Mallow (80 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mallow (80 bilder): typer og omsorg

Mallow (80 bilder): typer og omsorg

Vakker prydmalve er like høyt verdsatt av både gartnere og elskere av tradisjonell medisin. På gårdsplassen utfyller stamroser perfekt blomsterbed, brukes til å dekorere gjerder og uthus, er egnet for å dekorere geometriske komposisjoner og lage fullverdige blomsterbed fra forskjellige varianter. I hverdagen er malveinfusjon kjent for sine uttalte antiinflammatoriske, beroligende, innhyllende, mykgjørende, helbredende og gjenopprettende egenskaper..

generelle egenskaper

Mallow er en urteaktig plante, en typisk prøve fra familien med samme navn. Ulike varianter kan være både en- og flerårige. De vokser nesten over hele verden, bortsett fra Australia og Afrika..

En elegant stamrosa, eller, som det også kalles, mallow, ble avlet selv i det gamle Egypt. Hippokrates beskrev fantastiske helbredende egenskaper i sine avhandlinger. Den magiske malven har alltid fascinert diktere og malere.

I et naturlig miljø varierer gjennomsnittshøyden fra 30-110 cm. Blad med en uvanlig hjerteformet form. En blomst med langstrakte avlange kronblad vokser opp til 13 cm. Fargen avhenger helt av den spesielle sorten. Standardspekteret er fra snøhvit til dyp burgunder og til og med nesten svart. For dette elsker blomsterbutikker og landskapsdesignere henne veldig godt..

Roten er lang, fusiform, sterkt forgrenet. Fruktene er polyspermer. Blomstringsperioden varer hele sommeren. De fleste varianter er upretensiøse, motstandsdyktige mot både tørke og frost.

Mallow - Generelle egenskaper Mallow - Generelle egenskaper

Mallow arter

Det er dusinvis av mallow -varianter i verden. Omtrent 60 av dem brukes i kultur. De er stort sett dekorative. De fleste av dem har en felles stamfader – en rett og høy skogmalv med høy eller liggende stilk. Bladene er snittede, petiolate og litt pubescent. Blomstene ligner en bred bjelle. Men det er varianter med klyngeblomster.

Årlig mallow

En umiddelbar etterkommer av skogmalven, som kalles kalachik i hverdagen. I sitt opprinnelige habitat er det en to år gammel sort, men i kultur brukes den som en årlig. Stilkene er høye, mer enn en meter. Blomstene er dekorert med mørke tynne årer. Flere varianter faller inn i denne kategorien. Den mest interessante av dem er lilla svart perlemor og pastellrosa Zebrina.

Årlig mallow

Flerårig malve

De fleste stauder er korte, opptil en meter, men de har velduftende blomster. Den vanligste varianten er muskus eller muskatnøtt. Blomstene på fem centimeter er hvite og rosa (for henholdsvis underartene White and Pink Tower). De gleder seg positivt med lang blomstring opp til betydelige frost..

Flerårig malve

Rynket mallow

Denne sorten refererer til mallow betinget. Dette er en aksjerose, men de er så like at de i dagliglivet nesten ikke kan skilles. En flerårig blomst når 2 m. Men selve blomstene er små, solgule.

Gartnere elsker dekorative varianter. For eksempel en rosa aksjerose med store peonlignende doble blomster. Det er også glatte grasiøse blomster, som ligner på hibiskus. Høyden avhenger også av den spesifikke sorten. På bakgrunn av to meter giganter ser dverg seksti centimeter utsikt interessant ut.

Rynket mallow

Hybrid mallow

Uvanlig to meter flerårig med separate stilker. Dette er artens hovedkarakteristikk. Doble store blomster med hvite eller rosa toner blomstrer til september.

Hybrid mallow

Sudanesisk mallow

Hun er en sudanesisk rose eller hibiskus. Som rynkete mallows er det betinget. Den toårige planten er hovedsakelig verdsatt for fruktene, som brukes i stedet for te og i urtepreparater. Det er to hovedformer: busk og tre.

Sudanesisk mallow

Malvepleie

For at den delikate malven skal føle seg komfortabel, noe som betyr at den liker dekorativ blomstring, må du følge enkle forhold:

– Den ideelle beliggenheten er et solrikt område. Mens tropiske varianter blekner i solen, falmer mallow i skyggen. Beskytt plantene mot sterke vindkast når det er mulig..

-Jorden er forhåndsløst, lett, lammende, forhåndsmettet med humus og mineraler. Sørg for å tømme godt for å unngå stillestående vann og rotrot. Humus blir introdusert i dårlig jord.

– Høye karakterer vil ikke forstyrre støtten. Det kan være et gjerde eller en spesiell struktur. Da vil ikke malven bryte under sin egen vekt eller fra vinden..

– Det er ingen spesielle krav til vanning. Moderasjon og regelmessighet er nok. Frekvensen øker bare i tørre perioder.

– Løsne jord og ugress med jevne mellomrom. Men enhver manipulasjon må være delikat for ikke å skade det skjøre rhizomet..

– Visne og ødelagte blomster må fjernes umiddelbart slik at de ikke skaper forhold for sykdommer og parasitter.

– Bruk nitrogengjødsel før blomstring. Når malven har falmet, fjerner du stilkene til frøet setter seg. Dette er nødvendig for å opprettholde dekorativiteten til frøplanter..

– Du kan bruke mineralgjødsel en gang i 2-3 uker. Dette bør være en svak løsning for ikke å etterlate brannskader..

– Før vinteren, kutt stilkene nesten til bakken, mulch med kompost med humus og dekk malven med blader, grangrener eller vanlig halm, tilberedt på forhånd.

Malvepleie Malvepleie Malvepleie

Transplantasjon og reproduksjon

Uavhengig av sorten, vokser mallow på de klassiske måtene:

Lander i åpen bakke. Den ideelle sesongen er sen vår eller høst. Grav grunne tre centimeter hull og senk frøene i dem, 2-3 stykker i hver. Dryss dem deretter med jord og tamp dem lett. Etter det må du vanne og dekke området med folie slik at de første skuddene dukker opp raskere. De vises om ca 3 uker. Fjern tapen umiddelbart. Du kan fortsette til plukkingen så snart de første fullverdige bladene dukker opp. Nyplantet mallow vil blomstre bare i det andre året. Først dannes en bladrosett.

Voksende frøplanter. Frøene plantes ikke i bakken, men i en spesielt angitt eske. Men teknologien forblir den samme. Den ideelle sesongen er sen vår. Du må holde frøplanter på et varmt sted, i delvis skygge, med regelmessig vanning. Hvis det er for mange frøplanter i en eske, må du tynne dem ut. For videre utvikling er det nødvendig med minst tre centimeter intervall. Mens plantene vokser, er det på tide å gradvis herde dem og ta dem ut på gaten. Husk at mallow med sitt delikate rhizom er vanskelig å transplantere, så bruk torvgryter. Sammen med plantene kan de umiddelbart overføres til åpen mark. I august kan mallow transplanteres til et permanent sted..

Roterende stiklinger. Prosessteknologien er standard. Husk bare at for å bevare artsegenskapene til forskjellige varianter, er det to typer stiklinger. På våren, ta kuttet ved roten, og om sommeren, stammen.

Hvis du overholder vilkårene, trenger du ikke oppdatere landingen. Dette er en naturlig biologisk prosess som pågår under egen kraft. Flerårig mallow kan vokse på ett sted i årevis, så det er viktig å nøye velge et sted med en gang.

Mallow - Transplantasjon og reproduksjon Mallow - Transplantasjon og reproduksjon

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Mallow er motstandsdyktig mot parasitter og sykdommer. De viktigste skadedyrene er snegler. Hvis de vises, må du samle dem manuelt. Til dette brukes spesielle feller og agn..

Det vanskeligste å håndtere er rust. Det kan oppdages av sine karakteristiske symptomer: brunrøde flekker på bladene. Det vil ikke være mulig å trekke det tilbake, så alle skadede områder må fjernes og brennes..

For å forhindre mugg og andre soppinfeksjoner, behandle mallow med et spesialisert soppdrepende middel.

Mallow - skadedyrsbekjempelse Mallow - skadedyrsbekjempelse

Mallow – bilde

For å forstå hvor det er bedre å plante mallow og hva det er kombinert med, sjekk ut vårt utvalg! Vi har samlet de mest interessante og fargerike bildene for inspirasjon og nye ideer.!

Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde Mallow - bilde

Previous Post
Pantry designidéer i lägenheten (70 bilder)
Next Post
Design av lite soverom: 90 bilder og interiørideer
Adblock
detector