Trepioner (60 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trepioner (60 bilder): typer og omsorg

Trepioner (60 bilder): typer og omsorg

De frodige buskene til trepioner er utrolig vakre og velduftende. Videre er de ikke krevende i omsorgen, er ikke utsatt for hyppige sykdommer og kjennetegnes ved lange levetid. Derfor drømmer mange gartnere om å få denne vakre blomsten på nettstedet sitt..

Beskrivelse og typer

Trepionen er en av vegetasjonstypene i Peony -familien. Mange botanikere er enige om at han mener en hel gruppe busker. Uansett er de generelle egenskapene til denne vakre representanten for floraen ikke kontroversielle..

Så, trepioner er en busk som når en høyde på 150-200 cm med lysebrune stilker og store blomster i rødt, hvitt, gult eller rosa. Kronbladene er store og korrugerte, og store støvdragere skiller seg ut mot deres bakgrunn. Blomsterstanden kan ha dobbel eller halvdobbel tekstur. Blomstringen varer i to uker, men hvis været ikke er for varmt, kan perioden bli lengre. Etter slutten av blomstringen forblir busken like vakker og beholder sine dekorative egenskaper på grunn av den vakre formen på bladene..

Trepionen krever ikke kompleks omsorg og er ganske motstandsdyktig mot forskjellige sykdommer.

I dag er det offisielt mer enn fem hundre varianter av disse peonene. De fleste av dem ble avlet i Kina. Et stort antall arter er som regel delt inn i flere hovedgrupper:

– Hybrider oppnådd ved å krysse Delaway og gule peoner;

– Den kinesisk-europeiske gruppen har store blomsterstander med en frottéstruktur;

-Den japanske typen kan ha både ikke-doble og halv-doble små, lyse blomster;

– Ito -hybrid – en sort som stammer fra en urteaktig og trelignende pion, fra den første forelder mottok lignende løvverk, og fra den andre – en stilk som henger mot vinteren.

Trepioner - Beskrivelse og typer Trepioner - Beskrivelse og typer Trepioner - Beskrivelse og typer Trepioner - Beskrivelse og typer Trepioner - Beskrivelse og typer

Å plante en trepion

Å plante peoner er best om høsten. Den starter fra andre halvdel av august og varer til de siste dagene i september. Før du begynner å plante direkte, må du finne et sted hvor vakre blomster vil vokse. Trepioner er veldig glad i solen, og tolererer derfor ikke nabolag med høye og store bygninger og planter, noe som kan begrense blomsters tilgang til strålene.

Det beste jordalternativet er loam. Hvis nettstedet ditt har sandjord, berik det med torvjord, torv, leire og naturlig gjødsel. Tilsett humus og sand til leirjorda. Ikke forsøm disse forholdene, fordi de kan gi peonene dine en lang eksistens. Så anlegget kan glede eierne hvert år i 100 år.!

Hvis grunnvannet er for dypt, er det nødvendig å grave en konisk fordypning med en diameter på 60-80 cm, og legge sand eller småstein på bunnen med et lag på 25-35 cm. Jord og plante en trepion i den . Vann jorda rikelig for god fiksering og spiring av rhizomet. Når væsken er fullstendig absorbert, fyller du ut fordypningen mens du forlater nakken over overflaten. Når du planter flere enheter av denne planten, slipp dem inn i en avstand på 1, eller fortrinnsvis 2 m.

Trepioner - planting

Topp dressing og vanning

I de to første årene av sin eksistens trenger trepionen ikke konstant og spesiell omsorg. Videre kan du gå inn i toppdressingen i form av 300 g benmel. På begynnelsen av våren, når planten begynner å spire de første skuddene, så vel som under hevelsen av knoppene, tilsett 100-150 g nitrofosfat.

Vann planten om mulig med aske fortynnet i vann. Det er best å gjøre dette en eller to ganger i uken. Etter at peonen har fullført sin blomstringstid, tilsett superfosfat til bakken. Rundt oktober, når bladene allerede har falt av, dekker du jorden rundt busken med torv.

Tilsett hver type gjødsel etter vanning, ellers kan røttene bli brent. Vær også veldig forsiktig med nitrogengjødsling. Hvis du overdriver det, kan grå råte, som er veldig farlig for busken, dannes, så i de fleste tilfeller er det verdt å avstå fra dem helt..

Vann trepionen sjenerøst, men ikke ofte. En gang hvert par uker er nok. Volum – 6 til 9 liter vann om gangen. Hvis været er varmt og tørt, øker behovet for væske, pluss alt, etter prosedyren, er det nyttig å klippe overflaten rundt busken.

Trepioner - Topp dressing og vanning Trepioner - Topp dressing og vanning

Beskjæring av pioner

Denne typen pioner må beskjæres hver vår. Utdaterte, tørkede, ødelagte grener skilles fra planten. Det er også lurt å beskjære busken etter blomstringstiden. Det er nødvendig å bli kvitt hodene med frø og beskjære grenene litt.

Kinesiske eksperter insisterer på en “generell hårklipp” av peoner hvert annet tiår. Prosessen består i å kutte av hvert skudd til det når overflaten av bakken. Denne tilnærmingen sikrer foryngelse av høy kvalitet og utvikling av nye nyrer..

Kompetent gjennomføring av hårklippingsprosedyren sikrer god kvalitet og et stort antall fremtidige blomster.

Trepioner - Beskjæring Trepioner - Beskjæring

Trepiontransplantasjon

Denne pionen flytter til et nytt bosted, ikke lett og ofte smertefullt. Som regel kan busken etter transplantasjon ikke komme til liv med samme styrke i flere år. Derfor bør den bare produseres i nødstilfeller og med ekstrem forsiktighet..

Prøv å ikke skade buskens rhizom. Når du graver opp planten, la roten være intakt og til og med med et godt lag jord, som deretter må vaskes ut med en vannstrøm. Undersøk rotsystemet nøye, fjern usunne områder, trim for avlang, og dryss kuttene med en 1% løsning av kaliumpermanganat, til slutt, dryss den underjordiske delen av anlegget med knust kull.

For å forplante busken, del den i divisjoner i området rundt rothalsen. Hvis du gjorde dette ved å bruke skjæreverktøy, må du behandle de trimmede flyene. Hver av peonene skal ha en utviklet rot og flere knopper, og før planten, plasser planten i en leireløsning i 30 minutter.

Trepiontransplantasjon

Reproduksjon

Som allerede nevnt er reproduksjon fra frø en kompleks og ineffektiv prosess, og de snakket bare om divisjon. Vi legger til at denne metoden gjelder for voksne planter som er 5 år eller mer. Det er nødvendig å forberede en busk for deling på to år. I det første året må pionen knuses med 8-10 cm flere ganger. I det andre året, gjenta prosedyren, men heve bakken med 20 cm. Som et resultat får busken unge skudd, som begynner å utvikle seg aktivt roten allerede med høstens begynnelse. Om våren, når snøen smelter og bakken varmes opp litt, kan du allerede begynne å dele.

Trepionen forplanter seg også ved stiklinger. Sistnevnte bør ha en lignifisert struktur. Klipp dem i slutten av juni, og skil knoppen sammen med den treaktige delen av skuddet. Klipp av halvparten av bladet og fest dem 1-2 cm dypt i beholdere fylt med torv og sand. Dekk beholderne med en pose eller glass og sørg for regelmessig sprøyting og vanning. Allerede på begynnelsen av høsten, plant dem i separate potter og oppbevar dem på et varmt sted til våren kommer. Når unge busker begynner å vokse, kan de allerede plantes i åpen jord..

Reproduksjon ved lagdeling varer i 2 år. For å gjøre dette, på slutten av våren, plukk opp sterke skudd, gjør et lite snitt på undersiden, sett inn en pinne, trykk dem forsiktig ned til bakkenivå, og begrav deretter skuddet med 10 cm jord. Vann ferske stiklinger i på samme måte som hovedbusken. På begynnelsen av høsten begynner røttene å utvikle seg, det er da skuddet endelig kan skilles fra moderbusken og plantes på sitt eget sted.

Til slutt er den mest pålitelige metoden forplantning ved poding. Selve podningen bør gjøres på rhizomet til den urteaktige pionen. I den første uken i august forbereder du stiklinger med et par trepionøyne og skjerper det nedre området. Sett stilken inn i det kileformede sporet ved roten av den urteaktige pionen. Fest leddet godt med folie. Plasser de podede plantene i en beholder med fuktet sagflis og la stå i skyggen..

Etter 30 dager kan den unge pionen allerede transplanteres i en separat beholder, mens den nedre knoppen skal utdypes med 6-8 cm. Plasser blomsten på et varmt sted og vokse i et og et halvt til to år.

Trepioner - Reproduksjon Trepioner - Reproduksjon

Skadedyr og sykdommer

Trepioner er ikke såre, men som andre planter er de utsatt for noen vanskeligheter. Som regel skjer plager med gamle og transplanterte peoner..

Den største plagen er dannelsen av grå råte, fordi det kan til og med føre til at en blomst dør. Lesjonen behandles med en løsning av mangan eller kobbersulfat. Vær oppmerksom på at råtne deler må kastes.

Et annet problem er brune flekker på løvet. Klipp og brenn slike blader slik at sykdommen ikke sprer seg til andre planter. Dryss selve busken med Bordeaux -væske i henhold til bruksanvisningen.

Trepioner - Skadedyr og sykdommer Trepioner - Skadedyr og sykdommer

Forbereder seg til vinteren

Den trelignende pionen er svært frostbestandig. Om høsten bør skudd dekkes utelukkende for å hindre fugler i å få tilgang til dem. På samme tid, for breddegrader preget av alvorlige vintre, anbefales det å kutte bladene med en tredjedel og dekke plantene.

Vær oppmerksom på at frost ikke er like farlig for busken som perioder med tining, for på dette tidspunktet kan pionen begynne å våkne, men påfølgende kalde snaps vil ødelegge hele busken.

For å unngå slike problemer, fest skuddene sammen midt på høsten, dekk deretter jorden med torv og dekk den trelignende pionen med den improviserte hytta med blader, et tett lag med fin bark eller poser. , spesielle poser.

Trepioner - Forbereder seg til vinteren

Trepioner – foto

Trelignende pionblomster kommer i et bredt spekter av farger. Hvis du er på nippet til å velge en variant til din egen hage, vil du sikkert bli inspirert av et utvalg av bilder med disse vakre plantene i et sprudlende utvalg av nyanser og former..

Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto Trepioner - foto

Previous Post
שולחן ארוחת בוקר במיטה (90 תמונות): סוגים ודגמים
Next Post
60+ ideer for å planlegge en ett-roms leilighet (bilde)