Κωνοφόρα για τον εξωραϊσμό
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κωνοφόρα για τον εξωραϊσμό

Κωνοφόρα για τον εξωραϊσμό

Τα κωνοφόρα έχουν ένα όμορφο και τακτοποιημένο σχήμα και επίσης εκπέμπουν ένα απίστευτα φρέσκο ​​και ευχάριστο άρωμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί σχεδιαστές και απλοί κηπουροί θέλουν να χρησιμοποιούν αυτά τα φυτά στα ιδιωτικά τους τοπία. Οι ποικιλίες είναι πολύ διαφοροποιημένες στο χρώμα, τη διαμόρφωση και το μέγεθος τους, και ως εκ τούτου μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε σχέδιο κήπου. Εξετάστε το πιο αξιοσημείωτο και δημοφιλές από αυτά – τι να προτιμήσετε και πώς να φροντίσετε τα επιλεγμένα φυτά.

Το σχήμα και το μέγεθος των κωνοφόρων

Συνήθως, όταν πρόκειται για κωνοφόρα, ένας όμορφος πράσινος κώνος εμφανίζεται στο μυαλό. Αλλά αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν περιορίζεται στις παραλλαγές στη δομή του στέμματος. Για παράδειγμα, η δυτική thuja “Danica” εμφανίζεται με τη μορφή μπάλας και η “Columna” – μια λεπτή στήλη. Υπάρχουν επίσης κλαίγοντας διαμορφώσεις, όπως η ευρωπαϊκή λάρδα Pendula.

Η φυσική εμφάνιση των περισσότερων κωνοφόρων μπορεί να ποικίλει με τον δικό σας τρόπο, επειδή προσφέρονται για τσίμπημα και διάτμηση. Όλα θα εξαρτηθούν από τις δεξιότητες και τις ιδέες του κηπουρού: μπορείτε να κόψετε ένα χαριτωμένο ζώο ή μπορείτε – μια σπειροειδή στήλη.

Πριν αγοράσετε ένα δέντρο, ρωτήστε το ύψος ενός ενήλικου φυτού. Τα κωνοφόρα από αυτή την άποψη δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερα από τα φυλλοβόλα ομόλογά τους – μπορείτε να επιλέξετε έναν ψηλό ή νάνο εκπρόσωπο. Τα γυμνοσπερμικά δεν αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, αλλά μακροπρόθεσμα, η ακατάλληλη ανάπτυξη μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες. Αυτή η παράμετρος θα υπαγορεύσει τη θέση για την προσγείωση.

Κωνοφόρα για εξωραϊσμό - σχήμα και μεγέθη Κωνοφόρα για εξωραϊσμό - σχήμα και μεγέθη Κωνοφόρα για εξωραϊσμό - σχήμα και μεγέθη

Ο χρωματικός συνδυασμός των κωνοφόρων

Η χρωματική παλέτα της κωνοφόρου βλάστησης είναι ποικίλη. Μπορείτε να επιλέξετε τις ποικιλίες που χρειάζεστε σε μπλε, ασημί και ακόμη και κίτρινες αποχρώσεις. Ταυτόχρονα, ο τόνος των φυτών ποικίλλει όχι μόνο με βάση την επιλεγμένη ποικιλία, αλλά και από την εποχή, καθώς και τη θέση στην οποία αναπτύσσονται..

Τα περισσότερα είδη γίνονται πιο σκούρα προς το χειμώνα. Την άνοιξη, όπως και στην περίπτωση των φυλλοβόλων, τα κωνοφόρα αποκτούν μια απαλή ελαφριά απόχρωση. Αυτή η εμφάνιση είναι πολύ ντυμένη και την άνοιξη ο κήπος θα γίνει ιδιαίτερα όμορφος..

Η γκάμα του κίτρινου τονίζεται από το έντονο ηλιακό φως. Ταυτόχρονα, σε ένα σκιασμένο μέρος, τέτοια γυμνοσπόρια θα φαίνονται λιγότερο ελκυστικά. Το άχυρο κιτρινίζει το φθινόπωρο, όπως τα φυλλοβόλα δέντρα.

Κωνοφόρα για τον εξωραϊσμό - Χρώματα Κωνοφόρα για τον εξωραϊσμό - Χρώματα Κωνοφόρα για τον εξωραϊσμό - Χρώματα

Επιλογή χώρου για κωνοφόρο δέντρο

Η πλειοψηφία των αειθαλών προτιμά περιοχές με πολύ φως. Σε μεγαλύτερο βαθμό, αυτό ισχύει για ορισμένα είδη αρκεύθου, πεύκου και λάριδας. Το Penumbra είναι κατάλληλο για κοινή αρκεύθου, έλατο, thuja και ερυθρελάτη. Η μικροβίωση, το κέικ και το ζιβάγκο μπορούν να λάβουν ελάχιστο φως..

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ορισμένοι εκπρόσωποι κωνοφόρων καίγονται από τις ανοιξιάτικες ακτίνες του ήλιου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ενεργός ήλιος διεγείρει την κίνηση του χυμού και, δεδομένου ότι το έδαφος δεν έχει ακόμη χρόνο να ζεσταθεί, το ριζικό σύστημα δεν είναι σε θέση να κορεστεί το φυτό με την απαραίτητη υγρασία. Λόγω της ανεπαρκούς ποσότητας υγρού, οι βελόνες στεγνώνουν και γίνονται πιο κοκκινωπές. Τέτοια φυτά χρειάζονται ελαφριά σκιά..

Τα περισσότερα γυμνοσπόρια αγαπούν το υγρό χώμα και ανταποκρίνονται καλά στον υγρό αέρα. Προσπαθήστε να φυτέψετε βλάστηση κοντά σε τεχνητά ή φυσικά υδάτινα σώματα. Ωστόσο, το ελώδες, υγρό έδαφος, το οποίο χαρακτηρίζεται από την εγγύτητα στα υπόγεια ύδατα, δεν είναι επίσης κατάλληλο για αυτά τα δέντρα ή θάμνους..

Είναι καλύτερο να φυτέψετε σε χαλαρό χώμα με χαμηλή οξύτητα. Διαφορετικά, αξίζει να παρέχετε αποτελεσματική αποστράγγιση. Η Thuja χρειάζεται υγρασία περισσότερο από άλλες, ενώ το έλατο ή το πεύκο αναπτύσσονται καλά σε ξηρό χώμα, αλλά με καλό πότισμα.

Επιλέξτε ένα φυτό με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται ο ιστότοπός σας. Οι ακόλουθες ποικιλίες ανέχονται τέλεια το χειμώνα: Σαχαλίνη και έλατο της Σιβηρίας. Κέδρος της Σιβηρίας, κοινό πεύκο. φραγκόσυκο, καναδικό γκρι ερυθρελάτης. Σιβηρική λάριδα? δυτική thuja? Κοζάκος, Σιβηρία, κοινή αρκεύθου. κέδρος ξωτικού.

Τέτοια φυτά δεν χρειάζονται προσεκτικές προπαρασκευαστικές διαδικασίες την παραμονή της χειμερινής περιόδου. Ωστόσο, σε περίπτωση ξηρής πτώσης, πρέπει να ποτίζονται άφθονα. Επίσης, έτσι ώστε οι ισχυρές ριπές ανέμου και του χιονιού να μην βλάψουν τα κλαδιά της thuja, δέστε το στέμμα της με σπάγκο.

Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - Επιλογή ενός τόπου Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - Επιλογή ενός τόπου Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - Επιλογή ενός τόπου

Με ποια φυτά να φυτέψετε κωνοφόρα

Κατά τον σχεδιασμό του σχεδιασμού μιας τοποθεσίας, αξίζει να εξεταστεί η δυνατότητα συνύπαρξης διαφόρων φυτών:

– Η λάρυγγα πρέπει να φυτεύεται χωριστά από άλλα κωνοφόρα.

– Τα πλούσια τριαντάφυλλα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά στο φόντο της αειθαλής βλάστησης, αλλά για όμορφα λουλούδια μια τέτοια διάταξη είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη λόγω της αυξημένης οξύτητας του εδάφους γύρω από τα γυμνοσπέρματα.

– Η Thuja δεν θα ανεχθεί ένα έλατο που φυτεύτηκε δίπλα του.

– Μην καλλιεργείτε έλατο, έλατο κοντά σε κέδρο ή πεύκο.

– Τα κωνοφόρα θα αναπτυχθούν αργά αν τα κάνετε γείτονες με κεράσι ή σημύδα – θα εξαντλήσουν το χώμα.

Συνδυάστε αειθαλή με λουλούδια που ανέχονται όξινο χώμα, γρασίδι και φυλλοβόλα δέντρα και θάμνους. Μια γραφική εικόνα της τοποθεσίας μπορεί να ληφθεί χάρη στα κωνοφόρα με φόντο τη δεξαμενή, ειδικά αν υπάρχουν κλαίγοντας δέντρα κοντά.

Για να δημιουργήσετε μια νικηφόρα και αρμονική σύνθεση, βασιστείτε σε αυτούς τους δείκτες:

– Σωστή γεωμετρία διαμορφώσεων – τα κομμένα σχήματα θα συνδυάζονται όμορφα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, τοποθετήστε ένα ψηλό κωνοφόρο δέντρο σε σχήμα πυραμίδας κοντά στη σφαιρική thuja. Έτσι, παίρνετε μια αντίθεση πολυεπίπεδη διάταξη.

– Τα γυμνοσπόρια που είναι προσανατολισμένα στην ανατολική ή δυτική πλευρά του κόσμου θα φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

– Σημειώστε ότι η πλήρης εικόνα της κωνοφόρου σύνθεσης θα επιτευχθεί από απόσταση 2 φορές μεγαλύτερη από τη διάρκεια αυτής της κατασκευής τοπίου.

– Σίγουρα δεν θα χάσετε αν επιλέξετε μια πέτρα ή έναν προσεγμένο γκαζόν ως φόντο για κωνοφόρα δέντρα.

Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - Με ποια φυτά να φυτέψετε κωνοφόρα Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - Με ποια φυτά να φυτέψετε κωνοφόρα Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - Με ποια φυτά να φυτέψετε κωνοφόρα

Κομψή διακόσμηση κήπου με κωνοφόρα δέντρα

Η αειθαλής βλάστηση ταιριάζει με τις περισσότερες σχεδιαστικές λύσεις:

– Ο ιαπωνικός κήπος θα είναι διακοσμημένος με σγουρά πεύκα, συμπληρωμένα με μικρού μεγέθους κωνοφόρα, θάμνους και πέτρες.

– Ο κλασικός κανονικός κήπος θα συμπληρωθεί με τοπικά, κωνικά, κωνοφόρα κωνοφόρα.

– Σε ένα βράχο ή σε έναν κήπο διακοσμημένο με χαλίκι, οι νάνοι εκπρόσωποι θα φαίνονται όμορφα.

– Οι φυσικές συνθέσεις θα υποστηρίζουν κάθε είδους και ποικιλίες γυμνασπορίων.

– Ένας μικρός κήπος με δοχεία μπορεί να μεταμορφώσει νάνα αειθαλή δέντρα.

– Μια αυλή σε στιλ ρουστίκ, εξοχής, με δομές από όμορφο ξύλο, πέτρες φυσικής μορφής θα φαίνονται πολύ ωραίες αν τη διακοσμήσετε με σμαραγδένια κλαδιά.

– Το σκανδιναβικό σπίτι θα ξεκινήσει πολύ αποτελεσματικά έναν πέτρινο κήπο με κωνοφόρα διαφόρων ποικιλιών.

– Η περιοχή, διακοσμημένη σε μοντέρνο στιλ, γεμάτη με ευθείες γραμμές, αντικείμενα από χρώμιο, θα τονίσει την τακτοποιημένη βλάστηση των αυστηρών μορφών.

Κωνοφόρα για εξωραϊσμό - Κομψός σχεδιασμός κήπου με κωνοφόρα Κωνοφόρα για εξωραϊσμό - Κομψός σχεδιασμός κήπου με κωνοφόρα Κωνοφόρα για εξωραϊσμό - Κομψός σχεδιασμός κήπου με κωνοφόρα

Λειτουργική χρήση κωνοφόρων

Εκτός από το γεγονός ότι τα γυμνόσπερμα κορεάζουν τον αέρα με ένα ευχάριστο άρωμα, βοηθούν στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης λύσης στυλ, μπορούν επίσης να εκτελέσουν διάφορους λειτουργικούς ρόλους..

Για παράδειγμα, τα κωνοφόρα είναι εξαιρετικά για να σχηματίσουν ένα χαριτωμένο φράκτη. Αυτά μπορεί να είναι ψηλά φυτά που φυτεύονται ακριβώς δίπλα στον κύριο φράκτη ή μικρούς θάμνους που περικλείουν το παρτέρι. Προσπαθήστε επίσης να σημειώσετε τις γραμμές των μονοπατιών του κήπου, απλώς φυτέψτε συμπαγείς θάμνους περιμετρικά και κόψτε τους τακτικά..

Ένα μείγμα μεγάλων λουλουδιών, πολύχρωμων θάμνων θα συμπληρώσει κωνοφόρα και θάμνους διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων. Μπορούν να βρίσκονται στο κέντρο της σύνθεσης ή να γίνουν ένα είδος φόντου για αυτήν. Επιπλέον, οι αειθαλείς εκπρόσωποι της χλωρίδας είναι από μόνοι τους ελκυστικοί και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά από άλλα φυτά ή να συμπληρωθούν με φυτά χαμηλής ανάπτυξης που δεν προσελκύουν μεγάλη προσοχή. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα κατάλληλη σε ανοιχτούς χώρους..

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι οι θρυμματισμένες βελόνες θα κάνουν το έδαφος πιο όξινο στη σύνθεση και ένα ψηλό δέντρο με πυκνό στέμμα σχηματίζει μια παχιά σκιά – δεν είναι κάθε φυτό κατάλληλο για τέτοιες συνθήκες.

Τα κωνοφόρα είναι μεγάλοι βοηθοί στο διαχωρισμό του χώρου σε ξεχωριστές ζώνες. Ορίστε μια περιοχή αναψυχής με έναν πάγκο ή μια κούνια με σγουρούς θάμνους ή δέντρα – θα βγει πολύ φυσικά και αρμονικά.

Προτιμώντας την αρκεύθου, το έλατο ή το πεύκο, όχι μόνο θα μεταμορφώσετε αισθητά τον ιστότοπο, αλλά θα δώσετε στην περιοχή ευεργετική μυρωδιά με χρήσιμα φυτοκτόνα που θα συμβάλουν στην καλύτερη υγεία των ιδιοκτητών και των καλεσμένων της ιδιωτικής σας περιοχής..

Κωνοφόρα για εξωραϊσμό - Λειτουργική χρήση κωνοφόρων Κωνοφόρα για εξωραϊσμό - Λειτουργική χρήση κωνοφόρων Κωνοφόρα για εξωραϊσμό - Λειτουργική χρήση κωνοφόρων

Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου – φωτογραφία

Είναι δύσκολο να καλύψουμε όλες τις πτυχές της χρήσης όμορφων κωνοφόρων στην περιοχή της πίσω αυλής. Αλλά, όπως λέει μια σοφή ρήση, είναι καλύτερο να βλέπεις μία φορά παρά να ακούς εκατό φορές. Σας ευχόμαστε έμπνευση και ευχάριστη θέαση.!

Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία Κωνοφόρα για σχεδιασμό τοπίου - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ.
Next Post
Engelsk rose (85 bilder): typer og varianter, omsorg