Forkle på kjøkkenet (+85 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Forkle på kjøkkenet (+85 bilder)

Forkle på kjøkkenet (+85 bilder)

Alle fly på kjøkkenet er utsatt for de negative effektene av varme og damp. Men hvis du i spisestuen kan understreke de dekorative egenskapene til finishen, spiller stabiliteten til materialet en sentral rolle ved siden av ovnen. Heldigvis er det mange flere alternativer for å designe et forkle til kjøkkenet enn man ser for øyet. Noen av dem er så praktiske som mulig, andre har uvanlig estetikk, og andre er den “gylne middelvei”. Detaljer er i vår artikkel.!

Funksjoner og anbefalinger

Dette handler ikke om overallene til husmødrene på kjøkkenet, selv om formålet er nesten identisk. En ryggplate er et dekke over arbeidsområdet som beskytter vegger og møbler mot damp, høye temperaturer, dryppende fett og mat. For å takle denne oppgaven tilstrekkelig må du velge et materiale med gode egenskaper som ikke deformeres over tid, og som også gir omsorg..

Selv om noen designere foretrekker å bruke finishen på hele veggområdet, skiller forkleet seg oftere ut fra den generelle sammensetningen og fungerer som en lys detalj – ved hjelp av farge, tekstur eller mønster. Du kan kjøpe samme finish som benkeplaten – dette vil bidra til å harmonisere plassen..

Mørke overflater regnes som mindre praktiske. Men hvis forkleet er utstyrt med en rik farge, må resten av rommet “dempes”. De horisontale stripene vil bidra til å visuelt forlenge rommet, mens speilfinishen vil legge til volum. Colorists anbefaler å bruke varme nyanser, ettersom maten ser mer appetittvekkende ut mot bakgrunnen..

Men disse anbefalingene er veldig betingede, du må skyve bort fra dine egne evner og designsmak, siden materialutvalget er ganske bredt.

Forkle til kjøkkenet - Funksjoner og anbefalinger Forkle til kjøkkenet - Funksjoner og anbefalinger

Typer og utførelser

1. Forkle laget av keramiske fliser

Den mest populære løsningen, som allerede er rangert blant de tradisjonelle. Flis er et billig produkt som er motstandsdyktig mot fuktighet, brann, alkalier og syrer. Den er lett å rengjøre, og som et resultat varer den lenge..

Ulempen er tilstedeværelsen av sømmer som ikke motstår smuss så godt og absorberer væske. På grunn av dette må fugemassen oppdateres ganske ofte. Kjøp av en spesiell vanntett versjon vil bidra til å delvis løse problemet..

I dag kan du finne produkter med en rekke former og mønstre. For en moderne stil er et monokromatisk dekke med en firkantet eller sekskantet form egnet, og i klassikerne brukes mer dekorerte eksemplarer..

Flisen kombineres godt med andre materialer og er egnet for etterbehandling av hele veggen. Å møte arbeid er en skitten prosess som krever visse ferdigheter. I tillegg er det ganske vanskelig å oppdatere designet, siden fliseprodukter ikke er et kjøp på ett år..

Kjøkkenforkle laget av keramiske fliser Kjøkkenforkle laget av keramiske fliser Kjøkkenforkle laget av keramiske fliser Kjøkkenforkle laget av keramiske fliser Kjøkkenforkle laget av keramiske fliser Kjøkkenforkle laget av keramiske fliser Kjøkkenforkle laget av keramiske fliser Kjøkkenforkle laget av keramiske fliser Kjøkkenforkle laget av keramiske fliser

2. Mosaikkforkle

Et kjøkkenforkle med en mosaikkomposisjon ser sofistikert og kunstnerisk ut. Med sin hjelp kan du legge ut enhver tegning, det være seg abstrakte mønstre eller pittoreske blomster. Deler er laget av forskjellige materialer, noe som påvirker beleggets praktiske egenskaper, holdbarhet og visuell estetikk.

For eksempel har et panel laget av dekorativ stein en dyp tekstur, så behersket fargekombinasjoner vil naturlig se ut. Glass og keramikk “puslespill” er valgt for design av komplekse ornamenter. I et minimalistisk interiør kan du begrense deg til en monokromatisk overflate, siden mosaikkens tekstur skaper en kunstnerisk aksent.

Moderne mosaikk selges i form av matriser i forskjellige størrelser, samt fragmenter, som også kalles chips, er i små, nesten “piksel” variasjoner 1x1cm eller større – 5x5cm.

Den største fordelen med mosaikkplaten på kjøkkenet er dens attraktive estetikk. Holdbarheten til finishen kan forbedres med et permanent lim av god kvalitet. Ulempene inkluderer et stort antall sømmer som kan samle opp smuss, høye kostnader og kompleksitet i installasjonen.

Mosaikk kjøkkenforkle Mosaikk kjøkkenforkle Mosaikk kjøkkenforkle Mosaikk kjøkkenforkle Mosaikk kjøkkenforkle Mosaikk kjøkkenforkle Mosaikk kjøkkenforkle Mosaikk kjøkkenforkle Mosaikk kjøkkenforkle Mosaikk kjøkkenforkle Mosaikk kjøkkenforkle

3. Steinforkle

Stein som overflatemateriale er av to typer: kunstig og naturlig. Det andre alternativet brukes mye sjeldnere, hovedsakelig på grunn av de høye kostnadene, som ikke tilsvarer holdbarheten. Men for å sikre maksimal miljøvennlighet av belegget, kan du kjøpe granittplater. De er ganske sterke og holdbare. Marmor ser veldig edel ut, men under påvirkning av fuktighet mister den raskt sin attraktivitet.

Rasjonelle verter foretrekker kunstige kolleger. Akryl- og kvartsprodukter absorberer ikke fuktighet, deformeres ikke, og er også perfekte for å dekorere benkeplater i samme form. Et gipsforkle kan betraktes på lik linje med tidligere alternativer hvis du påfører det en beskyttende lakk. Designere anbefaler ikke å kombinere flere steintyper i ett rom, spesielt i moderne interiør..

Uavhengig av materialets opprinnelse er kostnadene høyere enn for andre produkter, og installasjon krever inngrep fra fagfolk.

Steinforkle til kjøkken Steinforkle til kjøkken Steinforkle til kjøkken Steinforkle til kjøkken Steinforkle til kjøkken Steinforkle til kjøkken Steinforkle til kjøkken

4. Glassforkle

Glassvarer er forbundet med skjørhet og gir ikke umiddelbart tillit. Men for utformingen av kjøkkenforkleet brukes en herdet variant – den er mye sterkere, riper ikke, er ikke redd for sollys eller temperaturendringer, og levetiden når ti år. Glass er ofte plassert på toppen av andre belegg for beskyttelse..

Ulempene inkluderer de høye kostnadene og behovet for å bestille individuelle målinger på grunn av vanskelighetene i beskjæringsprosessen..

Utformingen av glassforkleet kan være vanlig eller etterligne andre materialer. Visuelt mangfold utvider muligheten for fotoutskrift av enhver kompleksitet – arbeidsområdet vil definitivt bli en lys detalj på kjøkkenet.

Kjøkkenforkle i glass Kjøkkenforkle i glass Kjøkkenforkle i glass Kjøkkenforkle i glass Kjøkkenforkle i glass Kjøkkenforkle i glass Kjøkkenforkle i glass Kjøkkenforkle i glass Kjøkkenforkle i glass

5. Stålforkle

Et slikt element vil ideelt sett passe inn i interiøret på et høyteknologisk, loft eller minimalistisk kjøkken, men hvis du ønsker det, kan du velge et passende alternativ for klassiske trender. Generelt er et forkle av stål fortsatt ansett som noe eksklusivt. Det gir rommet et strengt, stilig, til og med “offisielt” utseende, så metall kombineres ofte med “varmt” tre.

Forklær er laget av rimelig rustfritt stål, samt dyrere kobber. Tekstur er annerledes: blank, speilreflekterende interiøret eller matt, som danner en myk “glød”. Et metallplate kan dekke hele det frie området, slik at det ikke danner sømmer og skaper en følelse av soliditet.

Arbeidsområdet vil se enda mer spektakulært ut hvis du installerer en spesiell belysning over det – lyset fra spotter rettet mot lerretet av stål skinner vakkert om kvelden.

Forkle av stål til kjøkken Forkle av stål til kjøkken Forkle av stål til kjøkken Forkle av stål til kjøkken Forkle av stål til kjøkken Forkle av stål til kjøkken Forkle av stål til kjøkken Forkle av stål til kjøkken Forkle av stål til kjøkken

6. Forkle laget av tre eller MDF

Et forkle i tre er et veldig kontroversielt alternativ for kjøkkenet. På grunn av sin porøse struktur absorberer dette materialet fuktighet, smuss og lukt. Men i noen tilfeller er miljøvennlighet og naturlig estetikk av tre en nødvendig komponent i designet..

Et slikt belegg krever forberedelse, som inkluderer påføring av en beskyttende lakk, samt spesielle oljer for å forhindre uttørking. Et treprodukt kan gjemmes bak gjennomsiktig glass i området med en plate, eller enda bedre – erstattet med rimeligere MDF og sponplater.

Forkleet av tre vil passe perfekt inn på kjøkkenet i enhver stil, det vil danne en koselig og behagelig atmosfære. Den kombineres ofte med en bordplate eller andre headsetelementer..

Kjøkkenforkle laget av tre eller MDF Kjøkkenforkle laget av tre eller MDF Kjøkkenforkle laget av tre eller MDF Kjøkkenforkle laget av tre eller MDF Kjøkkenforkle laget av tre eller MDF Kjøkkenforkle laget av tre eller MDF Kjøkkenforkle laget av tre eller MDF Kjøkkenforkle laget av tre eller MDF

7. Murforkle

Murverk er utrolig populært, ikke bare på loftet, men også i andre interiører. Samtidig er det ikke nødvendig å bruke en grov murstein til dekorasjon – du kan lage ønsket tekstur ved hjelp av mer praktiske materialer som vil takle rollen som et kjøkkenforkle.

En stilig løsning er et mursteinforkle laget av keramiske fliser. Du kan velge en blank eller matt tekstur, samt velge en tilpasset fargekombinasjon. En kunststein har også den nødvendige effekten, men det anbefales å bekymre seg om forberedelsen på forhånd..

Hvis det ikke er behov for å etterligne mur, er naturlig murstein egnet for å dekorere arbeidsområdet. Den er motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer, holdbar nok og ikke kresen å ta vare på. Før du kjøper, må du kontrollere at overflaten ikke er grov, ellers vil den raskt absorbere all slags smuss.

Murforkle Murforkle Murforkle Murforkle Murforkle Murforkle Murforkle Murforkle Murforkle Murforkle

8. Speilforkle

Som kledningsmateriale er ikke speilet dårligere enn fliser eller glass. Den “overlever” perfekt under tøffe kjøkkenforhold, mister ikke utseendet etter lang tids bruk, men rengjøres som et vanlig speil – med en fuktig klut og vaskemiddel.

Et speilforkle på kjøkkenet er ikke redd for mugg, sopp eller aggressive kjemikalier, unntatt kanskje flussyre, som sjelden finnes i hverdagen. Ulempen med denne løsningen kan betraktes som skjørhet, selv om noen moderne produkter har økt styrke..

Speilet forkle kommer i tre varianter:

1. Paneler. Kan dekke hele arbeidsområdet og derved danne et enkelt volum uten spor av en skjøt.

2. Fliser. Skill mellom deler av forskjellige former og konfigurasjoner. Skjøtene er fylt med et gjennomsiktig tetningsmasse..

3. Mosaikk. Bedre for store områder. Belysning glitrer fargerikt på en fragmentert overflate.

De dekorerer kjøkkenets arbeidsområde med et speil for visuelt å forlenge rommet og skape en vakker lyseffekt.

Speilforkle til kjøkken Speilforkle til kjøkken Speilforkle til kjøkken Speilforkle til kjøkken Speilforkle til kjøkken Speilforkle til kjøkken Speilforkle til kjøkken Speilforkle til kjøkken

9. Forkle av porselen av stentøy

Sammensetningen av porselen steintøy inkluderer to typer leire, kvartssand, silikater og fargestoffer. Hver ingrediens forbedrer materialets egenskaper og forbedrer også de visuelle mulighetene.

På grunn av kostnaden og kompleksiteten ved installasjon, brukes porselen steintøy ofte til å dekorere hele veggen, men der du trenger et spesielt slitesterkt belegg, kan du bare begrense deg til et forkle..

Denne typen kledning er god fordi den kan brukes til å etterligne ethvert annet materiale: for eksempel å skrive inn tekstur av tre, som er mindre motstandsdyktig mot kjøkkenforhold, eller dyr marmor.

Forkle av kjøkkenutstyr i porselen Forkle av kjøkkenutstyr i porselen Forkle av kjøkkenutstyr i porselen Forkle av kjøkkenutstyr i porselen Forkle av kjøkkenutstyr i porselen Forkle av kjøkkenutstyr i porselen Forkle av kjøkkenutstyr i porselen Forkle av kjøkkenutstyr i porselen Forkle av kjøkkenutstyr i porselen

Video: Gjør-det-selv-forkle på kjøkkenet

Previous Post
Hur man väljer tapeter för korridoren (+60 bilder)
Next Post
DIY salongbord (80+ bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector