Dicentra (75 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dicentra (75 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Dicentra (75 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Το ασυνήθιστο κέντρο είναι γνωστό σε πολλούς εξωτερικά, αλλά σε καμία περίπτωση σε όλους με το όνομά του. Ένα ασυνήθιστο λουλούδι συμπληρώνει τέλεια παρτέρια, ανθοδέσμες, συνθέσεις τοπίου και εσωτερική διακόσμηση. Αυτός είναι ένας υπέροχος κηπουρός για τον κήπο. Χρησιμοποιείται για ξηρές γωνίες, σε βραχόκηπους και βραχονησίδες, σε βραχώδεις πλαγιές. Λόγω της ανεπιτήδευτης, ταιριάζει απόλυτα σε τέτοιες συνθήκες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ένα καλλωπιστικό ποώδες φυτό καλλιεργείται με επιτυχία σε μεγάλες γλάστρες σε βεράντες ή μπαλκόνια.

γενικά χαρακτηριστικά

Το Dicentra είναι ένα βότανο από την ήπειρο της Βόρειας Αμερικής. Βρίσκεται στην Άπω Ανατολή και σε ορισμένες περιοχές της Κίνας. Υπάρχουν μια και πολυετείς ποικιλίες. Τα ανθοπωλεία τα εκτιμούν για την ιδιαίτερη μοναδική τους διακοσμητικότητα σε συνδυασμό με την ανεπιτήδευτη..

Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για την προέλευση του ενδιαφέροντος ονόματος. Το πιο διάσημο από αυτά αναφέρεται στη λατινική προέλευση. Κυριολεκτικά “dicentra” μεταφράζεται ως “dvushporets”. Στην πράξη, αυτό δείχνει άμεσα την εμφάνιση και τη δομή του λουλουδιού. Σε διαφορετικές χώρες, ονομάζεται καρδιά, λουλούδι καρδιάς, κλειδαριά με κλειδιά ή λουλούδι λύρας. Οι περισσότερες φήμες και θρύλοι σχετίζονται ακριβώς με το έντονο σχήμα καρδιάς του λουλουδιού..

Το ριζικό σύστημα του κέντρου είναι ισχυρό, σαρκώδες και βρίσκεται σχετικά βαθιά. Το ίσιο στέλεχος του είναι εξίσου ισχυρό και σαρκώδες. Το ρίζωμα περιέχει τοξικές ουσίες, επομένως είναι καλύτερο να πραγματοποιήσετε μεταμόσχευση και αναπαραγωγή με γάντια. Επίσης, αποτρέψτε τα ζώα να τρώνε τις ρίζες του κέντρου..

Τα διακοσμητικά φύλλα τεμαχίζονται. Τα λουλούδια αναπτύσσονται σε λεπτά λυγισμένα κλαδιά. Η ταξιανθία είναι κρεμαστή ρακεμόζη. Το νέκταρ αποθηκεύεται σε μικρούς κοίλους σχηματισμούς στο εξωτερικό των πετάλων. Μετά την ανθοφορία, εμφανίζεται μια κάψουλα σπόρων. Η ίδια η περίοδος ανθοφορίας διαρκεί περίπου ένα μήνα αργά την άνοιξη ή το καλοκαίρι..

Το “χαρακτηριστικό” του dicenter είναι τα εξαιρετικά λουλούδια τριών εκατοστών. Μοιάζουν με καρδιά σε σχήμα, αλλά ισοπεδωμένα και χωρισμένα στη μέση. Τα εξωτερικά πέταλα είναι πιο σκούρα και τα δύο εσωτερικά είναι ελαφρύτερα και πιο ευαίσθητα. Τα κύρια χρώματα είναι ροζ, λευκό, κόκκινο και μερικές φορές κίτρινο.

Dicenter - Γενικά χαρακτηριστικά Dicenter - Γενικά χαρακτηριστικά Dicenter - Γενικά χαρακτηριστικά

Τύποι dicenter

Υπάρχουν πολλοί τύποι dicentra, αλλά μόνο μερικοί από αυτούς χρησιμοποιούνται στη διακοσμητική ανθοκομία. Τις περισσότερες φορές αυτά είναι πολυετή φυτά με έντονη ανθοφορία. Ανάμεσά τους υπάρχουν μικροσκοπικές ποικιλίες δεκαπέντε εκατοστών και υψηλών μετρητών με διακλαδισμένους μίσχους και φτερωτό φύλλωμα πλούσιου πράσινου χρώματος, μερικές φορές με γαλαζωπή απόχρωση. Λόγω αυτού του χρώματος, το κέντρο συγκεντρώνει την προσοχή ακόμη και μετά το τέλος της περιόδου ανθοφορίας..

Το κέντρο είναι υπέροχο

Αυτό είναι ένα κλασικό πολυετές μήκος ενός μέτρου με μεγάλα πράσινα-γκρι φύλλα σε μακριούς μίσχους. Το σαρκώδες στέλεχος διακλαδίζεται καλά και είναι πυκνά κατάφυτο από φύλλωμα. Τα ροζ λουλούδια συλλέγονται σε μακριές βούρτσες είκοσι εκατοστών. Υπάρχουν λευκά υποείδη, αλλά είναι μικροσκοπικά και μικρού μεγέθους. Αφού ξεθωριάσουν, το τμήμα εδάφους του κέντρου πεθαίνει και μπαίνει σε κατάσταση ύπνου μέχρι την επόμενη άνοιξη. Επανειλημμένη ανθοφορία συμβαίνει σπάνια. Αυτή είναι μια από τις πρώτες ποικιλίες.

Το κέντρο είναι υπέροχο

Το κέντρο είναι όμορφο

Αυτή είναι μια μικροσκοπική ποικιλία σαράντα εκατοστών. Τα φύλλα είναι ελαφριά και τα άνθη είναι ροζ, κρεμ ή λευκά. Ζωντανεύουν τον Ιούνιο και συνεχίζουν να χαίρονται μέχρι τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, ανθίζουν σταδιακά, έτσι ώστε ακόμη και σε μια ταξιανθία να μπορούν να υπάρχουν τόσο ανοιχτά λουλούδια όσο και νεαροί μπουμπούκια.

Το κέντρο είναι όμορφο

Dicenter εξαιρετικό

Λέγεται επίσης υπέροχο. Είναι μια νάνος ποικιλία που σπάνια φτάνει τα 20-25 εκ. Είναι επίσης αξιοσημείωτη για την ασυνήθιστη γκριζωπό-γαλαζωπή απόχρωση των φύλλων της. Στο φόντο τους, τα λευκά, ροζ και μοβ λουλούδια φαίνονται ακόμη πιο φωτεινά. Αν και η ανθοφορία δεν είναι τόσο έντονη, είναι πολύ μακράς διαρκείας – έως 2 μήνες..

Dicenter εξαιρετικό

Dicenter αλήτης

Ένα υπολειμματικό φυτό με ιστορία που εκτείνεται χιλιάδες χρόνια. Είναι μικρό και χαριτωμένο, έως 15-20 εκατοστά και με κοντό ρίζωμα. Φωτεινά, σκούρα μοβ ή κόκκινα λουλούδια ανθίζουν σε λεπτούς μίσχους. Αντιπαραβάλλονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα με το γαλαζωπό φύλλωμα. Είναι η τέλεια επιλογή για βραχώδεις κήπους και αλπικές τσουλήθρες.

Dicenter αλήτης

Αναρρίχηση στο κέντρο

Πρόκειται για μια διακοσμητική λιάνα, η οποία φτάνει τα 2 μ. Η πατρίδα της είναι τα ζεστά Ιμαλάια, επομένως, ζει στη μεσαία λωρίδα για μόνο ένα χρόνο. Ένα τέτοιο κέντρο διαλύεται στα μέσα του καλοκαιριού.

Αναρρίχηση στο κέντρο

Dicenter οζώδες

Με φόντο ψηλότερους συνεργάτες, αυτό το λουλούδι δεκαπέντε εκατοστών φαίνεται μικροσκοπικό. Η ιδιαιτερότητά του είναι μια ρίζα που μοιάζει με κλαμπ, γι ‘αυτό πήρε το όνομά της. Λάβετε υπόψη ότι τα φύλλα ενός τέτοιου δικέντρου είναι δηλητηριώδη. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική και την ιατρική. Είναι μεταξύ αυτών των ποικιλιών που βρίσκονται πιο συχνά κίτρινα λουλούδια..

Dicenter οζώδες

Υβριδικό κέντρο

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν διαφορετικές ποικιλίες, που εκτρέφονται από κτηνοτρόφους κατά τη διαδικασία διασταύρωσης διαφορετικών ειδών. Αυτά είναι κυρίως καλλωπιστικά φυτά με μεγάλα και φωτεινά λουλούδια και ασυνήθιστο χρώμα των φύλλων..

Υβριδικό κέντρο

Φροντίδα Dicenter

Προκειμένου το κέντρο να ευχαριστηθεί με μια όμορφη διακοσμητική ανθοφορία, πρέπει να φροντίζεται σωστά. Δεν υπάρχουν ειδικά κόλπα εδώ, ειδικά για έμπειρους ανθοκόμους. Αρκεί να τηρούμε τις συνήθεις συνθήκες.

Κρατήστε το χώμα ελαφρύ και χαλαρό. Η χαλάρωση γίνεται καλύτερα μετά από βροχή ή πότισμα, αλλά κάντε το όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά για να μην καταστρέψετε το λεπτό ρίζωμα.

Θυμηθείτε ότι το λουλούδι δεν ανέχεται τόσο την ξηρότητα όσο και την υπερβολική υγρασία. Μην ποτίζετε υπερβολικά για να αποφύγετε τη σήψη της ρίζας και του στελέχους. Υπάρχουν περισσότερες από αρκετές φυσικές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων. Αυξήστε τη συχνότητα ποτίσματος κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου..

Για τα πολυετή φυτά το φθινόπωρο, αφαιρέστε ολόκληρο το τμήμα του εδάφους, μέχρι μικρά κούτσουρα. Μετά από αυτό, πολτοποιήστε καλά με τύρφη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φύλλα και κλαδιά ερυθρελάτης. Μην ανησυχείτε ότι το κέντρο δεν θα αυξηθεί εγκαίρως για το επόμενο έτος. Υπάρχουν πάντα πολλά μπουμπούκια στο ρίζωμα του, τα οποία, με την άφιξη της θερμότητας, θα δώσουν νέους βλαστούς.

Το πολυετές dicentra ανέχεται καλά τον χειμώνα, αλλά οι απροσδόκητοι παγετοί της άνοιξης μπορούν να τον “γκρεμίσουν”. Αρχικά, συνιστάται να καλύπτετε το φυτό τη νύχτα με κλαδιά ερυθρελάτης. Τα νεαρά λουλούδια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα.

Να φοράτε πάντα γάντια όταν χειρίζεστε κονδυλώδη είδη. Τα ριζώματα τους είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδη. Στις αρχές της άνοιξης, ενώ τα φύλλα δεν έχουν ακόμη ανθίσει, εφαρμόστε πολύπλοκα λιπάσματα με υπερφωσφορικά στο έδαφος. Στη συνέχεια, αρκεί να τροφοδοτήσετε το φυτό περίπου μία φορά το μήνα. Προσθέστε φωσφορικό άλας το φθινόπωρο για να ξεκινήσετε την ανάπτυξη νέων οφθαλμών. Μόλις λιώσει το χιόνι, ήρθε η ώρα να προσθέσετε ουρία..

Για να παρατείνετε την ανθοφορία, πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως τις μαραμένες ταξιανθίες. Ταυτόχρονα, αυτό αποτρέπει την εμφάνιση παρασίτων και την ανάπτυξη μόλυνσης. Για ορισμένες ποικιλίες, για παράδειγμα, για το υπέροχο κέντρο αιμορραγίας, η ανθοφορία μπορεί να διεγερθεί με τον ίδιο τρόπο..

Φροντίδα Dicenter Φροντίδα Dicenter

Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Το Dicentra πολλαπλασιάζεται με όλες τις κλασικές μεθόδους για τη δημιουργία σπορόφυτων στο σπίτι.

Η καλλιέργεια ενός λουλουδιού από σπόρους στο σπίτι είναι μακρά και δύσκολη, οπότε λίγοι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Φυτεύονται σε ανοιχτό έδαφος το φθινόπωρο ή νωρίς την άνοιξη. Αλλά λάβετε υπόψη ότι ορισμένες ποικιλίες δεν παράγουν καθόλου σπόρους στη μεσαία λωρίδα. Οι σπόροι χρειάζονται ζεστασιά για να αναρριχηθούν. Ελάχιστη – + 18C.

Επιλέξτε νεαρούς και υγιείς βλαστούς για εμβολιασμό. Χρησιμοποιήστε ένα διεγερτικό ανάπτυξης ρίζας για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Τα μοσχεύματα τοποθετούνται σε αυτό για μια ημέρα. Μετά από αυτό, μπορούν να φυτευτούν στο έδαφος και να δημιουργήσουν συνθήκες θερμοκηπίου. Κάπου μέσα σε ένα μήνα το κέντρο θα ριζώσει και ήδη την επόμενη άνοιξη μπορείτε να το μεταμοσχεύσετε σε ένα νέο μέρος.

Για να χωρίσετε τη ρίζα, στεγνώστε πρώτα. Για φύτευση σε κάθε μέρος, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 μπουμπούκια, από τα οποία στη συνέχεια θα εμφανιστούν νεαροί βλαστοί. Οι ρίζες φυτεύονται σε υγρό χώμα, ιδανικά σε συνθήκες θερμοκηπίου. Τα σπορόφυτα εμφανίζονται μέσα σε ένα μήνα.

Η διαίρεση ενός θάμνου είναι η ευκολότερη μέθοδος. Στις αρχές του φθινοπώρου ή στα τέλη της άνοιξης, χωρίστε το ρίζωμα σε πολλά μέρη με βλαστούς και φυτέψτε τα αμέσως σε νέες μόνιμες θέσεις. Αν και το dicentra έχει μια ισχυρή και σαρκώδη ρίζα, είναι αρκετά λεπτή, οπότε προσέξτε να μην το βλάψετε..

Σε μια περιοχή, το πολυετές κεντρικό κέντρο αυξάνεται έως και 8 χρόνια. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ο θάμνος πρέπει να ανανεωθεί, αλλιώς αναπόφευκτα θα γεράσει και θα εξασθενήσει. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να επανατοποθετείτε το λουλούδι περιοδικά. Υπό ευνοϊκές συνθήκες, ένα διάστημα 6-7 ετών είναι αρκετό.

Dicenter -

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Το κέντρο διακρίνεται από καλή αντοχή στα παράσιτα και τα παράσιτα. Τις περισσότερες φορές, δέχεται επίθεση από μια αρκούδα. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ροκανίζει τις ρίζες και το φυτό πεθαίνει. Η έγκαιρη θεραπεία εντομοκτόνων θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της μάστιγας. Θα αποτρέψει επίσης την εισβολή γυμνοσάλιαγκων και σαλιγκαριών, τα οποία ενοχλούν επίσης το κέντρο..

Οι πιο επικίνδυνες ασθένειες είναι μυκητιακές. Εμφανίζονται δακτυλιοειδείς κηλίδες και άλλα αισθητά ελαττώματα και βλάβες. Μερικές φορές το επίκεντρο πάσχει από ασθένεια μικροπλασμάτων. Για πρόληψη, πρέπει να επεξεργαστείτε το έδαφος εγκαίρως με ειδικά αντισηπτικά, να αφαιρέσετε αμέσως τυχόν κατεστραμμένα θραύσματα και να μην ξεχάσετε το ζιζάνιο.

Dicentra - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών Dicentra - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Dicentra – φωτογραφία

Και για να καταλάβετε καλύτερα τι είναι το κέντρο και πού να το τοποθετήσετε με επιτυχία, δείτε την επιλογή των φωτογραφιών μας! Συλλέξαμε μόνο τις πιο ενδιαφέρουσες εικόνες και δημιουργικές ιδέες για την έμπνευσή σας.!

Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία Dicentra - φωτογραφία

Previous Post
Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ (75 φωτογραφίες)
Next Post
Baderomsfliser: typer, hvordan velge (75 bilder)