i forskjellige rom, samt gjennomføre en fotoutflukt av vellykkede design..

Hvor du skal plassere pantryet: planleggingsideer

Det er ganske vanskelig å finne et passende sted å lagre forskjellige husholdningsredskaper og ting i små leiligheter. Å organisere et pantry er imidlertid den beste måten å skjule og holde tilbehør som er sjelden brukt. Hvis du ser deg godt om og bruker litt fantasi, kan du selv i et lite Khrusjtsjov skjære ut et par kvadratmeter.

Nisje

Tilstedeværelsen av en nisje i et boareal forenkler løsningen på problemet med å utstyre et pantry. Slike utsparinger i veggene kan ofte finnes i gamle bygninger – de ligger i gangen eller stuer, har forskjellige firkanter, men i alle fall vil de lykkes med å lage et lagringsplass. Avhengig av formen på minirommet, kan du plassere U-formede eller L-formede hyller i det, installere en hengerstang eller plassere husholdningsapparater. En liten nisje vil være et godt sted å plassere vaskemaskin eller kjøleskap, og en stor plass kan ordnes som omkledningsrom.

Hvor du skal plassere pantryet - Nisje

Korridor i blindvei

Hvis det ikke er noen nisjer i leiligheten, ikke fortvil – pantryet kan utstyres med tom plass. En slik mulighet eksisterer for eksempel for eiere av lange korridorer som ender i en blindvei. I dette tilfellet er det nok å installere en gipsplateskillevegg eller bare skyve skyvedører, noe som vil begrense pantryplassen. Innvendig, så vel som i en nisje, er plassen arrangert avhengig av formålet..

Hvor du skal plassere pantryet - Døden på korridoren

Balkongenden

Et like populært sted for å lage et lagringssystem er enden av balkongen. Også her utstyrer eierne av små leiligheter ofte pantry. Imidlertid er det nødvendig å ta hensyn til det spesifikke mikroklimaet, som selv på en innglasset balkong er veldig annerledes – dette er både høy luftfuktighet og skarpere temperaturendringer. Det følger av dette at pantry utstyrt på balkongen ikke skal brukes til oppbevaring av mat eller klær – det er best å plassere husholdningsartikler her..

Hvor du skal plassere pantryet - Enden av balkongen

På kjøkkenet

Det er praktisk for enhver husmor å ha et matlagringssystem direkte på kjøkkenet, hvor du kan ordne forskjellige konserver, grønnsaker, frokostblandinger og andre produkter. Samtidig er det ikke nødvendig å tildele et stort område – bodet kan organiseres langs en av veggene og ha en dybde på ikke mer enn 20 cm. For å spare plass, kan du la lagringen være åpen eller installere en skyvedørs struktur. I et slikt pantry, i tillegg til mat, er det et sted for oppbevaring av sjelden brukte kjøkkenutstyr..

Hvor du skal plassere pantryet - På kjøkkenet

På badet

På badet kan du også utstyre en liten lagringsnisje, der hygienisk, kosmetisk og vasketilbehør vil bli lagret på en ryddig måte. For dette er plassen til et tomt hjørne, som er inngjerdet med fuktresistente gipsvegger og et gardin, ganske passende. Noen ganger setter de opp et lite vaskeri her, installerer en vaskemaskin eller har et strykebrett..

Hvor du skal plassere pantryet - På badet

Typer lagringsrom avhengig av formålet

Før du begynner å ordne pantryet, må du bestemme nøyaktig hva som skal lagres i det, siden interiøret og utstyret er avhengig av det. Avhengig av formålet kan følgende hovedtyper av lagringsrom skilles ut:

– Lagerrom for klær. En slik lagring kalles også et omkledningsrom og er plassert i ganger, soverom og barnehager. For oppbevaring av forskjellige typer klær er pantryet utstyrt med hyller, skuffer, stativer eller skobokser, tverrstenger med kleshengere. Hvis rommet er ganske romslig, kan du installere et veggespeil og en liten puff for enkel endring..

– Husholdnings -pantry. Som regel krever slike pantry ikke et stort område, så det er lett å finne et sted for dem i liten størrelse. Her, på hyllene, lagres forskjellige rengjøringsprodukter, vaskemidler, rengjøringsutstyr eller verktøy. Det er viktig å opprettholde orden i vaskerommet ved å legge tilbehøret på de stedene som er tildelt dem, ellers blir det ikke-funksjonelt.

– Lagerrom for husholdningsapparater. Ofte må eiere av små leiligheter pusle over hvor de skal finne et sted for vaskemaskin, støvsuger og annet helhetlig utstyr. Problemet kan løses av en nisje utstyrt for et pantry, for eksempel på territoriet til en korridor eller kjøkken. For å utstyre et mini-vaskeri må du først ta vare på de elektriske ledningene og vannforsynings- og dreneringssystemet, og for resten av tilbehøret er det nok å utstyre romslige celler.

– Matlagringsanlegg. Disse pantryene ligger hovedsakelig på kjøkken. Det er viktig å ordne alt på en slik måte at mellomrommet mellom produktene er tydelig avgrenset. Det anbefales ikke å lagre produkter med en skarp lukt (løk, hvitløk) ved siden av frokostblandinger eller urter, da sistnevnte vil bli mettet med en uønsket aroma. Det er best å utstyre en separat beholder for hver type mat (du kan velge beholdere i forskjellige farger).

– Hjemmebibliotek. Bøker, blader, fotografier, minnesavisutklipp trenger også spesielle lagringsforhold for å bevare sin opprinnelige friskhet så lenge som mulig. I pantry-biblioteket er det viktig å ta vare på ventilasjon og belysning av høy kvalitet. Hvis rommet er ganske romslig, kan du installere en lenestol eller en liten sofa og dermed utstyre et lite lesesal hvor du kan bruke tid på å lese din favorittroman eller se et familiefotoalbum..

I tillegg til de typer lagringsrom som er omtalt ovenfor, er det også kombinerte lagringssystemer, der stativer ligger ved siden av klær, kjøkkenutstyr og andre husholdningsartikler. Imidlertid, som praksis viser, er dette ikke den mest praktiske lagringsorganisasjonen, siden det ofte er vanskelig å finne det nødvendige, og det er en mulighet for å blande forskjellige lukter.

Typer lagringsrom avhengig av formålet Typer lagringsrom avhengig av formålet Typer lagringsrom avhengig av formålet

Pantry design i leiligheten

Til tross for at pantryet er et rom, hvis indre rom i de fleste tilfeller er lukket for nysgjerrige øyne, spiller interiøret en viktig rolle. Først og fremst gjelder dette oppsettet, som skal tillate deg å imøtekomme så mange ting som mulig. Det er viktig å velge de riktige materialene for etterbehandling og ordning av hyller. Og ikke glem at ordren skal herske i pantryet – bare da vil det være et fullverdig lagringssystem, hvor hver detalj har sin plass..

Planløsning og møbler

Når du organiserer et pantry, er det først og fremst nødvendig å bestemme plasseringen av hyllene. Hyller kan plasseres lineært (langs en vegg), L-formet (i smale lange rom) eller U-formede (i romslige rom). Deretter må du nøye gjøre målinger og lage en tegning, hvor alle nødvendige strukturelle detaljer vil bli angitt.

Pantrymøbler er laget av alle materialer – det kan være hyller og esker av naturlig tre, men denne designen brukes ekstremt sjelden på grunn av de høye råvarekostnadene. For lagring er møbler laget av sponplater eller MDF ganske passende. Et godt alternativ ville også være metallkonstruksjoner, garn, som er plassert i dagligvarenisjer. Hyllene og skuffene i pantryet kan også være laget av plast, men dette materialet er ikke veldig holdbart og tåler bare lette belastninger.

Varene på pantryhyllene er ordnet slik at de mest populære elementene er i gjennomsnittlig høyde. Her, i tillegg til hyller, kan du utstyre ulike uttrekkbare design av skuffer for forskjellige småting. Gjenstander som sjelden brukes eller klær som ikke er relevante i en gitt sesong, lagres på de øvre hyllene, og de nedre er som regel forbeholdt sko.

Pantry design i leiligheten - Layout og møbler Pantry design i leiligheten - Layout og møbler

Pantry dekorasjon

Når du velger materialer for å dekorere vegg-, gulv- og takbelegg, bør du ikke slutte å velge dyre alternativer. Vegger kan enkelt males med silikonmaling (ikke utsatt for mugg og mugg), limes over med tapet eller dekoreres med veggpaneler. Gulvet er dekorert med linoleum, laminat eller fliser, og taket er hvitkalket, malt eller utstyrt med gipsplater med innebygd belysning.

Pantry design i leiligheten - Etterbehandling Pantry design i leiligheten - Etterbehandling

Belysning

For et lite rom, hvor det ikke er noen dagslys i det hele tatt, er det nødvendig å tilby et sterkt belysningssystem. Spotlights eller spots takler ofte denne rollen, selv om en lett lysekrone kan installeres i et romslig rom. LED -strimler langs hyllene bidrar til å effektivt belyse dybden i lagringen.

Pantry design i leiligheten - Belysning

Dør

Valget av døren til pantryet er et av de viktige punktene, siden det fungerer som fasaden til bodet. I gangene er skyvedører med speiloverflater ofte utstyrt med skyvedører, selv om muligheten for å dekorere dørene med 3D -bilder med perspektiv ikke er mindre interessant. Alternativet med foldedører er også praktisk – de sparer betydelig plass.

Når du installerer svingdører, kan du maskere lerretet med det samme etterbehandlingsmaterialet som fasaden på gangen – da vil ikke pantryet tiltrekke seg oppmerksomhet i det hele tatt. Selv om svingkonstruksjoner vil kreve plass for fri åpning, vil innsiden av dem også tjene til å feste lagringen. Dører har plass til små stativer eller klutkonvolutter for verktøy og andre småting.

Pantry design i leiligheten - Dør Pantry design i leiligheten - Dør

Lager – fotoideer for interiør

For å finne ut mer om hvordan du kan lage et pantry i en leilighet, foreslår vi at du besøker vårt fotogalleri, presentert nedenfor. På bildene vil du se mange alternativer for arrangement – både store boder og kompakte, men ganske romslige. Gledelig visning!

Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto Lagerrom - interiørdesignfoto

Previous Post
עיצוב דירת שלושה חדרים (75 תמונות)
Next Post
Innendørs rose (80 bilder): typer, dyrking og omsorg