Tak i gipsplater (80 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tak i gipsplater (80 bilder)

Tak i gipsplater (80 bilder)

Utformingen av tak i gipsplater er en av de vanskeligste, men samtidig interessante oppgavene under renoveringen av en leilighet. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du ikke skal bli forvirret i de forskjellige designalternativene, tenke over belysningen riktig og designe strukturen, slik at det til slutt blir en lys siste akkord for ditt oppdaterte interiør..

Hva er typer strukturer

Gips er et ideelt materiale hvis du raskt vil lage et vakkert tak. Det er brannsikkert, perfekt for både utjevning og for å lage noen volumetriske former. Gipsets fysiske smidighet gjør det mulig å kutte ut alle former, bore hull, uten frykt for utseende av sprekker, flis, riper. Individuelle elementer festes med selvskruende skruer eller spesielle oppheng på en metallramme, der det er veldig enkelt å skjule (og om nødvendig bytte ut) de elektriske ledningene. Avhengig av kompleksiteten i skjemaene, kan tak i gipsplater være enkeltnivå, flernivå og krøllete.

Tak på ett plan

Deres største fordel er enkelhet og pålitelighet. Dette er det beste alternativet for små rom. De eneste unntakene er bad og kjøkken: høy luftfuktighet i disse rommene har en ødeleggende effekt på materialet. I andre tilfeller er det nok å fullføre taket med tynne gipsplater (GKL) en gang for å få en perfekt flat overflate i flere tiår. I fremtiden kan den dekoreres etter eget skjønn: malt med vannbasert maling eller alkydemalje, dekket med dekorativ kitt, håndmalt, limt med tapet. Hvis veggenes høyde er mindre enn 3 meter, anbefales det å fokusere på lyse nyanser, siden mettede og mørke farger visuelt reduserer plassen.

Gipsplater i enkeltnivå

Tak i flere etasjer

Kombinert med skarp belysning ser to- og tretrinns gipsplatestrukturer ekstraordinært luksuriøse ut. Kompleks geometri, bølger, sikksakk, stilisert innredning, veksling av matte elementer med blanke strekkinnlegg eller 3D -tapet – alt dette er bare en del av designerens fantasi. Fargede lysdioder, krystalllysekroner, krystaller, små speil hjelper dem med å oppnå en herlig effekt. Tak i klassisk stil med flere etasjer kan harmonisk utfylle interiøret i resepsjonshaller, kunstgallerier, teatre og restauranter. Fantasyrelieffer vil dekorere lekerom for barn, romslige stuer, soverom.

Tak i flere etasjer

Krøllete tak

For å kutte ut gipsplaten og korrekt montere ikke-standardelementer (blomster, blader, sommerfugler, krøller, skyer, måne, stjerner), kreves spesiell dyktighet. Likevel vil et slikt design erobre både barn og voksne med sin unike skjønnhet. Det er ønskelig at fargepaletten i taket gjenspeiler utformingen av veggene, møblene og mønstrene er laget i samme stil..

Formet tak i gipsplater Formet tak i gipsplater

Takbelysning i gipsplater

Belysning spiller en betydelig rolle i interiørdesign, og tradisjonelt sett er de fleste pærene vanligvis plassert i taket. Gipsplatekonstruksjoner i denne forbindelse er veldig praktiske – du kan installere glødende gjenstander i dem uten fare for brann.

Lysekroner

Lysekronen er vanligvis plassert i midten av komposisjonen og er den lyseste lyskilden. Mønstrede nyanser kan skape et interessant skuespill. Vanlige spirallamper er skrudd i ledige stikkontakter.

Lysekroner - tak i gipsplater Lysekroner - tak i gipsplater

Lysdioder

De kommer i både hvitt og farget – i hele spekteret av regnbue nyanser. Fordelene med lysdioder er lavt strømforbruk, lang levetid (fra 30 til 100 tusen timer), sikkerhet (lav spenning, ikke varm opp over 60 ° C), miljøvennlighet (i motsetning til lysrør).

LED takbelysning i gipsplater LED takbelysning i gipsplater

Spotlights

Det mest moderne, trygge og rimelige alternativet. Inne i saken, laget av metall, keramikk og slitesterkt glass, er det små, men veldig lyse lysdioder. Det er flate (faste) spotlights og bevegelige som kan roteres for å lede lysstrømmen til et bestemt objekt. Sistnevnte er montert på spesielle små braketter.

Spotbelysning i gipsplater Spotbelysning i gipsplater

Design av tak i gipsplater – foto

Når du planlegger utformingen av taket, er det verdt å vurdere rommets funksjonelle formål, plasseringen av møbler i dem og dekorasjonen av veggene. Dette vil hjelpe til med å sone plass på riktig måte og spare deg for feil. Interessante ideer for hver romtype er presentert i fotogalleriet.

Tak av gips på kjøkkenet

Under påvirkning av fuktighet og damp kan gipsplaten bli våt og begynne å deformeres. For å unngå disse konsekvensene er det nødvendig å påføre vannavvisende emalje i taket eller lime over det med PVC-film. Et annet alternativ er å bruke gips bare for delvis etterbehandling, for eksempel over spisestuen, hvis kjøkkenet har et stort område og er godt ventilert..

Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet Takdesign i gipsplater på kjøkkenet

Tak av gips i stua

Stuen er det perfekte stedet for dristige designbeslutninger. Volumetriske tak i gipsplater vil være et godt tillegg til enhver stil. Aristokratiske viktorianske, delikate Provence, elegante klassikere vil bli vektlagt av symmetriske hvelv, buer og stukklister. I et muntert land eller romslig loft kan du feste bjelker i gipsplater. For en behersket modernistisk stil eller en lakonisk japansk stil, er strenge geometriske former egnet..

Hvis du plasserer den øvre delen av taket i midten i den smale rammen på det nedre nivået, vil stuen virke høyere og lettere. Men samtidig er det verdt å forlate den overhengende lysekronen til fordel for en bred flat nyanse..

Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen Takdesign i gipsplater i stuen

Tak av gips på soverommet

Når du utstyrer taket på soverommet, er det bedre å foretrekke flytende former, pastellfarger og myk glød. Fragmenter med bildet av himmelen, hvite skyer, etterligning av stjernekuler vil være passende. Litt flimrende lys og fluorescerende mønstre vil tilføre en romantisk stemning før sengetid, men det er lurt å legge igjen lyse neonbånd til stuer og ganger. Det bør heller ikke være store strukturer og lysekroner over sengen, for kontrasterende eller dystre elementer..

Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet Takdesign i gipsplater på soverommet

Tak av gips i barnehagen

I utformingen av et barnerom er det veldig viktig å ikke overbelaste plassen. Jo mindre området og høyden på rommet er, jo roligere skal taket se ut. Flerfargede massive figurer i dette tilfellet kan ubevisst oppfattes som en trussel. Store detaljer er egnet for visuell sonering av store mellomrom. I små rom vil det være nok lette strukturer laget av tynne ark med gips. For å gjøre babyen behagelig, bør nyansene være milde, fjærende, og lyset skal være så naturlig som mulig, i et melkegulaktig spekter..

Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet Takdesign i gipsplater på barnerommet

Tak i gips i gang og gang

Korridoren og gangen tar liten plass, men de skaper det første inntrykket av huset. Lette, monokratiske tak med konstant belysning rundt omkretsen er den beste måten å fylle disse ofte dystre rommene med lys og energi. Et neonbånd, så vel som spotlights, vil perfekt takle en lignende oppgave. For å gjøre interiøret i korridoren eller gangen mer interessant, kan du montere et hvelvet, buet eller to-nivå takgips..

Takdesign i gipsplater i korridoren Takdesign i gipsplater i korridoren Takdesign i gipsplater i gangen Takdesign i gipsplater i korridoren Takdesign i gipsplater i korridoren Takdesign i gipsplater i gangen Takdesign i gipsplater i gangen Takdesign i gipsplater i korridoren Takdesign i gipsplater i korridoren Takdesign i gipsplater i gangen og gangen Takdesign i gipsplater i gangen Takdesign i gipsplater i korridoren

Hvordan lage tak i gipsplater med egne hender

For å fullføre taket med gipsplater trenger du en stabil trinnstige, en meterlinjal, et bygningsnivå, en skrutrekker, en hammerbor (hvis platene vil bli festet til et betonggulv), en hammer, en hacksag eller en metallsaks. For å behandle gipsplaten trenger du en drill med spesielle runde dyser, et stikksag, en baufil, en kniv, finkornet sandpapir.

Fra materialer – metallprofil, gipsplater, selvskærende skruer, kleshengere og plugger, samt maling, en rulle og en pensel for å lage toppstrøk. Samtidig er det verdt å kjøpe ledninger og belysning.

DIY tak i gipsplater

Installasjon av gipsplater i taket består av følgende trinn:

1) design og layout;

2) overflatebehandling (feste en veggprofil til gulvplater eller trebjelker med plugger med 50 cm mellomrom);

3) montering av metallrammen (for komplekse strukturer må profilen danne passende hjørner og passe i størrelse);

4) plassering av elektriske ledninger;

5) skjæreplater og klargjøring av dekorative elementer i gipsplater;

6) alternativ festing av gipsplaten til rammen;

7) skjærehull for lyspærer;

8) etterbehandling: pussing, maling, maling, installasjon av belysningsenheter.

Før du lager et gips tak med egne hender, bør du se flere videoer med mesterklasser der erfarne spesialister i detalj beskriver nyansene i arbeidet. Det er bedre å overlate implementeringen av komplekse designløsninger til fagfolk – dette vil spare tid og lettere oppnå ønsket resultat.

Video: Gipsplater i taket – design og finish

Previous Post
עיצוב סלון צר (65 תמונות)
Next Post
Bakgrunn til kjøkkenet (80+ bilder)
Instant Boost Ai