15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Innendørs rose (80 bilder): typer, dyrking og omsorg

Innendørs rose (80 bilder): typer, dyrking og omsorg

Roser er ikke bare retten til hager og drivhus. De vokser også perfekt hjemme. Oppdrettere avlet til og med spesielle varianter som føles komfortable i leiligheter og passer perfekt inn i interiøret. Dessuten kan innendørs roser blomstre hele året, og i skjønnhet og aroma er de ikke dårligere enn luksuriøse hageroser..

Generelle egenskaper

Innendørs roser er en bred kategori som inkluderer mange varianter. Noen er bare forskjellige i farge, og noen har nesten ingenting til felles. Dette lar deg velge det perfekte alternativet for ethvert interiør.

Gjennomsnittlig høyde på innendørs roser er opptil en halv meter, men det er også store arter. Et interessant alternativ er krypende roser som dekker hele plassen, fletter støttene og ser interessante ut i hengende blomsterpotter.

En klassisk innendørs rose er en liten busk med utskårne eller lansettformede blader og fargerike blomster, alt fra hvit og krem ​​til rosa, skarlagen eller dyp gul.

Opprinnelsen til miniatyrroser har blitt diskutert til nå. Noen kaller dem Kinas hjemland, andre – Sørøst -Asia.

Innendørs rose - Generelle egenskaper Innendørs rose - Generelle egenskaper

Typer romroser

Ikke alle roser er egnet for hjemmet. De ble tatt ut i årevis med vilje, slik at de passet inn i forholdene til leiligheten. Når du velger, må du være oppmerksom på ikke bare størrelsen og utseendet, men også betingelsene for internering. Noen varianter har sine egne spesifikke egenskaper. Overholdelse av alle anbefalinger vil bidra til å forlenge blomstringen av selv de mest lunefulle innendørs rosene..

Te rose

Terosen er en indisk klassiker. Den ble avlet på grunnlag av en rekke bengalske varianter. I motsetning til dvergeraser kan teroser være ganske store, til og med to meter i høyden, selv om det også finnes miniatyrarter, opptil 20-30 cm. De fleste varianter av teroser er ideelle for hjemmet, fordi de ble laget for dette. De er vakre, delikate og velduftende, med tett grønt løvverk..

Te steg

Kinesisk rose

Det særegne ved den kinesiske rosen er dens små blomster, som tett, nesten helt dekker hele busken. Det er verdsatt nettopp for sine dekorative egenskaper..

Kinesisk rose

Bengalsk rose

En lavvoksende busket rose med små og flate spisse blader er egnet for de som ikke tåler harde aromaer. Hun lukter nesten ikke, men nyansene kan være hvilken som helst. På en gang var det bengalske roser som var de første som slo rot i Europa som den eneste og unike blomstrende sorten. Selv om det nå er mye mer valg. De krever ikke spesifikt vedlikehold eller beskjæring. Det er nok å beskjære tørre og smertefulle grener.

Bengalsk rose

Bourbon rose

Dette er en vakker og dekorativ variant med store blomster, men når den forlates, krever den hvile for vinteren. Intens blomstring varer fra sommer til desember, hvoretter planten kaster bladene og kommer til liv igjen i april.

Bourbon rose

Rose kolibri

Dette er to underarter av roser avlet av ett foretak. Den første sorten dukket opp mot slutten av femtitallet, og den andre – tjue år senere. Buskene er kompakte, tette og ikke brede. Bladene er mørke i fargen, tette og skinnende. De mellomstore doble blomstene er kjent for sin delikate aroma. De samles i en blomsterstand av flere stykker. Klassiske nyanser – gul -aprikos.

Rose kolibri

Polyanthus rose

Polyanthus roser er innendørs varianter som ble opprettet ved å krysse forgrenende hageroser. De er resultatet av mange års utvalg. Busker er små, forgrenede og tette, i gjennomsnitt – femti centimeter. I noen varianter samles blomster i klynger. Det er semi-doble og doble underarter. Polyanthus roser føles bra ikke bare på vinduskarmer, men også på balkonger eller terrasser. De brukes også til å dekorere grenser..

Polyanthus rose

Reparasjon steg

En populær innendørs variant som er kjent for sin upretensiøsitet. Blomster av middels størrelse, men alle slags farger. En slik rose blomstrer hele året.

Reparasjon steg

Rose Danica -blanding

En liten kompakt tretti centimeter rose med blomster som er ganske store for den. Gjennomsnittlig diameter er 3-4 cm, og fargene er veldig forskjellige. Når du velger et sted for denne sorten, må du huske på at Danica trenger sollys og høy luftfuktighet..

Rose Danica -blanding

Rose Baby Masquerade

En interessant variant med nesten ingen torner. Tretti centimeter skudd er sterke og lett forgrenede. På bakgrunn av skinnende mørke blader ser kameleonblomster spesielt fordelaktige ut. Over hele blomstringsperioden endres fargen flere ganger, fra sitron til dyp rød. En annen funksjon er en delikat fruktig aroma.

Rose Baby Masquerade

Rom rose omsorg

De fleste innendørs rosesorter er mer enn upretensiøse. De har nok sol og vann, men på varme sommerdager, ikke glem delvis skygge for å beskytte mot direkte sollys. Det er spesielt viktig at rotsystemet ikke overopphetes, så vær oppmerksom på lyse blomsterpotter og potter.

Rosen vokser best i fruktbar jord, men dette er ikke avgjørende. Tilsett humus, torv, sand, mineralgjødsel til blandingen. Den første toppdressingen er to måneder etter kjøpet. I hagesentre er blomster allerede mettet med alt du trenger. Øk mengden kalium og fosfor under knoppdannelse. Det er viktig å ikke overdrive det med gjødsel, ellers begynner busken aktivt å vokse løvmasse, men vil ikke blomstre.

Roser trenger definitivt luft. Ventiler hele tiden rommet, og i sesongen – ta blomster til balkongen eller utenfor. Åpne gjerne vinduer, men unngå trekk.

En annen viktig nyanse er luftfuktighet. Hvis det er for tørt, vil bladene visne og falle av. Om vinteren, under aktiv drift av radiatorer og bruk av varmeovner, plasser beholdere med vann i nærheten av blomsterpottene. For varianter som går i dvalemodus, reduseres fuktigheten til et minimum. Nok til å holde roten tørr.

Om sommeren kan du vanne rosen etter behov: når det øverste laget av jorden tørker. På grunn av overdreven fuktighet begynner roten å råtne. Tøm dryppskålen regelmessig. I varmen, ordne en varm kveldsdusj fra avgjort vann. Prosedyren kan gjentas flere ganger i uken..

Behovet for beskjæring avhenger av den spesielle sorten. Noen innendørs roser trenger det ikke i det hele tatt, andre må fjerne svake og feil voksende grener, og atter andre må være fullstendig dannet. Men uansett må du regelmessig fjerne fragmenter som er skadet av sykdommer eller parasitter..

I perioden da rosen vokser og utvikler seg mest aktivt, tilsett kompleks mineralgjødsel til bakken ukentlig. I den kalde årstiden reduseres fôringsintervallet til 1-2 ganger i måneden. Det er mer praktisk å bruke løsninger. For gamle busker er en skånsom bladmetode egnet – sprøyting.

Innendørs rose - Omsorg Innendørs rose - Omsorg Innendørs rose - Omsorg Innendørs rose - Omsorg

Transplantasjon og reproduksjon

Når du velger innendørs roser, som alle andre prydavlsplanter, foretrekker du de som ble dyrket fra stiklinger. Frøsåing bevarer ikke alle artskarakteristika fullt ut, og en podet rose vil neppe overleve en kraftig endring i forholdene.

Transplant rosen minst et par uker etter kjøpet for å la den tilpasse seg. En tykk keramikkpotte er best for henne. Ikke glem drenering fra ekspandert leire, småstein eller mursteinfragmenter. En delikat omlastingsmetode brukes for transplantasjon for ikke å skade rotsystemet og ikke endre jordtypen så brått.

En romrose er transplantert med en hel jordklump. For unge blomster er repottingsintervallet en gang i året. For 3-4 åringer – etter behov.

Innendørs rose - Transplantasjon og reproduksjon

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Selv en upretensiøs innendørs rose blir noen ganger angrepet av skadedyr og sykdommer..

Det vanligste problemet er edderkoppmidd. Før eller siden møter alle dyrkere ham, så forbered deg på forhånd. Undersøk bladene regelmessig for parasitter og generell tilstand. Lagre på spesialiserte insektmidler på forhånd.

Det andre problemet er skjoldet. Det er lett å få øye på de mørke vekstene på bladene og stilkene. De kan fjernes mekanisk og først deretter fortsette til insektmiddelbehandling..

For å forebygge soppsykdommer er det nødvendig å spray planten regelmessig med soppdrepende midler. Symptomer på forskjellige manifestasjoner er like: dette er flekker, plakett, råte. Skadede områder må fjernes forsiktig slik at infeksjonen ikke sprer seg..

Husk at rosen er en lunefull plante når det gjelder nabolaget. Det tolererer nesten ikke miljøet og blomstrer bedre og mer storslått hvis all oppmerksomhet bare går til henne..

Innendørs rose - Bekjempelse av skadedyr og sykdom Innendørs rose - Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Innendørs rose – bilde

Fortsatt ikke bestemt hvor du skal plassere en rose på et vellykket sted, slik at frøplantene ikke bare er sunne, men også vakre? Vi har samlet et utvalg av de mest interessante bildene for deg. Gledelig visning!

Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde Innendørs rose - bilde

Previous Post
Ιδέες σχεδιασμού ντουλάπας στο διαμέρισμα (70 φωτογραφίες)
Next Post
Design av en liten stue (60 bilder)