Design av en smal stue (65 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design av en smal stue (65 bilder)

Design av en smal stue (65 bilder)

Mange eiere av leiligheter reist i moderne og sovjetiske høyhus støter på trange stuer. Sammenlignet med torget skaper den langstrakte rektangulære formen flere konvensjoner og nyanser som bør tas i betraktning når du organiserer innredningen av rommet. Men hvis du lykkes med denne oppgaven, får du et harmonisk område som ikke skaper en illusjon av en tunnel..

Viktige designfunksjoner

Ganske ofte finnes blyanter i sovjetiske “Khrushchevs” og andre typiske panelstrukturer. Slike hus har en upraktisk utforming, dårlig belysning og små lokaler. Typiske “vogn” -rom er bare 2,2 meter brede og taket stiger med bare 2,5-2,7 meter. En eksplosiv kombinasjon gir mye trøbbel for eierne.

Likevel er det mulig og til og med nødvendig å overvinne disse vanskelighetene. Ulike triks og triks brukes – fra en velvalgt fargepalett til organisk sonering. Det viktigste er å rasjonelt bruke hele det tilgjengelige området og visuelt legemliggjøre firkantede proporsjoner.

I følge det viktigste funksjonelle formålet er stuen et rom for å samle familier og ta imot gjester, og derfor er den mest romslige delen av huset tildelt for det. Hvis denne rollen må utføres i et langt smalt rom, er det verdt å ta vare på riktig avgrensning av plass. I utgangspunktet må du dele den i flere små soner for separate behov. Men vi snakker om dette litt senere, men la oss først finne ut hvilke stil- og fargeløsninger som er mest passende i dette tilfellet..

Smal stuedesign - funksjoner

Velge en stil for en smal stue

Som regel er stua et utmerket grunnlag for ethvert stilistisk innhold. Her kan du slippe løs din indre kunstner og nyte kreativiteten til det fulle. Men når et stort, smalt rom er til din disposisjon, må du gå på kompromiss og arbeide innenfor rammen av moderne stiler som går inn for plass og frihet i rommet..

Vær oppmerksom på minimalisme først. Det diskrete monokrome fargevalget skjuler ikke romsligheten og gjør ikke plassen tyngre. Rette linjer skaper korrekt geometri og gir uttrykk for det generelle utseendet. I tillegg bidrar prinsipper som fravær av unødvendige deler eller maksimal funksjonalitet til objekter aktivt til oppgaven..

Du kan også prøve å anvende teknikkene for loftrom:

1. Bli kvitt partisjonene. For eksempel, kombinere gangen med kjøkkenet. Med forbehold om kompetent sonering, vil et slikt trekk legge til virkelige målere i området i rommet og skape en fri atmosfære.

2. Dekorer taket med hvitt. Dette vil visuelt øke høyden på veggene..

3. Bruk sonemøbler. I de enorme industrilokalene var det rett og slett ingen vegger, og derfor måtte plassen avgrenses på andre måter, blant annet ved hjelp av møbler..

4. For å fullføre fabrikkinteriøret, legg til karakteristiske detaljer – murverk, grovt gips, åpne rør og dristige dekorelementer..

Den skandinaviske stilen antar en overflod av hvitt, som visuelt utvider rommet og delvis kompenserer for mangel på naturlig lys. Et stort antall kunstige lyskilder bidrar også til oppnåelsen av det siste målet. Tilbehør typisk for skandinavisk stil i form av lyse tekstiler, tepper og puter vil bidra til å fortynne det hvite..

Ikke den beste løsningen er å dekorere en smal stue i stiler som shabby chic og empire, siden de er preget av overdrev i innredning og design av møbler. Det er rett og slett ikke plass til slikt overskudd i et lite rom. Selv om noen stylingelementer fortsatt kan brukes, men i svært begrensede mengder.

Smal stuedesign - valg av stil Smal stuedesign - valg av stil Smal stuedesign - valg av stil Smal stuedesign - valg av stil

Fargeløsninger

En effektiv måte å korrigere formen på en smal stue med farge er å dekke de avlange veggene med en lys nyanse, og de korte med en rik dyp. Et par svart og hvitt vil se bra ut her. I tillegg kan denne kombinasjonen gjøre designet interessant og uttrykksfullt, og det passer også perfekt inn i enhver moderne designretning..

Nyanser av beige skaper et lyst, luftig og mykt interiør. Hvis du bestemmer deg for å kombinere gangen med kjøkkenet, vil varme undertoner i kaffe, melk, kremvarianter hjelpe appetitten din, men samtidig opptre på en avslappende og diskret måte..

De sørlige og østlige rommene, som ikke mangler naturlig lys, kan dekoreres i kule blues, gråtoner og snøhvite farger. Denne serien skaper et utrolig friskt og stilig rom. På samme tid kan beherskete farger fortynnes litt med varme beige, treaktige notater..

En lys bakgrunn kan forlates uten å legge til lyse farger, men det er ganske passende å dekorere monokrom med vakker rosa, rød, grønn eller de samme blå eller blå aksenter..

Smal stuedesign - farger Smal stuedesign - farger Smal stuedesign - farger Smal stuedesign - farger Smal stuedesign - farger

Avslutter en smal stue

Som vi allerede har funnet ut, er minimalisme og enkelhet prinsippene som vil hjelpe til med å organisere et smalt rom harmonisk. Dekorasjonen av lokalene er intet unntak. Det er viktig å ikke overdrive og gjøre alt med smak..

Gulv

Gulvet har også innvirkning på helhetsinntrykket av rommet. I stuen vil det være tilrådelig å sette parkett, laminat, linoleum med et mønster vinkelrett eller diagonalt på den langstrakte siden, og dermed vil kontrasten mellom veggenes lengde ikke være så merkbar. Det er generelt mulig å legge mønstrede laminatgulv parallelt med en lang vegg, men i dette tilfellet er det verdt å passe på at gulvet har en lys skygge.

Av samme grunner, avstå fra langstrakte tepper langs den større veggen. Stopp ved en liten versjon av det ovale eller originale asymmetriske utseendet. Den kan dekoreres med en stripe parallelt med de mindre sidene.

Smal stuedesign - gulvfinish Smal stuedesign - gulvfinish

Vegger

For vegger er det rimelig å bruke nøytrale lyse toner av maling eller monokrom tapet. En kort del av rommet kan males i en aktiv mørk eller lys farge ved hjelp av veggbelegg eller gardiner. Hvis du har et stort antall vinduer og mange inventar, er det ganske passende å avslutte med en bleket variant av en ikke -påtrengende lys farge, for eksempel lyseblå..

Perspektive fototapeter vil også visuelt utvide plassen til en smal stue. Ved å plassere dem på en lang vegg, nøytraliserer du forskjellen i sidestørrelsene..

Smal stuedesign - Veggdekorasjon Smal stuedesign - Veggdekorasjon

Tak

Den beste finishen er hvit. Maling, matt eller glanset strekkloft eller svært små gipsplater i hvite eller beige variasjoner vil ikke belaste atmosfæren og skape en illusjon av høyde.

Smal stuedesign - takfinish

Møbler og oppsett

Innredning av et langstrakt rom er det første trinnet i transformasjonen. Men for ikke å ødelegge inntrykket av riktig reparasjon, er det nødvendig og kompetent å ordne møblene. Lang plass, per definisjon, holder ikke et standardoppsett og krever en spesiell tilnærming. Selv en liten detalj ute av sted kan forsterke effekten av tunnelen, og det riktige inntrykket vil aldri bli oppnådd..

Det er best å plassere sofaen på skrå. Imidlertid er denne metoden bare egnet hvis størrelsen på rommet tillater at den gjøres. Dette vil skape en original ødelagt geometri som tar øyet vekk fra “vognen” -formen. Du kan forsterke inntrykket ved å bruke runde elementer: salongbord, stoler, puffer.

Men likevel møter vi ofte forhold når det er mer rasjonelt å plassere hovedmøblene langs veggene. I dette tilfellet kan du prøve å velge små og store modifikasjoner av vakre former og originale teksturer. I dette tilfellet må du bruke små bord, står for en dekorert båndopptaker eller lamper, blomster, vakre gulvlamper, uvanlige stoler plassert på de “feil” stedene, noe kaotisk. Dermed kan vi også danne en liten asymmetri, som ikke spiller i henhold til reglene for rommets form, men skaper sin egen atmosfære..

Generelt krever begrensede plassforhold nøye valg av møbler. Derfor vil en god løsning være å produsere på bestilling eller gjøre det selv. Så du får akkurat det du vil ha og det interiøret krever..

Smal stuedesign - møbler og oppsett Smal stuedesign - møbler og oppsett Smal stuedesign - møbler og oppsett Smal stuedesign - møbler og oppsett Smal stuedesign - møbler og oppsett Smal stuedesign - møbler og oppsett

Innredning og belysning

De fleste leilighetene i det post-sovjetiske rommet har ikke stor takhøyde, og derfor er det viktig å ikke overbelaste plassen. Det er bedre å ikke bruke lysekroner i det hele tatt eller å bo på de mest lyse og “lyse”, luftige alternativene. Plasser små spotter i taket eller gulvet. Legg også til flere lyskilder i interiøret, som forresten gjør en god jobb med sonering. Disse kan være: en rekke gulvlamper, inkludert buede, sconces, bordlamper – samtidig kan de spille rollen som dekorasjon for stuen.

Avslutt det ferdige interiøret med dekorasjoner:

– Den mest vellykkede innredningen er friske blomster. Planter fortynner urbane omgivelser og bidrar til å bringe avslapning og komfort til interiøret;

– En annen god egenskap for små smale stuer er speil som utvider grensene for plass;

– Vakre lyse tekstiler er i stand til å lage lakoniske fargerike aksenter;

– Veggene vil bli vakkert dekorert med malerier og innrammede bilder;

– Bruk åpne hyller eller små skap med glass eller speilinnsatser for å imøtekomme små og mellomstore pyntegjenstander, så vel som bøker.

Smal stuedesign - Innredning og belysning Smal stuedesign - Innredning og belysning Smal stuedesign - Innredning og belysning Smal stuedesign - Innredning og belysning Smal stuedesign - Innredning og belysning

Smal stuedesign – foto

Du har allerede lært om det grunnleggende for å organisere en smal hall. Nå inviterer vi deg til å bli kjent med interessante eksempler på utformingen av slike rom for å sikre hvor enkelt det er å leke med de gitte parameterne i rommet og skape et harmonisk og vakkert interiør. Gledelig visning!

Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto Interiørdesign av en smal stue - foto

Video: Smal stue – Interiørideer

Previous Post
Physalis (70 תמונות): סוגים וטיפול
Next Post
DIY gjerde laget av bølgepapp (70+ bilder)