Design av lite kjøkken (100 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design av lite kjøkken (100 bilder)

Design av lite kjøkken (100 bilder)

Små opptak av kjøkken er en hyppig forekomst i hus i gamle bygninger. I gamle dager ble prioriteten gitt til antall leiligheter, og ikke til den komfortable utformingen. En slik arv til denne dagen forfølger eierne av Khrusjtsjov og panelhus, hvor andelen av kjøkkenplassen ikke er mer enn 5-6 kvadratmeter. Men når du starter en renovering, må du ikke skynde deg å fortvile, for det er mange måter å gjøre et lite kjøkken til et komfortabelt, stilig og funksjonelt rom. I vår artikkel vil vi dele ulike designtriks som hjelper deg i denne vanskelige oppgaven..

Hvor skal jeg begynne å pusse opp et kjøkken?

Før du starter en større overhaling av et lite kjøkken, bør du tenke over mange nyanser, tegne en skisse eller tegne den ved å velge en av de spesielle designene som er tilgjengelige på Internett (for eksempel kjøkkenutformeren BPlanner, som lar deg designe et oppsett innen 15 minutter).

På designstadiet er det nødvendig å velge den fremtidige fargepaletten, etterbehandlingsmaterialene og foreta nøyaktige beregninger. Et viktig stadium er valg av møbler. Et lite kjøkken vil kreve installasjon av de mest nødvendige elementene for å gi så mye plass som mulig, så bestem deg umiddelbart for hva du kan nekte.

Et godt alternativ ville være å transformere møbler, så vel som en som kan skjule forskjellige kjøkkenapparater i tarmen, slik at bare vakre, fine fasader er i sikte (les mer om valg av møbler til et lite kjøkken).

For å øke plassen kan du kombinere kjøkkenet med neste rom ved å demontere skilleveggen. Noen ganger er det ikke helt revet, men bare delvis, og gjør den nedre delen til en bardisk eller et spisebord. Som et resultat av en slik ombygging vil du uansett motta ytterligere kvadratmeter..

Før du starter reparasjonen, må du bli kvitt den gamle finishen, sette i ordning rørene og elektriske ledninger (det er bedre å bytte dem helt for å unngå ubehagelige “overraskelser” som et resultat).

Design av lite kjøkken - Hvor skal renoveringen starte Design av lite kjøkken - Hvor skal renoveringen starte

Fargeløsninger for et lite kjøkken

Enhver liten plass vil se mer romslig ut i lyse omgivelser. For kjøkkenet vil hvit, beige, blå, lysegrønn, askeskygger være et utmerket alternativ. Det er bedre å velge kule toner og supplere dem med varmere detaljerte nyanser..

De gule og oransje fargene som er tilstede i fasadene og individuelle elementer vil bringe mer munterhet til interiøret i et lite kjøkken. Den grønne paletten bringer notater av harmoni og ro, bringer mennesker nærmere naturen. Lys grå veggdekorasjon blir et ideelt lerret som kan suppleres med alle fargevalg. Denne fargen er nå den mest populære, men uten fargerike sprut kan den forårsake depresjon og irritabilitet. Hvis du liker en munter fargerik design, fortynn den med hvit maling, noe som vil tilføre lysrefleksjoner..

Husk at ved hjelp av etterbehandlingsmaterialer kan du enkelt justere plassen i en eller annen retning. Høye vertikale stykker vil visuelt få kjøkkenet til å se høyere ut. Det er ikke nødvendig å lime stripet tapet – det kan være forskjellige mønstre, men plassert vertikalt. Den samme teknikken brukes til å utvide veggene, men bare mønstrene er plassert i horisontalplanet. Å dekorere en av veggene i en mørk farge vil kunne “skille” den litt, for å lage ønsket aksent. Oftest kan du finne denne designen i spisestuen eller på arbeidsveggen..

Du bør ikke kjøpe tapet til et lite kjøkken med store tegninger som vil smale veggene. Hvis du ikke liker det monokratiske designet i det hele tatt, kan du bruke lerret med liten utskrift, kombinere materialer, teksturer og nyanser. En annen teknikk som lar deg visuelt øke plassen er den horisontale separasjonen av veggene: den mørke bunnen av veggen går over i en lysere topp, som til slutt smelter sammen med det hvite taket.

Design av lite kjøkken - farger Design av lite kjøkken - farger

Etterbehandlinger og materialer

Valget av etterbehandlingsmaterialer i dag er ganske enkelt stort, men det er nødvendig å være oppmerksom ikke bare på den estetiske appellen til dette eller det materialet, men også dets evne til å motstå forhold med høy luftfuktighet og spesielle temperaturforhold. Vurder også det faktum at mat tilberedes hver dag på kjøkkenet og overflater er utsatt for forskjellige forurensninger, så de må være forberedt på konstant rengjøring..

Gulv

Du kan velge farge på gulvet for et lite kjøkken etter eget skjønn – til tross for de små dimensjonene, er til og med et svart design ganske passende her. For å utvide plassen kan du legge ut etterbehandlingsmaterialet i form av et diagonalt mønster, som ofte brukes med keramiske fliser og laminat..

På et kjøkken med et areal på 4-5 kvadratmeter vil det sannsynligvis ikke være mulig å kombinere forskjellige overflater, slik det gjøres i romslige kjøkken-stuer, men du kan velge en dyrere og mer kvalitets finish. for eksempel et selvnivellerende gulv, hvis kostnad på grunn av de små opptakene vil være ganske rimelig.

Design av lite kjøkken - Gulvfinish Design av lite kjøkken - Gulvfinish

Vegger

Veggdekorasjon på et lite kjøkken er det viktigste renoveringsstadiet. Til å begynne med må overflatene jevnes nøye, siden gipsplatekledning i dette tilfellet ikke er relevant – det vil stjele gapet til et allerede lite rom. Vegger kan males med akryl, vannbasert maling, limes over med vaskbart tapet, behandlet med dekorativt gips. Et interessant moderne alternativ er PVC -paneler – materialet har mange tolkninger, inkludert modeller som etterligner murverk, stein eller trebelegg.

Spesiell oppmerksomhet rettes mot veggen i arbeidsområdet, kalt forkleet, siden det er det som utsettes for de mest aggressive effektene av forskjellige faktorer. Samtidig er det forkleet på et lite kjøkken som ofte er det eneste fullverdige dekorelementet som gir variasjon til monotoni. Det kan gjøres monokromatisk ved hjelp av plastpaneler, skinn, fliser eller i mer interessante varianter. Utformingen av arbeidsområdet ser vakkert ut med mosaikk, dekorativ stein, flått med fotoutskrift, paneler som etterligner hvitt murverk eller naturstein.

Design av lite kjøkken - Veggdekorasjon Design av lite kjøkken - Veggdekorasjon

Tak

For taket på et lite kjøkken er den optimale fargen hvit, og forskjellige nyanser av den brukes også. Det anbefales ikke å bruke lyse farger, selv de som er i harmoni med finishen, ettersom taket visuelt vil virke mye lavere. Overflaten kan males eller dekoreres med et strekkstoff. For kjøkkenet er det bedre å velge en blank overflate som perfekt reflekterer lys og er lett å rengjøre..

Et annet trendy alternativ er tak i gipsplater. Det kan være ett-trinns eller flernivå (i et lite rom er det bedre å ikke bygge mer enn to nivåer). Individuelle gipselementer kan brukes til å slå et bestemt område av kjøkkenet, for eksempel for å lage en oversikt over spisebordet eller arbeidsflaten.

Design av lite kjøkken - Takfinish Design av lite kjøkken - Takfinish

Møbler til et lite kjøkken

Hovedelementet i innredningen til ethvert kjøkken er et sett som kan romme forskjellige lagringssystemer, en benkeplate, en vask og en kokeplate. Når du velger, er det verdt å vurdere kjøkkenets form – hvis det er firkantet, vil en kantet design være det beste alternativet. For et rektangulært lite kjøkken er det to hovedalternativer: et romslig hjørnesett eller et ganske kompakt lineært sett – her er det verdt å vurdere behovet for visse skap, med utgangspunkt i antall husstander.

For spisestuen er det bedre å velge et vindusete, helst i et hjørneområde. Alternativt kan du vurdere å kombinere bord- og stolmodeller. Du kan bruke en vinduskarme til å organisere en spiseplass eller en benkeplate. Blanke, glassfasader, åpne hyller, lyse farger vil bidra til å gjøre plassen mer luftig og lys..

Design av lite kjøkken - Møbler Design av lite kjøkken - Møbler

Belysning og innredning

For at et lite kjøkken alltid skal se friskt og romslig ut, må du ordne belysning av høy kvalitet. I et lite rom bør du ikke installere hengende lysekroner – det er bedre å gi preferanse til pene lamper, for eksempel takanordninger, spotter, spotter. Noen ganger er en ekstra belysningsarmatur installert over spisebordet, som understreker dette området på denne måten. Ekstra belysning over bordplaten forstyrrer heller ikke..

Hovedinnredningen til et lite kjøkken er slike detaljer som et forkle i den originale designen, tapet i spisestuen, tekstiler (duker, gardiner), vakre retter og forskjellige dekorative småting, valgt i henhold til rommets stil.

Design av lite kjøkken - belysning og innredning Design av lite kjøkken - belysning og innredning

Velge en interiørstil

Valget av stil avhenger utelukkende av de personlige preferansene til leilighetseierne. Husk at reparasjoner utføres i mer enn ett år, så du må velge den mest passende retningen for alle i husstanden. Ikke strebe etter mote – det er foranderlig, det er bedre å ta et valg basert på en personlig forståelse av skjønnhet og komfort.

Lite kjøkken i stil med minimalisme

Ved å velge en minimalistisk retning vil du få et ryddig, ryddig miljø, hvor strenghet og enkelhet hersker, kombinert med funksjonaliteten til hvert interiørartikkel. Interlacing av hvite, grå, beige toner, lukkede blanke fasader, headset med innebygde husholdningsapparater, nesten fullstendig fravær av dekor og tekstiler – hva kan være bedre for et lite kjøkken?

Lite kjøkken i stil med minimalisme - Interiørdesign Lite kjøkken i stil med minimalisme - Interiørdesign

Lite kjøkken i klassisk stil

I et moderne design er det klassiske interiøret en kombinasjon av eldgamle tradisjoner og motetrender. Det er naturlige materialer, tremøbler med mindre elementer av utskjæring, forgyling, blomstertrykk, luksuriøse komfortable spisestue stoler, en lysekrone, som en av hovedattributtene til en respektabel klassiker.

Samtidig er moderne husholdningsteknologi, strekkblanke tak og spotlights i full harmoni med situasjonen. Fargepaletten forblir uendret, noe som antyder forskjellige pastellfarger, fortrinnsvis melket, beige og hvitt.

Lite kjøkken i klassisk stil - Interiørdesign Lite kjøkken i klassisk stil - Interiørdesign

Lite kjøkken i Provence -stil

For å dekorere et lite kjøkken i Provence -stil, må du tenke på detaljer som: antikke tremøbler med åpne eller glassede skap som viser vakre keramiske retter, lyse farger av etterbehandlingsmaterialer, muligens med blomster, plantetrykk, smarte tekstiler og god belysning . Ulike dekorative elementer vil finne ly her, inkludert håndlagde, søte buketter og blomsterpotter, temaklokker, bilder samt landskapsbilder..

Lite kjøkken i Provence -stil - interiørdesign Lite kjøkken i Provence -stil - interiørdesign

Lite kjøkken i loftstil

Selv om den industrielle retningen innebærer utforming av romslige rom, med en kompetent kombinasjon av etterbehandlingsmaterialer, kan den enkelt tilpasses et lite kjøkken. Murvegger kan kombineres med lyse toner av pussede overflater, et stort antall lysarmaturer, mangel på dekorasjoner og varme møbeltoner vil bidra til å visuelt øke plassen. Eventuelle elementer i fabrikklokaler – åpen kommunikasjon, elektriske ledninger, grove persienner på vinduene vil bli “høydepunktet” i interiøret..

Lite kjøkken i loftstil - Interiørdesign Lite kjøkken i loftstil - Interiørdesign

Økologisk kjøkken

Hvis du bestemmer deg for å lage en naturlig oase av det lille kjøkkenet ditt, må du være oppmerksom på naturlige materialer, som er et uunnværlig element i et interiør i øko-stil. Tre, stein (under moderne forhold er etterligning av andre materialer tillatt), glass, naturlige stoffer – alt dette vil skape en praktfull harmoni omgitt av beige og grønne toner som er behagelige for øyet. Naturlige planter, blomstermalerier, pyntegjenstander laget av naturlige materialer brukes som dekor og tilbehør..

Miljøvennlig kjøkken - Interiørdesign Miljøvennlig kjøkken - Interiørdesign

Interiørdesign av et lite kjøkken – foto

For å oppsummere inviterer vi deg til å se på vårt store utvalg av bilder, som inneholder mange inspirerende eksempler på design av små kjøkken. Gledelig visning!

Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto Interiørdesign av et lite kjøkken - foto

Video: Lite kjøkken – ekte bilder av interiør

Previous Post
Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας: 80 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Franske gardiner: 70 fotoideer