Hvordan vaske et strekkloft: metoder og midler
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan vaske et strekkloft: metoder og midler

Hvordan vaske et strekkloft: metoder og midler

Et av de nyskapende designalternativene for tak er spenningsstrukturer, representert av et stort utvalg av teksturer, komposisjoner og farger. De passer perfekt inn i stilretningene, understreker eiernes individualitet og smak. For å oppnå den estetiske skjønnheten til et strekkloft i lang tid, kan du passe godt på overflaten og beholde den i riktig stand. Noen ganger inviteres spesialister fra rengjøringsfirmaer til vask eller rengjøring, men denne prosessen er ikke så komplisert, og du kan gjøre det selv.

Hvordan vaske taket

Når det er på tide å sette taket i orden, bør du grundig forberede deg på arbeidet, kjøpe nødvendig tilbehør. Enig i at taket sjelden vaskes, så det er bedre å bruke penger og kjøpe rengjøring og annet tilbehør av høy kvalitet enn å risikere å skade en så vakker og dyr overflate.

Hvilket tilbehør trenger du for rengjøring

Avhengig av smuss og overflate, kan rengjøring kreve flanellfiller, myke børster, skumsvamper, rensekluter, en bolle eller en bøtte for å fortynne såpeskum og selvfølgelig en trappestige slik at du enkelt kan nå hvert hjørne av overflaten..

Hvis du bare vil fjerne et støvlag fra taket i stua eller rengjøre det for sediment etter reparasjoner, kan du bruke en støvsuger, men vedlegget må velges slik at det ikke skader overflaten, for eksempel en veldig myk fleecy børste (nedenfor vil vi vurdere tips om hvordan du støvsuger taket).

Noen ganger, for å forenkle rengjøringen eller ved svært høye tak, tyr eiere til å bruke mopp ved å vikle en fuktig klut rundt den. Når det gjelder strekkduker, er et slikt livshack et risikabelt foretak, siden en uforsiktig bevegelse (sterk vekt, ryk) kan føre til overflateskade. Derfor er det verdt å få styrke, tålmodighet og manuelt arbeid ved hjelp av det nevnte tilbehøret..

Slik vasker du et strekkloft uten striper hjemme - Hvilket tilbehør trenger du Slik vasker du et strekkloft uten striper hjemme - Hvilket tilbehør trenger du

Velge midler for vask

For å rengjøre taket riktig, er det bedre å bruke spesielle formuleringer som selges i husholdningsbutikken. Produsenten eller firmaet som installerte strukturen indikerer vanligvis hva som er best for et bestemt materiale. Du kan også bruke løsninger for rengjøring av speil og vinduer. Fordelen deres ligger i nærvær av ammoniakk, noe som vil sikre fullstendig fravær av flekker etter rengjøring. Noen ganger lager husmødre en slik løsning på egen hånd, ved å fortynne ammoniakken med vann (1:10).

Den enkleste og rimeligste måten er å bruke flytende oppvaskmidler, men først må du sørge for at den ikke inneholder slipende stoffer eller granulære partikler..

Du kan bruke en hjemmelaget løsning: pulver eller finjustert såpe fortynnes i vann (det er bedre å forlate husholdningens 72% -prosent, siden den inneholder mye alkali). På slutten av vaskeprosedyren skal alt behandles med rent vann, og deretter skal fuktigheten fjernes med servietter..

Hvordan vaske et strekkloft uten striper hjemme - Velge et middel for vask Hvordan vaske et strekkloft uten striper hjemme - Velge et middel for vask

Hvordan vaske forskjellige overflater

Gitt det faktum at elastiske stoffer er laget av forskjellige materialer og har en rekke overflater, krever hver av dem en egen tilnærming. Deretter vil vi vurdere råd fra spesialister, og følge dem kan du enkelt gjenopprette overflatens primære skjønnhet..

Vask et glanset strekkloft uten striper

Den blanke takflaten ser absolutt flott ut og er ganske vanlig i stilig, moderne interiør. Den største fordelen er den skinnende reflekterende overflaten, som skaper effekter uten sidestykke, men bare hvis den er skinnende ren. Det viktigste ved rengjøring av et glanset tak er å utføre arbeidet slik at det ikke er spor igjen av flekker, som er veldig merkbare på en blank overflate. Først må du vaske produktet i sirkulære lette bevegelser uten trykk. For å returnere glansen gjør det ikke vondt å behandle den med en 10% løsning av ammoniakk, og til slutt – gå igjen med en tørr serviett.

Slik vasker du et strekkloft uten striper hjemme - Vask et glanset strekkloft Slik vasker du et strekkloft uten striper hjemme - Vask et glanset strekkloft

Slik rengjør du et matt strekkloft

Den matte overflaten har sine fordeler, spesielt muligheten til å bringe ro og ro inn i ethvert interiør. Det demper alle refleksjoner og ser ut som en klassisk kalkmaling. Den eneste advarselen gjelder dekorasjon av kjøkkenhimlinger med slike lerreter – ifølge eksperter er sot og fettete flekker som kan oppstå under kokeprosessen ganske vanskelige å fjerne fra en grov overflate.

På matte tak er flekker mye mindre merkbare, noe som forenkler saken noe. Rengjøring må imidlertid også utføres nøye og effektivt. Bruk en vanlig såpevann (pulver) løsning, som fortynnes i varmt vann ( + 30 … + 40C). Her er bevegelse fra side til side (fra høyre til venstre og omvendt) å foretrekke. Hvis det er en skjøt av lerret i strukturen, må sømmen vaskes sammen. Deretter skyller vi også taket med litt vann og tørker det.

Slik vasker du et strekkfritt strekkloft hjemme - Slik vasker du et matt strekkloft

Slik vasker du strekklofter i stoff

Stretch -tak er ofte valgt når du skal dekorere luksuriøst interiør. De ligner dekorativt gips i utseende, og den teksturerte overflaten gjør taket visuelt helt jevnt. Vær oppmerksom på at ikke alle tekstiler kan skryte av vannbestandighet, og det er bedre å rengjøre dem tørre uten å bruke vann, bare servietter eller spesielle myke børster (i butikker er det modeller for rengjøring av komplekse takflater med svinger og gesimser).

Et trekk ved stoffspenningsoverflaten er dens skjørhet, så rengjøring bør gjøres med ekstrem forsiktighet. I ingen tilfelle skal du gni på ett sted i lang tid og prøve å eliminere en gammel flekk – dette kan føre til en endring i strukturen og tap av utseende. Slike kluter bør tørkes forsiktig uten bruk av makt. Det er bedre å unngå sirkulære bevegelser til fordel for langsgående bevegelser, noe som vil gi bedre rengjøring av stoffet..

Slik vasker du strekkloft uten striper hjemme - Slik vasker du strekkloft i stoff

Hvordan eliminere forurensning etter en global reparasjon

På slutten av reparasjonsarbeidet i rommet eller ombygging med demontering, kan det dannes et tykt lag med støv på takpanelet, så vel som restene av frossen malt mørtel. Det er bedre å fjerne støv med en støvsuger, fordi våtrengjøring av støvete steder bare kompliserer prosessen. Du må også jobbe forsiktig med støvsugeren – dysen i form av en myk børste bør ikke berøre takflaten under drift, men være i en avstand på 2-3 cm fra den. I dette tilfellet må du velge gjennomsnittlig sugemodus. Hvis du bare begynner å drive munnstykket langs spenningsbanen eller setter høy modus, risikerer du å få en slapp overflate som et resultat, som umiddelbart mister sin estetiske verdi..

Et annet viktig poeng er eliminering av den herdede primeren. Ikke prøv å skrape den av overflaten – dette vil absolutt føre til deformasjon. Området bør gjennomvåt i en såpete eller pulverformig løsning, la det sitte en stund, og deretter tørke det av med en fuktig klut.

Hvordan vaske et strekkfritt strekkloft hjemme - Hvordan eliminere forurensning etter en global reparasjon

Slik rengjør du et strekkloft på kjøkkenet

Kjøkken – spesielt et rom der forurensning ofte dannes ikke bare på gulv og vegger, men også på takflatene. Som vi allerede har sagt, er matte suspenderte strukturer ikke det beste alternativet, du bør foretrekke en blank overflate, spesielt siden det kan skape den visuelle effekten av å øke plassen.

Hvis du finner foreldede flekker fra fett eller karbonavleiringer, trenger du ikke å prøve å eliminere dem ved grundig gnidning, det er bedre å fukte dem med såpevann, la dem trekke seg og deretter tørke av med en fuktig svamp. Eksperter advarer om at bruk av en brusløsning, som husmødre ofte bruker til rengjøring av kjøkkenrommet, er sterkt motløs, da det kan påvirke beleggets estetiske egenskaper negativt. Når det lokale problemet er eliminert, kan du begynne å vaske hele overflaten ved hjelp av metodene som er diskutert ovenfor..

Slik vasker du et strekkloft uten striper hjemme - Slik vasker du et strekkloft på kjøkkenet

Hva du ikke skal gjøre

Oppsummert kan vi si at det ikke er vanskelig å vaske et strekkloft hjemme hvis du følger de grunnleggende forhåndsreglene, nemlig:

– Ikke bruk slipende løsninger, spesielt de som inneholder aceton – det kan skade materialet og ødelegge utseendet. Det er best å teste produktet i et lite, dårlig synlig område før arbeidet;

– Det er under ingen omstendigheter tillatt å bruke harde børster, selv i forhold til veldig gammelt skitt – de må gjennomvåt og deretter vaskes med milde, skånsomme midler;

– Hvis du foretrekker rengjøring med mopp, vær ekstremt forsiktig med skarpe bevegelser for å unngå deformasjon av lerretet;

– Alle sømmer på takoverflaten må ikke behandles i sirkulære bevegelser eller på tvers, men utelukkende langs, for å unngå opphopning av smuss i leddene.

Sørg for å ta hensyn til egenskapene til forskjellige lerret, velg riktig tilbehør, rengjøringsprodukter. Du bør også se etter mulige flekker på bestemte steder. Noen ganger kan karbonavleiringer eller rørlekkasjer fra de øverste etasjene være årsaken. Det første du må gjøre er å eliminere den potensielle trusselen.

Stretch -tak er et praktfullt moderne etterbehandlingsmateriale som er i stand til å gi selv det mest vanlige interiøret sin glede, og riktig drift og vedlikehold vil bidra til å bevare all sjarmen til designet i mange år.

Slik vasker du et strekkloft uten striper hjemme - Hva du ikke kan gjøre

Previous Post
Γωνιακό τραπέζι υπολογιστή (80 φωτογραφίες): πώς να επιλέξετε
Next Post
Garderobe (70 bilder): typer, hvordan velge
Adblock
detector