Ikke-vevd tapet i interiøret: typer, hvordan limes
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ikke-vevd tapet i interiøret: typer, hvordan limes

Ikke-vevd tapet i interiøret: typer, hvordan limes

Blant materialene som brukes til innredning, er ikke-vevd tapet en betydelig suksess. Dette praktiske, slitesterke og estetiske veggdekket lar deg raskt dekorere ethvert rom. Sammenlignet med vanlig papir, er det ikke-vevde underlaget mye lettere å feste på hvilken som helst overflate, og opprettholder et feilfritt utseende selv under påvirkning av ugunstige faktorer som høy luftfuktighet, ultrafiolett lys og til og med svak krymping av bygningen. Eksempler på bruk av denne typen tapeter i interiøret, se nedenfor..

Typer ikke-vevd tapet, deres funksjoner

Under det generelle navnet “ikke-vevd tapet” mener vi flere typer materialer: selve fiberduken, samt papir-, vinyl- og stofftapeter på fiberduk. Deres forskjell ligger i det øvre dekorative laget, som ikke bare bestemmer beleggets utseende, men også dets operasjonelle egenskaper. Fordelene med papir inkluderer høy damp og luftgjennomtrengelighet, på grunn av hvilken veggene er naturlig ventilert, men det mister raskt lysstyrken i solen, er redd for fuktighet og er utsatt for mekanisk skade. Vinyl tilhører polymerer, derfor er den helt vanntett, har en tettere tekstur og volum. Stoffet, derimot, gir interiøret en edel raffinement, men krever spesiell omsorg i sin omsorg..

Tapet laget av tykke fiberduk, vanligvis brukt til maling. Deres monokromatiske tekstur er litt som stoff, selv om relieff -preging også er funnet. Denne finishen kan males i gjennomsnitt opptil 10 ganger. Maling for ikke-vevd tapet er egnet for akryl, vanndispersjon og latex.

Tapet av fiberduk bare egnet for tørre rom – soverom, stue og barnehage. De er rimelige og forbløffer med en rekke utskrifter, så de kan være det beste valget når du planlegger budsjettreparasjoner..

Vinyl tapet på en fiberduk er fuktresistente. Etter typen dekorativt belegg kan de være glatte og preget, med silketrykk, forgylling og andre effekter, med et ferdiglaget mønster og for maling. Dette materialet vil være passende på kjøkkenet og i gangen, men i soverom er det bedre å nekte det, og foretrekker en pustende finish.

Tapet i fiberduk de ser virkelig luksuriøse ut, selv om de ikke er praktiske. Velour-, filt-, jute-, jacquard -stoffer tiltrekker seg støv og absorberer raskt lukt, så dette er snarere en “museum” finish. For boliglokaler er glatt lin og viskosestoffer mer egnet – naturlig, glatt og ganske miljøvennlig.

Ikke -vevd tapet - Typer og funksjoner Ikke -vevd tapet - Typer og funksjoner

Slik limer du ikke-vevet tapet?

Det ikke-vevde fôret gjør tapetsering mye enklere. Dette unike fiberduket laget av komprimert cellulose og polyester gir en sterk vedheft til overflaten, og limet påføres bare på veggen. I sammenligning med papir er ikke -vevd stoff også mye lettere å fjerne – bare fukt fuktet med vann og fjern det ved å lirke det ved kantene. Bare det øverste laget fjernes med den tørre metoden, og underlaget forblir som en base for etterfølgende etterbehandling.

Forberedelse av veggene er et veldig viktig skritt før liming av ikke-vevd tapet. Det er tilrådelig å nivåere dem så mye som mulig og, om nødvendig, prime dem. Noen ikke-vevde tapeter er gjennomsiktige, så ideelt sett bør basen være jevn, uten mønstre og flekker. Deretter påføres markeringer på veggene. For å gjøre dette trenger du en linjal (laser, tau), nivå, kritt eller blyant. Linjene for fremtidige sømmer bør være strengt vertikale (eller horisontale, avhengig av arkets orientering). De starter fra hjørnet av rommet, med et standard trinn på 1 meter..

Tapetliming utføres etter at emnene er kuttet, med tanke på mønsterets sammenfall langs kantene. Deretter fortynnes det i henhold til instruksjonene et spesielt lim for fiberduk, som påføres jevnt og i deler direkte på veggene med en rulle. En tørr tapeterulle brukes til å glatte lerretet, og overflødig lim fjernes med en slikkepott..

Tørking av fiberduk tapet varer fra 24 til 48 timer. Samtidig bør lufttemperaturen være + 15 … + 30C, og fuktigheten bør ikke være mer enn 60%. Det vil ta omtrent en uke å fordampe fuktighet helt og fikse limet, og deretter kan du supplere overflaten med gulvlister eller kantlinjer.

Slik limer du ikke-vevet tapet

Ikke -vevd tapet i interiøret – foto

Veggenes utforming har en veldig stor innvirkning på atmosfæren i rommene. Et stort utvalg av teksturer, mønstre og nyanser av ikke-vevd tapet gjør det mulig å gi interiøret et estetisk utseende så raskt som mulig og uten vesentlige kostnader. For hvert rom velges type dekning individuelt, med tanke på design, stil, formål og funksjoner i mikroklimaet i det.

Ikke-vevd tapet til gangen

Veggene ved inngangen til leiligheten er ofte utsatt for mekanisk skade, kjæledyr etterlater riper på dem, og dråper fra våte klær og paraplyer kan ødelegge et uegnet belegg. Ved å velge tapet med en ikke -vevd komponent for korridoren, er det bedre å holde seg på glatt vinyl – dette materialet kan vaskes, det er slitesterkt, motstandsdyktig mot temperaturendringer og er ikke redd for fuktighet. Hvis området nær døren er beskyttet på en annen måte (for eksempel med en dekorativ stein), kan resten av veggene godt limes over med fiberduk tapet for maling.

Når det gjelder mønstrene, er enkle lyse lerreter med knapt merkbar preging, imitasjon av hvitt murverk, små kjedelige utskrifter egnet for små ganger. Den romslige salen vil bli dekorert med ornamenter i klassisk stil, forgyling, fotoutskrift.

Ikke -vevd tapet til gangen - foto Ikke -vevd tapet til gangen - foto Ikke -vevd tapet til gangen - foto Ikke -vevd tapet til gangen - foto Ikke -vevd tapet til gangen - foto Ikke -vevd tapet til gangen - foto Ikke -vevd tapet til gangen - foto Ikke -vevd tapet til gangen - foto

Ikke-vevd tapet til kjøkkenet

Det antas at tapet på kjøkkenet ikke er den beste løsningen, men vaskbar vinyl på en fiberduk avviser helt denne oppfatningen. For å forhindre at tapetet akkumulerer lukt og fuktighet, er det bedre å utelukke skum og pregede typer belegg. Til spisestuen kan du bruke alternativer som kan males. Hvis det er plassert i tilstrekkelig avstand fra komfyren og vasken, er papir med glatt overflate også egnet.

I rustikk kjøkkendekorasjon kan du ofte se et bur, prikker, bilder av frukt og grønnsaker, blomster, kjæledyr og fugler. Svært ofte gjentar tapetmønsteret andre typer overflater: murstein og mur, fliser, trefôr, bambusstilker og lignende. I store rom kan en så rolig bakgrunn tjene som ramme for fototapet eller stor veggdekor (malerier, klokker, hengende hyller, originale lamper).

Ikke -vevd tapet til kjøkkenet - foto Ikke -vevd tapet til kjøkkenet - foto Ikke -vevd tapet til kjøkkenet - foto Ikke -vevd tapet til kjøkkenet - foto Ikke -vevd tapet til kjøkkenet - foto Ikke -vevd tapet til kjøkkenet - foto Ikke -vevd tapet til kjøkkenet - foto

Ikke-vevd tapet til stue

Valget av tapet til stuen er bare begrenset av designkonseptet til dette rommet. I klassisk interiør brukes vanligvis teksturer av dyre tekstiler, og dette kan enten være imitasjon (silketrykk på vinyl) eller ekte tekstiler med fiberduk. For kompakte rom er vanlig tapet for maling ideelt – de distraherer ikke oppmerksomheten med fengende utskrifter, og muligheten til å oppdatere fargen lar deg enkelt endre designet.

I henhold til de siste trendene, når du dekorerer gjesterom, blir ledsagende bakgrunnsbilder i økende grad brukt, der nyanser eller mønstre overlapper hverandre. Hvis veggdekorasjonen er helt den samme, må den suppleres med kontrasterende gardiner, sofaputer og lyse møbler. I store stuer kan et monokromatisk belegg veksles med store merkbare tegninger eller til og med fototapet..

Ikke -vevd tapet til stuen - foto Ikke -vevd tapet til stuen - foto Ikke -vevd tapet til stuen - foto Ikke -vevd tapet til stuen - foto Ikke -vevd tapet til stuen - foto Ikke -vevd tapet til stuen - foto Ikke -vevd tapet til stuen - foto

Ikke-vevd tapet til soverommet

Siden soverommet tilhører ganske lukkede rom, er det viktig å sørge for god ventilasjon i det. For ikke å hindre den naturlige sirkulasjonen av luft gjennom mikroporene på veggene, bør vinyltapeter forlates i dette rommet. Samtidig vil ikke-vevd for maling og papirbelegg på en ikke-vevd base være veldig passende i soveområdet..

Lyse, pastell tapeter med nesten usynlige mønstre vil harmonisk passe inn i det indre av et lite soverom. Etter å ha valgt mønstre i en mørkere farge, bør nyansen gjentas i tekstilelementer som gardiner, sengetepper, sengetøy. Du kan dekorere et romslig rom i klassisk stil med monogrammer med forgylning, men slik at husholdningsartikler ikke går tapt mot en slik bakgrunn, trenger du luksuriøse møbler, lamper og dekor.

Ikke -vevd tapet til soverommet - foto Ikke -vevd tapet til soverommet - foto Ikke -vevd tapet til soverommet - foto Ikke -vevd tapet til soverommet - foto Ikke -vevd tapet til soverommet - foto Ikke -vevd tapet til soverommet - foto Ikke -vevd tapet til soverommet - foto

Ikke-vevd tapet til et barnerom

Når du velger et etterbehandlingsmateriale til et barnerom, bør miljøvennlighet og praktisk være i utgangspunktet. Alle disse kriteriene oppfylles ubetinget av ikke -vevd tapet – farget eller beregnet for maling. Det andre alternativet vil være spesielt vellykket hvis barna fortsatt er små og liker å male på veggene – liming på nytt kan erstattes av maling. For tenåringer er rimelige belegg med et topplate av papir egnet, som om noen år vil være lett å bytte til noe annet. Når det gjelder vinylduker, er det tilrådelig å dekorere med dem bare en liten del av rommet, slik at resten av veggene har mulighet til å ‘puste’.

Bakgrunnsbilder til en barnehage skiller seg fra voksne i lysere, solrike farger og attraktive utskrifter. Førskolebarn vil glede seg over bildene av eventyr- og tegneseriefigurer. For jenter på 6–12 år vil temaet prinsesser, blomstermønstre, sommerfugler, fugler, tregreiner og andre dyrelivsobjekter passe, og gutter i samme alder vil like eventyrmotiver, biler, geografi, rom og sport. I overgangsperioden bør barn gis mulighet til å velge utformingen av rommet på egen hånd..

Ikke -vevd tapet til et barnerom - foto Ikke -vevd tapet til et barnerom - foto Ikke -vevd tapet til et barnerom - foto Ikke -vevd tapet til et barnerom - foto Ikke -vevd tapet til et barnerom - foto Ikke -vevd tapet til et barnerom - foto Ikke -vevd tapet til et barnerom - foto

Previous Post
Εξοχικό στυλ στο εσωτερικό (80 φωτογραφίες)
Next Post
Kjøkkendesign 6 kvm. (+60 bilde)