Weigela (60 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Weigela (60 bilder): typer og omsorg

Weigela (60 bilder): typer og omsorg

Ved utformingen av personlige tomter er parker, blomsterbed, blomstrende planter mye brukt, blant dem tar weigela et spesielt sted. Buskene, rikelig strødd med lyse rosa, røde, syrin, gule eller hvite klokker, skaper en koselig og festlig atmosfære rundt. Blomstringen skjer i slutten av mai – begynnelsen av juni og varer i 3-4 uker. Noen varianter, i gunstig klima, blomstrer igjen om høsten. På dette tidspunktet blir weigela en ekte dekorasjon av landskapet..

Beskrivelse og funksjoner

Naturområdet i Weigela er Fjernøsten i Russland, Kina og Japan. Totalt er det opptil 15 arter av denne planten. Denne prydbusken tilhører Honeysuckle -familien. Den kan nå 2-3 meter i høyden, kronediameter – opptil 3,5 meter.

Weigela har petiolate blader av en mørk grønn farge, noen ganger med en rød kant. Som de fleste løvfellende planter dukker de opp etter at blomstringstrinnet er fullført. Fargen på blomsterstandene avhenger av sorten, i tillegg kan deres nyanse endres i løpet av sesongen – fra lys i begynnelsen til mer mettet på slutten..

Det er mange blomster på weigelen, på grunn av hvilken busken ser uvanlig attraktiv ut. Som regel er dette små (4-5 cm) fembladede bjeller, både samlet i blomsterstand og enkeltstående. Uten lukt. På grunn av letthet smuldrer de raskt i vind, så det er tilrådelig for weigela å velge et sted beskyttet mot trekk.

Weigela - Beskrivelse og funksjoner Weigela - Beskrivelse og funksjoner

Weigela -arter

Å være en varmekjær plante, tolererer ikke weigela frost godt nok. Av denne grunn dyrkes de fleste av variantene i drivhus og vinterhager. Men likevel tilpasser flere typer busker seg godt til tempererte kontinentale forhold. Spesielt inkluderer disse Fjernøsten og noen hybrider.

Weigela tidlig (Weigela praecox)

Vokser opp til ca 2 meter. Den er motstandsdyktig mot kulde og vokser vilt på de steinete bakkene i Ussuri -regionen, i Nord -Korea og Kina. Weigela tidlig er lett gjenkjennelig ved sine store klynger av lyse rosa og rødlilla blomster som henger ned, som kan observeres så lenge som 30 dager..

Weigela tidlig

Weigela suavis

En lavvoksende art som bare når en høyde på 1,5 m. Den fikk navnet sitt takket være uvanlige blomster-traktformede bjeller opp til 6 cm lange, med en fløyelsaktig overflate og gradientoverganger av nyanser (hvit-rosa, rød-fiolett) , syrin-krem).

Weigela er hyggelig

Weigela middendorff (Weigela middendorffiana)

Skiller seg ut i store kremgule blomster, hvis kronblad ser ut til å være opplyst fra innsiden med lyse oransje flekker. Denne arten blomstrer vanligvis to ganger – i mai og september. Selve busken danner en proporsjonal krone, på grunn av hvilken den ser attraktiv ut både alene og i kombinasjon med andre planter.

Weigel Middendorf

Weigela blomstring (Weigela florida)

Felles navn på hybrider. Denne kategorien inkluderer både store 3-meters busker i forskjellige nyanser og dverg, som kan brukes til å dekorere balkonger, drivhus eller alpinske sklier. Den største fordelen med blomstrende hybrider i sammenligning med ville arter av weigela er en rikere farge på blomster, et bredt utvalg av paletter og derfor økt dekorativitet..

Weigela blomstrer

Landing weigela

Weigela bør plantes i åpen mark tidlig på våren, når knopper begynner å svelle på frukttrær, og det ikke er fare for frost. Det er best å velge tre år gamle frøplanter-de tilpasser seg bedre til kaldt vær, mens unge planter kan dø den første vinteren.

Nøkkelen til en lang og vakker blomstring er et godt plantested. For weigela er områder på sørsiden, opplyst av solen og pålitelig beskyttet mot vinden, ideelle.

Jorden skal være løs og lett absorbere fuktighet. Tung leirejord, chernozemer, torvmyrer anbefales å blandes med sand og torv. Størrelsen på gropen avhenger av plantens rotsystem; for en standard plante vil en dybde på 40-50 cm være ganske nok. Om 15 cm dreneringslag (grus, ekspandert leire, ødelagt murstein) bør helles på bunnen av gropen, og deretter lett jord med gjødsel (kompostbøtte og 100 g nitrofoska under en busk).

Behandling av røtter med vekststimulerende midler vil bidra til å fremskynde prosessen med overlevelse av weigela. Når du planter, bør plantens rotkrage være i nivå med bakken, som skal være godt stampet og vannet. For at jorden ikke tørker ut, bør den mulkes med sagflis, halm eller andre improviserte materialer..

Avstanden mellom høye busker bør være minst 2,5 meter, mens dvergvarianter kan plasseres med intervaller på 80 cm.

Landing weigela Landing weigela

Hvordan ta vare på en weigela

Til tross for dårlig toleranse for frost og vind, er weigela generelt en ganske upretensiøs plante. Det er nok bare å jevnlig fukte og fra tid til annen ta hensyn til busken, og han vil takke eierne fullt ut med rikelig, lang blomstring.

Temperatur

I et temperert klima krever ikke weigel et spesielt temperaturregime – det utvikler seg godt i friluft, som andre prydbusker. Optimale forhold i blomstringstiden er 18-21 C. Det er bare tilrådelig å forhindre frostskader på røtter og stammer av unge planter om vinteren, ellers kan de dø.

Weigela Care - Temperatur

Vanning

Det anbefales å vanne weigela med måte. Det er best å bruke sedimentert vann ved romtemperatur. Om sommeren må du gi hyppigere hydrering. Et lag mulch rundt busken vil forhindre at jorden tørker ut..

Weigela Care - Vanning

Løsner

Flere ganger i året bør jorden under weigela løsnes slik at røttene får tilgang til luft. Det vil være nok å grave en liten busk på bajonetten til en spade, og gå tilbake fra stammen på alle sider med omtrent 2/3 av kronen.

Weigela Care - Loosening

Gjødsel

For aktiv blomstring trenger weigelabusker sporstoffer, som ikke alltid er nok i jorda. Komposten og nitrofoska som legges under planting vil være tilstrekkelig i to år. I det tredje året, tidlig på våren, er det verdt å legge en ny del næringsstoffer til bakken. De må inneholde kalium, nitrogen og fosfor. Under blomstring utføres toppdressing med superfosfat og kaliumsulfat, og om høsten tilsettes aske (200 g / m2) eller Kemir -gjødsel til jorden.

Weigela Care - Gjødsel Weigela Care - Gjødsel

Beskjæring

Riktig tidspunkt for beskjæring av weigela er tidlig på våren (mars – begynnelsen av april). I løpet av denne perioden bør frosne og tørre grener fjernes, samt at kronen skal dannes. Uten en slags forebyggende “hårklipp” vil busken vokse, og det vil bli mindre og mindre blomster på den, mens beskjæring vil føre til den motsatte, positive effekten.

Weigela Care - Beskjæring

Ly for vinteren

Graden av oppvarming av weigela avhenger av regionen – i det sørlige klimaet kan du gjøre med å bare hylle stammen og et godt lag mulch, mens du i den nordlige må lete etter mer pålitelige alternativer. Noen gartnere knytter grenene sammen, og pakker dem deretter med høy, halm, furunåler, rulleisolering, deksel med agrofibre eller svart film. Disse metodene er spesielt relevante for frostfrie vintre uten snø, fordi selve snøen beskytter plantene.

Det er verdt å merke seg at grenenes død ikke er like kritisk for weigelabusker som skader på røttene. De kan ikke isoleres i vått vær. Den tørkede jorden ved foten av plantene bør løsnes, blandes med kompost eller torv, og sørg for å drys stamcirkelen med den samme blandingen.

Weigela Care - Ly for vinteren

Reproduksjon av weigela

Weigela formerer seg på to måter – ved stiklinger og frø. Men siden det er ekstremt langt å vokse fra frø, gjør nesten ingen dette hjemme..

Stiklinger kan utføres om våren eller høsten. Grønne (woody) skudd 10-12 cm lange kuttes fra moderplanten, med en liten del av donorgrenen. Hver av dem må ha minst tre knopper. Skjærestedene behandles med en rotdannelsesstimulator, og deretter plantes stiklingene i frøplanter med lett sandstrøjord.

Fremtidige frøplanter bør ha en temperatur på + 18-21 og regelmessig vanning med varmt vann. For å skape en drivhuseffekt er boksene dekket med folie. Under slike forhold vises røttene på stiklingene på omtrent 25 dager, og unge planter kan plantes ute etter 1-2 år..

Reproduksjon av weigela Reproduksjon av weigela

Weigela – bilde

Selv nybegynnere gartnere kan plante og vokse weigela, og dens rørende skjønnhet vil perfekt slå rot i enhver hage. Vi har samlet et utvalg bilder med forskjellige varianter, plantefarger og alternativer for landskapsdesign.

Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde Weigela - bilde

Previous Post
Daylily (65 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Chryzantemy (60 zdjęć)