Rekkverk for trapper: 90 bilder og ideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rekkverk for trapper: 90 bilder og ideer

Rekkverk for trapper: 90 bilder og ideer

I et privat hus er trappen et av de viktigste objektene i strukturen, som det er lagt stor vekt på. I tillegg til størrelsen og formen, spiller utformingen av funksjonelle og vakre rekkverk en viktig rolle, som ikke bare blir pålitelig beskyttelse, men også et utmerket dekorativt element i interiøret som utfyller ideen om stil. For at trappen med rekkverk skal være i harmoni med hele miljøet, må du velge riktig materiale, samt kjenne de grunnleggende kravene til stilretningen boligen er laget av. Dette er akkurat det vi skal snakke om i denne artikkelen, og i den siste delen foreslår vi å besøke fotogalleriet med de beste bilder-eksemplene på ferdig interiør.

Hovedtrekk

Rekkverk er trappeskinner. De har to hovedoppgaver: beskyttelse mot fall mens du beveger deg opp trappene, og også funksjonen som en støtte som du kan lene albuene på når du klatrer, noe som er spesielt viktig for eldre. Svært ofte forveksles begrepet rekkverk med rekkverk, men i realiteten er rekkverk bare et element av rekkverk, som også inkluderer:

– Balustere – hovedstolpene som rekkverket er montert på. Ofte tildeles dette elementet ikke bare funksjonene til hovedstøtten, men også dekorative;

– Fyllstoffer – materialer som fyller hullene mellom balustrene. Svært ofte i moderne minimalistisk interiør er de ganske enkelt fraværende, siden de i de fleste tilfeller fungerer som dekorasjon. Du må imidlertid forstå at plassholderen gir et større sikkerhetsnivå, spesielt hvis det er små barn i huset..

Håndlisten kan være et uavhengig element som er festet direkte til veggen (for eksempel hvis trappen er inngjerdet på begge sider av vegger). I dette tilfellet fungerer det som et rekkverk. Det er lovfestede normer for at rekkets høyde må være minst 90 cm for at konstruksjonen skal være sikker. Gjerdet kan installeres på den ene siden av trappen eller innramme det på begge sider. Det er nødvendig å ta hensyn til trinnets bredde – hvis det overstiger 1,25 m, er rekkverket installert på begge sider.

Når du velger et trappedesign for et hus, må du ta hensyn til avstanden mellom støttene – det skal være slik at barnet ikke kan stikke hodet inn, fordi slike tilfeller ofte fant sted på trappene til sovjetiske bygninger.

Trapprekkverk - Nøkkelfunksjoner Trapprekkverk - Nøkkelfunksjoner

Materialer for produksjon

For fremstilling av rekkverk brukes forskjellige materialer, hvis valg vil bestemme både strukturens styrke og dens dekorative effekt og selvfølgelig kostnaden. Rekkverk kan være interiør, plassert inne i bygningen, eller utvendig, dekorere gatestrukturer. For sistnevnte er mer holdbare materialer (metall, betong) å foretrekke. La oss se nærmere på materialtyper og deres egenskaper..

Rekkverk av tre

Rekkverk av tre er en klassiker som aldri går av moten. Naturlig tre kan representeres av hele strukturen, eller bare rekkverk er laget av det, og støttene forblir metall. De viktigste fordelene med materialet er dets miljøytelse, styrke og holdbarhet med riktig pleie. Det skal bemerkes at treet er utsatt for påvirkning av eksterne faktorer, for eksempel fuktighet og temperaturendringer, derfor bør trekonstruksjoner utsettes for periodisk behandling – impregnering med antiseptiske forbindelser, lakk eller maling.

En spesiell fordel med tre er dens høye estetikk, fraværet av gjentakelse av materialmønstre, hvis individualitet er iboende i naturen selv. Fleksibiliteten i behandlingen lar deg lage forskjellige dekorative elementer: utskårne detaljer for et klassisk interiør eller spektakulære aldringstegn for Provence- og Shabby Chic -stiler.

En av måtene å designe en tretrapp som fortjener spesiell oppmerksomhet er bruk av forskjellige tresorter, som står i kontrast til hverandre i fargevalg. Dette alternativet kan være ganske dyrt, så designet kan gis forskjellige nyanser ved hjelp av spesialmalinger, og resultatet blir ikke mindre spektakulært..

Rekkverk i tre Treverk rekkverk

Metall rekkverk

Gelendermetallkonstruksjoner er laget av rustfritt stål, aluminium eller smidde deler. De blir ofte en ekte dekorasjon av gatetrapper i private hus, som harmonisk passer inn i det generelle konseptet om bygninger. Det er følgende typer metallrekkverk:

1. Sveiset – slike strukturer har som regel en lav kostnad, har noen ferdigheter og passende verktøy, de kan lages uavhengig hjemme;

2. Prefabrikkerte – laget av ferdige blokker festet til hverandre;

3. Cast – en dyr fornøyelse som krever mye innsats for å installere;

4. Smidde – har den høyeste estetiske ytelsen. De kan ha både enkle og ganske komplekse mønstre som vil tilstrekkelig dekorere ethvert interiør, noe som gir litt letthet og elegant inn i det. Den største fordelen ligger i de uvanlige og attraktive designene. Hvis du bestiller håndlagde smidde gjenstander, kan du få helt eksklusive rekkverk, men kostnaden vil være ganske stor..

Hvis vi snakker om manglene i metall, er det verdt å nevne dets følsomhet for fuktighet – strukturer på gaten kan korroderes, så det er nødvendig å behandle dem i tide med beskyttende forbindelser. Når det gjelder dekorasjon, brukes forskjellige behandlingsalternativer her, for eksempel maling, matting, polering, etc. Aluminium og rustfritt stål kan forkrommes, fornikles eller gullbelegges, avhengig av designideen. Metallrekkverk har høy styrke og holdbarhet.

Metall trapp rekkverk Metall trapp rekkverk

Rekkverk av plast

Plast passer perfekt inn i moderne interiør. Dette materialet har god plastisitet, så det brukes oftest til å lage komplekse og uvanlige rekkverk. PVC er ikke så sterkt som for eksempel metall, men på grunn av sin allsidighet kan det farges eller etterligne andre materialer (verdifulle treslag). Materialet er ikke utsatt for forfall og korrosjon. I tillegg til alt det ovennevnte, er plast foretrukket av de lave kostnadene, noe som gjør det mulig å få originale rekkverk til en hvilken som helst trapp billig.

Trapprekkverk i plast Trapprekkverk i plast

Rekkverk av glass

Glassskjermer for trapper er typiske for moderne stilig interiør. De er lette og luftige, men har samtidig høy styrkeegenskaper. Rekkverket er laget av triplex – laminert herdet glass, som har følgende fordeler: høy styrke; motstand mot ekstreme temperaturer og høy luftfuktighet; udiskutabel miljøvennlighet; brede muligheter for dekorasjon, som lar deg velge fargeskjermer eller supplert med tegninger laget av forskjellige teknikker.

En annen fordel med glassrekkverk er deres sikkerhet. Selv om det skjer at glasset på en eller annen måte er ødelagt, er det umulig å kutte deg mot fragmentene som har en beskyttende film. På grunn av sin gjennomsiktighet slipper glassrekkverk lys gjennom, uten å skjule trinnet og en del av trappeplassen, slik at hele interiøret er åpent for øynene. Rekkverk, som bare består av glasspaneler uten rekkverk, ser spesielt luksuriøse og moderne ut, men installering av slike skjermer må ofre sikkerhet og bekvemmelighet.

Rekkverk i glass Rekkverk i glass

Kombinasjoner

Svært ofte, ved fremstilling av rekkverk, brukes kombinasjoner av materialer, på grunn av hvilke det er mulig å lage originale design, øke sikkerhetsnivået og påliteligheten. Den ideelle alliansen er metallet som brukes i stolpene og treet som rekkverk. Noen ganger blir glass med i denne duoen og fyller mellomrommet mellom støttene. Så får trappen et mer grasiøst respektabelt utseende. I slike strukturer kan plast også brukes, både i form av skjermer og i form av rekkverk..

Trapprekkverk - Materialkombinasjoner Trapprekkverk - Materialkombinasjoner Trapprekkverk - Materialkombinasjoner

Design for trapperekkverk

En trapp i et privat hus er ikke bare et funksjonelt møbel som lar deg bevege deg gjennom gulvene, men også et betydelig dekorativt element. Når du velger konstruksjonstype og materialene det vil bli laget av, er det nødvendig å ta i betraktning at sluttresultatet må tilsvare interiørstilen, og utformingen av rekkverkene spiller en viktig rolle i dette..

Klassisk

For innredningen av huset i klassisk stil, ville en utmerket løsning være en trapp med en smijerns rekkverk toppet med rekkverk av naturlig tre. Massive trekonstruksjoner med dekorative elementer som understreker dekorasjonens rikdom, ser også flotte ut..

Trapprekkverk Design - Klassisk Trapprekkverk Design - Klassisk

Moderne

Art Nouveau -trappen er preget av lakoniske former med tilstedeværelse av geometriske linjer. Vi kan si at det er formen som fungerer som hoveddekorasjonen. Rekkverk er oftest laget av metall, selv om tilstedeværelsen av dyrt tre ikke er utelukket. Ryddig smidde design ser vakre ut, kaotisk sammenflettet i et upretensiøst pryd. Glassskjermene på rekkverket er også iboende for stilen. De gjør rommet lett og fritt, og understreker det moderne designet..

Trapprekkverk Design - Moderne Trapprekkverk Design - Moderne

Loft

Denne stilen er diktert av interiøret i forlatte fabrikker og fabrikker, så trappen må samsvare med konseptet. Oftest er tre- og metallelementer involvert i designet, og understreker dets styrke og massivitet. Innredningen er nesten helt fraværende, og grovt metall (jern, stål, støpejern) ser flott ut som et rekkverk. Konstruksjoner belagt med svart maling fungerer godt. En original idé for et loftinteriør er bruken av en metallrammekonstruksjon med trinn, som fungerer som deres ramme samtidig.

Trapprekkverk Design - Loft Trapprekkverk Design - Loft

Høyteknologisk

Høyteknologiske rekkverk kan bli laget av materialer som glass, plast, pulverlakkert metall eller polert stål. Et trekk ved rekkverkskonstruksjonene er bevisst visning av tilkoblingsfester og bærende elementer. Siden konseptet med stilen forutsetter tilstedeværelsen av forskjellige ultramoderne “bjeller og fløyter”, vil den originale versjonen være lysende rekkverk som er montert direkte på veggen.

Trapprekkverk Design - Høyteknologisk Trapprekkverkdesign - Høyteknologisk

Provence

Situasjonen er ganske annerledes med landlige områder. Provence er preget av interiører nær naturen og livet til en fransk landsby, så herlighet, letthet og komfort hersker her. Treet i designet tar en ledende posisjon, spesielt lette arter (bjørk, lind). Selve trekonstruksjonen skal se solid, grundig ut. Stilen og smidde rekkverk er fullstendig understreket, og den kunstige patinaen vil skape en unik effekt av antikken..

Trapprekkverkdesign - Provence Trapprekkverkdesign - Provence

Trapprekkverk – fotoideer

Avslutningsvis foreslår vi at du besøker fotogalleriet, som presenterer en rekke designalternativer for trapperekkverk. Her kan du sørge for at denne funksjonelle delen av trappestrukturen kan bli en ekte boligdekorasjon. Gledelig visning!

Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer Trapprekkverk - fotoideer

Previous Post
Physalis (70 תמונות): סוגים וטיפול
Next Post
DIY gjerde laget av bølgepapp (70+ bilder)