Enkeltseng (70 bilder): typer, hvordan velge
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Enkeltseng (70 bilder): typer, hvordan velge

Enkeltseng (70 bilder): typer, hvordan velge

Enkeltsenger er en av de allsidige og kompakte møbler for små soverom og barnerom. De er mest etterspurt blant mennesker som leder en bachelor -livsstil, blant eldre og ungdom. Hovedfordelen deres er at slike møbler ikke tar mye plass, og ved å installere en transformerende struktur kan du frigjøre plass så mye som mulig. I vår artikkel vil vi se på hva moderne enkeltsko er, samt gi praktiske tips for å velge dem..

Typer og modeller av enkeltsenger

Dagens møbelprodusent kan skryte av et stort utvalg enkeltsenger. Til tross for at de er mindre etterspurt enn dobbeltsenger, vil det ikke være vanskelig å velge det mest passende alternativet. Senger er forskjellige i produksjonsmaterialet, så vel som i designfunksjonene..

Avhengig av materialene

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en enkeltseng, bør du først og fremst ta hensyn til materialet. Ved produksjon av moderne møbler brukes fire hovedtyper av råvarer – naturlig tre, sponplater, MDF og metall. La oss vurdere deres viktigste fordeler og ulemper..

1. Array. I flere tiår og til og med århundrer har en treseng forblitt et fasjonabelt og relevant møbel, som kan skape en atmosfære av komfort og varme i alle soverom. Det antas at tremøbler har en spesiell energi, fyllkraft, forbedrer humøret og beroliger. Det skal bemerkes at tre praktisk talt ikke inneholder skadelige partikler, derfor anses det med rette som et miljøvennlig materiale. I tillegg ble tresenger til enhver tid betraktet som et tegn på eiernes rikdom og gode smak. Når det gjelder styrken til trekonstruksjoner, kan ikke dette spørsmålet besvares entydig. Det handler om de forskjellige egenskapene til et bestemt tre. For eksempel kan en furuseng ikke skryte av parametere med høy slitestyrke, siden furu i seg selv er et ganske mykt materiale. I motsetning til det har eik eller bøk en mye større styrke, derfor vil møbler laget på grunnlag vare lenge..

2. Sponplate. Den største fordelen med sponplatesenger er de lave kostnadene sammenlignet med andre materialer. I prosessen med å lage brett av spon, tilsettes limkomponenter og bindingsharpikser til sammensetningen, slik at sponplatesengen har høy styrke, den vil ikke være utsatt for skader og mugg. Imidlertid har dette materialet også sin ulempe – med økt oppvarming kan sponplater avgi formaldehyd, noe som er usikkert for helsen..

3. MDF. Dette materialet har noen likheter med sponplater, men det inneholder ikke harpiks. MDF -senger har større holdbarhet (de vil vare mye lenger), forskjellige variasjoner i former og størrelser. De ser stilige ut i interiører av enhver stil. Ulempen med strukturer er deres brennbarhet, så de bør ikke plasseres i rom med peis, komfyr eller komfyr..

4. Metall. Metalsenger er veldig populære i dag. Dette er i stor grad begrunnet med høystyrkeegenskapene, samt miljøsikkerhet, fravær av skadelige komponenter i sammensetningen. I utformingen av moderne leiligheter er det mer og mer en tendens til å designe “koselige” stiler, for eksempel Provence, country, shabby chic, så det er en stor interesse for smidde produkter. Og dette er ganske berettiget, fordi smiingselementer alltid gir interiøret litt sjarm og rikdom i design..

Typer enkeltsenger - Avhengig av materialer Typer enkeltsenger - Avhengig av materialer Typer enkeltsenger - Avhengig av materialer

Avhengig av designfunksjoner

Når du velger en seng, er det viktig å ta hensyn til designdataene. Dette gjelder spesielt for små leiligheter og barnerom, hvor det i en liten plass er nødvendig å passe mange forskjellige ting, i tillegg til en seng. Deretter vil vi vurdere moderne typer enkeltsenger, som er forskjellige i deres ekstra evner..

Enkeltseng med skuffer. I dette tilfellet snakker vi faktisk om en vanlig liten seng for en person, som er utstyrt med hodegjerde og kanter. Det særegne ligger imidlertid i nærvær av skuffer under køyen. Oftest har slike rom for lagring av sengetøy og annet tilbehør en uttrekkbar mekanisme, men det er også svingstrukturer..

Typer enkeltsenger - Enkeltseng med skuffer Typer enkeltsenger - Enkeltseng med skuffer

Seng med løftemekanisme. Ikke mindre relevant for små rom er enkeltsenger med en stigende køye, under hvilken boksen ligger. I motsetning til skuffer sparer løftemekanismen betydelig plass, siden den ikke krever ledig plass i nærheten.

Enkeltsenger - Heiseng Enkeltsenger - Heiseng

Sofa seng. Hovedforskjellen mellom sofaen er ryggstøtten. Det kan være stivt, men oftest dekker produsenten det med et materiale, for eksempel kunstlær eller annet stoff. Settet med sofaen er også utstyrt med myke dekorative puter, som gir ekstra komfort til soveplassen. Modellen med en utstående krøllete sidevegg ser spesielt vakker ut.

Typer enkeltsenger - sovesofa Typer enkeltsenger - sovesofa

Seng innebygd i møblene. Et annet alternativ som bidrar til å spare plass i rommet betydelig. I dette tilfellet ser det ut til at forskjellige skap, skap og hyller vokser rundt sengen, og skaper et enkelt ensemble med det..

Typer enkeltsenger - Seng innebygd i møblene Typer enkeltsenger - Seng innebygd i møblene

Enkelt cabriolet seng. Moderne konvertible senger finnes i mange interiører som ikke kan skryte av et stort område. Denne kunnskapen har virkelig en stor fordel i forhold til konvensjonelle soveromsmøbler. Enkelt transformerende seng kan enkelt og enkelt brettes, bli til en garderobe eller del av et headset med hengslede hyller. En slik seng er ofte installert i et barnerom, hvor det er veldig mangel på plass til små fidgets å leke. Dette er også et godt alternativ for studioleiligheter, når stuen også er soverommet. På dagtid kan sengen lett gjemmes ved å brette den horisontalt eller vertikalt.

Typer enkeltsenger - Enkeltseng som kan konverteres Typer enkeltsenger - Enkeltseng som kan konverteres

Loftseng. Et godt alternativ for et barnerom, selv om det også finnes i små studioleiligheter. Poenget er at sengen ligger i øvre etasje i strukturen, under hvilken arbeidsområdet, lekerommet eller forskjellige skap er plassert. Disse sengene selges vanligvis uten madrass – den må velges separat. Det er best å lage et slikt møbel på bestilling – da har produsenten muligheten til å ta hensyn til alle kundens ønsker, som gjelder konfigurasjon og dimensjoner. Når du velger et design, er det viktig å ta hensyn til høyden, så vel som rommets dimensjoner, slik at soveplassen ikke er under taket.

Typer enkeltsenger - Loftseng Typer enkeltsenger - Loftseng

Enkeltseng med ekstra seng. Ikke mindre interessant er modellen med en uttrekkbar køye, som er et tillegg til enkeltsengdesignet. I dette tilfellet ruller den andre plattformen ut fritt fra bunnen av den viktigste. Kjøp av en slik seng vil være en god hjelp for små rom, hvor det er mye møbler, og du må forlate rom for fri bevegelse..

Typer enkeltsenger - Enkeltseng med ekstraseng Typer enkeltsenger - Enkeltseng med ekstraseng

Oppblåsbare modeller. En oppblåsbar seng lar deg raskt organisere et soveplass i tilfelle gjesten trenger en overnatting. Den ligner veldig på madrassene vi kjenner, men skiller seg fra dem i større tykkelse, på grunn av hvilken den tåler en vekt på opptil 120 kg. Overflaten på den oppblåsbare sengen er ofte dekket med flokk, noe som forhindrer at sengetøyet glir av. Inkludert er også en oppblåsbar rygg slik at du komfortabelt kan sitte opp og legge deg ned.

Typer enkeltsenger - Oppblåsbare modeller Typer enkeltsenger - Oppblåsbare modeller

Hvordan velge en enkeltseng

Sengen er designet for å gi de mest komfortable forholdene for en god hvile, så du må nærme deg valget veldig nøye. Først av alt må du bestemme størrelsen på køyen. Enkeltsenger kan ha forskjellige størrelser.

Når du kjøper en seng til et skolebarn, er det nødvendig å ta hensyn til at du kjøper den i mer enn ett år, så det er bedre å kjøpe en større modell – for vekst. De viktigste størrelsene på enkeltskjøter varierer fra 2 m i lengde (pluss eller minus 15 cm) og 1 m i bredden (også pluss eller minus 15 cm). I tillegg til at sengen må passe inn i miljøet, må den også være behagelig å sove. Det er ett triks, hvordan du velger en enkeltseng – du må ligge på den, lukke håndflatene i magen og spre albuene til sidene. Nå ser vi på avstanden som er igjen fra albuene til sidene – den skal være minst 10 cm. Det samme gapet bør opprettholdes over og under kroppen.

Når de velger møbler, lurer mange på miljøvennligheten. Når det gjelder sengene, ville det beste alternativet i denne forbindelse være en metallseng, men den skal “passe” inn i interiørstilen. En metallseng er passende i en vintage design, i stil med Provence, loft. Luksuriøse smijernsrygger utfyller de klassiske designene. Møbler av tre (sponplater, fiberplater) kan være tilstede i ethvert interiør – her vil designfunksjonene allerede spille en viktig rolle.

Enkeltseng - Hvordan velge Enkeltseng - Hvordan velge

Velge madrass

De viktigste parametrene for bekvemmelighet avhenger i større grad av madrassen, dens stivhet og ventilasjon. Produsenter tilbyr ofte modeller av enkeltsenger komplett med madrass, men det er også modeller som krever et separat kjøp. Uansett er det første du bør ta hensyn til, å fylle.

Det finnes flere typer “fyllinger” som gir forskjellige nivåer av komfort, nemlig:

1. Madrasser på fjærer med sammenkoblede eller frakoblede systemer. I den første versjonen er fjærene sammenflettet med hverandre, og i den andre er de plassert i separate vevde reir. En madrass med separat sittende fjærer er mer behagelig – den tilpasser seg bedre de anatomiske egenskapene til en person;

2. Fjærløs, der fyllstoffet er et materiale laget av naturlige eller syntetiske fibre.

Det finnes også enkeltsidige og tosidige modeller med forskjellige belegg. Demi-season madrasser er populære. De har den ene siden med et isolert lag, og den andre er utstyrt med et hygroskopisk stoff for å sikre bedre luftutveksling i varmen..

Det mest akseptable alternativet er ortopediske madrasser, som er i stand til å gi bedre støtte for ryggraden, noe som gir store fordeler for kroppens muskuloskeletale system. Kjøp av en slik madrass anbefales spesielt for personer som lider av sykdommer i ledd og ryggrad..

Når du velger madrass, bør du også vurdere vekt og alder. For overvektige er det bedre å holde seg på harde modeller, og for tynne – på mykere. For eldre mennesker anbefaler leger ikke harde overflater, noe som kan provosere problemer med blodsirkulasjonen. For skoleelever er det tvert imot bedre å velge en madrass med høy fasthet for å unngå problemer med ryggraden. Små barn kan se etter en modell med økt styrke, fordi de sikkert vil leke og hoppe på madrassen.

Enkeltseng - Velge madrass Enkeltseng - Velge madrass

Enkeltsenger – foto

I det videre galleriet har du muligheten til å gjøre deg kjent med ulike modeller av enkeltsenger, vurdere fordelene med et eller annet alternativ. Vi håper våre tips og bilder vil hjelpe deg med å gjøre det riktige valget. Gledelig visning!

Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto Enkeltsenger - foto

Previous Post
Λαμπτήρες για φυτά (70 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε
Next Post
Tøy i taket (70 bilder)