DIY gyngestol (65+ bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY gyngestol (65+ bilder)

DIY gyngestol (65+ bilder)

En gyngestol kan med rette kalles et gammelt møbel, fordi det skapte et varmt hjemmemiljø i mange hus for flere århundrer siden og nå har pålitelig bosatt seg i moderne interiør. Den svingende designen gir spesiell bekvemmelighet, slik at du kan slappe av så mye som mulig etter jobb, eller omvendt samle tankene dine under en kreativ stigning. I dag kan du finne mange forskjellige modeller på salg, men det er mye hyggeligere å slappe av i en gyngestol laget med egne hender. I vår artikkel vil vi se på forskjellige måter å designe en lenestol hjemme, blant hvilke du kan velge det mest passende alternativet..

Typer stoler

Det moderne markedet tilbyr et bredt spekter av lenestoler, inkludert både gamle enkle modeller på løpere, og forbedrede multifunksjonelle design, overraskende med deres ytre estetikk og bekvemmelighet..

Gyngestol design

Som alle andre møbler utvikler gyngestoler seg gjennom årene og får nye og interessante former. Moderne interiør forutsetter tilstedeværelse av møbler som ikke bare kan utføre flere funksjoner, men også har et spektakulært utseende, for eksempel foldestrukturer som lett blir til stabile halvsenger eller hengende strukturer. Designere tok seg også av unge mødre og lagde en original gyngestol med en vugge.

Det er mange tilhenger av konservativ utsikt som foretrekker å se tradisjonelle design i hjemmet sitt, og husker de koselige peisrommene i det gamle England.

Gjør-det-selv gyngestol-Design Gjør-det-selv gyngestol-Design

Materialer

For å lage en gyngestol med egne hender, må du velge materialet som det vil være enklest for deg å jobbe med, så vel som den som vil sikre strukturens holdbarhet. De mest populære materialene inkluderer:

Tre er et pålitelig økologisk materiale som er lett å behandle, men det er ikke billig i det hele tatt. Gyngestoler i tre passer perfekt inn i de fleste interiører, og gir varme og komfort til atmosfæren. De kan suppleres med elegante utskårne elementer som gir designet et respektabelt og elegant utseende. Et av de populære alternativene for trestoler er rotting- eller kurvstol. Slike møbler er utelukkende laget for hånd og lakkert, ettersom maleri kan forstyrre produktets ytre skjønnhet;

Kryssfiner – kan godt erstatte tre i hjemmeproduksjon. Kildematerialet er mye billigere, så du kan ikke være redd for å gjøre feil i arbeidsprosessen ved å kutte ut delen feil – utskiftningen vil ikke medføre store økonomiske kostnader. Selvfølgelig er kryssfiner dårligere enn tre når det gjelder holdbarhet, men gyngestoler ser ikke mindre attraktive ut fra det;

Metall – materialet brukes til å konstruere hovedrammen. Å lage seter og rygg av det er ikke lønnsomt, siden det blir for kaldt. For disse formålene legges trelister, rottingbelegg er vevd eller myke madrasser og polstring brukes. Metallstrukturen lages ved sveising fra rør eller smidde elementer. Sistnevnte er i stand til å skape ekte glede med sine utsmykkede håndlagde mønstre..

Blant materialene for produksjon av gyngestoler skiller man også plast. Men la oss innse det, slike strukturer vil ikke ha lang levetid sammen med tre- og metallprodukter. Plast er mye mer utsatt for mekanisk, kjemisk påvirkning, selv om den har en omfattende palett av farger og forskjellige former.

DIY gyngestol - Materialer DIY gyngestol - Materialer

DIY gyngestol: forberedelse til arbeidet

Å lage en gyngestol er en ganske møysommelig og arbeidskrevende prosess som krever spesiell oppmerksomhet. Først må du bestemme design og materiale for produksjon. Oftest bruker nybegynnere kryssfiner, noe som er mye lettere å jobbe med. Hvis du har ferdigheter til å jobbe med metall og passende utstyr, kan du lage en sveiset eller smidd stol som ikke bare kan brukes hjemme, men også installeres på verandaen eller i hagen. Du kan også lage en flott gyngestol av vintreet, men forutsatt at du vet hvordan du forbereder materialet og vet hvordan du håndterer det. For en nybegynner kan du prøve deg selv som produsent av en gyngestol, etter å ha laget et barns design for en start.

Når du beregner, må du ta hensyn til vekten til den største husstanden for å unngå problemer forbundet med overdreven belastning på stolen senere (ikke tro at du vil kunne bruke et så fantastisk, komfortabelt møbel alene, slektninger vil definitivt finne et øyeblikk å suge i det). Noen ganger skjer hendelser når den monterte gyngestolen har en fordel og lener seg til den ene eller den andre siden. Ikke fortvil – du kan rette opp situasjonen med en ekstra vekt på motsatt side, for eksempel flere trelister. For å forhindre at stolen velter med en sterk sving (og hvis det er et lite barn i huset, kan dette ikke unngås), kan du feste en tverrstang til løperne fra baksiden, noe som vil skape vekt.

For større styrke må alle ledd festes med selvskruende skruer og lim (det er bedre å ta en tokomponent fuktresistent). Det er bedre å installere flere slitesterke pads på løperne, noe som vil forlenge produktets levetid. Hvis du allerede har bestemt deg for hvordan og ut fra hva du skal lage strukturen, må du tegne tegningen med alle eksakte målinger. Det kan være vanskelig for nybegynnere å lage det på egen hånd, slik at du kan bruke ordningene som er lagt ut på Internett. Følgelig velger vi verktøy (listen deres vil variere avhengig av materialet) og alt nødvendig tilbehør.

Gjør-det-selv gyngestol-Gjør deg klar til jobb Gjør-det-selv gyngestol-Gjør deg klar til jobb

Metoder for å lage gyngestoler i kryssfiner

Kryssfiner er det mest praktiske materialet for å lage møbler hjemme. Med sin fleksibilitet gjør det det mulig å legemliggjøre alle designideer, for eksempel å lage ikke bare en vanlig struktur, men også en hengende hengekøyestol, en svingende benk eller en komfortabel solseng. For arbeid trenger du kryssfinerplater (15-20 mm tykke), et stikksag og en elektrisk drill, sandpapir, tynne spiker med store hoder, skrivesaker (blyant, målebånd).

Baby gyngestol

Den enkleste måten å lage en behagelig struktur på er å lage en gyngestol uten spiker til et barn. Fire hoveddeler må kuttes ut av kryssfinerplater: to sider, en rygg og et sete. Vi samler alt i en enkelt struktur og limer det sammen for pålitelighet. Når du installerer setet, må du i tillegg sikre det fra baksiden med en pinne. Hvis du allerede er trygg på dine evner, kan du begynne å lage en mer kompleks struktur, som består av mange deler..

Et veldig originalt alternativ, som uten tvil vil appellere til ethvert barn, er en gyngestol i form av et slags dyr, for eksempel en morsom elefant. Du vil bruke litt tid på å lage det, men for en glede en slik sving vil bringe barnet ditt! Mal stolen i lyse, mettede farger og ikke glem å ta vare på hestehalen.

DIY kryssfiner gyngestol - Baby gyngestol DIY kryssfiner gyngestol - Baby gyngestol DIY kryssfiner gyngestol - Baby gyngestol DIY kryssfiner gyngestol - Baby gyngestol DIY kryssfiner gyngestol - Baby gyngestol

Tradisjonell gyngestol

En standard gyngestol kan lages ved hjelp av diagrammene nedenfor. Først må du lage mønstre på store ark eller papp. Malene overføres deretter til kryssfinerplater og kuttes ut. Hvis platen ikke er mer enn halvannen centimeter, kan arbeidet utføres med en manuell stikksag, og for tykkere ark, bruk en elektrisk. I dette tilfellet bør bevegelsene være jevne, siden enhver rykk eller bråstopp sikkert vil etterlate et merke. Det vil ikke skade å fjerne grovhet fra de ferdige delene med sandpapir, så blir de behandlet med antiseptika. Deretter monteres produktene i henhold til ordningen og males eller åpnes med lakk.

DIY kryssfiner gyngestol - Tradisjonell gyngestol DIY kryssfiner gyngestol - Tradisjonell gyngestol

Uvanlige design for hjem og hage

Moderne vippestoler, som vi allerede har sagt, har ofte uvanlige former som ser ganske imponerende ut. For eksempel kan du lage en stol av løpere og tverrstenger. Å lage det vil ikke gi noen spesielle vanskeligheter, men utsikten vil være fantastisk. Prosedyren skiller seg ikke fra den forrige metoden: vi overfører konturene til delene til kryssfiner, kutter ut, sliper, behandler med spesielle midler. Deretter bretter vi strukturen, med utgangspunkt i tilkoblingen av lateralsidene med tre tverrgående bjelker. Ved hjelp av vanlige selvskruende skruer fester vi brettene, og skiller dermed ryggen og setet. I sluttfasen kan lokkene dekkes med plugger eller kitt. Hele strukturen er dekket med lakk eller maling.

På lignende måte kan du designe en gyngebenk som kan romme to eller tre personer samtidig. Selvfølgelig vil det ikke gi svingamplituden som en stol, men tro meg, gleden vil være ganske håndgripelig. For å gjøre dette trenger du et ekstra tverrplan i midten av strukturen, som vil beskytte setelamellene mot å bøye seg..

Et originalt moderne alternativ er også en solsengstol med markise, som vil være et eksepsjonelt alternativ for å slappe av i hagen. Grunnlaget for sengen består av tverrstenger, som en myk madrass kan plasseres på for enkelhets skyld. Markisen er designet på samme måte eller et tykt vanntett stoff brukes.

DIY gyngestol - Uvanlige design for hjem og hage DIY gyngestol - Uvanlige design for hjem og hage

Å lage gyngestoler i metall

Selvfølgelig, når det gjelder lenestoler i metall, er det første du tenker på de flotte designene med grasiøse smidde elementer. Slike mesterverk krever imidlertid ekte ferdigheter og spesialverktøy, så vi vil snakke om mer forenklede alternativer. For eksempel kan du lage en stol ved å sveise fra metallrør. Denne designen er mer som en sjeselong, siden den har et stoffsete..

Det er nødvendig å forberede 22 mm metallstenger, en sveisemaskin, maling og et stykke tykt stoff. Først gjør vi beregningene, tegner et diagram og kutter ut stengene med ønsket lengde. Deretter sveiser vi strukturen i etapper. Det vanskeligste øyeblikket vil være å bøye metallstavene. Du kan gjøre dette, som vist på bildet, ved å bruke et solid tre med en forgrenet stamme. Den ene enden av stangen må settes inn i forgreningspunktet til bagasjerommet, og på den andre må en rørspak settes på ved å flytte hvilken du kan oppnå ønsket bøyning. Når strukturen er helt klar, bør den males. Deretter lager vi et mønster og omsluter strukturen vår med et lerretssete.

Lag en gyngestol av metall med egne hender Lag en gyngestol av metall med egne hender Lag en gyngestol av metall med egne hender Lag en gyngestol av metall med egne hender Lag en gyngestol av metall med egne hender Lag en gyngestol av metall med egne hender Lag en gyngestol av metall med egne hender

DIY gyngestol – fotoideer

Avslutningsvis foreslår vi at du besøker galleriet vårt. Her har vi samlet de beste bildene av gyngestoler laget av DIY -håndverkere. Kanskje noen av disse ideene vil inspirere deg til å lage din egen, unike, fantastiske stol. Gledelig visning!

DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer DIY gyngestol - fotoideer

Previous Post
Cyclamen (90 bilder): odling och vård
Next Post
Kjøkken i loftstil: 40 ideer for design og renovering
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector