Engelsk rose (85 bilder): typer og varianter, omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Engelsk rose (85 bilder): typer og varianter, omsorg

Engelsk rose (85 bilder): typer og varianter, omsorg

Den engelske rosen er fortjent anerkjent som den vakreste gruppen av planter i sitt slag, og fortjener spesiell oppmerksomhet. Dette er produktet av det møysommelige arbeidet til oppdretteren fra England David Austin. Han klarte på den mest vellykkede måten å krysse varianter av gamle roser med underarter av moderne hybridte, takket være hvilken en vakker engelsk rose ble født. Denne gruppen kjennetegnes ved et høyt nivå av motstand mot ugunstige klimatiske forhold og sykdommer og, selvfølgelig, en enestående aroma av frodig blomstring med noter av fruktblandinger, moskus og te..

Typer og varianter av engelske roser

Til dags dato har det blitt avlet frem ganske mange varianter av engelske roser, som hver har sine egne egenskaper og fortjener spesiell oppmerksomhet. De kan variere i størrelsen på buskene, blomsterpaletten, knoppenes form, men de kombinerer sine utmerkede estetiske kvaliteter. Vurder noen flere interessante og populære varianter.

William Shakespeare

Blomsten ble presentert av en oppdretter på slutten av 80 -tallet av forrige århundre, og ved århundreskiftet ble en ny “forbedret” variant av den William Shakespeare – 2000 dukket opp før gartnere. Over tid får den en lilla nyanse, i tillegg til prakt av en forgrenet busk, kledd i knallgrønt stort løvverk.

Typer engelsk rose - William Shakespeare

Benjamin Britten

Dette utvalgsresultatet så lyset allerede i begynnelsen av dette århundret, det er preget av en spesielt kraftig struktur av buskens skjelett og dets økte forgrening. Denne typen engelsk rose i voksen alder når måleren, og knoppene skryter av en original skarlagensfarge, men med en uttalt oransje fargetone. De ser flotte ut mot en bakgrunn av grønt løvverk og ved siden av hvite planter. Den fruktige aromaen av blomsten inneholder noter av vin- og pæresmak. Det er verdt å merke seg at kulturen er helt upretensiøs i omsorg, motstandsdyktig mot sykdommer..

Typer engelsk rose - Benjamin Britten

Abraham Derby

Sorten tilhører klassen skrubber, har en fantastisk frisk fruktaroma, ganske tydelig og vedvarende. Blomsten ble oppdrettet i 1985, og den dag i dag vokser populariteten bare..

En annen funksjon er de samlede blomstene, som er anerkjent som de største blant hele klassen. Paletten deres glitrer fra rik aprikos inni til rosa på de ytre kronbladene, og knoppen har muligheten til å endre farge avhengig av været – i varmen er det monofonisk aprikos, og i den kjølige årstiden er fargeoverganger godt synlige.

Blomstringen varer lenge, mens knoppene åpnes etter tur. Rose Abraham Derby er utstyrt med fordeler som sterk immunitet mot sykdommer, så vel som rask vekst, som gjør at den kan dyrkes som en klatrevoks..

Typer engelske roser - Abraham Derby

Graham Thomas

Buskene til denne rosen er veldig kraftige. De har skudd som kan nå tre meter i lengde i varmt klima, og halvannen meter i kjøligere klima..

Ofte brukes Graham Thomas -sorten i landskapsdesign som en espalier, dressing gjerder og buer i fargerike antrekk. Et annet interessant faktum er endringen i fargen på knoppene med alderen. De er oransje i ungdommen og blir deretter solgule..

Størrelsene deres er også ganske imponerende og når 10 cm. Under blomstringen av rosen merkes tydelig en aroma med subtile toner av te. Den første åpningen av knoppene kan observeres om sommeren, og på slutten av sesongen er det flere flere mindre rikelig blomstrende bølger..

Typer engelsk rose - Graham Thomas

Riktig omsorg for den engelske rosen

Som enhver blomstrende plante må den engelske rosen skape passende levekår. Hun tilhører ikke lunefulle avlinger, og å overholde noen enkle regler vil være nok til å beundre hennes vakre lange blomstring.

Belysning

Gitt det faktum at den engelske rosen kommer fra Foggy Albion, trenger den ikke sterk belysning. For plantingen velges mørkede områder, siden tilstedeværelsen av solen i 4-5 timer om dagen er ganske nok for planten. Busken kan vokse i et veldig mørkt område, men kan begynne å strekke seg, noe som vil forstyrre den dekorative effekten..

Engelsk Rose Care - Lighting

Temperatur

Blomsten har ingen spesielle krav til temperaturforhold og føles behagelig i et temperert klima. Den engelske rosen tåler vinterfrost ned til -20C, men det er fortsatt bedre å organisere et ly for den, for eksempel fra grangrener eller en kryssfinerboks.

Engelsk Rose Care - Temperatur English Rose Care - Temperatur

Luftfuktighet

Den engelske rosen elsker moderat fuktighet. I sommer, i tillegg til vanning, vil dusjaktiviteter ikke forstyrre det – sprøyting med avgjort vann. Imidlertid fører overdrevent fuktig vær ofte til tørking av de øvre kronbladene i knoppen, som følge av at blomsten ikke kan åpnes, og den må hjelpe. En annen viktig omsorgsdetalj er å riste av busken etter regn. Dette gjøres for å forhindre stagnasjon av vann i knoppene, noe som fører til dannelse av grå mugg..

Engelsk Rose Care - Fuktighet Engelsk Rose Care - Fuktighet

Vanning

Vann den engelske rosen etter behov, og se matjordet tørke. For vanning, bruk varmt, avgjort vann, som kan tilberedes på forhånd. For en voksen busk bør engangs vanning være minst 8 liter, og for klatring av varianter – 15 liter.

I dette tilfellet er det viktig at vann ikke faller på blomster og blader – vann tilføres bunnen av busken. Jo eldre rosen er, jo bredere vokser røttene og følgelig jo større vannområde. Blomsten drikkes om kvelden to ganger i uken (om sommeren kan du vanne oftere).

Engelsk Rose Care - Vanning

Gjødsel og fôring

En av de viktigste detaljene i livssyklusen til den engelske rosen er introduksjonen av gjødsling, som vil gi den god helse og frodig blomstring. Gjødsel hjelper også planten med å overleve vinterfrosten. Toppdressing påføres i spirende og blomstrende periode. Når knoppene ennå ikke har åpnet seg, blir den engelske rosen matet nitrogengjødsel, og den blomstrende busken krever fosfor- og kaliumtilskudd. Det er verdt å merke seg at kaliumforbindelser veldig godt hjelper rosen med å tåle overvintring, så de må påføres regelmessig..

Engelsk rosepleie - Gjødsel og gjødsling Engelsk rosepleie - Gjødsel og gjødsling

Skadedyr og sykdommer i den engelske rosen

For den engelske rosen er det veldig viktig å følge de grunnleggende reglene for omsorg. Faktorer som vannlogging, utilstrekkelig belysning osv. Fører ofte til en forverring av tilstanden hennes. I tillegg kan blomsten bli overvunnet av sopp- og virussykdommer, som svart flekk, mugg, grå råte, rust..

Sykdommen bestemmes av utseendet på flekker og prikker på buskene, hvit blomstring, vridning av løvverk. Også en edderkoppmidd som lever av saften av bladene, kan skade den engelske rosen betydelig. Dens tilstedeværelse er preget av en blomstring på de nedre platene på bladene, et lett spindelvev.

Bordeaux væske hjelper effektivt til å takle sykdommer og skadedyr, som det er nødvendig å spraye busken med hver 5-6 dag. Som et forebyggende tiltak kan du pollinere planten to ganger i sesongen med treaske og drysse den på jorda..

Engelsk rose - Skadedyr og sykdommer

Hvordan transplantere en engelsk rose

Den engelske rosen tolererer godt en endring av “bosted” hvis prosedyren utføres i den kjølige sesongen, samtidig som noen grunnleggende regler overholdes.

Transplantasjonen utføres i slutten av september, det beste alternativet er om kvelden, når det er ganske friskt ute. Det mest avgjørende øyeblikket for transplantasjon er ekstraksjon av bushen fra jorden, som bør utføres så nøye som mulig uten å skade rotsystemet.

Planten er undergravd med en spade fra alle sider, og gradvis øker dybden. Taproten går dypt ned i jorden, så den må hakkes av på et eller annet område. Busken tas ut av gropen, bevarer jordens koma og overføres til et nytt sted.

Plantehullet skal være litt større enn rotstokken. Den engelske rosen er satt på en slik måte at rotkragen blir dypere i jorden, hvoretter frisk jord helles i, lett komprimert. Den transplanterte busken må vannes og mulkes rikelig. Høye planter kan bindes opp slik at formen dannes riktig.

Hvordan transplantere en engelsk rose Hvordan transplantere en engelsk rose Hvordan transplantere en engelsk rose

Reproduksjon hjemme

For uavhengig å dyrke en engelsk rose, vender de seg til en av flere metoder, idet de bruker stiklinger, lagdeling, avkom eller podningsmetode for råvarer. Den sistnevnte metoden brukes av gartnere oftere, da den anses som mer effektiv..

Reproduksjon av den engelske rosen ved podning

Ved dyrking av den engelske rosen ved poding brukes knoppene oftest. Til å begynne med dyrkes en bestand (sorten Rose Loxa brukes), hvoretter en rose podes på den.

Reproduksjon på denne måten har følgende stadier:

– Planting av frø for dyrking av lager;

– Utvalg av frøplanter;

– Valg av skudd med knopper;

– Rengjøring av rotkragen på grunnstokken og dens T-formede snitt;

– Klipp av knoppen på skuddet;

– Forbindelsen mellom grunnstammen og løven;

– Festing av bindingsstedet med en film.

Resultatene av en slik prosedyre vil vises etter et par uker..

Reproduksjon av den engelske rosen ved podning Reproduksjon av den engelske rosen ved podning

Formering av en engelsk rose ved stiklinger

I dette tilfellet er det nødvendig å kutte av stiklinger fra modne skudd, opptil 20 cm lange, med flere blader (to av dem er kuttet av før planting, bare ett er igjen øverst). Materialet kan plantes direkte i bakken. For å gjøre dette tilberedes en seng på forhånd, som må lukkes ut, og hull graves i en avstand på 15 cm fra hverandre. Stikklingene sitter på en slik måte at bare det øvre bladet forblir på overflaten. Hver kopi må dekkes med en krukke eller plastflaske. For overvintring er hagesengen nøye dekket. Om våren vises de første bladene, og buskene kan dykkes først etter et år..

Formering av en engelsk rose ved stiklinger Formering av en engelsk rose ved stiklinger

Formering av en engelsk rose ved lagdeling

Metoden er anerkjent som den enkleste. På den nedre delen av busken må du finne et langstrakt skudd, gjøre et snitt på det, lene det mot bakken og fikse det sikkert. I tillegg skal installasjonen drysses med et lag jord slik at toppen er synlig. Stikkene må vannes regelmessig. Frakobling og transplantasjon av en nylaget frøplante utføres etter et år.

Formering av en engelsk rose ved lagdeling Formering av en engelsk rose ved lagdeling

Formering av en engelsk rose av avkom

Røtter (avkom) er også et godt råstoff for engelsk roseavl. Gjennom sesongen vokser den mange ganger, men den har et ganske svakt rotsystem, derfor blir årlig materiale tatt for avl. Den skilles nøye og transplanteres. Den beste tiden å plante er om våren når snøen har smeltet..

Formering av en engelsk rose av avkom Formering av en engelsk rose av avkom

Engelsk rose – bilde

Engelsk buskrose er et ideelt alternativ for å lage hagearbeid i bakgårdsområder. Det fungerer som et utmerket materiale for å plante hekker, grenser, terrasser og klubbkomposisjoner med andre blomster eller planter (salvia, lavendel, etc.). De forskjellige varianter kan også dekorere bygater. Du kan bli kjent med forskjellige arter av den engelske rosen og dens vakre blomstring på bildene som presenteres i fotogalleriet. Gledelig visning!

Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde Engelsk rose - bilde

Previous Post
Κωνοφόρα για τον εξωραϊσμό
Next Post
Purslane (80 bilder): typer og omsorg
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector