Kjøkken i loftstil: 40 ideer for design og renovering
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kjøkken i loftstil: 40 ideer for design og renovering

Kjøkken i loftstil: 40 ideer for design og renovering

I de siste årene har avantgardeloftet fått enorm popularitet blant innbyggere i megabyer. Kombinasjonen av romslighet og funksjonalitet i denne stilen gir et komfortabelt byliv. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du legger funksjonene til et loft til et vanlig kjøkken..

Hovedtrekkene i loftstil

Opprinnelig ble loft (engelsk “loft”) kalt loftsrom over fabrikken og fabrikkverksteder. De første slike rom ble valgt av fattige artister, musikere og forfattere som ikke hadde råd til ekte bolig. Men tidene har endret seg, og nå, etter et halvt århundre, kjøpes loftleiligheter i tidligere industribygninger av de rikeste menneskene, og denne designretningen regnes som elite og bohem..

Gitt den svært uvanlige historien til utseendet, er loftsstilen lett å skille fra alle sine “konkurrenter”. Det er nok å forestille seg innstillingen til en forlatt fabrikk med sine bare vegger, bjelker, støttesøyler, umaskerte rør og ledninger og et enkelt betonggulv. Bare i stedet for arbeidsbenker i dette dystre interiøret, bør enkle utilitaristiske gjenstander for menneskeliv dukke opp: en sofa, et bord, en garderobe og et par surrealistiske malerier.

Det er alltid mye metall på loftet; murstein, betong og eldret tre råder fra dekorasjonen. De tidligere boliglokalene er preget av stor takhøyde, store vinduer som det kommer mye naturlig lys inn i og store døråpninger. Alt dette, på en eller annen måte, gjenspeiles i loftsstilen, men hovedfunksjonen er maksimal ledig plass. Kanskje er det nettopp på grunn av den enkle åpenheten at dette designalternativet er så populært blant byboerne som er lei av å være overfylt..

Kjøkken i loftstil - foto

Kjøkkenfarger i loftstil

Før du dekorerer kjøkkenet, er det viktig å bestemme paletten med nyanser som skal brukes. For loftstil velges oftest en akromatisk skala, ispedd rustur, rød murstein, tre.

Hvitt kjøkken

Den rene snøskyggen gir kjøkkenet et friskt og ryddig utseende. Denne fargen kan brukes til å male helt eller delvis fasadene på headsettet, benkeplater, møbler i spisestuen..

På veggene er det ofte murverk (eller imitasjon) av silikatstein, noen ganger med kalkning rett på toppen av det. Takene på loft er nesten alltid hvite, noe som gjør dem visuelt høyere. I små rom er det fornuftig å bruke denne fargen til gulvdekorasjon..

Hvitt kjøkken i loftstil - foto Hvitt kjøkken i loftstil - foto

Grått kjøkken

Metall er det mest naturlige miljøet for et industrielt interiør. Alle gråtoner, fra speilet polert stål til mørk matt grafitt, er passende for loftet. På grunn av nøytraliteten til denne fargen, kan den blandes i hvilken som helst proporsjon og påføres hvilken som helst overflate..

Grått kjøkken i loftstil - foto

Svart kjøkken

Kullsort, som bør brukes sparsomt i andre interiører, oppfattes organisk og enkelt på et loft. Den er ideell for store mellomrom, noe som gjør dem komplette. Mørke møbler, hvitevarer, tonet glass vil perfekt utfylle dette litt brutale kjøkkendesignet.

Svart loftstil kjøkken - foto

Trefarge

Et karakteristisk trekk ved innredningen på loftet er gamle tremøbler, de samme takbjelkene og noen ganger et plankegulv. Ulakkerte kjøkkenfronter, så vel som andre elementer med et karakteristisk tremønster, vil gjøre et kaldt industrielt interiør til et koselig og hjemmekoselig..

Tre kjøkken i loftstil - foto Tre kjøkken i loftstil - foto

Brunt kjøkken

Den okerbrune fargen på brent leire er en viktig egenskap for murvegger. I gamle bygninger, hvor hvert rektangel ble dannet for hånd for over hundre år siden, blir murverket bevisst frigjort fra gips for å se sitt opprinnelige utseende i all sin prakt..

Brunt kjøkken i loftsstil - foto

Kjøkkenmaterialer og overflater

I det tjuende århundre, som, faktisk, nå var produksjonsanleggene ikke spesielt sofistikerte. Raskt oppførte vegger, økonomiske gulv, gulv som ikke er merket, noen møbler – alt dette ble laget ikke for skjønnhet eller komfort, men bare med det formål å gi arbeidsforhold. Og selv om naturlige materialer, som tidligere var tilgjengelige, nå er verdsatt mye høyere – de kan alltid byttes ut med noen slags konstruksjonsnyheter..

Gulv

Klassikerne i loftstil er betonggulv, som var allestedsnærværende i verksteder, og nøytral massiv parkett, lakkert eller malt med emalje. Men det er andre variasjoner..

Så kjøkkengulvet kan legges ut med fliser eller porselen steintøy under en grå stein; legge linoleum; ordne et selvnivellerende gulv. Det er uønsket å bruke laminat i kokesonen, siden det ikke tåler fuktighet og deformeres.

På små lofts kjøkken gjøres gulvet best i en lys nyanse – hvit, stål, med en blank, ensartet overflate. Parkett, lagt vinkelrett på vinduet, vil visuelt strekke rommet.

Gulvdesign - kjøkken i loftstil

Vegger

Ved omtale av industriell design er de første som dukker opp helt nakne vegger laget av murstein (rød, hvit, grå, svart), sponstein eller betong. De trenger ikke å være ekte – etterligning er greit. Det kan gjøres med teksturerte keramiske fliser, dekorative steinfiner, plastpaneler eller vinyltapet..

En nyskapende idé for å dekorere et kjøkken i loftstil er skifermaling. Deretter får du en svart matt vegg, som ligner på en tavle. Det er lett å tegne på det med kritt, skrive notater, oppskrifter, lage lister over produkter og menyer. En slik overflate ser veldig stilig ut, dessuten blir den raskt rengjort for tidligere kreativitet med en fuktig svamp, og skrivekritt etterlater ingen riper på malingen.

Veggdekorasjon - kjøkken i loftstil Veggdekorasjon - kjøkken i loftstil

Tak

På et kjøkken i loftstil kan du glemme å fullføre taket helt! Betonggulvplater passer perfekt inn i det generelle designet. Hvis høyden på rommet tillater det, kan de suppleres med trebjelker, metallkasse, brannslukning og ventilasjonsrør.

På små kjøkken er det bedre å justere taket, kalket eller strekke en hvit pvc -film.

Takdesign - kjøkken i loftstil

Tekstil

I et industrielt interiør er tekstiler praktisk talt fraværende. Som en siste utvei er vinduene lukket om natten med lyse hvite, brune eller beige gardiner. Noen ganger brukes også vertikale persienner (de vil øke kjøkkenhøyden), rullegardiner eller romerske persienner.

Tekstil - kjøkken i loftstil

Møbler og hvitevarer til kjøkkenet i loftstil

Siden ledig plass spiller hovedrollen på loftet, bør møblene være så lette som mulig og nesten usynlige. I store rom vil det ikke være vanskelig å ordne ting, og valg av teksturer er bredere, men når du skal arrangere et lite kjøkken, må du følge noen regler for å visuelt utvide det.

Kjøkken sett

Kjøkkensett i industriell stil er vanligvis tilgjengelig i to typer – rett og vinklet. Om nødvendig kan du bestille en individuell design, med tanke på de arkitektoniske egenskapene til rommet (nisjer, karnappvinduer, avsatser).

Fasadene kan lages som grovt bearbeidet tre, dekket med en nøytral farge emalje eller laminert metalllignende film. En interessant finish er steinfiner – et 1 mm tykt klipp av stein på en fleksibel base som ser ut som en ekte stein.

For et lite kjøkken er det bedre å velge en lett headsetmodell uten håndtak og fremtredende fragmenter, med en høyde til taket.

Lofts kjøkkenstil

Middagsone

For en spisestue i et kjøkken i loftstil er enkle og kompakte møbler egnet. For eksempel krystalltrådstoler, tynne A-formede ben i metall, tre-, metall- eller glassbord med parallellepiped stativer.

I et lite rom kan de erstattes med en smal skillevegg og høy avføring.

Spisestue - kjøkken i loftstil Spisestue - kjøkken i loftstil

Lagringssystemer

I motsetning til de fleste andre stiler tillater det romslige loftet åpne hyller, hyller eller kroker. Dette er praktisk på sin egen måte, fordi du umiddelbart kan se hvor alt er..

Hvis kjøkkenet er lite, er det bedre å gjemme redskapene og produktene bak dørene til headsettet. For å lagre forskjellige småting i den, er det verdt å skaffe skuffer, brette og brette strukturer, hjørne, roterende hyller, rister og magneter. Teknikken kan stå i synet, men det er lurt å plukke den opp i samme stil..

Lagringssystemer - kjøkken i loftstil

Kjøleskap

Høydepunktet i kjøkkeninnredningen i loftstil kan være et rødt retro kjøleskap med avrundede hjørner. Det vil fungere som en lys aksent, og skiller seg ut mot den achromatiske bakgrunnen. Og for et mer avslappet utseende, vil en moderne modell med ståloverflate gjøre..

Kjøleskap - kjøkken i loftstil

Dekor og tilbehør

Loftsstilen krever ikke spesielle dekorasjoner, men for å gjøre kjøkkenet mer komfortabelt kan du henge en veggklokke og flere malerier av samtidskunstnere (eller malt med din egen hånd), lage inskripsjoner på skiferoverflaten, ordne små innendørs planter, stilige retter og interessante brett for skjæring av mat.

En ledig del av veggen er egnet for et uvanlig stativ i form av et bøyd rør. Et godt tillegg kan gjøres med forskjellige vintageartikler – en rund vekkerklokke, en parafinlampe, etc..

Kjøkkeninnredning i loftstil

Riktig belysning på kjøkkenet

I loftstil brukes enkle typer belysning – som i de dager da elektrisitet nettopp dukket opp. Hengende lamper i svarte stikkontakter og uten skjerm (en etter en eller i grupper); svart, rød eller stål lysekroner i form av bordlamper; spotdiodelamper på små braketter; spotter og lamper på stativer – et stort nok valg til å gi nødvendig lysstyrke på kjøkkenet i mørket.

Kjøkkenbelysning i loftstil

Kjøkken i loftstil – foto

I utvalget nedenfor har vi samlet bilder av de beste designløsningene for kjøkken i loftstil. Disse bildene hjelper deg med å finne interessante ideer for renovering, se hvordan forskjellige typer finish ser ut, bestemme valg av møbler og andre interiørartikler..

Design av et lite kjøkken (Khrusjtsjov) i loftstil

Design av et lite kjøkken (Khrusjtsjov) i loftstil - foto Design av et lite kjøkken (Khrusjtsjov) i loftstil - foto Design av et lite kjøkken (Khrusjtsjov) i loftstil - foto Design av et lite kjøkken (Khrusjtsjov) i loftstil - foto Design av et lite kjøkken (Khrusjtsjov) i loftstil - foto

Loft-stil kjøkken-stue design

Loft-stil kjøkken-stue design-foto Loft-stil kjøkken-stue design-foto Loft-stil kjøkken-stue design-foto Loft-stil kjøkken-stue design-foto Loft-stil kjøkken-stue design-foto Loft-stil kjøkken-stue design-foto

Loft -stil hjørne kjøkken design

Loftstil hjørne kjøkken design - foto Loftstil hjørne kjøkken design - foto Loftstil hjørne kjøkken design - foto Loftstil hjørne kjøkken design - foto

Kjøkkenforkle i loftstil

Forkle til kjøkkenet i loftstil - foto Forkle til kjøkkenet i loftstil - foto Forkle til kjøkkenet i loftstil - foto Forkle til kjøkkenet i loftstil - foto

Video: Kjøkken i loftstil – interiørideer

Previous Post
Σχεδιασμός διαδρόμου (85 φωτογραφίες): εσωτερικές ιδέες
Next Post
Design av et lite bad på 3 kvm. (60 bilder)
Adblock
detector