Siding under en stein (65 bilder): utsikt, vakre ideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Siding under en stein (65 bilder): utsikt, vakre ideer

Siding under en stein (65 bilder): utsikt, vakre ideer

Et velvalgt etterbehandlingsmateriale kan ikke bare dekorere strukturen og landskapsdesignen betydelig, men også skape den mest komfortable, varme atmosfæren i ethvert hjem. Etterbehandling av stein gir en spesiell sjarm, originalitet og respektabelt utseende til private bygninger. Men de høye kostnadene og omfanget av naturstein blir ofte årsaken til avvisningen av dette dekorative materialet. En verdig erstatning for det vil være sidespor som etterligner naturstein, som nylig har blitt utbredt. Den har mange positive egenskaper, inkludert en rekke strukturer. I vår artikkel vil vi gi en oversikt over de viktigste fordelene med sidespor som etterligner stein, dens varianter og bruksområder..

Hva er sidespor, dets fordeler

Siding er et materiale for veggdekorasjon, som ikke bare er i stand til kvalitativt å beskytte strukturen mot klimatiske vagaries og skape en hyggelig atmosfære inne i huset, men også å dekorere fasaden perfekt. Når vi stuper inn i historien, legger vi merke til at sidespor først ble brukt i konstruksjonen på 1800 -tallet, da amerikanerne begynte å bruke treplater som kledning. Videre la de dem med et overlapp, på en slik måte at de horisontale lerretene hang over hverandre. Litt senere, i midten av forrige århundre, i Canada og USA, lanserte de produksjonen av PVC -sidepaneler, som var preget av holdbarhet. Over tid dukket det opp andre typer av dette motstående materialet. Hvorfor har sidesporet blitt så populært rundt om i verden? Svaret på dette spørsmålet følger av listen over materialets fordeler, nemlig:

– Enkel installasjon – materialet er enkelt å legge selv for en nybegynner som ikke har mye erfaring med dette materialet;

– Ikke behov for foreløpig utjevning av overflaten, siden den primære dreiebenken skjuler alle feilene på veggene;

– Upretensiøst vedlikehold – gateskitt vaskes lett av vanntrykket;

– Motstand mot værforhold, noe som sikrer materialets holdbarhet (garantiperioden er omtrent 50 år);

– Rimelig kostnad.

Det er også verdt å merke seg at moderne typer ytterkledning har et stort utvalg av design som enkelt kan etterligne alle typer naturstein. Ved hjelp av steinbekledning kan du lage helt mesterverkfasader ved å kombinere teksturer, samt bruke den i interiørdesign. Et annet pluss er den universelle kompatibiliteten til steinbekledning med andre typer overflatematerialer (tre, dekorativt gips, glass, etc.).

Siding under en stein - Hva er sidespor, fordelene Siding under en stein - Hva er sidespor, fordelene

Typer av sidespor

I dag har steinbekledning forskjellige tolkninger. Det kan klassifiseres i henhold til materialene som fungerer som råvarer for produksjonen. Også en viktig rolle spilles av spekteret av overflater som etterligner dette eller det naturlige materialet..

Fasader

Etter å ha besluttet å dekorere fasaden til et hus eller interiør med sidespor under en stein, er det viktig å nærme seg valget av materialet det er laget av, for i fremtiden vil estetikk avhenge av dette, så vel som varigheten av levetiden. Det moderne markedet tilbyr slike typer ytterkledning som:

1. Vinyl sidespor. Billige paneler laget av PVC. Dens fordeler kan kalles en rekke typer overflater – de kan være glatte eller ha en interessant tekstur. Lav vekt gjør transport og installasjon enkelt nok. Vinyl er ikke utsatt for naturkatastrofer, sopp og mugg, og har lav varmeledningsevne. Under påvirkning av brann brenner den ikke, men smelter bare uten å avgi skadelige stoffer i atmosfæren. Fordelen gjenspeiles også i den lave varmeledningsevnen, noe som sikrer et gunstig inneklima. Når det gjelder manglene, er det verdt å merke seg her den lave motstanden mot mekanisk belastning, sterke påvirkninger.

2. Akryl sidespor. Et dyrere materiale laget av de nyeste polymerene, takket være det som skiller seg ut for sin økte styrke og deformasjon. Den kjennetegnes ved en vakker blank glans, en rekke teksturer og nyanser. Materialet etterligner påliteligste mur og har lang levetid – opptil et halvt århundre. Når du velger akrylsider for en stein, er det viktig å være oppmerksom på fargenes ensartethet på panelets ytre og indre side – hvis de er forskjellige i farge, betyr det at dette er et materiale av lav kvalitet som har blitt bearbeidet til maske feil.

3. Metallbekledning. Materialet er laget av aluminium og galvanisert stål og har den høyeste styrke og holdbarhet, og et ekstra polymerbelegg beskytter det mot korrosjon. Metallbekledning har et attraktivt utseende, og gjentar virkelig alle typer stein, det være seg stein, steinlag eller murstein. Når du velger det for fasader, er det verdt å vurdere at arkene er ganske tunge og vil skape en ekstra belastning på veggen og fundamentet. Du trenger også et ekstra lag isolasjon, siden materialet har dårlig varmeisolasjon.

4. Fasingsement i fibersement. En spesiell type som er laget av sement, sand, vann, cellulosefibre og armeringspaneler. Materialet er ikke dårligere i styrke enn betong, etterligner pålitelig avlastning av naturlige komponenter, er motstandsdyktig mot klimatiske og mekaniske påvirkninger. Ved fremstilling av fibersementfasader under en stein tilsettes marmorflis, kvarts, glimmer til sammensetningen, noe som gir mer likhet med naturlig materiale. Det brukes ofte til å dekorere kjellere, lysthus, gjerder.

I tillegg til å velge hovedmaterialet – steinbekledning – er det viktig å velge flere elementer (start, etterbehandlingsstrimler, hjørner, detaljer for å dekorere vindu og døråpninger), som under installasjonen vil gjøre leddene på paneler og åpninger mer nøyaktige.

Materialer for å lage sidespor under en stein Materialer for å lage sidespor under en stein

En rekke steinoverflater

Takket være forbedringen av produksjonsteknologien, kan du i dag finne et stort utvalg av teksturer og mønstre på ytterflater. Videre kan sorten skryte av den konstante fremveksten av nye løsninger som er i stand til å etterligne naturlig steinsprutstein, steinete, granittblokker, skallstein etc. Ser flott ut med sidespor som etterligner murstein – det er ganske relevant i dag, ikke bare for eksteriør, men også for interiør i boliglokaler.

Basert på typen av stein og størrelsen på mønsteret, er sidesporet presentert i et bredt spekter av farger, noe som gjør det mulig å velge den mest akseptable designen.

Utvalg av steinsideflater Utvalg av steinsideflater

Påføring av sidespor under en stein

Selv om selve materialet ser ganske vakkert ut, er det viktig å velge det riktige mønsteret for den estetiske utformingen av bygningens ytre eller innvendige vegger..

Utvendig sidespor

Selv på byggetrinn må det forutsettes å fullføre fasadene på bygningen med ytterkledning. Hvis du bestemmer deg for å kle alle veggene med dette dekorative materialet, er det bedre å foretrekke vinylpaneler, som er lette i vekt og ikke vil skape ytterligere press på esken. For kraftige betong- og murbygninger kan materialvalget være alt. Når du velger et materialmønster, er det verdt å vurdere at stort mur ser bra ut på store bygninger, og for et lite hus er det bedre å velge et materiale som etterligner en liten stein.

I bygninger i flere etasjer er de fleste arkitektoniske elementer i de fleste tilfeller dekorert med steinbekledning: delvis vegger, kjeller, karnappvindu, etc. Den utvendige finishen ser vakker ut med avgrensning av overflater i kjelleren og vegger ved hjelp av forskjellige teksturer av sidespor og dens nyanser. Hvis det er flere bygninger på stedet (et lysthus, et badehus, etc.), kan de dekoreres i samme stil som huset, ved hjelp av samme tekstur av materialet – dette alternativet vil se veldig stilig ut, og understreker den utmerkede smaken av eieren og skjønnheten i steinen omgitt av grøntområder.

Steinen passer godt til andre typer overflater, for eksempel dekorativt gips, tre, blokkhus. Bildet viser en praktfull tandem av steinbekledning, som markerer den sentrale delen av bygningen, med jevnt pussede vegger og inngangssøyler. Et slående eksempel kan være moderne hus i hytte-stil, der den nedre delen av bygningen er dekorert med kjellersider, og toppen er laget av tre eller materialer som etterligner den..

Stone Siding Applications - Utvendig sidespor Stone Siding Applications - Utvendig sidespor Stone Siding Applications - Utvendig sidespor

Siding under en stein i interiøret

I moderne interiørdekorasjon av interiører er det mest relevante i det siste sidespor, etterlignende murverk. Det kan bli en verdig dekorasjon av en koselig stue, noen ganger brukes materialet til å dekorere kjøkkenet, men det er bedre å unngå å plassere det i nærheten av bålet. I korridoren brukes etterligning av naturstein som regel sporadisk – hjørneområder, nisjer, døråpninger er dekorert med sidespor. Du kan også finne denne typen dekorasjon på balkonger, som vil se varme og koselige ut selv i den kalde vinterperioden..

Påføring av sidespor under en stein - Fasader under en stein i interiøret Påføring av sidespor under en stein - Fasader under en stein i interiøret Påføring av sidespor under en stein - Fasader under en stein i interiøret Påføring av sidespor under en stein - Fasader under en stein i interiøret

Steinbekledning – foto

Avslutningsvis foreslår vi å besøke fotogalleriet, hvor du kan se de mange måtene å bruke steinspor. Du vil se hvor flott dette materialet kan dekorere fasader på bygninger, små bygninger, gjerder og tomter. Bildet viser også alternativene for bruk av steinspor i stilig interiør. Gledelig visning!

Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto Steinbekledning - foto

Previous Post
Σχεδιασμός μικρού καθιστικού (60 φωτογραφίες)
Next Post
DIY gyngestol (65+ bilder)