Designideer for et lite kjøkken i Khrusjtsjov (65 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Designideer for et lite kjøkken i Khrusjtsjov (65 bilder)

Designideer for et lite kjøkken i Khrusjtsjov (65 bilder)

De fleste sovjetbygde leiligheter på 1950- og 1970-tallet har veldig små kjøkken. Typiske panel- og blokkhus – Khrusjtsjov på den tiden ble oppfattet som midlertidige boliger for arbeidere – levert av staten gratis og gjenstand for riving etter 25 års drift. Av forskjellige økonomiske og politiske årsaker utgjør imidlertid slike bygninger fortsatt det meste av arkitekturen i hver by på territoriet til det tidligere Sovjetunionen, og deres innbyggere finner stadig nye måter å forbedre designet og øke hjemmets plass..

Ombygging av kjøkkenet i Khrusjtsjov

Det første du trenger å vite om ombygging er at det innebærer å endre plasseringen av partisjonene i leiligheten. Hensynsløs ødeleggelse av noen vegger kan føre til en nødsituasjon, derfor krever slike handlinger (uavhengig av eierskapet til boligen) forhåndsavtale med de relevante offentlige tjenestene, som må godkjenne utkastene til endringer og utstede skriftlig tillatelse. Detaljer om prosedyren for behandling av dokumenter i din lokalitet finner du ved å kontakte en advokat.

Det er ofte mulig å utvide kjøkkenområdet i Khrusjtsjov ved å kombinere det med stuen eller gangen. Resultatet er en komfortabel studioleilighet. Noen ganger er det nok å bare fjerne en del av skilleveggen for å lage en vakker buet åpning, eller i stedet for den gamle murveggen (hvis den ikke er bærende), ordne en romslig veggstativ laget av gipsplater eller tre. Endring av plassering av bad, gassovn, vask, varmebatterier er ikke tillatt av kommunikasjonsrør og åpninger, som i slike hus er koblet til et enkelt system.

Kombinere kjøkken og stue i en to-roms Khrusjtsjov Kombinere kjøkken og stue i en to-roms Khrusjtsjov Kombinere kjøkken og stue i en to-roms Khrusjtsjov

Interiørstil for kjøkkenet “Khrusjtsjov”

Når du planlegger interiøret i et lite kjøkken, bør du foretrekke de designløsningene som vil bidra til å øke det brukbare området. Moderne, klassiske og skandinaviske stiler, så vel som Provence er perfekte for å arrangere kjøkkenområdet i Khrusjtsjov.

Moderne kjøkken

Moderne, moderne er lakonisme, klare linjer og maksimal funksjonalitet. I stedet for en stor “antediluvian” komfyr – en elektrisk komfyr og en innebygd ovn; en pen benkeplate kombinert med vinduskarmen eller samtidig fungere som en bardisk; lukkede hyller og skuffer fra gulv til tak; spotbelysning; behersket toner av møbler, harmonisk kombinert med metalloverflater av teknologi; komfortable persienner.

Kjøkkendesign i Khrusjtsjov - moderne interiørstil

Klassisk kjøkken

Klassikerne viser upåklagelig smak og tradisjon. Et slikt interiør minner noe om husene til adelige adelsmenn eller kjøpmenn: tresett dekket med lakk eller lys emalje av melkefarger; gull og sølv aksenter; støping av gips; myke stoler; sateng gardiner. Det vil ikke være vanskelig å velge kjøkkenutstyr som matcher de dyre møblene – en vakkert dekorert komfyr, hette og kjøleskap kan kjøpes i en hvilken som helst stor butikk. Alt dette vil hjelpe til med å glemme den sovjetiske fortiden til leiligheten og gjøre den til en oase av luksus..

Kjøkkendesign i Khrusjtsjov - klassisk interiørstil

Kjøkken i Provence -stil

Denne stilen kombinerer enkelheten i et landsted med komfortene i bylivet. Provence er preget av pastellfarger, blonderinnlegg, naturlige tekstiler (chintz -gardiner og duker i en liten blomst, prikker, et rolig bur). På det lille kjøkkenet i Khrusjtsjov vil dette designet skape en atmosfære av friskhet og letthet..

Kjøkkendesign i Khrusjtsjov - Provence -stil Kjøkkendesign i Khrusjtsjov - Provence -stil

Kjøkken i skandinavisk stil

Skandinavisk minimalisme gjenspeiler renheten til de islandske fjordene blant de snødekte fjellkjedene. På den krystallhvite bakgrunnen til vegger, tak, møbler, er minimale inneslutninger av nesten gjennomsiktige blågrå elementer eller bleket tre tillatt. Utformingen av Khrusjtsjov -kjøkkenet i denne stilen vil visuelt forstørre rommet og gi avslappende fred til alle innbyggerne..

Kjøkkendesign i Khrusjtsjov - skandinavisk stil

Fargeløsninger for kjøkkenet i Khrusjtsjov

For 5-6 kvm. kjøkkenet ditt virket ikke for trangt, du må velge de riktige nyansene. Lyse farger og glatte speil fungerer best for optisk ekspansjon..

hvit farge

En ren hvit tone reflekterer lyset best. Det ser bra ut med andre farger, noe som gir dem kontrast. Dette er et godt alternativ for keramiske fliser, hodesett, vegger, tak. De fleste ovner og kjøleskap er også malt hvite. Men for gulv, benkeplater, plassen rundt vasken og koketoppen, er det bedre å velge dempede farger..

Hvitt kjøkken i en to -roms Khrusjtsjov -leilighet - interiørdesign Hvitt kjøkken i Khrusjtsjov - interiørdesign

Naturlig trefarge

Den unike tekstur og edle nyanser av tre er det du trenger for et koselig kjøkkeninteriør i Khrusjtsjov. Selv etterligning av den naturlige overflaten av furu, lind, valnøtt, eik vil gjøre matlagingsområdet behagelig og sjelfullt. Naturen tilbyr vakre tillegg til tre: disse er gresskledde, gråtoner av steiner, blå nyanser av vann og himmel, en høstpalett fra ravgul til sjokolade.

Trekjøkken i Khrusjtsjov - interiørdesign Trekjøkken i Khrusjtsjov - interiørdesign

Gul

Denne fargen vil belyse og varme ditt lille kjøkken med varme, hvis solstrålene sjelden kommer inn i vinduet. I kombinasjon med vårorange, lysegrønn, rosa, hvit, kan denne nyansen være både en bakgrunn og en lys aksent. Gul ser utsøkt ut blant lilla og grå interiørdetaljer.

Gult kjøkken i Khrusjtsjov - interiørdesign

Grønn farge

Den livsbekreftende tonen til ungt løvverk er et av de beste alternativene for å designe et lite kjøkken i Khrusjtsjov. Du kan male vegger i denne fargen eller bruke den til dekorative elementer. Med lakkert tre, oransje, grå, rosa og brune overflater vil det se feilfritt ut..

Grønt kjøkken i Khrusjtsjov - interiørdesign

rød farge

Denne rike fargen fanger oppmerksomhet, men tar samtidig mye plass visuelt. Derfor, på kjøkkenet til Khrusjtsjov, må det brukes forsiktig, som et lite tillegg eller en kontrastfinish..

Rødt kjøkken i Khrusjtsjov - interiørdesign

Pastell nyanser

Hvis en farge blandes med hvitt, får den en delikat letthet. Omgitt av pastellfarger, er det en følelse av ro, harmoni, renhet. Det er det perfekte valget for en liten plass, noe som gir den en luftig følelse..

Det er bedre å utfylle blekede nyanser med mettede farger, men ikke lyse. For eksempel kan du kombinere lysfiolett med lilla; gjennomsiktig blå med turkis; melkeaktig med kaffefarge.

Kjøkken i Khrusjtsjov - pastellfarger

Etterbehandling og materialer til kjøkkenet i Khrusjtsjov

I dekorasjonen av ethvert kjøkken er det viktig å finne en balanse mellom skjønnhet og praktisk bruk av materialer. De må være fuktresistente, lette å vaske, og noen må også tåle kraftig mekanisk belastning..

Gulv

Det rimeligste alternativet for etterbehandling av gulvet i et slikt rom er linoleum. Det er billig, estetisk tiltalende og veldig lett å rengjøre. For et mer sofistikert kjøkkendesign i Khrusjtsjov er store keramiske fliser med lyse farger egnet (forresten, du trenger veldig lite av det). Et gulv laget av små, oppmerksomhetsfangende elementer kan visuelt redusere plassen. Laminat på kjøkkenet vil ikke vare lenge – ved et uhell sølt kokende vann eller dråper varm olje fra en stekepanne kan det lett skade overflaten.

Det er også upraktisk å legge naturlig treparkett i matlagingsområdet – smuss kommer inn i hullene mellom elementene, og det kan være spor fra en varm panne eller vannpytt.

Flislagt gulv på kjøkkenet i Khrusjtsjov Keramisk gulv - kjøkkendesign i Khrusjtsjov

Vegger

Siden kondens kan legge seg på veggene, er det optimalt å male dem med vannavvisende emalje eller lime over med vaskbart vinyltapet.

Den dyreste, men miljøvennlige måten er igjen keramiske fliser. Det er bedre å velge en blank, middels størrelse, uten kontrasterende detaljer. Lyse farger og nesten umerkelige små mønstre (for eksempel gylne blomster med krøller på en sandaktig bakgrunn, sølvskim på hvitt, imitasjon av murstein eller murverk) vil bidra til å legge til volum på kjøkkenet. Vertikale linjer på veggene vil visuelt gjøre taket høyere enn det egentlig er. Og for bedre lysrefleksjon er det verdt å bruke speil..

Fliser og tapeter - kjøkkendesign i Khrusjtsjov Speilinnsats på veggen - kjøkkendesign i Khrusjtsjov

Tak

Det er nok å jevne taket på kjøkkenet i Khrusjtsjov med gips eller tynn gips og male det med fuktbestandig lysmaling (mørkt eller mettet vil redusere plassen). Alternativer med strekkfilm, hengende bjelker, pvc -paneler i slike leiligheter vil bare redusere høyden og gjøre et allerede lite rom til et skap.

Tak - kjøkkendesign i Khrusjtsjov

Tekstil

Kjøkkengardiner, duker, håndklær og servietter krever ofte vask. Flekker fjernes lettest fra syntetiske stoffer, så en polyester av høy kvalitet er det beste valget for daglig bruk. Det ser ikke verre ut enn bomulls- eller linprodukter, dessuten tørker det raskt og ser vakkert ut selv uten å stryke.

Fra et estetisk synspunkt, på et lite kjøkken, er det å foretrekke å bruke enkle persienner som matcher fargen på møbler eller vegger, korte slør (tulles), lyse gardiner, romerske, japanske, bambus- eller rullegardiner. Og massive draperte gardiner er best igjen for soverommet og stuen..

Gardiner - kjøkkendesign i Khrusjtsjov Romerske persienner - kjøkkendesign i Khrusjtsjov

Møbler til et lite kjøkken i Khrusjtsjov

Hovedmøblene på kjøkkenet i Khrusjtsjov er et sett, et spisebord og stoler til det. Hovedkravene til disse tingene er kompakthet, pålitelighet og estetisk utseende..

Kjøkken sett

Settet er laget av tre dekket med vanntett lakk eller sponplater med PVC -film eller finer på utsiden, med tillegg av metall, plast, glasselementer. Mørke matte overflater er mer egnet for romslige rom, men lysende blanke er en ideell løsning i det indre av et lite kjøkken..

For å optimalisere plassen er det bedre å kjøpe først innebygde hvitevarer, og deretter bestille møbler med kontakter i henhold til standardene for komfyren, ovnen, kjøleskapet, vasken. Forkle som dekker hetten kan tilpasses fargen på utstyret eller i stil med selve headsettet.

Kjøkkensett - kjøkkendesign i Khrusjtsjov

Middagsone

Å plassere et fullverdig bord på et 5 meter høyt kjøkken i Khrusjtsjov er en nesten umulig oppgave. I en studioleilighet kan den byttes ut med en bardisk, som samtidig vil fungere som en skillevegg. Sammenleggbare møbler, brede vinduskarmer, bordplater med justerbar høyde, sammenleggbare bord kan også være en god løsning..

Spisestue - kjøkkendesign i Khrusjtsjov Bardisk - kjøkkendesign i Khrusjtsjov

Lagringssystemer

Før du kjøper eller bestiller et kjøkkensett, må du tenke på hvor oppvasken, små husholdningsapparater og mat skal lagres. Dette vil bidra til å gi deler av passende størrelser, instruere produsenten om å lage det nødvendige antallet skuffer, hyller og nisjer. Det er veldig viktig at møblene ikke absorberer fuktighet og er enkle å rengjøre.

Når det gjelder plassbesparelse, kan det oppnås ved å øke høyden på skapene til taknivået og få mest mulig ut av hjørneområdet. Det er praktisk å plassere roterende karusellhyller i dem. Kokebøker, fotografier og suvenirer er flotte hvis de plasseres på åpne hyller over spisebordet. En slik sammensetning vil samtidig tjene som dekorasjon for en fri vegg..

Lagringssystemer - lite kjøkken i Khrusjtsjov Lagringssystemer - lite kjøkken i Khrusjtsjov

Kjøleskap på kjøkkenet i Khrushevka – hvor du skal plassere det?

Spørsmålet om hvor du skal sette et stort kjøleskap i et trangt kjøkken og hvordan du plasserer det slik at det er praktisk å åpne dørene, er en hodepine for de fleste innbyggere i Khrusjtsjov. Den beste veien ut av denne situasjonen ville være – den innebygde modellen.

En interessant løsning ville være å plassere et lavt kjølekammer (eller til og med to) i en ledig nisje under vinduskarmen, etter å ha fjernet det gamle støpejernsbatteriet derfra. Et lavt kjøleskap kan også passe under en vask eller benkeplate.

Riktig kjøkkenbelysning

Det du absolutt ikke bør gjøre på et lite kjøkken er å henge en stor lysekrone. 2-4 spotter montert i taket vil se mye bedre ut. Ytterligere lysdioder kan installeres over spiseplass, benkeplate og platetopp.

Hvis sjelen fremdeles ber om hengende lampeskjermer, er det bedre å plassere dem over bardisken eller den sentrale delen av benkeplaten.

Belysning - kjøkkendesign i Khrusjtsjov

Kjøkkendesign i Khrusjtsjov – foto

Vårt fotogalleri hjelper deg med å finne inspirasjon og friske løsninger for kjøkkeninnredning i Khrusjtsjov. Dette er ideer som allerede er implementert i små rom som kan tas i bruk og gjøre et kjedelig sovjetisk liv til et lyst moderne eventyr.

Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov

Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov

Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov Interiørdesign på kjøkkenet i Khrusjtsjov

Video: Design av et lite kjøkken i Khrusjtsjov 4-5-6 kvm.

Previous Post
Pantry designidéer i lägenheten (70 bilder)
Next Post
Design av lite soverom: 90 bilder og interiørideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector