Oliven kjøkken (75 bilder): designideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Oliven kjøkken (75 bilder): designideer

Oliven kjøkken (75 bilder): designideer

Den europeiske oliven er en av de viktigste avlingene i Middelhavslandene og i Sør -Frankrike. Kjærligheten til denne planten gjenspeiles i det tradisjonelle interiøret i disse regionene. Den behersket grønne fargen på fet frukt brukes til å dekorere forskjellige rom, men det ser spesielt harmonisk ut på kjøkkenet. I moderne design kan slike nyanser spilles i alle retninger: det kan være både antikke klassikere og lett land, Provence eller til og med høyteknologisk – alt avhenger av de valgte materialene. For inspirerende ideer og anbefalinger for å lage et koselig olivengrønt kjøkken, se denne artikkelen..

Olivenfarge og kombinasjoner med den

Blant alle mulige farger oppfattes den grønne paletten som den mest naturlige og trygge. Olivenfarger i dette området inntar et spesielt sted – uten overdreven lysstyrke ser det ut til at de holder i seg den myke solen tidlig på høsten..

Referansen anses å være mørkegrønn med en blanding av gul farge på bearbeidede oliven, selv om de i naturen snarere ligner umodne plommer, som kan ha en nyanse fra lysegrønn med en gråaktig voksaktig blomst til mørk lilla og blank svart.

Oliven smelter godt sammen med varme støvete farger og naturlige teksturer. I kontrast til det er en mørk nyanse av aubergine, komplementær – lysebrun, khaki, sennep, pastellgul, beige. For aksentdetaljer kan du velge mellom terrakotta, mørkeblå, delikat rosa eller burgunder.

Oliven kjøkken design - fargekombinasjoner Oliven kjøkken design - fargekombinasjoner

Interiørstiler

Selv om det opprinnelig var knyttet til det rustikke interiøret i Italia og Frankrike, blander olivengrønt seg også herlig med moderne design. På forskjellige overflater ser den samme nyansen helt annerledes ut, og den særegne geometrien, formene på møbler, dekorasjon og innredning understreker bare den valgte stilen.

Oliven kjøkken i klassisk stil

Slike kjøkken er presentert i de fleste luksusmøbelkataloger. Som regel er dette et utsøkt tresett, dekket med matt maling og dekorert med elegante symmetriske utskjæringer. Apparater og tilbehør fra retrokolleksjoner er organisk kombinert med det: melk-hvit, beige-gull eller grå ovn med halvcirkelformet glass, hette i form av en hvitkalket skorstein, antikke messingblandebatterier, keramisk vask.

Benkeplater er vanligvis laget av hvit, brun, grå eller svart marmor. Kjøleskapet og andre apparater i slike kjøkken er skjult bak dørene til fasadene, for ikke å krenke designens integritet..

Klassisk oliven kjøkken - interiørdesign Klassisk oliven kjøkken - interiørdesign

Oliven kjøkken i moderne stil

De karakteristiske egenskapene til interiøret i en moderne stil er lakonisk minimalisme, rene glatte overflater og en overflod av glans. Denne designen bruker hovedsakelig polymere materialer, kromstål, glass.

Hvis et olivensett er valgt som sentrum av komposisjonen, inkluderer det i de fleste tilfeller kontrastelementer. For eksempel kan dørene til de nedre skapene være laget av polert tre, eller separate fragmenter av kjøkkenveggen vil bli limt over med en film av en annen farge. Apparater for et slikt interiør er egnet med et speil-svart eller stålbelegg.

Moderne olivenkjøkken - interiørdesign Moderne olivenkjøkken - interiørdesign Moderne olivenkjøkken - interiørdesign

Olivenretter i middelhavsstil

Innbyggerne på den solfylte Middelhavskysten maler ofte møbler og vegger i hjemmet i olivenfarger. I tillegg til dem brukes de mest tilgjengelige materialene for dette området: gulaktig-beige sandstein, lys marmor, uglaserte røde leirfliser, terrakotta murstein.

Høydepunktet i det italienske interiøret er de veldig glatte hvelvede takene, så vel som den gjentatte formen på den horisontale halvovale, som finnes i svinger av vinduer, buer, ovndører, hetter og forskjellige åpninger.

Middelhavsstil Olivekjøkken - Interiørdesign Middelhavsstil olivenretter - interiørdesign

Oliven kjøkken i Provence -stil

Pastellfarger er perfekte for å skape sommerstemningen på det franske landskapet. Den beste bakgrunnen for et matt olivenhodesett i et slikt interiør vil være melkehvite, beige, lyserosa vegger..

På et romslig kjøkken vil tapet med et lite “chintz” -trykk se alle slags gardiner og duker med delikate rustikke farger se veldig vakkert ut. Ovnen og kjøkkenhetten skal være vintage, i ånden fra slutten av 1800 – begynnelsen av 1900 -tallet. Det anbefales å gjemme resten av utstyret bak fasadene..

Interiøret i olivenkjøkkenet i Provence -stil vil bli vellykket supplert med kurvkurver, messing og keramisk tilbehør, retter med delikat blomstermaling, stilleben fra produkter som er synlige.

Olive Provence Style Kitchen - Interiørdesign Olive Provence Style Kitchen - Interiørdesign

Etterbehandlinger og materialer

Når du velger etterbehandlingsmaterialer for kjøkkenet i olivenfarge, er det først og fremst lurt å ta hensyn til interiørstilen, og selvfølgelig ta hensyn til det praktiske i visse belegg. Det er veldig viktig å bruke teksturer som er kompatible med hverandre. For å gjøre preferansene dine enklere, bør du vurdere situasjonen i de ferdige designeksemplene..

Gulv

Det mest komfortable alternativet for å dekorere gulvet på kjøkkenet anses å være fliser. Et varmesystem kan installeres under det – så temperaturen i kokesonen vil alltid være hyggelig. Matt materiale med en naturlig tekstur er egnet for et sett i rustikk stil: steintøy i terrakotta, lett sandstein, parkett i varm gulaktig eller grønnaktig nyanse med vener. I moderne interiør kan gulvet være grått, hvitt eller brunt. En glatt tekstur av glaserte fliser, linoleum eller selvnivellerende gulv er velkommen.

Olive Kitchen Design - Gulvfinish Olive Kitchen Design - Gulvfinish

Vegger

I de fleste tilfeller vil den optimale bakgrunnen for en kjøkkenvegg i oliven være det vanlige maleriet (hvitkalking) av veggene i en av pastellfargene. Avhengig av størrelsen på rommet og metningen av møbelsettet, kan du velge en melkehvit, beige, grå, rosa finish. For mer kontrast er mørkegrønn, blank svart, mørk blå, oransje egnet.

Små flekker med lyse farger kan livne opp situasjonen. Rike farger og utskrifter kan brukes til å designe et forkle, gjenta dem i tekstiler og dekor.

Olive Kitchen Design - Veggdekorasjoner Olive Kitchen Design - Veggdekorasjoner

Tak

Det klassiske hvite taket, som er et vinn-vinn-alternativ for de fleste interiører, i tilfelle av olivenkjøkken er litt dårligere enn pastellbeige og sandfarger. Et glanset lerret av snøhvit, lysegrønn, stål eller speil-svart farge vil være i harmoni utelukkende med de blanke fasadene til et headset i høyteknologisk eller minimalistisk stil.

Trebjelker, som kan stå ubehandlet i landlig format, og kalkes med kalk, vil bidra til å gi kos til det “rustikke” interiøret. Teksturert tapet for murstein eller murverk limt til en struktur i form av et halvovalt hvelvet tak vil bidra til å gjenskape ånden til gamle middelhavshus.

Oliven kjøkken design - takfinish Oliven kjøkken design - takfinish Oliven kjøkken design - takfinish

Belysning på kjøkkenet

For å tilbringe tid på det olivenfargede kjøkkenet var behagelig når som helst på dagen, må du ta vare på belysning av høy kvalitet. Moderne produsenter tar i økende grad hensyn til dette behovet, selv på møbelproduksjonsstadiet, og utstyrer hodesett med LED -strips og spotter, ikke bare over benkeplater, men også i skap. I tillegg henges vanligvis en sentral lampe på kjøkkenet, og noen ganger også en hengende lysekrone eller flere sconces over spisestuen..

Det er tilrådelig å velge design av belysningsenheter i henhold til interiørstilen. Antikke lysekroner vil se mest passende ut i olivenmat av den “rustikke” typen (det kan være middelhavsstil, Provence, shabby chic, country). Imitert messing, kobber, smijern, vintage glass, finmalt keramikk er egnede materialer. Godt valg – lysekroner i form av lysestaker og sconces, som minner om retro lanterner.

I et klassisk interiør bør du foretrekke belysningsarmaturer med forgylte, sølv, krystallelementer. De må være symmetriske og regelmessige i formen. Moderne stil kompletteres best med innebygde lamper og rektangulære minispots.

Når det gjelder tonen i bakgrunnsbelysningen, er det tilrådelig å velge en nøytral (i moderne stil) eller varm hvit (i rustikk og klassisk stil) når det gjelder et olivensett. Kaldhvite, fargede lysdioder og neonbånd kan forvride skyggen på kjøkkenveggen og forstyrre harmonien i interiøret..

Olive Kitchen Design - Belysning Olive Kitchen Design - Belysning

Kjøkkendesign i olivenfarger – foto

I bildegalleriet nedenfor finner du enda flere interessante alternativer for å dekorere et kjøkken i olivenfarge. Som regel er disse allerede ferdige designprosjekter, som er et eksempel på en dristig og kreativ tilnærming til å transformere matlagingsområdet. Samlingen inneholder eksempler på både private hus og leiligheter med forskjellige opptak av lokaler, så det vil ikke være vanskelig å velge flere passende ideer for hvert enkelt tilfelle..

Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto Kjøkkeninnredning i olivenfarger - foto

Video: Oliven kjøkken – interiør

Previous Post
Εξοχικό στυλ στο εσωτερικό (80 φωτογραφίες)
Next Post
Kjøkkendesign 6 kvm. (+60 bilde)